RASPUNSURILE ZILEI

@ cirlovacristian

O intrebare care, dupa parerea mea suscita interes si poate genera si parerile altor blogeri:

În această țară nu sunt oameni care să îndeplinească toate cerințele acestui popor/națiune care pot forma o clasă politică curată,stabilă,multinațională,de specialitate,etc… in sensul unui consens național?

Raspunsul meu :

Cerintele exprimate in intrebare sunt verificate, motivate si rationale. Dar in acelasi timp nu putem sa facem abstractie de realitatea obiectiva. Cei care formeaza clasa politica sunt parte intrinseca a mediului in care traim. Reflecta deci, in buna parte ,si calitatile dar si trasaturile negative ale societatii in care se formeaza. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa mentinem un grad tot mai riguros al exigentelor fata de cei care devin exponenti, ai intereselor celor pe care ii reprezinta . Sustin cerintele mentionate de interlocutor. Pentru asemenea criterii trebuie sa ne luptam. Insa facand apel la istoria mai mult sau mai putin recenta, la noi sau..la altii trebuie sa recunoastem faptul ca oamenii compun clasa politica cu bunele si relele mediului in care s-au format. De aceea este benefica o critica sociala activa si obiectiva fata de toti cei care indeplinesc o misiune sociala.

@ vbabiciu

Ai dreptate; vor trebui clarificate problemele legate de prezenţa trupelor noastre în Kosovo – în noile condiţii.

@ andaa.wordpress.com

În general, ţinând seama de antecedente şi de “năravurile” românilor în materie de “nepotism”, ar fi de dorit, din partea tuturor soţiilor şi copiilor de lideri politici, să manifeste mai multă decenţă şi reţinere în ce priveşte expunerea şi angajarea publică.

@ cirlovacristian

1. “Minorităţile” desemnează ceea ce decurge din termen: grupuri minoritare, indiferent că e vorba de grupuri, etnice,politice, religioase etc.

2. Definiţiile pe care le-ai dat sunt corecte, cu excepţia uneia – statul, care nu întotdeauna se identifică şi “personifică” cu naţiunea. Pot fi şi state multinaţionale. Sau, în cazul SUA, situaţia este şi mai complicată – e greu să vorbeşti de “naţiune americană”.Deci, statul este legat mai ales de categoria de “cetăţean”. El reprezintă interesele tuturor cetăţenilor săi, care trebuie să se bucure de drepturi egale.
În ce priveşte unele stări de spirit ale cetăţenilor de origine maghiară, trebuie înţeleasă situaţia lor în context istoric. În perioada imperiului habsburgic, deşi minoritari în Transilvania, maghiarii aveau o poziţie de naţiune dominantă. Drepturile politice acordate în cadrul imperiului îi discriminau pe românii majoritari, care nu aveau drept de reprezentare în Dieta transilvană, nu aveau şcoli în limba maternă, nu o puteau folosi în administraţii şi justiţie; nu aveau nici drept de intrare în oraşe. Domina principiul “Unio trium nationum”, care recunoştea drept “naţiuni” doar pe unguri, saşi şi secui. Românii erau “şerbi” – fără drepturi civile!
După primul război mondial şi unirea Transilvaniei în statul naţional unitar român, ungurii , din naţiune dominantă, au devenit o “minoritate”, ceea ce,bineînţeles că i-a nemulţumit, în ciuda drepturilor de care s-au bucurat şi se bucură, mai ales după 1989.
Trebuie să tratăm cu înţelegere toate aceste lucruri şi să căutăm să promovăm un climat de convieţuire firească, luând în considerare şi sensibilităţile acumulate de-a lungul istoriei.

@ emigrantul

1. Cred că ai dreptate că e bine să tratăm cu grijă cu străinii neinformaţi problema Transilvaniei. Dar, prezentarea de informaţii obiective se poate face în mod firesc, fără niciun fel de conotaţii care să alimenteze suspiciuni.

2. Trataţi mult prea simplist problema “reinstaurării capitalismului” în România! Îmi atribuiţi un rol mult prea mare – ca, de altfel, şi cei ce mă acuză de contrariul, că “aş fi frânat acest proces”!
Ceea ce s-a petrecut în 1989 (şi nu numai) în România a fost un proces amplu de prăbuşire a vechiului sistem, datorită eşecurilor sale, atât în plan politic, cât şi economic. Am scris mai pe larg despre aceste lucruri.
Eu şi cei ce ne-am asumat răspunderi în decembrie 1989 (la început prin constituirea CFSN ca structură provizorie de stat) nu am făcut decât să creăm un cadru adecvat, de reaşezare a societăţii româneşti şi de adaptare a ei la noile realităţi – evitând haosul, anarhia şi, poate, chiar destrămarea statului. Merită să reflectaţi mai mult asupra tuturor acestor probleme, înainte de a emite acuze şi etichetări!

@ mercenar65

Apreciez perceperea corectă a mesajului meu la Consiliul Naţional al PSD; am constatat aceeaşi reacţie şi la activul de bază al partidului, ceea ce este esenţial. Desigur că trebuie să urmeze ceea ce este cel mai important: transpunerea lui în acţiune, în această perioadă foarte densă de confruntări politice.

@ Mihnea Georgescu

Te felicit şi salut intrarea în PSD. Succes!

@ Costimic

Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru sugestiile foarte pertinente.

@ pipsulescu

Prof. Anghel Rugină, precum ştiţi, a fost primit în ţară, după 1989, cu toată consideraţia. Un om care a reuşit să se afirme pe alte meleaguri şi a venit cu cele mai bune intenţii să ajute ţara într-un moment de cumpănă. Propunerile sale în sprijinul reformei economice au fost prezentate şi în faţa Academiei Române, al cărui membru a devenit, şi au format obiectul unor dezbateri cu cei mai buni economişti ai ţării.

@ bucur

Apreciez reacţia dumneavoastră. Vă urez succes!

@ Doctorgachet

Vă împărtăşesc aprecierile la adresa dr. Sorin Oprescu.

@ SorinPLATON

Interesant comentariul pe marginea Consiliului Naţional şi mai ales concluzia esenţială a necesităţii “strângerii rândurilor” pentru afirmarea PSD ca forţă veritabilă de stânga.

Interesantă, în acest context, constatarea şi aprecierea domnului Christoph Zopel, reprezentant al Partidului Socialist din Germania – un prieten mai vechi al României –prezent la dezbaterea despre “populism” – că, spre deosebire de alte ţări (în special Polonia), unde, în urma unor eşecuri electorale, au urmat sciziuni şi destrămarea unor partide de stânga,este remarcabil că noi am reuşit să menţinem unitatea partidului, în ciuda unor convulsii explicabile.

@ radualexandrupsd3

M-aş bucura să asistăm la ceea ce speri şi dumneata – “lucrurile să intre în normal”.

@ Luciancomunistu

Reacţia dumneavoastră, inspirată de unele comentarii ostile din presă, este pripită. Cei trei deputaţi PSD – V. Dorneanu, Fl. Iordache şi T. Mohora sunt cunoscuţi şi apreciaţi pentru decenţă şi modestie. Propunerea lor pornea de la o situaţie concretă privind utilizarea conturilor bancare şi de la unele sugestii din partea băncilor comerciale pentru evitarea unor pierderi care să descurajeze utilizarea creditelor.

@ curent01

Propunerea dumneavoastră privind postarea şi în formă video a discursului de la Consiliului Naţional o voi lua în considerare pentru viitor, când sper ca-mi voi insusi performantele tehnice impuse de video…blog.

Advertisements

26 Responses to “RASPUNSURILE ZILEI”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Mulţumesc pentru felicitări!
  Dumneavoastră sunteţi “vinovat” pentru această opţiune!

 2. pipsulescu Says:

  Domnule Iliescu,

  in primul rand va multumesc pentru raspunsul si timpul acordat,

  as mai avea o intrebare daca se poate: de ce propunerile Prof. Rugina au ramas la stadiul de “dezbateri” cu cei mai buni economisti ai tarii, care sau cine a fost principalul obstacol care a stat in fata punerii lor in aplicare?

  Pipsulescu

 3. cirlovacristian Says:

  @D-le Ion Iliescu
  Mulțumesc pentru ”corectare”-a ce ați efectuat-o.
  Cred că am înțeles ”cîte” ceva din definiția consolidată dar aș dori,sincer, să se facă mult mai multe comentarii pe temă sau cel puțin în legătură cu tema postată.
  Eu cel puțin am învățat și învăț multe din discuțiile purtate-cu toate căci cîteodată sunt acid în răspunsuri și interpelări,dar încerc să ajung la esență și totodată încerc să ”scot” ceea ce se gîndește nu neapărat ce se scrie și vorbește.Pentru mine contează și acea parte de 0,01% deoarece este posibil să facă diferența și atunci chiar merită să ”ne certăm” ,probabil pe interpretări.
  Oricum sunt mîndru că am adversari-cîteodată toți blogerii- deoarece acest fapt mă ajută să nu merg cu capul plecat-în sensul că este posibil orice.Am avut ocazia să am lîngă mine oameni-cel puțin obiectivi-cu care am avut și am o relație de prietenie cîteodată dusă la extreme.Cu această ocazie observăm că mai presus de toate este este ceea ce ne leagă nu neapărat dacă suntem sau nu în consens,adică ideea sau problema ce o discutăm.
  Oricum eu vă multumesc-și pentru anul 1996 cînd nu am participat.

 4. radualexandrupsd3 Says:

  As dori sa ridic o intrebare legata de contextul in care apare declaratia de independenta a provinciei Kosovo.
  Astfel in cartea d-lui Presedinte Ion Iliescu ,, Integrare si globalizare .Viziunea romaneasca ,, cap 2 Romania in noul context european . Redefiniri si optiuni strategice. apar cateva consideratii pe intelesul tuturor legate de noul context geopolitic in care se afla Romania :,, Astfel , pentru prima oara in istoria sa , Romania nu se mai invecineaza cu o mare putere globala (un imperiu ) . Daca in perioada postbelica , Romania se invecina nemijlocit cu patru tari ,, astazi ea are cinci vecini , dintre care trei – Ucraina , Republica Moldova si Iugoslavia restransa (Serbia si Muntenegru )- sunt state aparute in anii nouazeci ai recent incheiatului secol. ,,
  Cu alte cuvinte au avut loc schimbari de frontiere ale unor statelor aflate la frontiera noastra de unde o ingrijorare fireasca legata de propria securitate.
  Mai mult ,, Definirea noastra ca ,,natiune de fontiera ,, .. la confluenta unor spatii de civilizatii si geostrategice -spatiul rus , spatiul occidental si cel oriental ,, in conditiile in care toata istoria noastra am avut frontierele disputate de imperiile din jurul nostru complica si mai mult lucrurile.
  Apoi ,, Romania este singura tara din Europa Centrala care a separat fizic doua mari zone de turbulenta din jurul granitelor sale ( conflictele de pe teritoriul fostei Iugoslavii si conflictul secesionist din Transnistria de pe teritoriul suveran al Republicii Moldova ) ,,
  Toate argumentele converg catre necesitatea racordarii Romaniei la un sistem de securitate , NATO fiind alegerea fireasca .
  Astazi in 2008 suntem membri NATO si problema autonomiei locale pe criterii etnice capata alte valente mai relaxate . Devine o problema de autonomie administrativa ? Cum putem imbunatati administratia in ansamblu folosind exeperienta factorului local ?
  Descentralizarea duce la o mai buna implicare a tuturor cetatenilor Romaniei in realizarea obiectivului comun de crestere a nivelului de trai ?
  Totusi intrebarea pe care as dori sa o ridic este alta .
  Declaratia de independenta a provinciei Kosovo vine cu putin timp inaintea Summitului NATO de la Bucuresti in care se va dezbate problema aderarii a doua noi state membre Ucraina si Georgia , care in prezent sunt macinate de puternice conflicte interne .
  Nu cumva traim sentimente care sunt mai de actualitate pentru altii ?
  Suntem parte in Europa Centrala , problemele Europei de Est sunt din fericire in estul nostru?

 5. emigrantul Says:

  DESPRE PROBLEMA REINSTAURARII CAPITALISMULUI IN ROMANIA

  CITAT ION ILIESCU
  “@ emigrantul…Trataţi mult prea simplist problema “reinstaurării capitalismului” în România! Îmi atribuiţi un rol mult prea mare – ca, de altfel, şi cei ce mă acuză de contrariul, că “aş fi frânat acest proces”!
  Ceea ce s-a petrecut în 1989 (şi nu numai) în România a fost un proces amplu de prăbuşire a vechiului sistem, datorită eşecurilor sale, atât în plan politic, cât şi economic”

  1) Cei care va acuza ca ati frinat reinstaurarea capitalismului in Romania sunt: hotii care doreau sa puna mina cit mai repede pe avutia statului, nationalizatii, diversi cetateni naivi pacaliti de ce vedeau la televizor relativ la nivelul dezvoltarii economice din tarile vestice, partidele politice istorice cu dorinta de razbunare pe sistemul socialist, etc. Deci, o adunatura de indivizi care fie urmareau niste interese personale fie nu stiau ce vor.

  2) Ceea ce s-a petrecut in 1989 in Romania nu s-a datorat decit in mica masura vointei poporului. Sistemul socialist functiona si era foarte eficient insa am avut nesansa sa fie numit Mihail Gorbaciov presedinte al URSS si sa initieze un plan de schimbare a tuturor regimurilor comuniste din Europa de Est cu conduceri Perestroikiste.

  Eu va atribui rolul esential privitor la reinstaurarea capitalismului in Romania deoarece inca din 22 Dec. 89 ati devenit liderul aproape de necontestat al romanilor dupa citirea unui comunicat in care intentia dv. de a transforma Romania intr-un stat capitalist era evidenta. Nu mesajul comunicatului a determinat simpatia oamenilor fata de Ion Iliescu ci siguranta cu care vorbeati si autoritatea pe care o aveati asupra celorlalte personaje ce se perindau pe la televizor.

  Din punct de vedere al Poporului Roman era suficient ca in 22 Dec. 89 sa fi spus ca presedintele tarii a fost schimbat iar regimul comunist se va mentine. Asta doreau oamenii inlaturarea sefului statului nu a regimului in sine. Haosul si anarhia se calmau imediat.

  Problema mare era ca forte din exterior (indeosebi Gorbaciov) doreau cu orice pret caderea comunismului in Romania si ar fi alimentat in mod artificial stari tensionate atit in interiorul tarii cit si intre Romania si alt stat pina in momentul cind cineva de inspiratie perestroikista venea la conducerea tarii.

 6. emigrantul Says:

  DACA UN PARTID CAPITALIST NU AR MAI SPRIJINI CORUPTIA MEMBRILOR SAI EL S-AR AUTODESFIINTA PRIN MIGRAREA LOR LA ALTE PARTIDE.

  DACA NICI UN PARTID NU AR MAI SPRIJINI CORUPTIA ASTA AR FI ECHIVALENT CU DESFIINTAREA PLURIPARTITISMULUI

  Citat: Cirlova Cristian
  “În această țară nu sunt oameni care să îndeplinească toate cerințele acestui popor/națiune care pot forma o clasă politică curată,stabilă,multinațională,de specialitate,etc… in sensul unui consens național?”

  Raspuns

  Economia capitalista se bazeaza pe coruptie, exploatare, furt, dispret fata de popor, etc. Asa este in toate tarile. Noua doar ni se pare ca necinstea politicienilor nostrii este maxima comparativ cu alte state. Este o perceptie falsa, complet gresita.

  Partidele capitaliste nu reprezinta altceva decit adaposturi antiatomice pentru diverse persoane care urmaresc in principal imbogatirea cu orice pret. In esenta majoritatea membrilor partidelor sunt infractori care daca ar fi corect judecati dupa legile existente in Romania ar primi ani buni de puscarie. Citi “politicieni” sunt in asemenea situatie? Aproximativ 90%. Asta este perceptia romanilor (a se vedea sondajul)
  Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/w_oamenipolitici.php?result=true

  Partidul politic capitalist este organizatia care apara interesele hotului. Infractorul are nevoie de partid pentru a se pune la adapost iar partidul are nevoie de infractor pentru a exista.

  PRECIZARE: Exista, este adevarat, si oameni care nu urmaresc acumularea de bani (ex. ION ILIESCU ) insa ca peste tot in lume mai sunt si exceptii, elemente unicat.

 7. luciancomunistu Says:

  Apreciez timpul si raspunsul DVS.
  Dar se pare ca se gindeste contra zicalei unde dai si unde crapa…Concret, cred ca stimabilii au gindit bine la lege si chiar au anticipat efectele plecind de la ideea bancilor, asa cum sugerati DVS.
  Parerea mea este ca poate vor fi si ei pe lista “colaboratorilor” dupa ce Bundestagul va aresta niste nume ilustre.
  Si mai cred ca poate va veni politia germana si va aresta in Romania direct la cel mai inalt nivel, inclusiv in parlament.
  Este modul prin care cetatenii vor avea in sfirsit imaginea completa a parlamentarului roman; cei care vor ramine poate in sfirsit vor fi mai cinstiti.

 8. emigrantul Says:

  Iata deci ca Ion Iliescu se alatura lui Adrian Nastase atunci cind vine vorba de Mihnea Georgescu si ii adreseaza o incurajare puternica. Nu este putin lucru sa primesti mesaje apreciative de la doi din cei mai cunoscuti politicieni romani. Miine, poimiine il vedem pe Mihnea primar de sector, general, ministru, prim ministru si in final presedinte.

  Citat ION ILIESCU (27 Feb. 08, pe blogul personal)
  “Mihnea Georgescu
  Te felicit şi salut intrarea în PSD. Succes!”

  Citat ADRIAN NASTASE (25 Feb. 08, pe blogul sau)
  “Mihnea Georgescu, simt in tine energia unui adevarat militant.”

  Am inceput sa ma indoiesc de sinceritatea lui Ion Iliescu. Cum poti pretinde ca esti onest cind tu creatorul PSD saluti intrarea in partid a unui lingau caciulit (Mihnea) al carui unic scop este obtinerea cu orice pret de functii cit mai importante.

 9. cirlovacristian Says:

  @emigrantul
  1.intrarea României in structurile NATO,UE,CE sunt la categoria voința poporului.Dv credeți că există partid politic care ar fi dorit să se opună intrării în asemenea structuri fără să-și urce poporul și națiunea în cap?
  2.trasarea unor linii directoare și agreerea lor prin semnare asupra unor probleme de genul :educație,economie,etc intră la categoria voință politică.

  Cumularea celor două tipuri de voință poartă numele de consens național care va reprezenta majoritatea absolută.

  Domnule de ce ai emigrat din România?
  Familia a fost de acord?
  Care au fost factorii decizionali?

  Dacă-mi oferi aceste răspunsuri și se observă că am greșit atunci eu voi ține capul plecat deoarece dv a-ți găsit rezolvarea.
  Aștept.
  Vă mulțumesc

 10. emigrantul Says:

  INTRAREA ROMANIEI IN NATO, UE, CE NU ARE LEGATURA CU VOINTA POPORULUI ROMAN ci mai degraba cu interesele unor forte exterioare tarii cit si a marilor afaceristi autohtoni.

  Nu s-a facut nici un referendum privitor la intrarea Romaniei in cele 3 entitati suprastatale din simplul motiv ca rezultatele ar fi foat defavorabile, adica prezenta la vot nu depasea 30%!

  Acceptarea Romaniei de catre UE este clar in neconcordanta cu interesul oamenilor atita vreme cit 60% apreciaza ca nivelul lor de viata nu s-a imbunatatit dupa aderare. Munca in strainatate era foarte rentabila inainte de integrare si cu precadere anterior lui 2002 (deschiderea granitelor pentru romani). In prezent preturile din Tara la mincare, chirii, apartamente sunt comparabile cu cele din strainatate si drept urmare daca acolo un cetatean local munceste 30-40 ani sa-si ia apartament tot atit va trebui sa lucreze si romanul. Cei care au muncit afara inainte de 2002 isi puteau cumpara case cu banii cistigati in mai putin de 2 ani! Deci integrarea a fost o mare pacaleala pentru Romani!

  SONDAJ: Credeti ca s-a imbunatatit nivelul de trai al romanilor dupa integrarea tarii in Uniunea Europeana?

  DA 36.28 %

  NU 60.14 %

  Alte raspunsuri 3.59 %

  Numar voturi: 725
  http://www.sondaje.php0h.com/eu.php?result=true

  Referitor la NATO rezultatele sunt mai strinse in sensul ca 52% din romani apreciaza ca integrarea in NATO ne-a adus ceva bun insa judeca la modul urmator: “Daca nu eram in NATO si Ungaria era atunci US ar fi incurajat destabilizarea tarii pina ori intram ori ne era luat Ardealul”. Mai precis am fost victimele unui santaj.

  SONDAJ: Apartenenta Tarii Noastre la NATO aduce romanilor vreun avantaj real?

  DA 52.25 %

  NU 45.21 %

  Alte raspunsuri 2.54 %

  Numar voturi: 511

  Referitor la Parlamentul Europei, s-a vazut ce prezenta la vot am avut in Noiembrie 2007, sub 30%, ceea ce inseamna ca lumea este dezinteresata de apartenanta Romaniei la o asemenea organizatie suprastatala.

  /Comentariile de mai sus au fost facute ca raspuns la urmatorul mesaj:
  Citat CIRLOVA CRISTIAN
  “intrarea României in structurile NATO,UE,CE sunt la categoria voința poporului.Dv credeți că există partid politic care ar fi dorit să se opună intrării în asemenea structuri fără să-și urce poporul și națiunea în cap?”/

 11. emigrantul Says:

  SA IL CUNOASTEM MAI BINE PE MIHNEA GEORGESCU (un proaspat membru PSD felicitat atit de Ion Iliescu cit si de Adrian Nastase)

  ACUM CA A INTRAT IN PSD MIHNEA GEORGESCU S-A APUCAT SA DEA SI RASPUNSURI LA POPOR (dupa modelul somitatilor politicii romanesti)

  Citate dintr-o pagina de raspunsuri de pe situl sau
  (http://mihneageorgescu.wordpress.com)
  /”3. Cavalerul Templier – da, mă interesează afacerile imobiliare. De aici îmi trag “seva”… poate ştii pe cineva care are teren extravilan ieftin de vânzare, nu foarte departe de Capitală.

  4. Krudus – “Persoană publică” sunt prin natura mea. Zoon politikon am fost de mic. În privinţa lui Năstase, nu sunt de acord cu tine. El este un aristocrat, născut să conducă. Este nenatural că ne conduce un golan.

  6. Pendulul lui Foucault – Şi eu am făcut avere pornind de la zero şi nu e nici o ruşine în asta.

  11. Alterema – O mână spală pe alta şi amândouă obrazul.

  12. Alexandru Petria – aţi trecut la adresare cu dumneavoastră, de când sunt membru PSD? Deci funcţia bate studiile, pentru dvs.

  15. Neinfectat de comunism – mie nu mi-e ruşine că sunt bogat. Şi voi deveni curând şi mai bogat.

  16. Darius – Elena Băsescu (straşnică lideră!)

  17. Imperialistu’ – eu mănânc mult şi bine, dar pe banii mei. Dacă vrei, dau o masă la Spring Time pe Academiei.

  26. Cavalerul Templier – Mazăre este un mare lider politic, pe care îl admir din anii şcolii generale, pe care am făcut-o la Constanţa. Îi prevăd un mare viitor./

  CONCLUZIE: Din ce scrie, reiese clar ca Mihnea a intrat in PSD ca sa-si sporeasca averea!

 12. luciancomunistu Says:

  De la dl. Mihnea Georgescu:

  “Felicitări, domnule Ion Iliescu, că l-aţi scos pe Ciubotaru din BlogRoll. Un singur lucru nu îmi explic: de ce îl ţine domnul Adrian Năstase pe Ciubotaru în BlogRoll, când Ciubotaru nici măcar nu l-a trecut pe AN în BlogRollul său? Să-i spună cineva lui Adrian Năstase să cureţe BlogRollul de duşmani ai lui Iliescu, că le face trafic degeaba şi ei îşi bat joc!”

  Vedeti dle Iliescu cum o simpla atingere pe cap da aripi uneori ?
  Nu cred ca ati fost muscat de mina ci de fapt in inima…
  Uneori este foarte greu sa infrunti adevarul si pe masura ce realizezi incepe sa te cuprinda frica si cedezi partii necontrolabile a creierului.
  Revin cu o intrebare si tema, poate pt DVS., de blog:

  Care si numarul de parlamentari ce trebuie arestati ?

 13. luciancomunistu Says:

  @ cirlovacristian:

  “Domnule de ce ai emigrat din România?
  Familia a fost de acord?
  Care au fost factorii decizionali?”

  Raspund eu cu o intrebare: De ce toti tinerii nostri pleaca in Italia si in Spania ?
  Ia domle si vorbeste cu ei si afla… Fenomenu emigrarii are loc din cauza situatiei de mai bine create de PSD in Romania si acum continuata de PLD-partiduliberdubios sau partidudubios liber cum vrei…
  Pleaca pentru ca se satura de apasarea injustitiei creata de nivelul inalt al parlamentului. Din cauza bataii de joc instigata de la cel mai inalt nivel si inclusiv sustinuta la cel mai inalt nivel, a inculturii (vezi Gigi Becali ), a modului de furt profesionist si niciodata pedepsit al unuia ca Hrebegiuc.
  Familia acestora este cu totu de acord pentru ca soarele in Romania rasare numai pentru cei ce fac teatru inparlament in rest este cam gri din cauza norilor creati de Basescu Iliescu AN si ceilalti…
  Deci nu ramine decit sa nu mai votati pentru ca asta le va lua piinea de la gura flaminda a acestor mari oamnei politici.
  Mi-e greatza, ma duc sa beau un pahar cu apa…

 14. cirlovacristian Says:

  @luciancomunistul
  Domnule chiar vrei să răspund acestei interpelări?
  da sau nu!

 15. cirlovacristian Says:

  @emigrantul
  Dv considerați că acele sondaje reflectă realitatea în totalitate?
  Domnule ai curaj?
  Totuși nu am primit răspunsul întrebărilor mele sau @luciancoministu ești dumneata?

 16. emigrantul Says:

  Pt. Cirlova Cristian

  Citeste cu atentie istorioara de la adresa de mai jos ca sa te familiarizezi cu mentalitatea unui emigrant roman:
  http://canada.ifastnet.com/Gunoier.html
  Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg si cei mai multi emigranti sfirsesc mai prost decit au inceput si asta pentru ca au crezut in nivelul superior de trai din tarile “civilizate” si au constatat ca de fapt totul era o minciuna iar ce vedem noi la televizor nu are legatura cu realitatea.
  O sa ma intrebi “Daca nu-ti place acolo de ce nu te intorci” Citeste sfirsitul povestii si vei intelege!

 17. vbabiciu Says:

  Nu vreau sa ma bag in polemica aparuta intre “emigrantul” si “cirlovacristian” dar as sugera sa cititi posturile Presedintelui Iliescu din “Pagini”. Gasiti acolo raspunsuri la multe dintre intrebarile voastre. In ceea ce priveste acuzele la Ion Iliescu, cred ca o viziune GLOBALA asupra politicii ar putea da iarasi niste raspunsuri. Eu nu cred ca “ora exacta” se da la Bucuresti. Sigur, politicienii locali printre care si Presedintele Iliescu au facut greseli “personale”. Dar si lucruri bune. Parerea mea in ceea ce priveste politicienii la nivel inalt este ca Iliescu a fost si ramane cel mai echilibrat si cel mai valoros lider politic. Si nu vreau sa se faca vreo asemanare cu Georgescu :) dar eu personal il consider un om de geniu care are o gandire sclipitoare. Deci, politica nu este din pacate in alb si negru, iar pe nuante de gri mergand este evident ca poti face atat rele cat si bune. Iliescu trebuie privit in ansamblu si in acelasi timp, actiunile sale, trebuiesc privite, tinand cont de factorii externi si interni de la momentul respectiv. In orice caz, trebuie sa plecam de undeva si eu as propune sa recunoastem ca din diverse motive, atat externe cat si interne, Romania socialista era un esec. Iliescu a trebuit sa gestioneze o situatie imposibila dupa parerea mea. Si a facut-o cel mai echilibrat cu putinta. Dar aici, ma repet trebuie sa avem o gandire GLOBALA a fenomenului politic pt ca este usor sa aratam spre o actiune a lui, fara sa tinem cont de imprejurari fara sa tinem cont de intrebarea : cum s-ar fi putut face altfel? Si imediat trebuie sa ne gandim la milioanele de implicatii pe care o actiune a lui Iliescu, mai ales in anii 90 o avea. Trebuie sa intelegem ca sistemul politic si economic mondial la varf se imbina si incearca sa conduca omenirea spre un punct. Este f. greu cand nu poti avea imaginea de ansamblu fiindca nu ai toate datele problemei, sa te exprimi despre actiunile lui Iliescu.

 18. cirlovacristian Says:

  @vbabiciu
  Domnule este o discuție liberă în care fiecare își exprimă punctul de vedere.Eu văd că avem aceleașii opinii pînă la un moment dat.
  Nu numai global se ”rezolvă” o problemă-în sensul de complexitate.
  Care este acel punct vă rog?
  Dl.Ion Iliescu are adepții/susținătorii săi -indiferent că fac sau nu fac parte din PSD-ceea ce fac din dumnealui un lider.
  Avînd ”în sînge” politica și totodată îmbinînd plăcutul cu utilul,dl.Ion Iliescu este un lider politic.
  Fiind un lider politic cu idei și echilibrat,cu posibilități de a striga ”ADUNAREA” și totodată fiind un om cu posibilitatea de a urca și coborî pe o scară socială-într-o discuție sau acțiune-este normal să fie cel mai valoros lider politic,astăzi.
  Dar dacă dl.Ion Iliescu pleacă de la PSD?

  Părerea mea,sfatul meu,este să vă uitați și pe comentariile mele-nu sunt cele mai bune de pe acest blog.Eu din ”cînd în cînd” mă mai uit și pe comentariile altora.Personal eu vreau să-mi și să consolidez sau să îndrept
  percepția,gîndirea,etc……în sens evolutiv,tocmai de aceea pun întrebări.

  …”dar eu personal il consider un om de geniu care are o gandire sclipitoare”….atenție la cuvintele foarte MARI deoarece pot crea confuzie și totodată vor atrage comentarii nu tocmai oneroase,oricum nu benefice.Sincer nu cred că-i place dlui Ion Iliescu.Domnule pe acest blog ești ”acasă” la ION ILIESCU nu la el comandante.

 19. cirlovacristian Says:

  @emigrantul
  Nu domnule ,nu acest lucru te-am întrebat.Ideea era că sunt cazuri și situații în care suntem depășiți și ne trebuie ceva timp pînă ce revenim la NORMALTATE,care și ăsta este un termen complex dacă adunăm părerea tuturor.Eu prefer un ceva de genul CONSTANT chiar și în cazul schimbării.

 20. emigrantul Says:

  /CITAT V BABICIU
  “In orice caz, trebuie sa plecam de undeva si eu as propune sa recunoastem ca din diverse motive, atat externe cat si interne, Romania socialista era un esec.”/

  Dar ce ati spune de urmatoarea fraza la fel de solid justificata?:

  In orice caz, trebuie sa plecam de undeva si eu as propune sa recunoastem ca din diverse motive, atat externe cat si interne, Romania capitalista este un esec.

 21. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Articolul penibil AMNISTIEREA LUI ILIESCU TREBUIE OPRITĂ, din Cotidianul de azi, scris de Traian Ungureanu, a primit o replică bine-meritată pe blogul meu.

  Vă invit pe toţi să o citiţi.

 22. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu, ca sa vedeti cum si prin ce fel de metode familia Basescu vrea sa puna mina pe tara, va las ca sa va lamuriti cu cine de-fapt avem treaba, este vorba de Mircea Basescu, Traian Basescu si Primarul Constatei, domnul Radu Mazare, cititi aici

  Anticipat,
  Ovidiu. ps. nu mi-ati raspuns la doua intrebari despre CFSN.

 23. vbabiciu Says:

  @emigrantul

  Din punctul meu de vedere, ai perfecta dreptate. Cred ca si Iliescu este de acord cu tine. Tocmai de aia l-am intrebat la tema anterioara “Populismul” cum vede viitorul, la modul concret.

 24. emigrantul Says:

  CARE ESTE GRADUL DE SERIOZITATE AL INFORMATIILOR DIN STIREA URMATOARE?

  /”În 15 martie va fi proclamată autonomia Republicii Independente Secuieşti
  Ziarul Gandul, 19 Feb. 2008

  Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a avertizat, vineri, că în 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, va fi proclamată autonomia Republicii Independente Secuieşti, după un model similar cu cel aplicat în Kosovo.

  “Din informaţiile pe care le am, în 15 martie, Ungaria împreună cu UDMR, Consiliul Naţional Secuiesc, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Partidul Civic Maghiar vor să declare autonomia Republicii Independente Secuieşti. Vor avea preşedinte, Parlament, Guvern, armată şi poliţie proprie, steag propriu, iar limba maghiară va fi limbă oficială”, a declarat Gheorghe Funar.”/

  MAI AU SI ALTI OAMENI POLITICI INFORMATII SIMILARE PRIVITOR LA DECLARAREA INDEPENDENTEI REPUBLICII SECUIESTI SAU NU?

  Din cite stiu Ungaria nu a recunoscut independenta Kosovo (pina acum) deoarece se teme ca maghiarii din nordul Serbiei vor suferi unele represalii.

 25. cirlovacristian Says:

  @emigrantul
  Eu propun,ca noi Românii, să ne facem ”mutație” în Transilvania sau reședință definitivă.Dar cum ajungem acolo?
  După ce ajungem acolo ce facem?
  Cu cine ne luptăm?Cu Românii de origine maghiară.Bine.Lasă-i sunt ……

  Păi dacă politic nu avem punct de vedere de ce să avem unul popular?
  Cînd fac referire la politic mă gîndesc la guvern deoarece el este reprezentatul națiunii,NU?

 26. vbabiciu Says:

  @emigrantul
  @Mihnea Georgescu

  Se pare ca Mihnea Georgescu ne-a raspuns amandurora acum 2 zile. Ceva de genul ca nu vrea sa murdareasca blogul Presedintelui intrand in polemici cu indivizi ca noi, insa ne raspunde pe blogul lui. Astfel a aparut articolul sau incercand sa se convinga singur ca nu este lingau. Drept urmare ii raspund si eu tot printr-un articol postat pe blogul meu http://vbabiciu.wordpress.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: