PLUSURILE ANULUI 2008

 

A inceput un An Nou. Ne dorim cu totii mai mult bine si “plusuri” in plan material si spiritual. Bilantul INTAIULUI DE IANUAR – de bun augur! S-a petrecut in stilul traditional romanesc, fara exagerari, fara solicitari sporite ale serviciilor de urgenta. Place sau nu place “carcotasilor” dar viata incepe sa se aseze pe fagasul firesc. Ocupati cu pregatirea Revelionului, multi nu au observat ca AVEM BUGET PENTRU 2008. Invingandu-si ezitarile Presedintele a promulgat legea Bugetului de Stat pe care a retransmis-o la Parlament pentru publicare. Da! In 31 decembrie  Parlamentul  si-a făcut datoria, a pregatit documentatia şi a expediat-o în aceiaşi zi la Monitorul Oficial care tot în 31 decembrie 2007 a şi publicat-o. La acest buget este meritorie contributia grupurilor parlamentare PSD care prin cele peste 500 de amendamente propuse si adoptate in mare parte au adus “un plus” la bunastarea romanilor. Dar exista si minusuri… Binemeritata minivacanta a jurnalistilor a adus un minus in planul informarii. Numai asa realizam cat de mult aduce PRESA ZILNICA  si cat ii simtim lipsa!. Va aduce 2008 PLUSURI mai mult sau mai putin consistente, ramane de vazut! Un lucru e sigur 2008 aduce o zi in plus! Luna Februarie a acestui an va avea 29 de zile!

Advertisements

11 Responses to “PLUSURILE ANULUI 2008”

 1. comentatorul Says:

  Citat ION ILIESCU
  “Binemeritata minivacanta a jurnalistilor a adus un minus in planul informarii. Numai asa realizam cat de mult aduce PRESA ZILNICA si cat ii simtim lipsa!”

  Eu nu am simtit deloc minusuri in planul informarii deoarece presa se ocupa mai mult cu dezinformarea, majoritatea stirilor fiind de slaba calitate cum ar fi articolul citat mai jos:

  “123 oameni, la un pas de moarte prin explozia unui Boeing TAROM”
  de Lucian HAINĂROŞIE | 31 DECEMBRIE 2007

  De trei zile, senzationala explozie se lafaie pe prima pagina a ziarului Gandul (pe internet) reusind sa atraga numeroase comentarii care mai de care mai “laudative” la adresa jurnalului si a autorului textului.

 2. Mihnea S Says:

  Domnule Iliescu,
  Sa speram ca anul care vine va fi unul “marcat” de cat mai multe plusuri. Dupa dezordinea si dezorientarea care mi se pare ca au pus stapanire peste 2007, cred ca ar fi bine venit un an al recladirii si al “recrudescentei binelui” cum imi place mie sa-l numesc.
  Sper ca 2008 sa aduca plusuri si in plan politic. Vrem sa va revedem cat mai des pe scena politica deoarece sunt de parere (si nu sunt singurul care gandeste in acest fel) ca avem mare nevoie de Dvs.
  Se zvoneste ca in 2008, fiind un an prin excelenta electoral, va “izbucni vulcanul”. Mai este oare ce sa izbucneasca la noi in tara pe plan politic?
  Numai bine, Domnule Presedinte!

 3. Maria Barbu Says:

  @Domnule Presedinte,

  – Anul 2008 trebuie sa reprezinte intoarcera la ECHILIBRU. Aici sunt absolut de acord cu dumneavoastra.
  -Deasemenea, cred ca Romania anului 2008 e pedepsita sa duca mai departe aceasta trista/sinistra serie de crize, inventate cu sarg de Traian Basescu si sustinute din pacate de guvern. Ceea ce imi doresc insa este ca cineva sa devina constient de mecanismul acestor crize si sa le transforme in plusuri, ca sa folosesc formula propusa de dumneavoastra.
  – Si mai presus de orice, anul 2008 trebuie sa aduca o clarificare a scenei politice, aruncand in batalia electorala oameni de calitate, pentru a-i putea oferi ca lideri unei natiuni care, sper eu, sa se fi trezit deja la realitate.
  – Anul 2008 ar trebui sa ne faca mai atenti la contextul international, altfel pierderile noastre pot fi greu de recuperat, si dv stiti asta cred ca cel mai bine!
  – Si inca ceva: imi doresc sa fim cu totii mai buni, mai generosi, mai toleranti, mai activi, mai preocupati de soarta tarii acesteia si a acestui popor dezorientat.
  – Mi-ar placea sa fie mai bine inteleasa doctrina de stanga, atat de mase cat si, in mod special, de intelectuali. Sper sa se produca acest miracol.

 4. krudus Says:

  Un mare alt mare plus al anului 2008 spun eu, consta in faptul ca dl.Iliescu. are posibilitatea sa comunice direct cu oamenii.In ultimii ani, cel putin la nivel de Bucuresti, toata lumea se ferea sa vorbeasca deschis despre simpatia lor ascunsa fata de dl. Ion Iliescu.Sau poate ca aversiunea tot mai crescanda si momentele jenante produse de rapacitatea lui Adrian Nastase, DIP, Mitrea Miron si altii cumetrii, a fost adevaratul motiv de indepartare fata de partidul dumneavoastra si indirect si de, presedintele
  Ion Iliescu.Personal, nu am mai votat PSD-eul din cauza fostului primar de la sectorul 3, Eugen Plesca.La urmatoarele alegeri insa, cu certitudine voi vota Ion Iliescu.Va voi vota pentru ca ati fost ,sunteti, si sunt convins veti ramane cel mai SINCER (cel mai mare, cel mai bun, deja a-ti fost declarat in unanimitate) om politic din Romania.Sper ca cei din preajma dvs., sa nu mai profite de generozitatea de care a-ti dat dovada pana acum decat in sensul bun ,si sa incerce sa fie si dansii la randul lor generosi cu oamenii ,asa cum sunteti dumneavostra.La multi ani cu multa sanatate, domnule Presedinte !……

 5. comentatorul Says:

  Citat ION ILIESCU
  “A inceput un An Nou. Ne dorim cu totii mai mult bine si “plusuri” in plan material si spiritual. …..Place sau nu place “carcotasilor” dar viata incepe sa se aseze pe fagasul firesc.”

  Domnule Presedinte

  Sunteti inconjurat de oameni carora le merge extrem de bine si ati inceput sa credeti ca asa se petrec lucrurile cu toata lumea. Incet, incet pierdeti contactul cu Poporul Roman. Anul 2007 a insemnat cresterea peste masura a averilor unor personaje dubioase al caror unic merit este ca stiu sa fure ( a se vedea aici: http://www.sondaje.php0h.com/miliardari.php ). Asta sa fie oare viitorul? In fiecare an vom auzi ca averile fabuloase ale marilor infractori din Romania au mai sporit cu 1-2 miliarde? Chiar credeti ca acumularea de capital in miinile lor duce la cresterea bunastarii populatiei? Chiar nu va dati seama ca toti acesti patroni lacomi nu sunt altceva decit paraziti care nu creaza ci distrug locuri de munca.

  Pe de alta parte chiar sunteti convinsi ca “afacerile” noastre cu UE sunt bune?

  – Romania si-a platit contributia de 1,1 miliarde euro la bugetul UE (Decembrie 2007)
  – Romania a incasat 1,6 miliarde euro pe 2007, fonduri europene
  ——————————————————————————
  Deci bilant pozitiv 500 milioane! s-ar parea

  Dar daca Romania nu avea de platit aceasta contributie tara ar fi ramas cu 1.1 miliarde. Deci bilant pozitiv 1.1 miliarde!
  Care din cele doua bilanturi este mai bun 1.1 sau 0.5 miliarde?
  Nu cumva la o privire mai atenta am pierdut 600 milioane?

 6. troco Says:

  LA MULTI ANI! , Domnule Presedinte!
  Sa speram ca anul 2008 va fi mult mai bun ca cel care s-a incheiat, atat in planuri personale, cat si pentru stanga romaneasca. Si asta depinde de noi toti…
  Va fi un an foarte greu, mai ales ca mai sunt cateva luni pana la locale, si cred ca acestea vor da un semnal important pentru tot ce va urma!
  Sa incepem anul pe un ton optimist ,si imi doresc sa o tinem tot asa pana la sfarsitul lui!
  Pe 07.01.2008 sper ca va gasim in Atena, nu…?

 7. Bibliotecaru Says:

  Relativ la Bugetul de Stat, am şi eu o întrebare. Când va depăşi negocierea politică stadiul de câştigare de electorat sau răfuială personală şi va ajunge să reprezintă voinţa electorală? Puteţi să estimaţi?, 10 ani, 20 ani, 50 de ani, niciodată?

 8. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Iliescu,
  Aşa cum spunea şi distinsul meu coleg, Mihnea Stoica, un mare plus al anului 2008 ar fi revenirea unui P.S.D. condus de dumneavoastră şi de domnul Adrian Năstase în prim planul politicii româneşti!

  În altă ordine de idei, faptul că doriţi să comunicaţi cu noi este un mare plus pentru noi toţi.
  Totuşi, există şi un minus al acestui minunat blog. Faptul că nu este cotat la adevărata lui valoare. Cred că sunteţi cel mai tare blogăr de pe wordpress, ca număr de accesări, chiar dacă mulţi nu se încumetă să vă comenteze. Poate din timiditate, poate dintr-un respect greşit înţeles, poate de teamă că nu pot face faţă unei discuţii argumentate cu dumneavoastră.
  Există, deci, domnule Iliescu, un minus al acestui blog, sau mai bine spus al evaluării sale. Dacă doriţi să ascultaţi sfatul unui puşti faţă de dvs., eu vă sfătuiesc să vă setaţi limba în care este scris blogul, pentru a deveni vizibil în Topurile WordPress… Acelaşi sfat l-am dat şi domnului Adrian Năstase…
  Este simplu… După ce intraţi în edit, apare o linie pe care sunt mai multe opţiuni… Mergeţi în capătul din dreapta al liniei la Options, faceţi click şi apar opţiunile blogului… La General Options aveţi Language şi setaţi pe Romanian. Apoi salvaţi modificarea limbii în care este scris blogul dumneavoastră!
  Şi veţi avea locul 1 în Top WordPress. Este trist să lăsăm pe nişte neica nimeni să domine topurile. Eu, care sunt un modest blogger, am ajuns şi pe locul 3… pentru o perioadă. Acum oscilez între 4 şi 10. Asta de când mi-am setat limba blogului pe română, că wordpressul o bagă automat pe o limbă aletorie… La mine era Sardu :) ?!
  Dar dumneavoastră, sau domnul Năstase, aţi putea domina hotărât topurile!
  E păcat de la Dumnezeu, zău aşa!

  Încă o doleanţă mai am, domnule Iliescu. Prietenii mei de pe blogspot, nu pot comenta la dumneavoastră… pentru că trebuie să fie logaţi la wordpress… Mulţi ar vrea să vă scrie şi pot efectiv, deoarece blogul dumneavoastră este setat în aşa fel încât nu acceptă comentarii decât tot din comunitatea wordpress. Există o modalitate de a remedia şi cu acest neajuns! Vorbiţi cu echipa tehnică, deoarece şi eu am blog pe wordpress şi totuşi, oricine poate comenta la mine, chiar şi cei care au bloguri pe blogspot. Aşa ei pot să-şi facă blog pe wordpress, sau să dea fără link, dar ar prefera să dea comentarii cu link la blogurile lor de pe blogspot.

  Vă mulţumesc pentru înţelegere.

  Împreună suntem puternici şi putem răsturna tirania informaţională!
  Sunteţi inginer ca formaţie şi intelectual ca viziune asupra lumii şi ştiţi că aceia care deţin informaţiile au şi puterea.
  Eu vă doresc să luaţi puterea cât mai repede, chiar şi în topurile blogărilor!

  P.S. Doleanţa cu setarea limbajului blogului am adresat-o şi domnului Năstase…

 9. Darkman Says:

  Domnule Presedinte, sustineti ideea alegerilor locale simultane cu cele generale? Credeti ca ar fi mai bine asa pentru PSD?

 10. mihaimehedintu Says:

  Buna ziua domnule presedinte! Sunt nepotul d-lui prof. univ. dr. Mihai Paraluta, stiu ca va cunosteati personal. Cand am aflat ca v-ati facut blog am tinut neaaparat sa vad trimit si eu un mesaj. Tinand cont ca v-am respectat si v-am admirat de mic, este o onoare pentru mine sa am ocazia sa va scriu. Pentru multi dintre romani ati ramas si veti ramane pentru totdeauna unul dintre cei mai importanti si iubiti politicieni ai tarii (stiu ca stiti acest lucru), de aceea, crearea acestui blog mi se pare o idee foarte buna, sunteti in contact non-stop cu oamenii. Astept noi articole pe blogul dumneavoastra. M-ar interesa ce parere aveti despre invatamantul romanesc in momentul actual si ce schimbari credeti ca ar trebui facute in invatamant.

  Mihai Mehedintu, http://www.mihaimehedintu.wordpress.com, va astept cu un raspuns, va multumesc!

 11. aniculescu1 Says:

  Buna ziua domnule presedine!
  In mod sigur nu ma cunoasteti si ma simt putin emotionat ca am ocazia sa ma adresez unei asa mari personalitati.
  Admir faptul ca sunteti mereu un om al timpurilor noastre. Si faptul ca aveti un blog spune ceva.
  Va doresc un an 2008 plin de realizari si succese in toate domeniile. Succesul Dvs. va fi sigur un salt inainte pentru noi toti.
  Nu prea imi dau seama cum, dar mi-ar face placere sa primesc un raspuns de la dvs.
  Cu stima,
  A. Niculescu, http://www.aniculescu1.wordpress.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: