DIVERSE SI… NEPREVAZUTE

 Ma pregateam sa redactez ultimele “ RESTANTE” , inclusiv raspunsul la intrebarea lui vladycu (lovingvama.eu) ,curios sa stie daca “stau să citesc bloguri… deşi, ar putea paria pe orice că nu se întâmplă asta”!!!!.Da! Citesc si retin elemente de interes. Aici se inscrie si postarea lui Cristian Teodorescu de pe blogul ziarului Cotidianul – „Reguli de convieţuire la blog într-un an electoral”. Cred ca autorul nu se va supara daca voi cita primele 3 articole : 

1. Fără înjurături. Ajung aluziile.

2. Fără atacuri la persoană . De exemplu: „chiorul de cutare” sau „ţiganul de cutărescu”. Nu oferim astfel un plus de informaţie, ci, de obicei, repetăm cuvintele altora.

3. Fară urări de tip „alege-s-ar praful de ixuleanu , cu partidul lui cu tot”. Asemenea dorinţe pot fi exprimate mai simplu, ca previziuni personale, de care nu se mai poate lega nimeni.………………

Restul…merita citit! Si poate fi un subiect de discutie si cu @cirlovacristian; @dianadragomir; @confucius  si de ce nu?!!!  O LEAPSA pentru ceilalti.

REVIN LA …RESTANTE

Am fost în zilele de 23 şi 24 ianuarie la Iaşi, dar la întoarcere am poposit puţin şi în Focşani. Iaşiul arată bine şi a onorat, conform tradiţiei, această sărbătoare a Unirii. Am participat la câteva reuniuni, cu reprezentanţii organizaţiilor PSD din nordul Moldovei, la microsesiunea de comunicări organizată de primăria municipiului, la inaugurarea Muzeului Unirii – renovat şi actualizat cu noi documente, am participat la trei emisiuni ale televiziunilor locale.

Am avut plăcerea să constat că există bloggeri şi în Iaşi (care m-au salutat cu amiciţie) apreciind că întâlnirea noastră de la Clubul A a avut ecouri pozitive.

            Ceea ce nu mi-a plăcut – şi nu întâmplător acest lucru a fost reflectat şi în media: încercarea de politizare a manifestării din Piaţa Unirii. Liberalii au greşit prin tendinţa manifesta de “racolare” politică a evenimentului. Era total neavenită prezenţa unor panouri care pretindeau că unirea ar fi fost opera liberalilor, iar personajele cunoscute – Cuza, Kogălniceanu şi Brătianu – ca “liberali” care au realizat Unirea. Se ştie că Partidul Liberal a luat fiinţă abia la 1875; cei ce au câştigat bătălia pentru unire reprezentau “partida naţională”. De asemenea, huiduielile care au însoţit apariţia şi cuvântul preşedintelui ţării (indiferent de opinii şi aprecieri personale sau de grup) la o asemenea manifestare naţională au fost total neavenite.

           În replică, la Focşani, grupurile reprezentând PDL au tratat-o cu aceeaşi primire pe reprezentanta PNL, doamna Norica Nicolai, care a luat cuvântul înaintea preşedintelui Băsescu.           

Asemenea manifestări nu ne onorează! Disputa publică trebuie să respecte anumite reguli şi să nu depăşească anumite limite! Altminteri, pierdem cu toţii. Trebuie să apreciez că reprezentanţii PSD, deşi în număr mare, au manifestat reţinere şi asta este bine, este dovadă de maturitate. De altfel, ei au fost organizatorii celor două evenimente – atât la Iaşi, cât şi la Focşani (Vrancea), atât primarii, cât şi preşedinţii consiliilor judeţene fiind reprezentanţi ai PSD!

Advertisements

12 Responses to “DIVERSE SI… NEPREVAZUTE”

 1. lovingvama Says:

  Sincer, m-aş bucura să fie aşa. Vă mulţumesc pentru răspuns ;)

 2. comentatorul Says:

  PENTRU CA TOT SUNTEM LA CAPITOLUL DIVERSE, IMI PERMIT DOUA INTREBARI TIP SONDAJ PRIVITOARE LA FIRMA NOKIA.

  1) Ce fel de salarii acorda Nokia angajatiilor din fabrica situata in judetul Cluj?

  http://www.sondaje.php0h.com/salariinokia.php

  2) Cine va avea mai mult de cistigat de pe urma deschiderii unei fabrici NOKIA in Judetul Cluj?

  http://www.sondaje.php0h.com/nokiacluj.php

 3. comentatorul Says:

  “Parlamentarii care apar mult la TV au o activitate deficitara in plen!

  Nelipsiti de pe ecranele televizoarelor, dar absenti de la lucrarile Parlamentului. Este cazul mai multor senatori si deputati care, in loc sa-si faca treaba pentru care au fost trimisi in forul legislativ, prefera sa apara in diverse dezbateri televizate. La polul opus, adica parlamentari care au avut o activitate prolifica in sesiunea trecuta, se situeaza politicieni aproape necunoscuti opiniei publice.”
  sursa: Ziarul Romania Libera de Marti, 29 Ianuarie 2008

  Daca inteleg bine cu cit un parlamentar apare mai mult la televizor, cu atit lipseste mai puternic din parlament, si cum lumea voteaza persoanele cunoscute, adica cele care apar des in mass media, rezulta ca acesti chiulangii si oameni care nu isi fac datoria au sansele cele mai mari sa redevina parlamentari la viitoarele alegeri.

  1. AR TREBUI CA ATUNCI CIND APARE VREUNUL LA TELEVIZOR SA FIE SCRIS UNDEVA PE ECRAN GRADUL DE PREZENTA. ( EX. 85% ABSENT )

  2. AR FI NECESAR SA EXISTE UNDEVA UN SITE DE INTERNET CU PREZENTA TUTUROR PARLAMENTARILOR PENTRU CA LUMEA SA STIE MAI CLAR CINE CHIULESTE SI CINE MUNCESTE.

 4. cristimarius Says:

  Ma mira faptul ca nu comentati miscarile recente din PC. Totusi la un moment dat au fost in alianta cu PSD si au tradat. PSD urmareste cumva sa atraga resturile PC intr-o alianta noua?

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Comentatorul,

  raspuns 2). Nokia.

 6. comentatorul Says:

  Un articol interesant aparut in ziarul Gandul din 30 Ianuarie 2008

  “PSD nu se va rupe, dar nici nu va rupe gura târgului în 2008

  În termeni seci, de eficienţă electorală, obiectivul principal în Kiseleff este minimizarea pierderilor, nu maximizarea profitului.

  PSD nu se va rupe în acest an, în ciuda faptului că, în partid, fiecare trage în altă direcţie decât tovarăşul de alături.

  În primul rând, nimeni nu e nebun să-şi falimenteze firma în ajun de alegeri. Se ştie poezia: într-un an electoral nu pleacă nimeni, e nevoie de linişte, toţi trebuie să „muncească” împreună pentru binele partidului.

  În al doilea rând, asociaţia foştilor tovarăşi a dovedit, în aceşti ani, că are un stomac elastic, capabil să digere toate intrigile şi convulsiile. Unitatea de monolit a fost, ani de zile, motiv de mândrie pentru orice pesedist. Cu un mic amendament – rezistenţa la rupere a PSD s-a datorat întotdeauna unei proximităţi precise cu puterea: formaţiunea s-a aflat mai tot timpul la guvernare, în special în teritoriu, acolo unde se coc afacerile cele bănoase.

  Puterea, care s-a tradus simplu în bani, i-a ţinut pe toţi împreună. În 2008, estimările de la centru sunt însă sumbre: potrivit propriilor lideri, PSD îşi va înjumătăţi numărul de primari şi de şefi de consilii judeţene. După exodul din 2005, PSD reuşise să oprească hemoragia aleşilor locali spre PD şi PNL. Răbdaţi puţin, că ne întoarcem noi la guvernare, le-a spus atunci Mircea Geoană. Acum, după isprava de la europarlamentare, dl. Geoană nu le mai poate promite nimic. Încă patru ani de opoziţie ar fi un dezastru pentru partid. Deja aud că diverşi baroni locali ai PSD îşi negociază transferul la cei care le pot garanta fonduri bugetare după 2009. Fără ei, fără mult huliţii baroni locali, PSD va fi un partid mai prezentabil, dar fără forţă politică şi financiară. În 2008, ei vor mai sta alături de partid sperând într-o negociere norocoasă post-alegeri. Dacă dl. Geoană nu va reuşi să-i readucă la bucate, Dumnezeu cu mila.

  PSD nu va rupe gura târgului în 2008 pentru că mentalitatea s-a schimbat în Kiseleff după doar trei ani de opoziţie. Partidul aroganţilor s-a transformat în partidul defetiştilor. Fiecare lider, începând cu Ion Iliescu, are o analiză proprie despre „criza” din PSD. S-a vorbit mult despre criza identitară sau ideologică (ce fel de partid de stânga suntem?), despre criza de electorat (pe cine mai reprezentăm, mai suntem un partid de mase şi după migraţia maselor în Spania şi Italia?) sau despre criza de lideri (putem fi lideri ai stângii noi, nişte îmburgheziţi de dreapta?) S-a spus mai puţin despre criza de moral, adevărata criză a PSD. Nimeni nu mai crede în victorie. Partidul s-a obişnuit cu locul doi. Ăsta nu e neapărat un lucru rău, mai ales gândindu-ne la desfrâul de dinainte de 2004. Dar parcă PSD este prea resemnat şi prea bleg în faţa megaconstrucţiei prezidenţiale de pe dreapta. Candidaţii pentru Primăria Capitalei sau pentru marile oraşe sunt trimişi nu să câştige, ci să-şi rupă gâtul, într-o largă operaţiune de reglare de conturi în partid. PSD a ajuns să gândească la fel ca PC, sperând într-o combinaţie norocoasă care să-l ducă la guvernare, indiferent cu cine. Iar faptul că războiul la zi de la vârful partidului se duce, şi după atâţia ani, între ginerele soacrei şi nepotul mătuşii, cu arbitrajul bunicii, arată cât de mult are nevoie PSD de un tată de înfiat.”

 7. cezarpesclevei Says:

  Domnule Iliescu,

  Mi-ar placea sa particip si eu la o intalnire dintre dvs. si bloggerii.
  It is possible?

 8. dianadragomir Says:

  Am primit leapsa. Multumesc. Am avut si un raspuns: http://www.inpolitics.ro/Blog/DianaDragomir/art/14538/Cine-face-regulile-in-blogosfera.html

 9. bucur Says:

  Chiar va pasa de ce fluiera sau huiduie ,,prostimea”. Au de toate ,prosperitatea este la ea acasa in fiecare CASA ,tara este un paradis,liderii politici impreuna cu partidele politice dau sperante ca viitorul Romaniei este unul de Aur sau ma rog asta deja s-a ,,fumat” hai sa-i spunem de platina .Chiar aia care au venit la manifetsraile de sarbatorire a Unirii erau niste nemernici? Si daca erau cate sute de mii de oameni si ce ! Cui ii pasa ???
  Cui ii pasa de toti ,,mate goale”astia care pleaca in SUA sau CANADA sau oriunde si nu se mai intorc …niste ,,neterminati” . Ce simplu ganditi Domnule Iliescu …as putea scrie la modul asta pana dimineata .

  P.S.

  Pe viitor cand faceti referire sau apel la bunul simt al oamenilor ..ar fi bine sa va aduceti aminte cum a-ti renascut ca Democrat domnule Iliescu . Va aduceti aminte de unul care striga disperat de la un balcon …nu demult.
  ALO…ALO ALO …ALO si pe el il nemultumea reactia multimii.

  Sper sa nu va vina vreo idee de cenzura in ceea ce ma priveste .Promit ca nu fac si nu am facut parte din generatia de colindatori din 1970 si ceva .

 10. Confucius Says:

  Am primit leapsa. Cat de curand voi veni cu raspunsul. Il voi posta si aici si la mine.

  Toate cele bune.

 11. Neticheta sociala « Perspective Says:

  […] de Confucius pe 30 ianuarie 2008 Am primit o leapsa de la Ion Iliescu despre civilitatea in blogosfera. Recunosc ca lipsa acestei civilitati m-a facut sa ezit inainte de […]

 12. Confucius Says:

  Raspuns la leapsa. Pareri?

  Cred ca bunul simt e la el acasa pe blog la fel ca in viata reala. Pentru ca in fond regulile citate de dl Iliescu nu sunt altceva decat reguli de bun-simt si buna-cuviinta. Dar in afara de moderarea comentariilor pe blogul propriu, regulile raman doar cuvinte scrise.

  Sau e aici ceva mai mult de atat?

  Libertatea de exprimare neingradita pe net este una dintre atractiile acestui mediu. Cu adevarat fiecare e liber sa se exprime cum poate si cum vrea. Ne putem imagina blogosfera ca pe o imensa piata publica in care fiecare se urca pe scaunelul sau si vorbeste. Trecatorii ocazionali sau ceilalti oratori se plimba si uneori se opresc sa asculte. Cateodata intra in vorba cu persoana de pe scaunel.

  Oamenii se opresc fiecare din motivul lui: unii pentru ca le place ce se spune, altii pentru ca e pitoresc vorbitorul, altii pentru ca vorbitorul da un spectacol interesant, pe unii ii intereseaza subiectul, altii vad o persoana publica, unora le place cum se discuta, altora le place ca se injura si poate iese cu vreo incaierare, multi se opresc din curiozitate, cate unii chiar din plictiseala.

  Ceea ce e cu adevarat interesant este ca in timp, firesc, oamenii din piata incep sa se grupeze. Unii in jurul unui orator de succes, cei mai multi insa se aduna in grupuri informale, pentru ca simt ca ii apropie diverse preocupari sau preferinte comune. Asa apar comunitatile virtuale in care nu mai conteaza distante sau ranguri. Oamenii se frecventeaza unul pe altul in spatiul virtual. E un fel de democratie utopica (adica fara loc!). Ca si in viata oamenii (bloggerii) apartin mai multor comunitati, adesea in mod dinamic. Astfel avatarul lor virtual -adica blogul apartine adesea mai multor comunitati. De cele mai multe ori nu ne dam seama ca aceste comunitati exista sau ca le apartinem.

  Comunitatile virtuale au dinamica lor, asemenea dinamicii oricarui grup de oameni care se asociaza liber. Aici se include si aparitia unui stil propriu de exprimare si a unor reguli nescrise de comportament. Niciodata nu vor fi toti bloggerii la fel: in spatele fiecarui nick (pseudonim) se ascunde o persoana reala cu educatia si preferintele proprii. Astfel inevitbil blogosfera reflecta lumea reala, cu bunele si relele ei, doar cu mai putine ingradiri. Exista comunitati de manelisti, exista comunitati de galerii de ultras, la fel cum exista comunitati de chimie moleculara, nanotehnologii, literatura sau arte plastice. In engleza a aparut de mai multi ani termenul de Netiquette (adica eticheta – in sens de reguli de comportament – pe net). In comunitatile virtuale acesteia i se adauga reguli de interactiune sociala. Afinitatile din comunitati inseamna afinitati si in preferinte dar si in respingeri.

  Iar respingerea unei comunitati – fie ea virtuala informala si inconsienta – e mult mai dura decat regulile scrise.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: