AM POSTAT DISCURSUL DE LA CONSILIU

Pentru cei care au solicitat textul discursului sustinut la Consiliul National din 22.02.2008 -in special pentru @ Bibliotecaru – anunt ca am postat textul integral, transcris de pe banda magnetica la categoria PAGINI.

Cu acest prilej tin sa multumesc MONITORING MEDIA-doamnei Anca Alexandrescu pentru sprijinul si promptitudinea cu care mi-au oferit transcriptul.

24 Responses to “AM POSTAT DISCURSUL DE LA CONSILIU”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Frumos discurs, construit şi prezentat după toate regulile oratoriei. Şi, mai presus de orice, din suflet, ceea ce este cel mai important. Felicitări!

 2. ancaf Says:

  Domnule presedinte Iliescu, sunteti SINGURUL care va mai puteti OPUNE, acestei MARI tampenii care este VOTUL UNINOMINAL!!!

  Am crezut pana astazi ca e o gluma, dar aflu cu stupoare ca, desi oamenii NU S-AU PREZENTAT LA REFERENDUM, deci au fost IMPOTRIVA, TOATE(!!!) PARTIDELE sunt de acord!

  Imi amintesc de cuvintele Domniei Voastre: “aveti grija pe mana cui dati partidul!”.
  La fel as spune acum:”aveti grija pe mana cui dati TARA”!!!!

  Imi cer scuze ca am fost off topic!

  PS
  va felicit inca o data pentru discursul de la CN!

 3. luciancomunistu Says:

  @ Mihnea Georgescu:
  Singele tau apa nu se face, frate Mihnea… Esti la fel de rosu pe interior ca si Bunicutza si asta imi place la voi astia care va vopsiti pe fata si apoi va vine singele pe nas !
  Cum a zis Iliescu: MAI ANIMALULE !
  Nu cred ca este chiar asa de ofensiv si io ca mi-s din ardeal, pot sa mi-o iau iara…
  Ca de aia sint mindru ca sint roman si fara studii la Moscova incit sa nu pot deosebi Antisemitismul de Creshtini.
  Ma bucur nespus de mult de intrarea ta in PSD si faptul ca de acuma inainte iti incepi initierea cu “MAREA LINGERE” – parca asa e inceputul in cartea de capatii la tineretul PSD.
  BRAVO !!

 4. vbabiciu Says:

  Ramaneti numarul 1 in politica romaneasca. In materie de gandire politica- subliniez pe termen lung , prezenta si discurs, sunteti imbatabil.

 5. pipsulescu Says:

  Domnule Iliescu,

  daca aveti timp poate postati cateva ceva despre profesorul Anghel Rugina, planul sau de revigorare economica a Romaniei si plecarea dumnealui in State

  Va multumesc,
  Pipsulescu

 6. emigrantul Says:

  CITATE ION ILIESCU (din alocutiunea tinuta pe 22 Feb. 2008, Bucuresti Palatul Parlamentului)

  1) “Aceştia sunt oamenii care au fost în stradă, în decembrie 1989, ca să înlăturăm un regim totalitar şi ei sunt acum victimele acestei restaurări a capitalismului în România.”

  2) “Eu vreau să vă spun cu amărăciune că oamenii nu simt PSD-ul ca partid de stânga.”

  Domnule Presedinte,

  CINE ESTE DE VINA PENTRU REINSTAURAREA CAPITALISMULUI IN ROMANIA?

  Raspunsul este unul singur DUMNEAVOASTRA!

  Citez din comunicatul catre tara al FSN prezentat la televizor pe 22 Dec. 1989 de ION ILIESCU:
  “1. Abandonarea rolului conducator al unui singur partid si statornicirea unui sistem democratic pluralist de guvernamint.”
  “4. Restructurarea intregii economii nationale pe baza criteriilor rentabilitatii si eficientei….. promovarea liberei initiative….”

  Cele doua pasaje reprezinta dorinta clara a FSN de reinstaurare a capitalismului in Romania. CUM PSD NU REPREZINTA NIMIC ALTCEVA DECIT NUMELE ACTUAL AL FSN-ului (partidul lui Ion Iliescu), este si normal ca lumea sa nu perceapa PSD-ul ca partid de stinga. Cum sa crezi ca PSD-ul este de stinga cind el reprezinta continuatorul formatiunii politice care a reintrodus capitalismul in Romania (FSN) desfiintind socialismul de dinainte de 1989.

 7. bucur Says:

  Impresionant! L-am citit de la cap la coada fara sa ma opresc .Nici macar mirosul cafelei prospat facute din fata nu mi-a putut atrage atentia.

  Impartasesc aproape in totalitate ideile exprimate de dumneavoastra in fata Consiliului National si am decis chiar sa nu raman in afara acestui ,,efort comun” de a redresa lucrurile.

  Din pacate nu pot ajuta PSD-ul pentru ca nu sunt membru in primul rand si in al doilea rand locuiesc in Statele Unite ,dar contez pe faptul ca structurile de conducere ale PSD si oamenii de valoare pe care acest partid ii are in componenta pot ajunge la cele mai bune solutii .

  Insa imi iau angajamentul in fata dumneavoastra sa prezint adevarul istoric despre Transilvania si realitatea zilelor noastre la toate nivelele la care am acces . Ca Roman consider ca este o datorie morala sa preiau ideea dumneavostra exprimata in fata Consiliului Natinal referitor la campaniile internationale de promovare a unor realitati si relatari istorice eronate despre Transilvania si Tinutul Secuiesc.
  Va mutumesc ca m-ati trezit.

  Cu deosebit respect.
  Tiberiu Bucur.

 8. bucur Says:

  P.S.

  Am uitat sa mentionez faptul ca alegerea si aducerea lui Adrian Nastase la varf in PSD ma bucura enorm. Il apreciez de foarte mult timp pe Dl. Nastase insa voi relata aici pe blog pentru a face publica o informatie care nu s-a prea vehiculat prin tara la acea vreme si anume ca Dl. Adrian Nastase a avut in urma cu 3 ani un interviu la WGN_TV care este considerat postul national de televiziune in U.S.A si a fost magistral. Singurul politician roman pe care l-am vazut exprimand un punct de vedere despre Romania solid ca si partener egal al U.S.A atat militar cat si politico-economic,descriind Romania prin prisma unui viitor European ceea ce a lasat deoparte trecutul …si prezentul despre care vorbesc cei mai multi dintre politicienii romani.
  Mostenirea comunista si saracie actuala cu alte cuvinte.

  De mentionat intr-o engleza pe care eu o consider de departe cea mai reusita ca ,, forma de exprimare vs. accent” . Asadar un mare castig pentru PSD.

  Cu deosebit respect ,
  Tiberiu Bucur.

 9. emigrantul Says:

  COSTACHEL GUDURAU A INTRAT IN PSD

  Admiterea lui Mihnea Georgescu in PSD (pe 25 Feb. 08) m-a surprins neplacut. Si mai deceptionat am fost de incurajarile si sprijinul pe care presedintele Iliescu i le-a dat (cel putin asa pretinde Mihnea in citatul de mai jos). Orice om care ii citeste comentariile pe blogurile lui Ion Iliescu, Adrian Nastase si situl sau personal, poate constata repede ca acest Georgescu nu face decit sa repete la infinit citeva mesaje lingusitoare, demagogice de lauda exagerata la adresa lui Ion Iliescu si Adrian Nastase. Chiar asa de naivi sunt cei doi lideri PSD incit sa creada ca Mihnea este sincer? Nu cred. Chiar asa mica valoare sa aiba statutul de membru PSD incit orice saruminagiu intra in partid dupa o scurta campanie de lustruit pantofii sefilor? Posibil, foarte probabil si asta cred ca reprezinta unul din principalele motive pentru care lumea considera PSD-ul asa cum se vede in sondajul de aici:
  http://www.sondaje.php0h.com/psd.php?result=true

  CITAT MIHNEA GEORGESCU
  “Mulţumesc domnului Preşedinte Ion Iliescu şi domnului Prim-Ministru Adrian Năstase pentru sprijinul şi încurajarea primită şi pentru că ei constituie adevărate modele de oameni politici şi pentru noi, generaţia tinerilor intelectuali de stânga din această ţară.”

 10. doctorgachet Says:

  Am avut sansa sa ascult in direct discursul dumneavoastra. Mi s-a parut intr-adevar excelent!
  Cred ca ideea de a coopta in Birrou pe domnii Popescu si Atanasiu a fost foarte buna. Dar mai cred ca ar fi fost util sa mai fie cooptat si domnul Sorin Oprescu.
  cu stima,
  Dr.Gachet

 11. SorinPLATON Says:

  O privire critic-constructiva asupra “Consiliului National PSD”:
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/02/26/somnul-ratiunii-vs-trezirea-din-acesta/

  1=

 12. radualexandrupsd3 Says:

  Felicitari pentru discurs .
  Un discurs de stanga pentru un partid de stanga .
  Un discurs de opozitie pentru un partid de opozitie.
  Lucrurile incep sa intre in normal.

 13. emigrantul Says:

  Citat ADRIAN NASTASE (25 Feb. 08, pe blogul sau)
  “Mihnea Georgescu, simt in tine energia unui adevarat militant.”

  EU CRED CA A FOST O EROARE READUCEREA LUI ADRIAN NASTASE IN STRUCTURILE DE CONDUCERE PSD.

  Cum poate fi Adrian Nastase asa demagog incit sa spuna ca simte in Mihnea Georgescu un adevarat militant.
  Asa scrie un militant real? (a se vedea citatele de mai jos)

  CITATE MIHNEA GEORGESCU:
  – “S-a ales Adrian Năstase preşedinte la PSD! Să ne trăiască!”

  – “Salut cu bucurie alegerea lui Adrian Năstase în fruntea P.S.D., acolo unde îi este locul.”

  -“Cu oameni ca Adrian Năstase în frunte, partidul este imbatabi”

  -“Adrian Năstase va câştiga tot mai mulţi tineri intelectuali de stânga din această ţară, spre groaza lui Madam Mungiu-Pippidi şi a aşa-zisei societăţi civile! La mai mare! Şi la anul la Cotroceni!”

  Mai degraba atitudinea lui Georgescu este aceea de slugoi caciulit care incearca prin toate mijloacele sa parvina. Cum poti spune ca PSD este imbatabil cu A. Nastase in frunte cind lumea l-a preferat pe Traian Basescu in locul lui Nastase la alegerile din 2004 desi se stia perfect ce caracter nesincer are actualul presedinte al tarii.
  Din sondajul Mediafax de mai jos reiese clar ca alegerea lui A. Nastase in structurile de conducere ale PSD a fost un eveniment in cel mai bun caz controversat ca sa nu zicem dezaprobat de aproape 60% din romani.

  Sondaj Mediafax:
  “Credeţi că PSD va avea de câştigat în urma revenirii lui Adrian Năstase în structurile de conducere?

  Da 41,72%

  Nu 58,28%

  Total voturi: 1172”

 14. Bibliotecaru Says:

  Vă mulţumesc foarte mult!

 15. lukon Says:

  @emigrantul
  Am si eu o observatie foarte importanta: oamenii l-au votat pe Traian Basescu in 2004 tocmai pentru ca NU stiau caracterul sau nesincer, si s-au lasat inselati de demagogia si miniciunile marinarului din acea campanie electorala. Si din pacate nici acum nu stiu… majoritatea dintre ei.

 16. luciancomunistu Says:

  Iata un motiv de blogareala:

  “Parlamentul a votat o lege initiata de trei deputati PSD: Valer Dorneanu, Florin Iordache si Tudor Mohora. Cei trei au eliminat dintr-o lege anti-coruptie infractiunile comise la acordarea si utilizarea creditelor. Printre beneficiarii legii, votate de PSD, PNL,UDMR, PRM si PC, se numara si Dinel Staicu, finantatorul echipei “U” Craiova.”

  Cum sa nu fie poporu’ suparat cind parlamentarii taie si spinzura cum vor ?
  Care este modalitatea de suspendare a acestei modificari ?
  Cum sa nu fiu nervos cind vad o masina de parlamentar cu girofar ?
  Oare mai conteaza partidul din care face parte ?
  Bine a zis italianu: La noi Mafia are un sef dar in Romania are peste 433 !

 17. luciancomunistu Says:

  Explicati-mi si mie domnule Iliescu ce valori europene propaga cei trei membri PSD ?
  Cred ca au luat lectii de la parlamentarii din GERMANIA, dar se pare ca poporul german este mult mai tare decit cel roman si pina la urma va umple ceva celule de inchisoare cu cei care fura acolo.
  Poate acuma intelegeti ura intrinseca a multor oameni la adresa PSD.
  Dar poate numai acelora care stiu sa citeasca printre rinduri…

 18. curent01 Says:

  @dn iliescu

  Va multumim dn. Iliescu pentru postarea integrala a discursului dumneavoastra. Stiti insa ca sunt totdeauna nemultumiti :-) mi-as dori sa putem auzi sau si mai bine sa vedem integral discursul dumneavoastra la Consiliul National al PSD. dincolo de continutul mesajului, forta mesajului sta si in modul de exprimare, convingere, energia discursului. exista cateva adrese web unde se pot salva fara cost fisiere audio sau video (www.youtube.com, http://www.trilulilu.ro, http://www.neogen.ro etc…). ar fi si pentru dumneavoastra si pentru noi admiratorii un prilej sa cunoastem mai bine, necenzurat , netrunchiat activitatea dumneavoastra politica. ne-am dori in limita posibilului ca pe viitor discursurile dumneavoastra sa fie disponibile in format text, audio, video.
  Va multumesc mult

 19. vbabiciu Says:

  @ emigrantul

  Ma asteptam sa sesizezi ironia din rapunsul lui Nastase referitor la Mihnea Georgescu. In rest parerea ta este si a mea si am postat si pe bllogul lui Nastase cateva comentarii referitor la acest tip sub pseudonimul Victor B. Le gasesti la comentariile ultimului post al lui Nastase.

 20. curent01 Says:

  @dn iliescu

  Va multumim dn. Iliescu pentru postarea integrala a discursului dumneavoastra. Stiti insa ca sunt totdeauna nemultumiti :-) mi-as dori sa putem auzi sau si mai bine sa vedem integral discursul dumneavoastra la Consiliul National al PSD. dincolo de continutul mesajului, forta mesajului sta si in modul de exprimare, convingere, energia discursului. exista cateva adrese web unde se pot salva fara cost fisiere audio sau video. ar fi si pentru dumneavoastra si pentru noi admiratorii un prilej sa cunoastem mai bine, necenzurat , netrunchiat activitatea dumneavoastra politica. ne-am dori in limita posibilului ca pe viitor discursurile dumneavoastra sa fie disponibile in format text, audio, video.
  Va multumesc mult

 21. vbabiciu Says:

  @ emigrantul

  Referitor la Adrian Nastase. Depinde cum interpretezi sondajul. Poti de exemplu sa te gandesti ca cei ce au raspuns ca da PSD are de castigat prin alegerea lui AN, sunt potentiali votanti ai acestuia. Iar un procent de 42% care pot vota eventual cu el este un procent f bun.

 22. emigrantul Says:

  Pentru V Babiciu,

  1) Procentul acela de 42% nu poate fi interpretat ca 42% voturi pentru A. Nastase din cauza altor sondaje:
  (a se vedea aici: http://www.geocities.com/sondajeopinie ).

  2) Daca A. Nastase a scris la modul ironic propozitia: “Mihnea Georgescu, simt in tine energia unui adevarat militant.” ramine de vazut. Pina acum nu am nici o dovada ca l-ar lua pe Mihnea in bascalie. Totusi, ar putea exista si alte citate care sa vina in sprijinul ideii tale potrivit careia A. Nastase a fost ironic.

 23. Mihnea Georgescu Says:

  @Emigrantul şi Victor B
  Adrian Năstase este un om ironic şi spiritual din fire. Eu apreciez ironiile sale. O fi fost şi o fărâmă de ironie, în aprecierea domniei sale. Deoarece nu vreau să murdăresc blogul domnului Preşedinte cu polemici cu personaje ca dvs., v-am dedicat un articol pe blogul meu, în care explic de ce nu sunt un lingău.
  Cu stimă,
  Mihnea Georgescu.

 24. Profil de tanar politician at Adrian Ciubotaru Says:

  […] in tine energia unui adevarat militant“, pe blogul lui Iliescu a comentat primul cu “Frumos discurs, construit şi prezentat după toate regulile oratoriei. Şi, mai presus de orice, di…“, cativa comentatori, cunoscandu-i atitudinea clar afisata pe blog, i-au batut obrazul si […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: