NORMALITATE


Imi cer scuze pentru faptul ca nu am reusit „ sa vin la intalnirea de sambata „ asa cum obisnuiam. Am citit toate mesajele ce mi-au fost adresate si transmit sincere multumiri pentru interventii. Cred ca este cazul sa apreciez inca odata „ virtutile lumii virtuale”. Cred ca in mesajul meu la Consiliul Naţional al PSD se regasesc raspunsuri la problemele pe care multi le-au ridicat in discutiile noastre.

Recunosc, nu am avut un Discurs scris. In aceasta situatie nu am reusit sa dau curs solicitarii celor care au dorit publicarea acestuia. Am reusit totusi sa gasesc cateva fragmente preluate de Agentiile de Presa.

Le public, alaturi de promisiunea postarii in …regim de urgenta a textului integral :


I.- (stiri>roportal.ro, versity.ro)

“Această primă reuniune trebuia să aibă loc imediat după congres. Suntem la începutul unui an politic dificil. Trebuie să analizăm ce s-a întâmplat în aceşti trei ani cu ţara. Guvernarea ţării este a Alianţei DA, chiar dacă ea s-a spart. Circulă teoria că cei care acumulează bogaţia în ţară sunt liberalii, iar social-democraţii o împart când vin la guvenare. Cu ce au îmbogăţit liberalii până acum?”

“Faţă de 1996, am ieşit de la guvernare cu o situaţie incomparabil mai bună. Acum noi avem grupul cel mai puternic. Trebuie să gândim cum să ne folosim de tehnica cea mai bună pentru a comunica eficient cu electoratul. Trebuie să ne folosim de această sciziune a dreptei din România”, a declarat Ion Iliescu.

“Să ieşim cu mesaje clare, de stângă, către electoratul tradiţional pe care îl reprezentăm. Să ştim să ne desemnăm mesagerii. Trebuie să fie credibili, bineprecepuţi, cu o mentalitate social-democrată de stânga, oamenii cu suflet de stânga care să lupte pentru valorile Partidului Social-Democrat. Nu am nimic ca în PSD să fie şi oameni de afaceri, dar cinstiţi, nu cu mentalităţi de patron”.

„Pericolul principal în viaţa politică este demagogia populismului, pentru că aceasta ne duce spre izolare internaţională”.


„ Trebuie inlaturat “climatul de gasca daca vrem sa castigam in bataliile care vin”, partidul are nevoie de o atmosfera sanatoasa si de oameni care au un crez”.
“De ce sa introducem discordie intre doi oameni care sunt din garda veche a partidului? Trebuie sa folosim calitatile tuturor militantilor”.

II.- Fragmente din discurs (romanian-portal.com):

 • Privesc aceasta reuniune a Consiliului National ca pe un moment politic important in viata partidului si a tarii.Este un mini congres al partidului. Este aici activul de baza al partidului la nivel central si judetean ,
 • Nici CEx, nici BPN nu puteau fi convocate inainte de a fi confirmate de Consiliul National, conform statutului
 • Sa analizam ce s-a petrecut in acesti trei ani in tara, in timpul acestei guvernari de dreapta. Nu trebuie sa lasam loc de confuzii: guvernarea este a Aliantei DA, chiar daca ea s-a spart.
 • Indiferent ce spun unii si altii noi suntem principalul partid de opozitie
 • Muncitorimea de la Timisoara si Bucuresti, ei sunt victimele restaurarii capitalismului in Romania
 • Oamenii nu simt PSD-ul ca partid de stanga
 • Natura m-a inzestrat cu niste virtuti care ma tin inca treaz. Dupa cum vedeti mintea inca nu imi e tulbure. Nu prea tineau pasul cu mine cei mai tineri la campaniile pe care le-am facut, desi trecusem de 60 de ani.
 • In partid trebuie sa existe o unitate instrinseca si intre generatii si intre cei care lucreaza pe verticala si pe orizontala.
 • Imediat dupa sedintele noastre de la BPN apar stiri parazite cu ce s-a discutat. Cine manipuleaza aceste stiri si in interesul cui cunt ele? Unii cu mentalitate de slugoi, care vor sa-si multumeasca sefii. Avem nevoie de o atmosfera sanatoasa
 • Eu cred ca ii cunosc pe amandoi mai bine decat oricine de-aici. Dan Mircea Popescu a fost membru in CFSN si CPUN, Nastase a fort primul responsabil cu relatiile internationale al CFSN. Popescu a for consilier prezidential, amandoi au fost ministri in guvernul Stolojan.
 • De ce sa introducem nota de discordie intre doi oameni care sunt din garda veche a partidului, fiecare cu virtutile si limitele lui?
 • Poate nimeni nu l-a criticat mai sever pe Nastase de-a lungul vremii, dar de aceea trebuie sa dam fiecaruia ce are.
 • Nu se formeaza usor un militant politic
 • Eu as propune sa luam o decizie in acest consiliu: sa completam Consiliul Executiv cu doi oameni: presedintele CN si celalalt candidat sa completeze postul liber de vicepresedinte.

—————

Consider ca atat modul de desfasurare a manifestarii cat si reflectarea evenimentului in presa au demonstrat un mare castig : NORMALITATEA.

In limitele aceleiasi NORMALITATI nu pot trece peste ziua de azi – DRAGOBETE – sarbatoare “neaos” romaneasca – simbol al inceputului primaverii, al Anului Agricol dar si al iubirii intre oameni.

Sa avem cu totii multa, multa iubire!

Advertisements

23 Responses to “NORMALITATE”

 1. ancaf Says:

  O primavara frumoasa si pentru Dumneavoastra!

 2. cirlovacristian Says:

  @D-le Ion Iliescu
  ……”Să ieşim cu mesaje clare, de stângă, către electoratul tradiţional pe care îl reprezentăm. Să ştim să ne desemnăm mesagerii. Trebuie să fie credibili, bineprecepuţi, cu o mentalitate social-democrată de stânga, oamenii cu suflet de stânga care să lupte pentru valorile Partidului Social-Democrat.”………
  Pentru mine a fost o plăcere să aud de la dv.”asemenea” vorbe.În perioada de după 2004 dv. ați rămas ”ceva” în urmă în sensul că nu am văzut o poziție foarte fermă.Ați fost prea mult timp în ”echilibru” dar acum cred că din ” apărare ați plecat în atac sau mai exact să construiți un atac”.Aveți destui oameni cu care să punctați?Adică cîți sunt capabili să facă acest pas spre victorie?
  În altă ordine:este foarte bine să le amintiți,chiar zilnic dacă este nevoie că nu sunteți un produs expirat ci din contră aveți un termen foarte mare de garanție-pentru că aveți naturalețe 100%.
  Dl Geoană părea mîndru că are o replică la ”etichetele puse de dv.”.De ce era mîndru-mirat?Ați greșit pronunția sau scrisul lor?Sau poate nu a înțeles ”contextul și nuanța”?
  Vă mulțumesc
  PS
  vezi @Mihnea Georgescu:
  ….„Pericolul principal în viaţa politică este demagogia populismului, pentru că aceasta ne duce spre izolare internaţională”…..

 3. diotima9 Says:

  Va felicit si ma bucur din tot sufletul pentru ca ati reusit sa impuneti in conducerea partidului un intelectual rafinat si un politician abil, un luptator ca Adrian Nastase ! Sper sa va calce pe urme si sa nu uite din ce partid face parte si cine sunt cei care l-au sprijinit si il spijina. E prima data, din acea zi fatala de decembrie 2004 cand incep sa vad mai clar PSD-ul. Sper sa nu am dezamagiri (prea mari).
  Inca o data, admiratia mea totala pentru discursul de la Consiliul National, pentru perseverenta cu care va duceti la indeplinire obiectivele si pentru spiritul de dreptate si consecventa opiniilor social-democrate !

 4. troco Says:

  ASA SA FIE!

 5. emigrantul Says:

  Pentru ca in ultima vreme independenta provinciei Kosovo a facut multa agitatie in Romania iar prin ziare au inceput sa abunde comentarii cum este cel de mai jos (referitor la vizita presedintelui Basescu in secuime), vreau sa va pun urmatoarea intrebare:

  Doriti infiintarea pe teritoriul Romaniei a unor regiuni maghiare autonome?
  Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/maghiari.php

  /Comentariu Postat de Volke la 24.02.2008 15:37 Ziarul Gandul – Articol: CNS cere din nou referendumuri pentru autonomie/
  “Autonomia tinutului secuiesc poate constitui un inceput dar dezideratul principal este Independenta Transilvaniei si a Banatului fata de Bucuresti. Numai asa vom avea tara noastra care sa reprezinte un factor de stabilitate regionala si un exemplu de urmat pe plan international. Acum in al 13-lea ceas Bucurestiul realizeaza erorile comise dar este mult prea tarziu, o vizita de 5 minute in secuime si trei vorbe in ungureste nu vor repara 90 de ani de discriminare si exploatare.”

 6. Maria Barbu Says:

  @Dle Presedinte,

  ati reusit sa recoagulati un discurs politic de stanga, o stanga adevarata si responsabila, asa cum nu se mai intamplase de multa vreme, din pacate. Stanga politica romaneasca este solutia necesara Romaniei de acum si este deasemenea obligatoriu sa existe o stanga puternica tocmai pt asigurarea democratiei autentice in politica romaneasca.
  Ma bucura enorm solidaritatea dv cu Adrian Nastase si sustinerea clara, deschisa si puternica pe care i-ati oferit-o, pentru ca PSD-ul avea intr-adevar nevoie de acest nucleu, de acest tandem de exceptie, alcatuit din dv si Adrian Nastase. Sunt extrem de optimista privind evolutia PSD-ului acum, dupa acest moment de exceptie, si chiar in legatura cu evolutiile politice viitoare din Romania.
  In aceasta zi de sarbatoare traditionala, va doresc multa sanatate si multa putere pentru ca mai aveti inca multe de facut in politica Romaniei.

 7. cirlovacristian Says:

  Pentru cititori

  @emigrantul a postat ”ceva” sondaje despre incapacitatea dlui.Ion Iliescu de a fi bun manager.Sincer cred că nu a dorit și nici nu dorește de a fi bun manager dar a fost ,este și va fi un lider.Liderul fiind acel om de încredere care reușește să atragă și să unească forțele/masele către un ideal comun.Liderul este foarte inventiv și bun orator.Liderul îi inspiră pe ceilalți și din momentul în care a stabilit target-urile el conduce și concentrează forța spre acele puncte clar definite.Totodată liderul este cel ce face o analiză pentru pro și contra(în plan decizional) ,concomitent cu luarea unei decizii și asumarea responsabilităților.Fiind vorba de factorul uman este posibil să existe și greșeli.Ideea este să poți corecta la timp greșelile.
  Aceasta este una dintre acele virtuți de care discuta dl.Ion Iliescu.
  Și discută de o altă virtute :
  Nu a sărit gardul să plece la o bere cu băieți și fete.Cel puțin nu am auzit noi-forțele/masele.
  Dl.Ion Iliescu este adevăratul lider-restul ….sunt pe margini.

 8. emigrantul Says:

  CITAT ION ILIESCU (dintr-un raspuns dat pe blog userului Sorin Platon)
  “Dar, nu trebuie ignorat un lucru – această aspiraţie spre îmbogăţire – are şi latura sa pozitivă –încurajează iniţiativa, spiritul întreprinzător, lupta pentru performanţă, capacitate concurenţială, eficienţă maximă. Acestea au fost virtuţile economiei capitaliste care au asigurat progresul fără precedent economic, tehnologic – şi în ultimă instanţă şi social – înregistrat de societatea umană în sec.XX.”

  ASPIRATIILE SPRE INBOGATIRE NU AU LATURA POZITIVA DECIT PENTRU CEL CARE SE INBOGATESTE

  In esenta bogatul nu este altceva decit un infractor care intr-un fel sau altul paraziteaza bugetul statului in care traieste sau al altor tari. Toata economie mondiala capitalista este in realitate subventionata.
  Nu este adevarat ca se traieste bine in Capitalism. Acel asa zis nivel de trai superior este in realitate o minciuna raspindita cu multa pricepere de uriasa masina de propaganda a bogatilor (detinatori printre altele ai mijloacelor de informare in masa).

  Sa va dau un exemplu: CANADA (pe locul trei in lume ca nivel de trai!)

  1) Locuintele – de calitate foarte proasta net inferioare blocurilor romanesti
  ( a se vedea aici: http://www.geocities.com/emigrareincanada/SfOctMontrealHTM.htm
  http://www.geocities.com/emigrareincanada/Folie2HTM.htm )
  2) Masinile – majoritatea Japoneze cu precadere Toyota (nefabricate in Canada)
  3) Drumurile – sparte si prost intretinute
  ( vezi aici: http://www.geocities.com/casamede2005/StraziHTM.htm
  http://canada.ifastnet.com/Drumuri.html )
  4) Magazinele – jalnice
  ( http://canada.ifastnet.com/DepanneursMtl.html )
  Exista supermarketuri ca si la noi, ele sunt singurele prezentabile.
  5) Nu se gaseste de lucru. Ziarele indeamna oamenii sa plece la munca in strainatate
  ( http://canada.ifastnet.com/Struguri.html )
  7) Guvernul Canadian aduce 250 000 emigranti pe an, majoritatea nu gasesc joburi, sunt obligati sa recurga la ajutor social si astfel platesc chiria si mincarea. Cu alte cuvinte in fiecare an statul (prin ajutor social) subventioneaza 250 000 camere care altfel ar ramine neocupate iar proprietarii imobilelor ar da faliment.
  8) Datoria externa a Canadei este uriase – sute de miliarde dolari.

  UNDE ESTE CAPITALISMUL ADUCATOR DE PROSPERITATE IN CAZUL CANADEI?

  Poate domnul presedinte Iliescu stie mai bine si va gasi raspunsul la intrebarea mea de mai sus.

 9. viobota Says:

  blogul ramane un instrument care trebuie utilizat si in bataliile politice viitoare… detalii pe http://viobota.wordpress.com/

 10. emigrantul Says:

  Vorbind despre ION ILIESCU userul Cirlova Cristian spune:
  “Sincer cred că nu a dorit și nici nu dorește de a fi bun manager dar a fost ,este și va fi un lider”

  Ba eu cred ca ar fi dorit sa fie un bun manager al economiei Romaniei atita vreme cit discursurile sale au avut intotdeauna teme cu precadere economice.

 11. instalatorul Says:

  Ca sa nu va osteniti venind pe blogul meu:
  O PRIVIRE LA STINGA SI LA DREAPTA
  Asadar, doua evenimente interne in ultima zi: dl Nastase revine oficial in prima linie a PSD iar, in secundar, dra Elena Basescu devine secretar general al tineretului pedelist.

  Dl Nastase a cistigat premiul de presedinte al consiliului national pesedist cu coronita si felicitari. O revenire binevenita in prima linie, pentru pesedisti – zic eu, dl Nastase readucind pesedeului capacitate programatica si ideologica, care doar sub dl Geoana incepusera sa cam lipseasca din zona stingii. Dl Geoana pare ca a inteles lectia si s-a repliat nitel, cautind sa aiba cu dl Nastase relatii cit de bune se poate. Cel putin pentru moment, fotoliul sau de presedinte nu pare a fi in pericol, dat fiind ca dl Nastase nu poate prelua sefia partidului si s-ar putea sa nici nu o doreasca in viitorul apropiat. Victoria dlui Nastase nu este atit de mare pe cit esecul dlui Geoana: pesedistii din consiliul national sunt oameni reprezentativi din organizatii si tinind cont ca 120 de delegati au preferat sa-l boicoteze pe presedintele pesedist prin absenta, inseamna ca gradul de ascultare al dlui Geoana in pesedeu este pe la 27-28%. Un nivel care ar trebui sa-l ingrijoreze pe fostul fruntas taranist devenit in scripte seful tuturor stingilor.

  Aparitia dlui Nastase in prima linie va redeschide si problemele strategiei pertidului. Dl Nastase este mult mai favorabil colaborarii cu penelistii, continuarea unor firesti legaturi transpartinice subterane incepute inca din 1993, cind dl Iliescu a ordonat -iar serviciile au executat – decapitarea politica a dlui Campeanu la congresul de la Brasov si trecerea PNL in miinile unor colaboratori – astazi dovediti – ai fostei securitati, adica ai serviciilor secrete. Dl Geoana pare a trage mai mult catre dl Basescu. Paradoxal, prin infringerea sa, dl Geoana risca sa-si compromita singurele sale doua idei politice de cind e presedinte al pesedistilor si anume suprapunerea generalelor si localelor si votul uninominal, fiindca la noi de regula sunt respinse si ideile unei persoane odata cu persoana insasi. Eu unul banuiesc ca suprapunerea generalelor cu localele este menita sa aduca spre pesedisti un numar sporit de voturi in orasele medii si mari, adica acolo unde partidul stingii a suferit in ultimele alegeri. Ideea ar fi aceea ca electoratul care ar stampila primarii si consilierii pesedisti si-ar pune stampila tot pe pesedisti si la generale, ceea ce poate ca nu s-ar intimpla, cum s-a dovedit in trecutele scrutinuri, in caz de alegeri separate. Sigur ca exista si riscul ca un candidat pesedist rau desemnat intr-o localitate sa atraga o seceta de voturi si la generale, dar asta pare un risc pe care dl Geoana si l-a asumat. Votul uninominal in doua tururi pare iar un mijloc prin care PSD ar putea creste in reprezentarea parlamentara, dat fiind posibilitatea negocierilor pentru turul al doilea, pe fondul pe care majoritatea viitorilor parlamentari vor avea nevoie de doua tururi de scrutin. Revenirea dlui Nastase poate insemna intarirea tendintei de a tolera guvernul Tariceanu, adica de a astepta alegerile la termen, termen pe care dl Tariceanu se va stradui sa-l lungeasca pe cit de mult cu putinta. Vom vedea si dinamica pe care revenirea dlui Nastase o va crea in sondaje pentru PSD. In mod normal, pesedeul ar trebui sa inceapa sa creasca, dar sa vedem cu cite procente. Deocamdata, in PSD cel mai rau pare a fi, de ieri incoace, de grupul de la Cluj.

  In dreapta, aparitia drei Basescu in fruntea tineretului pedelist i-ar putea crea, pe termen mediu, probleme presedintelui tarii. Dl Basescu nu pare implicat in urcusul politic al fiicei sale, dar nu poate fi exclusa posibilitatea ca dra Basescu sa fi avut suficienta minte ca sa gindeasca la faptul ca nimeni nu va incerca sa-i blocheze accesul la o functie importanta cit timp tatal ei este patriarhul pedelistilor. Procentul de 98,4% voturi pentru cu care dra Basescu a obtinut noua sa pozitie releva un grad ridicat de oportunism al tinerilor pedelisti: cu siguranta ca acestia s-au gindit ca o relatie prin dra Basescu cu presedintele tarii ii vor face sa scurtcircuiteze caile normale, anevoioase, de promovare. In aceste conditii, contracandidatul drei Basescu nici nu a mai contat, in ciuda agitatiei pe care s-a straduit sa o stirneasca. Macar nici el nu e chiar prost , dindu-si seama ca un procent de 0,5% voturi obtinut in infruntarea tedelistilor ii astupa nu traseul ci o pozitie cit de cit in orice alt partid. Pina una – alta, dra Basescu devine sefa de facto a tedelistilor, deoarece, acestia alegindu-si ca presedinta o europarlamentara, doar doua variante devin posibile: fie tedelistii se duc cu totii la Bruxelles – ar vrea ei – ca presedinta lor sa-i conduca eficient, fie vor fi condusi, in lipsa presedintei – nici asta nu e rau pentru ei – de dra secretar general.

  Pe planul luptei politice, este posibil ca pesedistii sa fie din nou infierati pentru coruptie si pentru dosarele dlui Nastase; deasemeni, este posibil si ca pesedistii si penelistii sa inceapa sa afirme ca PD-L si Romania incep sa devina o afacere a familiei Basescu, eventual chiar sa propuna ironic ca dra Elena Basescu sa fie trimisa ca prefect de Sibiu. Sunt curios care tema va birui in electorat: cea a vesnic coruptului Nastase ori cea a dinastiei Basescu?

 12. cirlovacristian Says:

  Pentru acei ce-l consideră pe dl.Ion Iliescu bolșevic

  Am încercat de ceva timp să găsesc ceva care să-mi explice și mie termenul,bolșevism/bolșevic.Am început să caut și citesc cărți.Am găsit cîte ceva dar aș fi avut mult de citit.Așa că am ales să apelez la internet și din link în link am ajuns la ceva foarte interesant:

  ”Partidul Social Democrat al Muncii din Rusia, sau PSDMR (Росси́йская Социа́л-Демократи́ческая Рабо́чая Па́ртия = РСДРП), cunoscut şi ca Partidul Social Democrat al Muncitorilor din Rusia, a fost un partid politic revoluţionar socialist din Rusia format în 1898 la Minsk, cu scopul de auni diferitele organizaţii revoluţionare într-un singur partid. PSDMR s-a divizat mai apoi în două facţiuni: cea bolşevică şi cea menşevică, primii ajungând să formeze mai târziu Partidul Comunist al Uniunii Sovietice.

  Nu acesta a fost primul grup marxist din Rusia. Grupul pentru Eliberarea Muncii a fost format în 1883. La primul congres al partidului din 1898, toţi cei nouă delegaţi au fost arestaţi. PSDMR a fost creat că să se opună narodnicismului, (наро́дничество), populismului revoluţionar, programului Social Democraţilor (SD), care mai apoi s-au unit cu Partidul Socialis Revoluţionar (SR, Eserii) эсе́ры). Programul PSDMR a fost bazat pe teoriile lui Karl Marx şi Friedrich Engels – şi asta în ciuda faptului că, în conformitate cu teoriile marxiste, adevăratul potenţial revoluţionar se afla în mijlocul clasei muncitorilor industriali, iar Rusia era o ţară agrarla ă.

  Înainte de al doilea Congres al partidului, în partid a intrat tânărul Vladimir Ilici Ulianov (Влади́мир Ильи́ч Улья́нов), mai bine cunoscut după pseudonimul Lenin (Ле́нин). În 1902el a publicat articolul Ce este de făcut?, subliniind vederile sale asupra ţelurilor partidului şi a metodelor de luptă: formarea unei avangărzi a proletariauli care avea nevoie de un partid disciplinat, centralizat, format din revoluţiionari de profesie.

  În 1903, la al doilea congres al partidului ţinut în Belgia, s-a încercat crearea unei forţe unite. La acest congres însă, pe 17 noiembrie, partidul s-a divizat în două facţiuni ireconciliabile: bolşevicii conduşi de Lenin (большеви́к; “majoritarii”) şi menşevicii (меньшеви́к; “minoritarii”), conduşi de Iulius Martov. În mod paradoxal, menşevicii erau de fapt cei mai mulţi, dar se pare ca numele de “bolşevici – majoritarii” şi “menşevici – minoritari” au fost luate după ce s-a votat pentru compoziţia corpului redacţional al ziarului partidului ” Iskra ” (“Scânteia”), unde “bolşevicii” au obţinut un vot în plus. Acestea au fost numele folosite de facţiuni de-a lungul întregului congres al partidului, care a desbătut propunerile lui Lenin. Acestea au rămas numele pe care sub care au fost cunoscute facţiunile după sciziunea din 1903, chiar dacă facţiunea lui Lenin a rămas mai puţin numeroasă decât cea a lui Martov până la Revoluţia rusă.

  Poziţia lui Lenin în ceea ce priveşte centralismul democratic şi accesul limitat la statutul de membru a fost aceea care a cauzat sciziunea. Lenin era de părere că pentru a asigura victoria revoluţiei, membrii de partid trebuiau să fie revoluţionari profesionişti dedicaţi total revoluţiei, spre deosebire de Martov, care dorea o politică deschisă de cadre. În ciuda mai multor încercări de împăcare, sciziune s-a dovedit permamnentă.

  Bolşevicii au câştigat puterea în timpul Revoluţiei ruse şi, în 1918, şi-au schimbat numele în Partidul Comunist. Ei au scos în afara legii pe menşevici după Rebeliunea din Kronstadt din 1921.

  Acum că este adevărat sau fals nu știu.
  Aștept comentariile de rigoare mai ales de la cei ce acuză.
  Succes în analiză.
  Vă mulțumesc

 13. konyra Says:

  D-le Iliescu am urmarit cu mare interes ce s-a petrecut la Consiliul National si mi-a placut discursul dvs. ,am remarcat si ‘mutrele’ si ‘figurile’ pe care le afisau unii, dupa anuntarea rezultatului votului.Am vrut sa castige d-l Adrian Nastase pe care-l apreciez in mod deosebit si e un om in care am incredere ca va face ,indiferent in ce post ajunge ,lucruri deosebite,fiindca este competent,muncitor si serios ,atuuri, care constat cu amaraciune ca nu prea sunt apreciate in general,fiindca acum altceva e la moda,trendy-hahaieli si schelambaturi si mult circ. Dan Mircea Popescu este si el un om serios .Problema mea ca militant de stanga este ,ca in teritoriu este mare debandada(de ex. in Salaj) ,iar liderii de la centru nu cred ca stiu realitatea.Si ma intreb cum o sa se obtina rezultate cu cei ce sunt scosi la inaintare(in unele locuri- e chiar de comedie ce nume se vehiculeaza ca primari,consilieri,etc.)Scotand in fata oameni nepotriviti ,perceputi de proprii membri ai organizatiei ca oportunisti sau in alte cazuri absolut nereprezentativi , incapabili de actiune politica , simplii membrii care ani de zile au fost militanti PSD, scarbiti de ceea ce se intampla ,au plecat din partid,iar altii sunt pe picior de plecare.Parerea mea este ca ar trebui ca liderii de la centru sa inceapa rapid sa vina in teritoriu sa se verifice ce se intampla in organizatiile orasenesti,sa se faca ordine,ca nu este nicio actiune care sa ateste faptul ca intr-adevar se vrea castigarea alegerilor sau macar obtinerea unui procent pe masura potentialului partidului.Celor ce vor sa faca ceva li se pun piedici,sunt marginalizati.Multi care sunt in conducerea organizatiilor orasenesti nu cunosc nici macar ideologia partidului,nici ce se petrece la nivel national,european,n-au nici macar cele mai vagi notiuni de economie,politica,sociologie,politici sociale,darmite sa mai fie purtatori de mesaj de stanga.Cum se poate face sa nu mai persiste aceasta situatie jenanta ca imediat vin alegerile locale si parlamentare?Mai mult decat atat, organizatiile judetene care coordoneaza aceste organizatii orasenesti si care trebuie sa ia masuri din timp in caz de esecuri electorale(10% la europarlamentare),incapacitate de a reprezenta cu inteligenta,demnitate interesele partidului,etc, nu se implica deloc in problema,lasa totul in voia soartei.Discursul dvs a oferit o directie atat de necesara partidului-indreptarea atentiei si centrului de interes spre categoriile defavorizate,exploatate de un capitalism barbar si de o putere de dreapta care-i scoate afara din case si care-si face de cap in institutiile de stat, considerandu-le propriile lor feude.Cu atat mai mult cu cat stim,conform studiilor sociologice si cercetarilor, ca populatia Romaniei are in proportie de 75% nevoi de stanga(protectie sociala,ajutoare de la stat,educatie,sanatate etc) aceasta zona trebuie din nou reprezentata de noi , de PSD-isti si trebuie ca aceasta populatie sa perceapa PSD ca singurul aparator al intereselor ei.
  Sper ca de acum incolo se va schimba ceva si la nivel local , sa se reauseasca dinamizarea organizatiilor orasenesti prin oameni de caracter,militanti adevarati,cu convingeri ferme de stanga si cu capacitatea intelectuala necasara transmiterii mesejelor in electorat.

 14. Alexandru Dragne Says:

  Natura m-a inzestrat cu niste virtuti care ma tin inca treaz. Dupa cum vedeti mintea inca nu imi e tulbure

  va felicit pt. ca in partidul dvs. sunteti inca apreciat si va este recunoscuta valuarea politica si simbolica

 15. Alexandru Dragne Says:

  reactia sali la discursul dumneavoastra a fost fantastica
  nu vreti sa treceti la liberali? (evident am glumit)

 16. SorinPLATON Says:

  In buna concordanta cu brand-ul acestui blog (“Echilibru”) va invit stimate d-le presedinte la stimularea unei analize cat se poate de autocritice la nivelul ofertei si imaginii actuale a PSD pentru a se incerca evitarea din start a unor posibile noi repetari de clisee defectologice “clasicizate”.
  Am sa fac acum doar doar o scurta referire la modul cum a pierdut PSD, sau ma rog a castigat alianta DA alegerile parlamentar-prezidentiale precedente si am sa va spun ca de fapt DA nu a castigat pe baza programului de guvernare propriu ci pe baza unui vot negativ anti-PSD a bazinului electoral, mai mult sau mai putin argumentat, folosindu-se de uzura de imagine post guvernare inerenta a social democratilor.
  Idee acestui mesaj este ca PSD sa nu se cantoneze pe identificare cu lumanarea asupra tarelor PNL-PD-PLD-UDMR, tare care oricum vor fi remarcate de public si formatorii de opinie, ci sa se concentreze majoritar pe o atitudine constructiva, pozitiva, ce sa gireze in subsidiar argumentul ca PSD-ul chiar a suferit o modernizare (ca sa nu mai folosim demonetizatul cuvant reforma).

  1=

 17. vbabiciu Says:

  Cred ca am mai spus-o : este cel mai bun discurs al unui om politic roman pe care l-am auzit vreodata. Presedintele Iliescu ramane un om de geniu. La un moment dat, am crezut ca si Nastase este. Din pacate ne-am inselat amandoi ( adica atat eu cat si Nastase care si el credea acelasi lucru ) :) . Lui Nastase i-am raspuns pe blogul sau la cererea lui pt bloggeri de a transmite sugestii referitor la ceea ce a trebui sa faca de acum inainte, care sunt sugestiile mele :
  1. sa-l asculte pe Presedintele Iliescu
  2. sa-l asculte pe Presedintele Ion Iliescu si in sfarsit,
  3. sa-l asculte pe Presedintele Iliescu
  :) sper ca nu sunt contrazis de cineva ??

 18. vbabiciu Says:

  @ Presedintele Iliescu

  cred ca este interesant ce reclama “konyra” putin mai sus. Pare a fi un om din interior si sunt probleme care va privesc in mod direct pentru ca vedeti bine, restul conducerii este considerata incapabila…

 19. Bibliotecaru Says:

  De la discursul domniei voastre încoace caut şi eu transcrierea sau măcar înregistrarea lui audio sau video… De ce se obţin atât de greu astfel de date?

 20. mari63 Says:

  Va felicit pentru lectia de viata pe care ati oferit-o vineri.Din nou ati fost la inaltime si le-ati aratat piticilor locul lor. Candva,regret ca am pus la indoiala realismul dumneavoastra(ma gandeam ca apelativul”prostanac” e dur pentru felul d-vs de-a va exprima, dar in timp am realizat cata dreptate ati avut). Ma bucur pentru sprijinul pe care l-ati acordat d-lui Adrian Nastase si sper ca impreuna sa reusiti “sa miscati”acest popor caruia nu-i plac nici glumele desantate si nici hahaiturile dar s-a lasat pacalit din disperare si dezinformare.Cred ca a sosit momentul unui mesaj direct catre romani,mesaj care sa indice electoratului realizarile de pana acum si apoi sperantele de mai bine. Modestia e o treaba de bun simt ori in conditii de joc vitrege trebuie apelat la toate mijloacele de care dispunem. Va multumesc ca existati si faptul ca va stiu ca veti veghea in continuare imi asigura un sentiment de liniste de care avem toti nevoie. V-as ajuta mai mult dar nu vad ce-as putea face in afara de prezenta de la vot . Succes in continuare!

 21. gigion77 Says:

  Stimate Domnule Presedinte
  Intotdeauna am fost social democrat , intotdeauna cred ca am fost psd-ist ( niciodata cu acte – trebuie sa recunosc ) . Asteptam acest semnal pe care l-ati dat acum – un semnal de trezire la viata si la intoarcerea catre social democratie . Eram convins ca forta PSD-ului nu va putea fi eliberata decat printr-o astfel de miscare – prin readucerea in prim plan a persoanelor care au creat identitatea acestui partid . Acum PSD-ul are din nou esenta , forta si rost in viata politica romaneasca . Ne sunteti inca dator , Domnule Presedinte , noua , celor care am crezut intotdeauna in Dumneavoastra , ne sunteti dator cu eliminarea noroiului basescian si a mizeriei pdl-iste .
  Acum cred ca , in sfarsit o sa devin un psd-ist cu acte .

 22. cristianstefanmarinescu Says:

  Domnule Presedinte,
  Ma bucur foarte mult ca ati sustinut relansarea domnului Adrian Nastase, “un om cu vana”, asa cum l-ati numit in seara aceasta. In opinia mea de astfel de oameni are nevoie PSD-ul pentru a castiga alegerile.

 23. daniellacatus Says:

  Adevarul ce vi-l spui
  e acesta dom’ Basescu
  orice ai face si ce spui
  tot mai chipes e Iliescu

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: