RASPUNSUL ZILEI

sorinplaton.wordpress.com   

        Aveţi dreptate, fără îndoială că mobilul oricărui deţinător de capital – este profitul cât mai mare şi propria îmbogăţire! Nu constituie obiectul său de preocupare – echitatea socială, eliminarea sărăciei, etc.  

        Dar, nu trebuie ignorat un lucru – această aspiraţie spre îmbogăţire – are şi latura sa pozitivă –încurajează iniţiativa, spiritul întreprinzător, lupta pentru performanţă, capacitate concurenţială, eficienţă maximă. Acestea au fost virtuţile economiei capitaliste care au asigurat progresul fără precedent economic, tehnologic – şi în ultimă instanţă şi social – înregistrat de societatea umană în sec.XX.  

        Dar, totodată, regulile jocului, ale pieţei au generat, întotdeauna, polarizare socială – acumularea bogăţiei la un pol al societăţii, al unei minorităţi şi a sărăciei de partea majorităţii. De aceea, un analist american constata – că deşi, în confruntarea istorică dintre capitalism şi comunism – a învins capitalismul – aceasta însă nu a reuşit şi nu reuşeşte să dea răspuns marilor probleme care au apărut încă din faza sa incipientă de acumulare primitivă – şi anume problemele echităţii sociale, aspiraţiilor dintotdeauna ale omenirii spre o societate mai dreaptă – şi şanse egale pentru toţi.


bucur

La intrebarea privind parerea in ceea ce priveste independenta Kosovo” raspunsul meu este:

Proclamarea independentei Kosovo comporta doua aspecte – contradictorii. Pe de o parte este vorba de aspiratia unei populatii – devenita dominant majoritara  – spre autodeterminare si construirea unui stat de sine statator – la care nu pot sa nu fie sensibile statele si fortele democrate europene.

Dar, totodata, in Kosovo apare si o alta problema, de drept international – respectarea integritatii teritoriale si a suveranitatii unui Stat ( Serbia) care este si membru fondator al ONU. Iar Kosovo – a fost leaganul formarii constiintei de sine a poporului sarb. Ocupata cu vrajmasie , la vremea sa, de imperiul otoman, ulterior prin evolutia situatiei din Balcani – mai ales in timpul si dupa cel de-al doilea razboi mondial – compozitia etnica (candva majoritar sarbeasca) s-a schimbat radical – in favoarea populatiei albaneze.

In aceasta consta dificultatea problemei, inclusiv pentru Serbia. Romania nu poate sa nu fie solidara cu vecinul sau – cu care a avut de-a lungul istoriei cele mai bune relatii.

Cum vor evolua lucrurile – depinde atat de factorii interni (din Kosovo si Serbia ) cat si de conjunctura internationala.

Pericolul precedentului modalitatii in care s-a infaptuit acest act de secesiune este real pentru multe alte tari.

Incercarile de a gasi similitudini cu situatia de la noi (din secuime) sunt fortate si inacceptabile. Mai ales sunt inacceptabile unele pareri exprimate de diverse persoane ( analisti sau si mai grav – unii oameni politici) neinformate (spre exemplu fostul presedinte al Italiei – Francesco Cosiga) care vorbesc despre Transilvania ca fiind o provincie cu majoritate maghiara, indreptatita sa aspire la unirea cu Ungaria. Acestea reflecta rezultatele unei propagande persistente din partea cercurilor extremiste maghiare ! – care trebuie sa-si gaseasca raspunsuri pe masura.

Nu pot fi insa incurajate nici pozitiile radicale din partea unor grupuri extremiste romanesti. Populatia, chiar din secuime, este mult mai realista. Noi trebuie sa mergem consecvent pe linia urmata dupa 1989 – pentru o convietuire fireasca a tuturor cetatenilor si respectarea tuturor drepturilor si libertatilor cucerite si consemnate in Constitutia tarii.

Advertisements

43 Responses to “RASPUNSUL ZILEI”

 1. comentatorul Says:

  Eu nu am inteles mare lucru din raspunsul presedintelui Ion Iliescu. Practic articolul sau da dreptate ambelor parti si in final nu pune punctul pe i. Trebuie sau nu tolerata independenta provinciei Kosovo (un nou stat autoproclamat, cu o suprafata nu mai mare de doua judete romanesti)? Trebuie sau nu sa incurajem sirbii sa-si ia inapoi teritoriul?

  Unul din cele mai ciudate mesaje din cariera politica a lui Ion Iliescu va ramine cu singuranta urmatorul: “….este vorba de aspiratia unei populatii – devenita dominant majoritara – spre autodeterminare si construirea unui stat de sine statator – la care nu pot sa nu fie sensibile statele si fortele democrate europene.”
  Domnule presedinte Iliescu, chiar atit de naiv credeti ca este Poporul Roman incit sa creada ca statele Uniunii Europene sunt sensibile la doleantele albanezilor din Kosovo? Nici vorba, ele isi vad propriile lor interese mai precis, in momentul de fata, scopul lor este acela de a nu ii supara pe americani care au inviat problema independentei Kosovo nu mai departe decit anul trecut ca raspunsa la niste neintelegeri ce le au cu Rusia relativ la Iran, Bazele de Rachete din Polonia, etc.

  Spuneti domnule Iliescu ca, citez: “Incercarile de a gasi similitudini cu situatia de la noi (din secuime) sunt fortate si inacceptabile.”
  Similitudinea este una singura si extrem de importanta: “Secuimea vrea stat independent!”. Exista numeroase zone in lume care doresc secesiunea, toate avind in comun cu Kosovo dorinta de a deveni autonome sau tari de sine statatoare. Sigur ca in fiecare astfel de arie separatista problemele sunt diferite, evolutia istoriei locului este alta insa baza consta in dorinta lor de secesionism iar restul nu mai conteaza!

  Concluzie:
  Daca Kosovo s-a declarat independent toate celelalte regiuni separatiste din lume au dreptul sa se proclame tari de sine statatoare iar statele care au recunoscut Kosovo trebuie automat sa le recunoasca independenta.
  Daca acest lucru nu se petrece inseamna ca nu aspiratiile de libertate ale albanezilor au stat la baza recunoasterii Kosovo ci alte lucruri mai obscure.

 2. cirlovacristian Says:

  Cu toate că nu prea are dar și are ceva în comun cu ce este postat dar voi prezenta ”o chestiune”:
  Am să trasez o paralelă între politică și traficul rutier.
  Nu trebuie neapărat să fii șofer profesionist,valabil și politician profesionist.
  Traficul rutier este format din toți participanții adică conducători auto,bicicliști,pietoni,căruțași,etc……
  Aici în trafic se află fel de fel oameni unii calmi alții nervoși,unii care respectă legea și regulamentul rutier alții nu.Unii dintre participanți care nu respectă legea și reg.probabil nu au foarte mare nevoie-pietonii-alții nu vor,în speță ce ce se urcă băuți la volan-vezi actualul președinte sau merg beți pe marginea drumului,alții nu știu să citească și să scrie-unii dintre cei de etnie rromă și maghiară și tot conduc(probabil nu au permis de conducere) sau merg pe acest drum.Vi se pare normal și firesc?
  Mie nu dar nu știu dacă altora li se pare normal,o să vedem.
  Avem doua sensuri de mers,unul dus și altul întors despărțite de linie dublă continuă-datorită faptului că nu avem autostrazi,asta este ce să-i faci așteptăm.
  Pietonii și bicicliștii circulă pe marginea din dreapta a drumului dar nu pe carosabilul unde circulă auto spune regulamentul.Unii nu respectă acest regulament pentru ca nu au citit acest regulament-nu știu limba română,sau alții nici nu-i interesează-ori sunt băuți ori șmecheri.
  Pe carosabil circulă autovehicolele.Conducătorii acestor autovehicole sunt cei exemplari adică respectă regulamentul și cei de proastă factură-cei ce nu respectă regulamentul și legile.
  Conducătorii exemplari respectă culoarea roșie de la semafor,cedare de trecere,fac depășiri sigure și altele totul cf cu regulamentul,deci nu reprezintă o problemă.
  În schimb conducătorii de proastă factură fac depășiri interzise,nu cedează trecerea,nu se opresc la culoarea roșie într-un cuvînt încalcă orice articol din lege și regulament cu foarte mare și bună știință deoarece nu-i interesează,sunt inconștienți ori băuți rău,ori au ceva relații și cunoștințe,etc……
  Un asemenea exemplar-animalic-o ia pe contrasens îi obligă pe cei din sensul opus să evite o coliziune,ulterior unul dintre ei intră într-un copac de pe margine,el animalul apasă și mai tare accelerația își continua furtunos drumul pe contrasens și la un moment dat din față vine un autocamion și nu are decît două posibilități ori intră în coliziune cu acel camion ori forțează intrarea pe sensul său de mers.Dacă ar fi să intre în coliziune cu acel camion pagubele se reduc adică animalul moare și este probabil să existe și ceva victime colaterale.Dar el nu alege așa ci forțează intrarea pe sensul de mers din care rezultă altă coliziune din acre victimile sunt pietonii și bicicliștii de pe marginea drumului care nu sunt protejați,conducătorul și pasagerii autovehicolului cu care a intrat în coliziune și mai mult decît atît pe acolo era și un alt auto în pană al cărui conducător încerca să repare ceva și nici nu știe ce s-a întîmplat.
  Deci :
  1.a provocat un accident din care au rezultat victime,nu știm dacă acest accident s-a soldat cu morți salvarea și descarcerarea trebuie să sosească.
  2.a mai provocat un al doilea accident acesta sigur s-a soldat cu minim 2 morți ,minim 4 raniți grav și ceva raniți ușor și aici trebuie să sosească cei de la 112 așteptăm….
  Ghinion animalul nu a murit în urma coliziunii ba mai mult iese singur din mașină chiar foarte nervos de ce s-a întîmplat și mai vîntură și un pistol în mînă-realizează că este vinovat.După ce că traficul este paralizat din cauza accidentelor trebuie să-l mai ascultăm și pe acest dobitoc spune un cetățean.În următoarea clipă sar toți cetățenii pe animal și-l sfîsie.Pînă să vină poliția el este mort.Săracul prost nu a murit în urma accidentului dar a murit în urma replicii unor cetățeni cinstiți și onești care nu au mai răbdat un asemenea imbecil.Asta este,ce să-i faci.Nu vom gasi vinovații care l-au omorît pe prost,să fi-ți siguri de asta.
  În cazul șoferului indisciplinat poate fi oricine doriți dv.inclusiv polițiști,jandarmi,etc……

  Vă mulțumesc
  PS
  aviz femeilor:în localitate claxonatul este interzis

 3. krudus Says:

  Ingrijorarea fata de problema Kosova, este cat se poate de legitima.

  Dar eu ca roman astazi, sunt ingrijorat insa de posibiliatea ca Adrian Nastase, sa revina iar in lupta politica si viata aceasta plina de griji si nevoi a noastra, sa se transforme intr-un alt Kosovo.

  Nu-l simpatizez pe dl. Basescu pt. ca ne-a mintit in legatura cu acele tzepe din piata,cu Mihaileanu, cu Bordeiul dar sa stiti nici pe dl. Nastase nu-l suport.

  Ok, eu sunt doar unul dintre matretzarii ne-intelectuali, lipsit total nu doar de fler si prin urmare nu pot realiza ce fortza reprezinta dl. Nastase pt. PSD, dar cine este dispus sa plateasca in locul domniei sale,pentru toate acele dosare penale?

  Care mai este credibilitatea stangii, in conditiile in care apare Mitrea si Nastase?

  Domnule Presedinte, sunteti din nou mult prea generos cu cine nu trebuie.

  Adrian Nastase, a pierdut pe mana lui, a sotiei sale “neinspirate”, a lui Bivolaru, a Petromului, a matusii Tamara,a rapacitatii si a tupeului fara limita.

  Cu ce a gresit acest popor necajit, ca sa aiba parte dupa o dictatura de 45 ani doar de talhari, care pozeaza in victime politice ?

  De ce doar 5% dintr romani sunt ultra-bogati iar restul traim doar din imprumuturi pe cate 25 de ani la banci?

  Din vina cui?

  Ani de zile am vazut cum batrani nevinovati sunt bagati in puscarie pt. cate o palma de pamant ,de ce Adrian Nastase este mai presus de lege?

  Nu cred ca este o decizie corecta, domnule Presedinte !

  Dl.Nastase, trebuia sa-si clarifice mai intai situatia penala si abia apoi sa scoata capul afara.Dar iata ca nu are rabdare, este avid dupa putere, bani si mai ales doreste sa scape de Justitie………..

  Sarbii au parte de Kosovo iar romanii de Adrian Nastase.

  Nu stiu care dintre cele doua natiuni sunt mai ghinioniste.

  Cer scuze, domnule Presedinte dar Adrian Nastase nu are ce cauta intr-un partid de stanga, partidul care se vrea a fi al poporului.

  Sper din tot sufletul, sa nu mai fie ales niciodata chiar daca va fi sponsorizat de prietenul sau,Patriciu.

 4. Mihnea S Says:

  Domnule Presedinte,

  Am publicat zilele acestea un articol in Faclia (fostul “Adevarul de Cluj”); subiectul: blogurile!
  Deoarece sunteti un blogger cu o ascensiune extraordinara, am considerat ca sunteti un remarcabil exemplu si, ca atare, am scris cate ceva si despre blogul Dvs., precum si despre cel al domnului Nastase.
  Tizul meu Mihnea Georgescu a raspuns si el unor intrebari.

  Sper sa cititi articolul, sa va placa si as fi recunoscator sa va exprimati parerea in legatura cu el. Articolul poate fi citit la urmatorul link: http://ziarulfaclia.ro/Blogul-pseudo-jurnal-modern-sau-arma-politica-+6288
  Am “exploatat” fata moderna a blogurilor, mizand pe ideea de “jurnal modern”. Cel putin aceasta este parerea mea, a unui tanar de 19 ani.

  De asemenea, am pus o legatura catre articol si pe blogul meu.
  Toate cele bune si multa sanatate!

 5. krudus Says:

  Regret sincer, ce se petrece in Kosovo.

  Dar cel mai mult sunt ingrijorat de ascensiunea fortata a lui Adrian Nastase, in PSD.I-am revazut ranjetul hulpav, la B1.Dorinta de razbunare si setea de Putere aducatoare de bani negrii….Vrea iar sa domine poporul roman, sa-l batjocoreasca, sa-l umileasca cu geniul lui…

  Cum sa mai triumfe vreodata Justitia, in Romania cu Nastase, la Putere???

  Domnule Presedinte, de ce sunteti atat de generos si il iertati pe acest om care nu a iertat nimic, niciodata(ma refer la bani)?!

  Cetateanul matretzar,neintelectualul, cum sa perceapa aceasta ascensiune a unui om care fuge de raspunderea penala si obstructioneaza Justitia?!

  Cum ramne cu aplelul de acum cativa ani, la o Justitie egala si pentru bogati si pentru saraci?

  Trei ani in “umbra” dar in libertate,credeti ca sunt suficienti pt. cat a furat?!

  Nu-mi doresc ca Romania sa devina vreodata Kosovo dar la cate nedreptate vad, totul este posibil.

 6. gheofelix Says:

  Deci secesiunea si formarea unui stat in interiorul altui stat este ridicola. Un precedent ca si Kosovo va fii un spin in coasta inalienabilitatii. Mai ales ca e vorba de “secuime”…….

 7. mariusmanea Says:

  Buna ziua .Cu respect dar si dvs. aveti in mare masura o responsabilitate in felul in care au evoluat lucrurile!
  Din toate aliantele cu UDMR+ul pentru obtinerea unor procente de vot.
  Ar fi trebuit exclusi din Parlament. Este ceva fortat ce spun eu, poate voi fi considerat cu o opinie pur emotionala, dar aceasta este realitatea
  Marile forte se joaca cu micile tari, prezervandu+si interesele.Aceasta s+a vazut in istorie pregnant in zona noastra, fiind folositi de toti la oprirea in Est a turcilor si consolidarea pozitiei lor de mari imperii.
  De aceea poate si optiunea mea de a pleca din aceasta tara.Din cate vad este mai constructiv sa devii o rotita dintr+o mare natie decat din o natie mica, care ia bobarnace din partea tuturor!
  Ma amuza si reactia intarziata ( ca intotdeauna ) a serviciilor secrete care puteau sa trimita de 1 an jumatate informari asupra situatiei internationale in aceasta problema.
  Si ce este mai grav se observa o slabiciune de neinteles a structurilor din vestul transilvaniei, lipsa de personal calificat, iar batranii sint depasiti de situatie fiindca azi munca de teren inseamna cam 40% din cumulul si analiza unei situatii, restul rezida in buna functionare a sistemelor de comunicatii, la analiza informationala ( briefingului) si analiza de risc asupra unei situatii. Adica, internetul, calculatoarele si satelitii au luat locul vechii structuri bazate strict pe retele sau celule de informatii.
  Noi sintem total nepregatiti, sau doar 60% pregatiti, bugetele sint de cacat ( scuze ptr exprimare ) si aliatii ne injunghie pe la spate exclusiv in interes propriu!
  Iar situatia intamplata in Kosovo se poate repercuta. Este inacceptabil ca UE sa creada ca poate prelua o parte din atributiile americanilor in zona, erau primii care trebuiau sa se opuna. Poate in 2017 sarbii vor fi acceptati in UE ( daca vor exista inca ) iar de albanezi nu poate fi vorba.
  Ceea ce vad eu ca dezvoltare viitoare : amenintari climaterice si biologice, amenintari teritoriale, razboi pentru acapararea resurselor energetice, fie si prin santaj teritorial sau altceva.

 8. Bibliotecaru Says:

  Domnule Iliescu, ascult discursul domniei voastre şi sunt înmărmurit. Sunteţi exact expresia zicalei, “cine nu are bătrâni înţelepţi, să şi cumpere”. Nici măcar Realitatea TV nu a îndrăznit să vă cenzureze. Domnule Iliescu aveţi o vitalitate cât a mulţi tineri la un loc. Nu aveţi dreptul să daţi înapoi pe motiv de vârstă, indiferent ce spune unul şi altul. Chiar dacă PSD-ul încearcă să vă “prăfuiască” şi să vă tragă pe linie moartă, luptaţi politic în afara PSD-ului, în afara clasei politice chiar.

 9. calota Says:

  magistral discursul de la Consiliu National, Domnule Presedinte! va multumesc, chiar daca nu am nici o treaba cu PSD-ul!
  va multumesc pentru ca mi-ati redat speranta ca, si in aceasta tara blestemata, dar si binecuvantata, se poate intampla ceva bun. Succes in continuare si viata lunga!
  Cornel Calota

 10. drtm Says:

  Domnule Preşedinte,

  Am urmărit fascinat discursul domniei voastre la CN al PSD. După 18 ani de democraţie aţi rămas neegalat, cel mai autentic reprezentant al stângii şi cel mai experimentat politician din România.

  Discursul domniei voastre a fost excelent, aţi atins cele mai importante probleme sociale, politice şi economice ale ţării şi ale PSD. Aţi rămas fidel poziţiei pe care o aveţi faţă de evoluţia PSD, chiar dacă aţi exprimat-o mai nuanţat (“înţeleptul cedează” a venit la momentul oportun). Chiar dacă nu aţi fi adus în discuţie chestiunea vârstei şi experienţei, toată sala a simţit că, deşi „nu mai aveţi 70 de ani”, sunteţi liderul incontestabil al PSD şi cel mai mare politician din România. Nu era cazul să consultaţi partidul în această chestiune, este evident.

  De asemenea, soluţia de echilibru pentru alegerile de astăzi este o idee foarte bună şi sper că va fi adoptată. Numai persoana domniei voastre poate coagula stânga suficient pentru a avea succes la alegerile generale viitoare.

  Vă felicit şi vă doresc succes!

 11. ancaf Says:

  off topic
  Excelent discurs domnule presedinte!!!
  Ma bucur enorm pentru aplauzele primite, am remarcat chiar si buchetul de flori pe care l-ati primit…Mare diferenta intre 2005 si 2007! In favoarea Dvs. evident!
  Ma bucur sincer pentru Domnia Voastra!
  Iar propunerile Ds. sunt extraordinare:
  1. motiunea – peste 2-3 saptamani, sa mai analizam…excelenta ideea, mai ales ca ati oferit si o portita de iesire domnului geoana. E si o vorba populara: mai moare magaru, mai pierde samaru…
  2. completarea BPN (daca am inteles bine) cu “pierzatorul” alegerii de azi- suprinzatoare, dar super idee! !!!!!!
  3. si binevenita, in acest contextreaducerea lui Athanasiu, dar nu numai! pentru ca din punctul meu de vedere , aceasta reparatie este si morala – vezi intrarea PSD in internationala socialista!
  Indiferent de ce se va intampla la alegeri ati fost la inaltime!
  PS
  era la mine o femeie care ma mai ajuta la curatenie, om simplu, dar cu mult bun simt. A ascultat impreuna cu mine discursul Dvs. si imi explica ce bine “le spuneti”. Asta apropo de ce inseamna a fi de stanga: nu e suficient sa vorbesti, trebuie sa si simti pentru ca oamenii sa creada!
  Alt PS
  reactia presedintelui Basescu sa convoace la consultari partidele pe tema educatiei, mi se pare semnificativa pentru atentia pe care a primit-o acest CN.
  Imi pare rau ca PSD, desi are oameni buni in acest domeniu, nu a pus in discutie aceste legi ( sau nu a facut-o sonor!); ele sunt importante pentru multi romani care au copii. Asa cum v-am mai spus, cred ca trebuie sa avem o privire mai mult decat ATENTA asupra acestui domeniu.
  O zi buna in continuare!
  Si inca o data FELICITARI!

 12. emigrantul Says:

  AVANTAJELE CAPITALISMULUI

  1) Ai posibilitatea sa-si schimbi in fiecare an telefonul celular cu un nou model care se deosebeste de cel vechi doar prin ceva facilitati rar folosite si de care te poti lipsi.
  2) Esti obligat sa-ti iei la fiecare citiva ani o noua masina ca cea veche nu o mai poti folosi din lipsa de piese de schimb. Noul automobil se dovedeste a consuma tot cit cel vechi sau in unele cazuri mai mult.
  3) Esti obligat sa schimbi calculatorul odata la citiva ani, nu pentru ca cel vechi s-ar fi stricat ci datorita aparitiei unor noi programe care difera de cele anterioare doar prin faptul ca sunt mai mari si necesita ordinatoare mai puternice fara sa aduca un plus efectiv de utilitate.
  4) Schimbi televizorul, frigiderul, masina de spalat etc., doar ca o reclama la televizor te-a convins ca noul produs este mai bun decit ce ai tu. Dupa cumparare iti pare rau si constati ca nu a rentat.
  5) Cumperi aiurea tot felul de prostii: cratite inteligente, roboti de bucatarie destepti, masini de gaurit rotopercutante, cutite electrice, etc., pe care le folosesti de vreo doua ori si pe urma le pui in pod.
  etc.

  DEZAVANTAJE

  1) Nu se gaseste de lucru. Stai somer cu anii.
  2) Cind gasesti vreun job acesta este temporar (citeva luni un an) iar salariul de mizerie cit sa-ti platesti chiria si mincarea.
  3) Nu iti poti cumpara locuinta din cauza pretului exorbitant al apartamentelor.
  4) Nu iti poti intemeia o familie datorita instabilitatii extreme a resurselor financiare de care dispui.
  etc.

 13. ancaf Says:

  Va felicit pentru acest discurs superb!
  Ma bucur enorm pentru Domnia Voastra de primirea facuta de membri CN astazi – mai ales ca o MARE parte a celor din sala au fost prezenti si in 2005!

 14. ancaf Says:

  A.N. presedinte al CN.
  Sa speram ca de-acum incolo psd-ul sa revina pe drumul firesc.
  Succes in continuare!

 15. cirlovacristian Says:

  @D-lui Ion Iliescu

  Sincer astăzi ați reușit să vă mai adăugați ”ceva” capital politic.
  După cum am mai spus dacă ar fi să candidați din nou pentru funcția de prședinte al ROMÂNIEI veți spulbera orice alianță,adversar din start.
  După cum a spus și ”doctoru” :așa un om/președinte așa discurs.Sunteți foarte priceput.Cred că singurul specialist în materie-de politică discutăm.

  Nu am înțeles ce a dorit să spună dl Geoană cu:
  ”să ne inchidem aici într-o cameră și să discutăm ca de la bărbat la femeie” ….cred că amazoanele o să-i sară-n cap.

  Deschideți,vă rog,un subiect comparativ prin prezentarea celor spuse de dv și spre exemplu dl Geoană.O să găsim ceva interesant acolo.
  Vă mulțumesc

 16. viobota Says:

  Ion Iliescu a recastigat PSD in urma discursului de la Consiliului National, detalii pe http://www.vestnews.ro

 17. ligiacarmen Says:

  Stiu că nu sunt la subiect dar îmi doresc foarte mult să vă felicit Domnule Preşedinte pentru discursul de astăzi de la Consiliul Naţional PSD. Magnific!
  Şi cu adevărat aşa cum zicea şi Radu Tudor aţi dovedit încă odată că în România nu aveţi concurenţă , n-aţi avut şi nici nu veţi avea mult timp de aici înainte.
  Cu acest discurs cât mai ales cu rezultatul votulului din acestă seară cred că aţi reuşit să readuceţi o speranţă relativ la viitorul nostru, al românilor….poate că nu e totul pierdut.
  Felicitări şi să vă dea Dumnezeu sănatate şi putere…şi încă ceva de luni veţi avea cel puţin încă un membru de partid.

 18. Mihnea Georgescu Says:

  Felicitări pentru discurs şi pentru revenirea în forţă la şefia PSD a ucenicului dvs. Adrian Năstase! Sunt foarte bucuros!

 19. emigrantul Says:

  Se poate citi undeva discursul presedintelui Iliescu de la Consiliul National al PSD.

 20. Mihnea Georgescu Says:

  S-A ALES ADRIAN NĂSTASE PREŞEDINTE LA P.S.D.! SĂ NE TRĂIASCĂ!

  Sunt foarte bucuros că, în sfârşit, valoarea începe să fie recunoscută şi în P.S.D. Salut cu bucurie alegerea lui Adrian Năstase în fruntea P.S.D., acolo unde îi este locul. Cu oameni ca Adrian Năstase în frunte, partidul este imbatabil şi îl va zdrobi pe Marinel în alegeri! Traian Băsescu trebuie să plece!

  Remarc atitudinea jenantă a lui Marean Vanghele faţă de alegerea lui AN ca preşedinte şi a unor delegaţi de prin Ardeal care aveau tupeul să îl critice pe Adrian Năstase… dar acestea ţin de trecut acum… Remarc întoarcerea liderului PSD de la Teleorman, îi uit numele (nu ştiu de ce îmi vine să îi spun Dâncu, dar ăsta e la Cluj…), care a mărturisit deschis că va vota cu AN, deşi era un apropiat al lui Geoană… Sudul este de partea lui AN… Trist că Ardealul face opinie separată! Nu generalizăm, desigur, pentru că sunt şi oameni foarte inteligenţi la Cluj, ca Mihnea Stoica, un tânăr jurist şi gazetar de mare viitor, care a scris un excelent articol despre dimensiunea postmodernă a comunicării politice pe blogurile lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Vă recomand să îl citiţi…

  Trebuie să recunoaştem că fără discursul lui Ion Iliescu, discursul SINGURULUI OM POLITIC pe care îl are România, nu ar fi fost posibilă reîntoarcerea în forţă a lui Adrian Năstase la cârma P.S.D. şi, în curând, a Ţării! Într-un discurs antologic, Preşedintele Ion Iliescu a înfierat “mentalitatea de slugoi” a unora pe care AN i-a făcut oameni la Externe şi după aceea, i-au întors spatele… Sala aplauda puternic! Aţi fost măreţ, domnule Iliescu! Aşa un P.S.D. condus de Ion Iliescu şi Adrian Năstase va câştiga tot mai mulţi tineri intelectuali de stânga din această ţară, spre groaza lui Madam Mungiu-Pippidi şi a aşa-zisei societăţi civile! La mai mare! Şi la anul la Cotroceni!

 21. imugur Says:

  care e adresa blogului lui Adrian Nastase?

 22. krudus Says:

  Dl. Iliescu, nu a castigat absolut nimic!…toata lumea stia cine este liderul incontestabil al acestui partid.Discursul sau, a fost de departe cel mai bun.Si nu este prima oara, cand ridica sala in picioare.

  Dl.Geoana, in schimb, a fost insipid si mai neinspirat ca niciodata.

  Problema este ca o fi castigat poate PSD-ul unitatea si solidaritatea dar romanii au pierdut.A semanat perfect acesta solidaritate, cu cea oferita in 1996 lui Bivolaru de “generosul” Nastase, pe vremea cand mergea la Parchet.
  Psd-ul a devenit de azi aparatorul politic al talharilor care obstructioneaza Justitia din Romania.Pacat, mare pacat………

  E limpede si clar, smecherii au succes.Cei care muncesc cinstit pierd.

  Cand am vazut ca dl. Dan Ioan Popescu, omul cinstit si corect,modest si bun profesionist, fara conturi in banci,romanul adevarat de stanga a pierdut, am jurat sa nu votez niciodata cu PSD atata vreme cat exista oameni mai presus de lege prezenti in acest partid, la cel mai inalt nivel.

  Domnule Presedinte, sunteti mult, mult prea generos cu cine nu trebuie,….l-am vazut cand facea smechereste cu ochiul pe Nastase,nici nu se numarasera voturile si el deja….

 23. emigrantul Says:

  Mircea Geoana nu are nici o sansa la alegerile prezidentiale din 2009
  Sondajul de aici:
  http://sondaje.php0h.com/prezidentiale2009.php
  este clar in defavoarea sa.

  Totusi nici Adrian Nastase nu poseda un procent prea bun de votanti si ca urmare el nu va fi ales presedinte.

 24. emigrantul Says:

  GERMANIA A PRINS 1000 BOGATI EVAZIONISTI CARE ISI DEPUNEAU BANII IN STRAINATATE EVITIND IMPOZITELE!

  Prejudiciul estimat: 3.4 miliarde Euro

  CUM LA NOI (CEL PUTIN ASA SE ZICE) CORUPTIA ESTE MULT MAI MARE CA IN GERMANIA – PREJUDICIUL REALIZAT DE 1000 OAMENI DE AFACERI ROMANI AR TREBUI SA FIE MULT MAI MARE DE 3.4 MILIARDE EURO ADICA CEL PUTIN 34 MILIARDE – TOCMAI DATORIA EXTERNA A ROMANIEI!

  Un informator a furnizat Germaniei un CD continind date despre conturile deschise de evazionisti in exteriorul tarii.

  “Relaţiile dintre Berlin şi Vaduz s-au tensionat din cauza unui…CD pentru care autorităţile germane au plătit cel puţin cinci milioane de euro. Discul argintiu conţinea informaţii deosebit de valoroase despre 1000 de germani bogaţi care, pentru a scăpa de impozite, şi-au ascuns banii în conturi bancare din Liechtenstein, unul dintre cunoscutele paradisuri fiscale din lume, au relatat cotidianele Suddeutsche Zeitung şi Financial Times Deutschland. Potrivit Ministerului german de Finanţe, cele cinci milioane de euro nu au fost cheltuite în zadar, deoarece evazioniştii vor trebui să plătească sute de milioane de euro, impozite restante de care cei în cauză au crezut că au reuşit să scape.

  CD-ul a fost oferit serviciilor secrete germane, BND, încă la începutul lui 2006 de un informator. După ce s-au consultat cu cancelaria şi conducătorii portofoliului finanţelor şi au primit aprobarea a însuşi ministrului, serviciile au decis să-l achiziţioneze, dându-şi seama că acesta conţinea dovezi clare despre evaziunea fiscală a celor 1000. Se spune că investigatorii în probleme de impozite ar fi izbucnit în urale când au analizat conţinutul CD-ului. “Marfa”, care conţinea date despre banca LGT din Lichtenstein era, după părerea lor, de “calitate superioară” Elementul jenant este că grupul financiar LGT se află în sfera de interese a familiei princiare domnitoare din Liechtenstein. Banca anunţase anterior că i-au fost furate date confidenţiale de la centrala băncii.

  Pe lista evazioniştilor figurează numeroase personalităţi, printre care şi directorul Poştei Germane, Klaus Zumwinkel, unul dintre cei mai apreciaţi manageri germani.

  Scandalul a avut şi implicaţii extrem de serioase, atât în plan intern, cât şi extern. Social-democraţii ar dori să mărească pedeapsa maximă (de 10 ani închisoare) ani pentru evaziune fiscală şi, împreună cu creştin-democraţii din coaliţie i-au calificat pe vinovaţi drept “elemente antisociale”, “vinovaţi care subminează ţara”. Potrivit unor informaţii neconfirmate, suma care a fost scoasă fraudulos din Germania şi depusă în Liechtenstein ar fi de 3,4 miliarde de euro.

  Pe plan extern, relaţiile dintre Germania şi Liechtenstein au devenit extrem de tensionate. Premierul micuţului stat, Otmar Hasler, şi-a manifestat îngrijorarea şi nemulţumirea faţă de faptul că serviciile secrete germane au achiziţionat date furate de la o bancă din Liechtenstein. Totuşi, în urma vizitei efectuate miercuri la Berlin, unde s-a întâlnit cu cancelarul Angela Merkel, premierul s-a angajat că va colabora cu guvernul german pentru a elucida toate aspectele acestui megascandal financiar.”

  Sursa Ziarul Gandul:

  http://www.gandul.info/lumea/germania-plateste-unui-informator-5-milioane-de-euro-ca-sa-bage-la-apa-1000-de-bogatani-evazionisti.html?3929;2408233

 25. cirlovacristian Says:

  @emigrantul
  ”Eu nu am inteles mare lucru din raspunsul presedintelui Ion Iliescu. Practic articolul sau da dreptate ambelor parti si in final nu pune punctul pe i. Trebuie sau nu tolerata independenta provinciei Kosovo (un nou stat autoproclamat, cu o suprafata nu mai mare de doua judete romanesti)? Trebuie sau nu sa incurajem sirbii sa-si ia inapoi teritoriul?”………

  Domnule fără supărare nu ai înteles nimic.
  Scuză-mă dar acesta este adevărul.
  Nu este dl.Ion Iliescu este acea persoană legitimă care să dea sau nu dreptate,sau să judece cine are și cine nu dreptate.Dumnealui ca și noi este un cetățean din România-fost președinte- care dorește ”ceva”stabilitate și corectitudine.Acum dacă este sau nu corect sau orice dorești dumneata să anlizezi,comentezi te rog să înțelegi că:
  NU NOI SUNTEM CEI CE ÎMPĂRȚIM.
  Te întreb :
  Ai înțeles?Da sau nu?
  Vă mulțumesc

 26. cirlovacristian Says:

  @Mihnea Georgescu
  Ușurel prietene nu te grăbi.Unde spui că ești sau ai fost doctorant?
  Acum este faza cu vreau să știu cine sunt prietenii mei că de dușmani mă feresc singur!Ești prea entuziasmat.
  Și să mai dau și ceva apă la moară:nu este bine să folosiți AN deoarece în anumite ”medii” înseamnă AUTOR NECUNOSCUT așa că………u ș u r e l.
  Niciodată nu știi de unde sare iepurele.Cu toate că Adrian Năstase a continuat o viață politică eu tin să cred că merge la cacealma deoarece El Comandante are un obicei prost și anume ca să țină în mînă o sleahtă de marinari ce face:le dă de băut sau bea cu ei,le dă libere,etc……și nu cred că povestea cu DNA sau PNA sau ce….. nume are este spre sfîrșit.
  Ponta nu părea prea bucuros-el fiind un zîmbăreț din fire(Mikey mouse) și acum doar asculta printre rînduri.

 27. victor68 Says:

  Magistral discurs domnule Presedinte. Gandire de geniu. Felicitari si multa sanatate.

 28. curent01 Says:

  Felicitari dn. Iliescu pentru discursul dumneavoastra la Consiliul National al PSD. de-a lungul anilor sunteti singurul care m-a convins in ceea ce priveste modul de a face politica. In gura multora principiile politice suna fals si de cele mai multe ori modelate de interesele proprii sau de partid. nu pot sa cred in vorbe daca oamenii din spatele acestora nu sunt credibili si dovedesc deseori lipsa de moralitate. ma bucur ca ati reusit sa va impuneti si personal mi-ati redat speranta ca se poate face ceva pentru Romania!

 29. curent01 Says:

  Dn. Iliescu Mi-as dori sa citesc discursul dumneavoastra in intregime daca ar fi posibil. Sau o inregistrare video completa postata pe internet……
  Va multumesc

 30. Mihnea Georgescu Says:

  @Cârlova Cristian
  Sunt doctorand la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti. Scriu o teză de doctorat despre Antisemitismul creştin.
  De ce credeţi că “merge la cacealma” Adrian Năstase?

 31. Mihnea Georgescu Says:

  FRAŢILOR, SUNTEM ÎN BUNĂ RÂNDUIALĂ!

  Cu aceste vorbe, Mircea Geoană a încercat ieri să arate că nu are nimic personal împotriva noului stăpân din P.S.D. – l-am numit pe Adrian Năstase. Eu, dacă aş fi fost în locul lui Geoană, mi-aş fi dat demisia după evenimentele de ieri. Mircea Geoană ar trebui să aibă mai multă bărbăţie şi să acepte că a a fost împotriva lui Adrian Năstase, cu care nu a vorbit de ani de zile. Acum o întoarce ca la Ploieşti, încercând să treacă de partea învingătorilor: gruparea Iliescu-Năstase-Văcăroiu care îl va cam înghesui în Biroul Permanent Naţional.
  Noroc că Ion Iliescu are memorie bună şi i-a servit-o cum merita în celebrul său discurs revoluţionar, care a mobilizat sala ca în vremurile bune. Pentru că Adrian Năstase este prea domn ca să se răzbune şi nici nu ar fi indicat, din motive de imagine.
  Urmează o perioadă de război al orgoliilor în P.S.D., de “dat la gioale” (la gioane?) în dulcele stil mioritic, dar în care Geoană şi prietenii se vor scufunda încet-încet.
  Dacă la locale nu vom obţine un scor mai bun ca la europarlamentare, Adrian Năstase va putea fi învinovăţit, deoarece acum face parte din conducere. Dacă scorul va fi mai bun la locale, Geoană va încerca să ia tot creditul pentru asta.
  Penibilă deasemenea chestia cu “etichetele”… Cum că Iliescu are lipi etichete care nu se dezlipesc. Eu cred că e vorba de “virtuţi”… “Fraţilor, NATURA M-A ÎNZESTRAT CU ANUMITE… VIRTUŢI…” – antologică exprimare…
  Şi ce e cu apelativul ăsta populist – “fraţilor”?! Măcar Adrian Năstase nu l-a folosit, din câte am sesizat în lungul său discurs academic existenţialist despre Angst (frică pe germană, nu fabrica de mezeluri…) Parcă e vorba despre un societate secretă, de tip masonic, sau de un ordin creştin… Glumeam!
  Oricum, la rece, felicitări lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase pentru prestaţia de ieri!

 32. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  demult nu am mai auzit un politician vorbind oamenilor despre situaţia lor şi despre problemele lor cu atâta pasiune şi dovedind empatie, dragoste şi grijă… Poate pentru că discursurile actuale se structurează în prezent pe dihotomia preşedinte / clasa politică; urmărind acest război, politicienii ajung să ignore realitatea socială şi problemele adevărate ale cetăţeanului sau ale individului trăitor acum, aici sau oriunde în lume dar legat sufleteşte de România.

  Cred că stânga românească a aşteptat destul până să devină “de stânga”. Şi spun asta pentru că fiind membri ai Comunităţii Europene şi ai Alianţei Nord-Atlantice avem obligaţia asumării responsabilităţii unui destin demn pentru România. Dacă state europene importante nu neagă importanţa ponderii statului în economie, nu văd de ce am face-o noi, în continuare, promovând intenţionat manageri slabi pentru intreprinderile de stat (aici, cauzele sunt diverse, de la prostie sau rea-voinţă la interese din cele mai ticăloase), nu văd de ce trebuie să pauperizăm şi să spoliem statul, nu cred că e bine să dispreţuim statul. Cred că e nevoie de ECHILIBRU şi în aşezarea viziunii statale mai “spre stânga”.

 33. SEMNAL MAJOR: REVENIREA LUI ADRIAN NASTASE « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie Says:

  […] cu aclamatii, Ion Iliescu a vituperat astazi impotriva slugoilor si a tradatorilor din partid, folosind un discurs puternic, […]

 34. anca69 Says:

  si a fost si vineri….22 februarie anul de gratie 2008…..sfarsit de saptamana, inceput de weekend! Sa ne bucuram de soare, de primavara care, iata, a venit !!! ……de planuri de viitor, de caldura, de lumina! Lumina in suflete va doresc in acest weekend si in anul care, iata, incepe de acum, sa se lumineze! Cate sperante si planuri incep sa fac – precis, Primavara este de vina! …..si pasarelele canta, canta…… Februarie se poate duce, cu toata zapada, inapoi!

  PS

  nu voi supara pe nimeni daca voi zambi, singura, pe strada, fara nici un motiv vizibil, voi da binete tuturor oamenilor dar si plantelor, cateilor, pisicilor etc etc…si voi canta…Bruce Lee il bate pe VanDamm, Bruce Lee il bate pe VanDamm, Bruce Lee il bate pe VanDamm….????

  Domnul Presedinte, ati fost SUPER !
  Am inceput impreuna….continuam impreuna!

 35. desprepsd Says:

  Felictari domnule Iliescu pentru discursul de la Consiliul National. Aproape ca am aplaudat in fata televizorului. Tineti-o tot asa, inca mai avem nevoie de dumneavoastra.

  Darius F.

 36. emigrantul Says:

  DOUA SONDAJE PRIVITOARE LA ADRIAN NASTASE

  1) Consideraţi potrivită revenirea lui Adrian Năstase în structurile de conducere ale PSD?

  Nu – 59,99%

  Da – 40,01%

  Total voturi: 1477

  Sursa: Ziarul Gandul

  2) Credeţi că PSD va avea de câştigat în urma revenirii lui Adrian Năstase în structurile de conducere?

  Da – 43,71%

  Nu – 56,29%

  Total voturi: 318

  Sursa: Mediafax

 37. dyona2006 Says:

  Domnule Presedinte Ion Iliescu,va rog foarte mult sa va implicati total in campania pentru alegerile locale -Bucuresti 2008 si sa-l sustineti si dumneavoastra pe Dl. senator Sorin Oprescu pentru Primaria Municipiului Bucuresti , fiindca este singura persoana care are toate sansele de partea sa. Sunt ferm convinsa ca Dl. senator va obtine peste 55% din voturi si-l vom avea ca Primar General. Imi pare rau dar orice alta persoana din PSD nu are sanse de castig la PMB. Daca doriti cu adevarat sa avem un Primar General din partea PSD acesta este- Sorin Oprescu-.
  Cu deosebita consideratie,
  Celina

 38. cirlovacristian Says:

  @Mihnea Georgescu
  O să-ți explic cît mai curînd.

  ”Parcă e vorba despre un societate secretă, de tip masonic, sau de un ordin creştin… Glumeam!”
  Nu glumi,chiar trebuie să fii foarte atent că ceva ”dreptate și adevăr” este la mijloc.
  Nu este doar o ”temă care este profund politică”-parcă a spus fostul PM.

 39. luciancomunistu Says:

  “Într-un discurs antologic, Preşedintele Ion Iliescu a înfierat “mentalitatea de slugoi” a unora pe care AN i-a făcut oameni la Externe şi după aceea, i-au întors spatele… Sala aplauda puternic! ”

  FELICITARI DOMNNULE PRESEDINTE !!
  Chiar si cei ca mine care sint mai putin slugoi si lingai ca altii,ma inchin la discursul infipt direct in inima mea de om sarac.
  Pacat ca vorbe frumoase ies din gura DVS. dar faptele sint exact pe dos.
  Asta cred ca denota inalta clasa de politicieni din parlament !

 40. luciancomunistu Says:

  Vorbe frumoase pe pamint,
  Aici gindesc la Romania,
  Pling.
  El Presidente ovationez in gind.

  Cad in visuri marete,
  Cuza este linga el ?
  Nici gind.
  Ramin fara El Presidente, visind.

 41. cirlovacristian Says:

  @Mihnea Georgescu
  special pentru Mihnea Georgescu

  Partea 1
  Cu toate că este posibil să grșesc-nu am de unde să știu acum-o să încerc să evidențiez cît mai obiectiv posibil ce a fost,este și va fi în problema ” politică românească după 1989” –bineînțeles în opinia mea.
  Revoluția din anul 1989 ce sa desfășurat pe teritoriul României,pentru marea majoritate a populației a reprezentat un nou început.
  Pentru unii însă probabil o continuare iar pentru alții sfîrșitul.Pentru acei oameni ce si-au găsit sfîrșitul nu avem scuze,vinovați și probabil nici puterea să le recunoaștem meritele.Prin a le recunoaște meritele să nu întelegem a plăti ceva sau a oferi o casă sau orice altceva material.Bineînțeles a recunoaște meritele cuprinde ”și ceva material”.Nu cred că un om cinstit,în sensul adevărat al cuvîntului,a ieșit în stradă pentru ceva ”mălai” ci datorită nemulțumirilor.Este posibil să fi existat și oameni necinstiți-a se vede ce”clase” avem-asta este,ce putem face?Păi ….avem multe de făcut și bine ar fi să începem cu începutul adică înainte obligații avem drepturi.Toate drepturile și obligațiile sunt trecute în Constituție.
  Pentru unii Constituția nu reprezintă nimic.De ce?Probabil nu o recunosc în sensul că nu vor,în sensul că nu este scrisă de către ei,în sensul că nu știu să citească-în românește.Oricare ar fi problema trebuie să o identificăm și să găsim soluția optimă.Mai sunt acei ce recunosc această Constituție în sensul că oricum nu prezintă interes,în sensul că oricum ar fi nu este respectată în sensul că lor le este benefică.Și aici trebuie să identificăm ceva.Deci nu acesta este începutul și atunci trebuie să luăm un model din mama natură în speță nașterea,mai exact ce se întîmplă după naștere căci acolo este esența începutului.Sunt ferm convins că toată lumea va observa că rolul predominant este jucat de către mamă și acest rol se rezumă la următoarele:
  1. o mamă va încerca întotdeaună(99.99%) să-şi protejeze copilul.
  2. protecţia va începe cu alăptarea şi formarea sistemului imunitar.
  3. va încerca să-şi educe copilul în spiritul rasei de apartenenţă.
  4. va încerca să-l protejeze de duşmani,adversari
  5. va încerca să-l înveţe cum să atace.
  Şi în funcţie de rasă pot apare diferite subcategorii.
  Deci România s-a născut şi trebuie protejată în toate sensurile,apare constituţia ţării-bună sau rea după care sărim de partea cu alăptarea.De ce?Am fost la incubator(perioada 1990-1992).Asta este.După care trecem la procesul de alăptare şi obţinerea unui sistem imunitar propriu.Acest sistem fiind bazat doar pe ce primim de la mamă,fără să ţinem cont că este posibil să mai avem nevoie şi de ceva vitamine.A se observa că fusesem atacaţi de o grămadă de viruşi,care mai de care mai periculos.Bine că am scăpat de acea perioadă oarecum nefastă.
  Trecem la procesul de educaţie,care oricum durează pe toată perioada vieţii.Educaţie în sensul că trebuie să învăţăm să ne hrănim şi să cerem hrană atunci cînd simţim nevoia,că trebuie să stăm pe lîngă mamă,etc…Şi aici noi ca naţiune am trecut foarte uşor,chiar superficial pot să spun,de ce?Pentru că am fost instinctuali şi ……ceva uituci.Aici este bine evidenţiată perioada 1992-1996.
  Cînd ajungem la adversari,duşmani şi protecţia în faţa lor iacătă belea în loc să fim atenţi ce se întîmplă dincolo de „specia” noastră trebuie să fim atenţi şi la noi în curte dar şi dincolo de gard-lecţie învăţată în perioada 1996-2000.
  Vine perioada 2000-2004 cînd are loc un proces cel puţin bizar pentru societatea românească în sensul că în loc să învăţăm să „atacăm”stăm la umbră şi aşteptăm.În ultimul moment ne mişcăm şi noi,cuprinşi de lene şi poziţie,să facem ceva-oricum fără importanţă.
  Vine anul 2004 cu un nou şef care ne spune că vrea să se facă miliţean,pompier,doctor,avocat,povestitor,spion,etc……..adică este în perioada de 5-10 ani cînd nici el nu ştie ce vrea,cum şi de ce.Fusese momit cu bomboane în scopul alegerii.Nici el nu ştie ce culoare a ales deoarece acum este căcănie culoarea bomboanei sale şi cred că-i este chiar scîrbă să o mănînce.Are două posibiltăţi:
  1. Dacă înghite bomboana căcănie şi dacă îi place sau nu devine popular şi mai atrage şi alţi fraieri deoarece este posibil să nu aibă un gust bun şi atunci cînd o va scuipa bomboana afară va atrage adepţi pe care o să le explice ce perfomanţă a făcut şi totul datorită bomboanei.
  2. Dacă nu înghite bomboana devine NIMENI.
  Aşa că alege să înfulece bomboana căcănie cu orice risc.

  Vă rog să-mi spuneți dacă totul este clar pînă acum și ce concluzie se poate ”trage”

 42. victor68 Says:

  @ Mihnea Georgescu

  nu cred ca in perioada imediat urmatoare, cele doua grupari o sa-si “dea la gioale” reciproc. Cred ca Presedintele Iliescu este mult prea experimentat sa actioneze asa cum s-ar astepta oricine :) Sunt convins ca Presedintele Iliescu vede zeci de mutari anticipat iar chestia asta cu CN ul nu-ti imagina ca i-a venit de curand. Doar momentul l-a ales acum. In ceea ce priveste alegerile locale si cine va primi aplauze sau dimpotriva cine va fi acuzat functie de rezultatul obtinut, cine stie? Poate Geoana nici nu va mai fi membru PSD la vremea aceea. :) Doar timpul ne va spune care sunt urmatorii pasi ai Presedintelui Iliescu. Asa cum nimeni, dar absolut nimeni, nu s-a gandit vreodata la faza cu CN ul sa nu ne pretindem acum analisti care deja stim ce va urma. Poate daca ne spune Presedintele Iliescu….:)

 43. troco Says:

  Superba ziua de 22 februarie 2008! Oamenii nu pot fii prostiti la nesfarsit!!!!
  Ati fost magistral! Sunt mandru de a fi contemporan cu dumneavoastra, si uneori, atat de apropape…
  FELICITARI!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: