RASPUNS

@ smro

 
Stimate Marian Stavaroiu m-a surpris reactia pe care ai avut-o la comentariul meu. Este, cred eu, o neintelegere determinata, probabil, de o stangacie de exprimare a mea. Eu nu am folosit termenul „extremist” la adresa d-tale. Din contra am apreciat constatarea privind rolul celor ce si-au facut datoria asigurand functionarea serviciilor publice (sanatate, transport public, energie, caldura, telecomunicatii , asigurarea functionarii televiziunii si radioului, apa, productie de paine, etc) in timpul zilelor si mai ales noptilor fierbinti din decembrie 1989. Am afirmat doar ca propunerea pentru constituirea unui partid al „CELOR CE SI-AU FACUT DATORIA” …este unilaterala. Cuvantul de „extremism” viza, din contra alte pozitii – privind impartirea societatii intre „
eroi” si „lasi”, sau intre cei „ activi si „restul”, ca si contestarea sau denigrarea Revolutiei, diferitele scenarii privind „lovitura de stat” sau „ confiscarea Revolutiei”, incercarea de a atribui diversiunea armata ( a teroristilor) celor ce au preluat puterea – CFSN – cand se stie ca  acesta a aparut ca idee la mijlocul noptii, odata cu prezentarea Comunicatului catre Tara, in timp ce diversiunea armata s-a declansat la inceputul serii de 22 decembrie, in jurul orei 18,30.  La problema pe care ai ridicat-o privind listele cu „revolutionari”, eu am promulgat Legea 42 din 1990 privind eroii Revolutiei si familiile lor, ranitii si recompensele acordate celor cu merite deosebite. In vederea aplicarii Legii 42 s-a constituit o Comisie Parlamentara care a verificat propunerile inaintate de Asociatiile de Revolutionari constituite pana in decembrie 1990. Nu eu am aprobat vreo lista. Ulterior au aparut noi Asociatii si noi solicitari de Certificate. Aceasta a provocat reactia unor Asociatii ale Revolutionarilor privind „exagerari” in aceasta privinta. Asa s-a nascut noua Lege, care se refera la verificarea si reinnoirea tuturor certificatelor – cu raspunderi in acest sens, in primul rand din partea Asociatiilor, din partea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (unde functioneaza o Comisie pentru verificarea propunerilor) precum si a Comisiei Parlamentare investitua cu atributii in problemele revolutionarilor.  Fata de aceste precizari consider ca „supararea „ nu se mai justifica. Cu bine!

Advertisements

12 Responses to “RASPUNS”

 1. ancaf Says:

  Nu stiu unde sa postez intrebarea mea, asa ca o fac aici in speranta ca o veti citi: ce parere aveti despre legile educatiei si despre faptul ca pare ca si acestea vor fi politizate – vezi interventia pres. Basescu referitoare la educatie, chiar din noapte de revelion!
  As vre sa comentati: am trei copii si acest aspect ma intereseza in mod deosebit.Personal inclin spre sistemul din Marea Britanie. Cred in testul Pisa sau cum s-o numi, cel in care Romania este pe locul 47 din 50…parca!

 2. comentatorul Says:

  INTREBARE
  Cum credeti ca s-a modificat calitatea invatamitului romanesc universitar dupa 1989?

  RASPUNS
  http://sondaje.php0h.com/universitati.php

 3. smro Says:

  Rapid si telegrafic:
  1. Ma bucur ca nu sunt extremist. Dumneavoastra v-ati exprimat gresit, eu am inteles gresit sau mai degraba 50% din amindoua.
  2. Chestia cu partidul e asa mai mult de test. Chiar am vrut sa vad ce reactie va naste o astfel de idee. Sper ca va dati seama (asa cum imi dau si eu seama) ca acum este prea tirziu pentru asa ceva; in 1990 ar fi fost o idee, poate mai rezolvam cite ceva dar pur si simplu nu am avut curaj. Sa-mi fie rusine !
  3. Cu sau fara voia dumneavoastra pe listele de revolutionari sunt o gramada de impostori si e pacat.
  4. In legatura cu CFSN, ei bine, aici NU mai sunt de acord. Inainte de revolutie am citit cu ochii mei, pe o cladire din Piata Rosetti (chiar in statia in care si in zilele noastra zaboveste un pic autobuzul 311 la cap de linie): Votati candidatii Frontului Salvarii Nationale ! Da, asa scria cu mult inainte de decembrie 1989 ! Atunci nu am dat importanta, se stia ca mai apareau fel de fel de indemnuri cu FDUS si alte bazaconii inventate tot de PCR si Ceausescu. Insa mi-am adus aminte de asta foarte clar in zilele revolutiei si atunci chiar eram mindru: uite domne` ca s-a gindit cineva de mult la asta ! Dupa aceea au aparut negarile, s-a sters ce era scris acolo si probabil in multe alte locuri… pacat, pe tinerii de azi ii puteti pacali cu manuale de istorie contrafacute, pe cei care am citit cu ochii nostri asa ceva NU. Rog pe toti cei care citesc aceste rinduri sa vina si sa confirme ceea ce spun eu sau sa ma contrazica. Pentru ca, in ceea ce va priveste pe dumneavoastra, nici nu ma gindesc ca veti “modera“ acest comentariu si sper ca el sa apara ca atare.

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Ion Iliescu,
  Teodor Baconsky scrie un editorial in Cotidianul de astazi in care va compara cu Gorbaciov – mereu proaspăt…
  Este un articol scris în stilul caracteristic… prolix şi intelectualist (ştiu că acest cuvânt nu vă trezeşte amintiri prea plăcute)… Nu mă interesează ce-a făcut cu doamna Vulpe în piscină, dar e trist că băiatul a uitat din ce familie se trage… Iată ce versuri nemuritoare versuri scria bietul A. E. Baconsky:

  Mai trece-o noapte şi mai trece-o zi

  Se-ascute lupta dintre clase

  Iar chiaburii se arată-a fi

  Elemente tot mai duşmănoase.

  Ehei, ce vremuri!

 5. comentatorul Says:

  Oamenii trebuie special pregatiti pentru testele PISA ca sa obtina rezultate satisfacatoare!

  In general aceste Teste sunt concepute pentru anumite sisteme de invatamint care pun accentul pe rezolvarea unor probleme ce in Romania se fac la clasele trei – sase. Greutatea este ca problemele sunt date unor oameni este adevarat de 15-16 ani insa in numar foarte mare:
  Exemplu aici: http://www.oecd.org/dataoecd/14/10/38709418.pdf
  Ca urmare daca nu te pregatesti intens pentru o asemenea cantitate de exercitii nu ai cum sa obtii rezultate bune.

  Daca probleme de Treapta a Doua (cum era inainte de revolutie) ar fi date tarilor campion la teste PISA atunci acestea ar pica cu brio! si probabil Romania ar fi pe unul din primele locuri. Totul este relativ, daca sistemul de invatamint Romanesc vrea ca elevii de clasa a 10 sa mai rezolve inca probleme de a 6-a atunci se va schimba programa si in citiva ani Romanii vor deveni campioni la PISA si vor iesi de pe bancile liceului experti in rezolvarea de probleme de genul: “Daca in US este 4 AM si in Rusia 1PM ce ora va fi in Rusia cind in US va fi 1PM”.

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Iliescu şi stimaţi colegi,
  am scris şi un comentariu pe blogul meu la articolul lui Bakonsky junior.
  Aştept reacţii…

 7. emigrantul Says:

  MIHNEA GEORGESCU SE COMPARA SINGUR CU PRESEDINTELE KENNEDY!

  Citat:
  “Ich bin ein Bukarester!
  Scris de Mihnea Georgescu pe blogul sau:
  mihneageorgescu.wordpress.com
  Deşi arborele meu genealogic matern nu este scutit de anumite influenţe germanice din partea mamei, de prin zona Sibiului, ţin să vă anunţ oficial: Ich bin ein Bukarester! Ca răposatul înainte de vreme Kennedy cu al său celebru Ich bin ein Berliner! rostit în discursul pe care l-a ţinut la Berlin, în anul morţii 1963. Ich bin ein Bukarester şi vă anunţ că voi lua oraşul în stăpânire… cât de curând!”

 8. Mihnea Georgescu Says:

  @Emigrantul
  Mai ştii, oi fi şi fantoma lu’ Kennedy…

 9. curent01 Says:

  Dn smro

  ce vreti sa spuneti cu punctul 4?
  Ion Iliescu spune “CFSN – cand se stie ca acesta a aparut ca idee”, deci ca idee si nu numai, o punere in practica, constituirea unui organism cu numele CFSN.
  greu de crezut caati citit dumneavoastra cu mult inainte de revolutie “Votati candidatii Frontului Salvarii Nationale !”. Pe cuvantul dumneavoastra? Si cat timp a ramas scris acolo? Cand a fost sters? ma indoiesc ca spiritul dumneavoastra era atat de ascutit ca sa va dati seama eventual despre ce este vorba.
  Si sa presupunem ca asa a fost… Si ???? Ce demonstreaza asta?
  Ca este acelasi nume cu CFSN revolutionar?
  Adica niste oameni vizionari anticipau cu mult inainte de revolutie, asa cum spuneti, ca va fi o revolutie, ca va iesi invingatoare, ca va participa la alegeri si mai mult sa indemne ca la aceste alegeri sa-i voteze.. :-) Seamana cu Nostradamus…….
  credeti cumva ca Iliescu a scrijelit asta inainte de revolutie? Cu masinile securitatii supravegheat indeaproape? Sau ca Iliescu a format un grup si a pus pe unul mai tinerel sa scrijeleasca asta cu FSN in Piata Rosetti cand tot ce misca si comunica Iliescu era prins din zbor de Securitate?
  Sunteti naiv! Porniti de la premiza falsa ca revolutia a fost ceva organizat si va legati de nimicuri pentru a va convinge singur…
  Chiar daca un grup ar fi reusit sa organizeze ceva nu era decat de salutat.
  Ne-am fi bucurat ca niste oameni in tara asta ar fi avut o alta opinie decat masa amorfa de milioane de persoane care il aplaudau pe Ceausescu la orice pas.

 10. curent01 Says:

  Dn smro

  daca dumenavoastra ati fi fost in locul celui care a scrijelit ceea ce presupuneti inainte de 1989 ce ati fi scris in locul lui?
  “Votati candidatii Frontului Salvarii Nationale !”. ???
  Adica ceva ce nu exista si nu pareau deloc sanse ca va avea cineva prilejul sa voteze!!!!
  Sunt sigur ca nu puneati carul inaintea boilor si ati fi scris “Jos Ceausescu!”, “Jos comunismul!”. Intai jos, asa era logic sa scrie cineva care dorea sa faca ceva.. Eu asa as fi scris! Stiu sigur ca fiecare care citea ar fi inteles despre ce este vorba. Asa, “Votati cu…” sunteti singurul care a inteles. De asta ati si stat acasa in timpul revolutiei!
  Cred ca confundati si ati citit acea inscriptie dupa terminarea revolutiei atunci cand ati iesit din casa…:-)

 11. smro Says:

  Stimate domnule Ion Iliescu:
  – Daca numiti “colegi de blogosfera“ un singur om si parerile sale mai mult sau mai putin avizate atunci chiar nu stiu ce sa mai cred eu… Sa lasam si pe altii sa scrie, poate exista mai multi oameni care isi aduc aminte.

  Stimate domnule curent01
  – De obicei nu discut cu anonimi, incep sa cred ca Emigrantul are dreptate in ceea ce va priveste. Daca aveti curajul raspunderii indicati-ne si noua o modalitate de a va cunoaste. Eu nu ma ascund deloc sub pseudonim, este adevarat ca aceasta “logare“ este o chestie aiurea a wordpress si am fost nevoit sa fac un cont desi eu am blogul pe un domeniu propriu pe care vi-l reamintesc aici, daca sunt lasat: http://blog.s-m.ro
  – Nu stiu ce virsta aveti, ce faceati in `89 si daca v-ati plimbat vreodata prin Piata Rosetti din Bucuresti. Daca DA atunci era imposibil sa nu vedeti inscriptia aceea scrisa cu vopsea, nu scrijelita. Asta inseamna, stimate domn, ca ideea era mai veche, ca exista o organizare si normal ca nu venea domnul Iliescu cu vopseaua dupa el acolo. Din pacate evenimentele ulterioare i-au determinat pe acestia sa nu mai recunoasca organizarea si chiar nu inteleg de ce, ar fi fost un element de mindrie. Ce-ar fi sa asteptam si sa vedem cine are memorie buna ? Poate inscriptia aceea era scrisa si prin alte parti, eu acolo AM VAZUT. REPET, AM VAZUT, NU AM AUZIT DE LA ALTII. Si poate isi mai aduc oamenii aminte ce evenimente erau in acea perioada si de ce o inscriptie cu “votati“ nu era chiar o aiureala in conditiile in care chiar PCR inventase FUS si pe urma FDUS. Despre astea stiti ceva, domnule atotstiutor ?
  – In concluzie eu termin aici polemica (,) cu dumneavostra, chiar nu are rost sa merg mai departe deoarece fie: 1. sunteti complet nestiutor in privinta asta, fie 2. faceti alte jocuri. La mai mare ! Pacaliti pe cine vreti.

 12. curent01 Says:

  @smro

  nu trebuie sa va suparati dn. smro. eu nu v-am jignit in nici un moment! am inceract sa fac o analiza la rece a ipotezei dumneavoastra. nu cred ca este important cine sunt eu! pe bloguri imporatnta este opinia si nu varsta,sexul, ce am facut in ultimii 5 ani, sau ce mananc eu in seara asta… sunteti de acord cu asta? chiar dumneavoastra ne-ati invitat sa ne spunem parerea in legatura cu ce presupuneti ca ati vazut dumneavoastra. sie v-am demonstrat in mod logic, cerebral ca nu este deloc probabil sa fi vazut asa ceva. asta daca nu credem in fenomene paranormale si in Nostradamus.
  chiar credeti ca cineva putea sa scrie asa ceva inainte de revolutie si mai mult ca iliescu ar fi avut legatura cu asta? “Votati candidatii Frontului Salvarii Nationale !”.
  eu plec de la presupunerea ca acel grup si cei care presupuneti ca au scris asta erau oameni inteligenti! puneti-va dumneavoastra in locul capului acelui presupus grup. ce le-ati fi spus? mai baieti hai sa ne denumim “FSN” si hai sa candidam la alegeri ca sa castigam timp la alegerile din 2 ani in 1990. de ce ar fi facut asa acel cineva despre care presupunem ca era inteligent? ce urmarea? sa pregateasca populatia inca din 1988 sau 1989 primavara sa participe la alegerile din 1990? A citit Securitatea mesajul pe care presupuneti ca l-ati citit dumneavoastra? Eu cred ca l-ar fi sters in aceeasi zi si ar fi asteptat sa vina tinerelul acela ca sa scrie din nou… :-)
  Deci eu ca inteligent conducator al acelui grup stiind ca acel mesaj nu putea supravietui acolo decat 1 zi si riscam sa fim descoperiti nu as fi facut asa ceva de la bun inceput!!!!!! ce as fi urmarit? presupuse alegeri????? sau as fi urmarit sa-l dau jos pe ceausescu. asta ar fi inteles usor oamenii care ar fi citit un mesaj ca “jos ceausescu” . ati inteles ceva dumneavoastra inainte de 1989 din mesajul respectiv? singur ati marturisit ca nu…. deci care ar fi fost scopul acelui mesaj, scris presupus de oameni inteligenti. ma tem ca nici unul!
  Va spun ceva din psihologia umana. multi dintre martorii care vad cu ochii lor o fapta criminala au in proportie uneori de 50% opinii diferite despre cel care a comis fapta. unul zice ca a avut siguri ochelari altul ca nu etc…. este demonstrat psihologic ca creiereul uman se concentreaz uneori numai pe anumite caractersitici in timp ce ignora multe altele. iar in timp aceeasi martori descriu cu totul altfel aceleasi evenimente. asta pentru ca creierul nostru s-a detasat de mult si incepe sa amestece merele cu perele….
  iertati-ma dar in ceea ce spuneti nu gasesc nici o logica in afara aceleia ca va inselati si ati vazut acea inscriptie dupa 1990.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: