RASPUNSURI LA SFARSIT DE AN

Abundenta comentariilor pe tema Revolutiei Romane cred ca justifica prezentarea interventiei mele la recenta Sesiune anuala a Institutului Revolutiei Romane.(Pagini)


 

@ Marian Stavaroiu http:/blog.s-m.ro/
In principiu sunt de acord cu aprecierile d-voastra. Revolutia Romana a fost opera intregului popor roman. Aveti dreptate ca nu numai cei ce au fost in strada au contribuit la victoria revolutiei ci si cei care ,la fel ca dumneavoastra, lucrand in diferite sectoare de servicii publice au asigurat buna functionare a acestora [energie,telefonie,alimentare cu apa, productie de paine, transporturi, etc ].

Fara a subestima eroismul celor ce s-au situat in primele randuri, mergand pana la sacrificiul suprem, asa cum am mai spus,victoria Revolutiei, atat la Timisoara, in 20 decembrie, cat si la Bucuresti, in 22 decembrie a fost determinata de iesirea masiva in strada a populatiei, in primul rand a muncitorilor de pe platformele industriale. Aceasta a permis Timisorenilor sa proclame orasul lor –primul oras liber de dictatura, iar la Bucuresti, aceasta l-a obligat pe Ceausescu sa fuga cu helicopterul de pe sediul Comitetului Central – imagine devenita simbol al caderii regimului si al victoriei Revolutiei. Insa, nici concluzia dumneavoastra nu este corecta. Denumirea de “partid al celor ce au pus DATORIA mai presus de orice” este incorecta si nedreapta la adresa celor ce au considerat datoria lor tocmai faptul de a iesi in strada, pana la inlaturarea dictatorului! In asemenea probleme delicate si complexe nu este niciodata recomandabila o pozitie unilaterala si cu atat mai mult – extremista! Altminteri,va multumesc pentru comentariul dumneavoastra.

@ chinezu

In copilarie jucam leapsa, chiar imi placea! Am primit-o pe cea chinezeasca si raspund (ca sa o dau mai departe!). In asemenea momente nu e loc de incruntare, ocupati, oameni mari si foarte mari . Cu totii ne aducem aminte cu drag de copilarie. Primul colind de care imi amintesc, pe cand aveam cam 3 anisori – l-am colindat pe un vecin cu „plugusorul” avand un clopotel, cam mare pentru mine, unul din acelea cu care erau „dotate” vacile. Ulterior am invatat sa-mi confectionez bici „ care sa plezneasca cat mai puternic”. AHO, AHO, COPII SI FRATI!……

@ mihneageorgescu

Draga Mihnea o intrebare ce ma framanta si de ce nu “ o leapsa” : Exista sindromul de blogo-dependenta ? Se pare ca ne contamineaza cu “pana virtuala”.! Decizia de a te implica e binevenita! Mi-ar face placere sa te cunosc si in spatiul real! UN AN NOU CU BINE!

@ visualia

Inca un avantaj al blogului.Prin intermediul postarii dvs. am citit intregul material elaborat de Tom Gallagher, profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie.Este o analiza interesanta ! Nu stiu cum apreciaza colegii din blogosfera afirmatia Parerile exprimate de bloggeri in anul de gratie 2007 probeaza, o data in plus, imensul grad de inradacinare a servilismului in ratiunea unui popor”. Oricum…Iliescu vinovat ca nu a fost injurat..pe blog!

@ autonike

Multumesc pentru felicitari. Din partea mea, mult mult bine cu impliniri si realizari. Cred ca ai observat ca am respectat spiritului Sarbatorilor. In ceeace priveste PSD pregatesc o analiza pertinenta in care principiul pe care il evoci „Toti membrii PSD sa fie egali in interiorul partidului” isi va gasi cu siguranta locul.

@ stefanaiordache

Imi pare rau dar nu am primit niciun alt mesaj in afara acestuia. Daca puneti in discutie tragedia de la Mihailesti pot sa va confirm ca nu intra in atributiile administratiei prezidentiale cercetarea cauzelor unui accident. In rest… mai mult echilibru si UN AN NOU CU BINE !

@ emigrantul

Sinceritatea m-a caracterizat mereu. Poate din aceasta cauza au fost situatii in care am pierdut. Detest fariseismul! Din 1968, ceea ce imi amintesc si mi-a amintit si Voicu Enachescu in cursul unei discutii este ca am luat apararea studentilor care au colindat de Craciun, inclusiv a celor doi dirijori – Ciobanu de la Universitate si Voicu Enachescu de la Politehnica. In rest… chiar daca ai acceptat citatul cu inscriptul Craciun cu minuscula eu iti doresc SARBATORI FERICITE!

@ valahul1980

In privinta generalului Nuta stiu ceeace stim cu totii – s-a prabusit helicopterul, dupa ce a plecat din Timisoara. Militaru nu cred ca a avut vreun amestec. El, atunci era in „dizgratie”. In „preajma mea” a fost atunci „amalgamul” specific unei revolte populare care a declansat REVOLUTIA ROMANA. Nu eu i-am „amalgamat” – fiind eu insumi parte a acestui proces!

@ flopunctro

Nu cred ca am ce comenta pe marginea „aversiunilor”tale . Altminteri nu m-am eschivat niciodata de la raspunsurile ce mi-au fost solicitate asupra evenimentelor pe care le-am parcurs si le parcurgem. Lucrurile trebuiesc privite in complexitatea lor si nu limitate la sentimente si resentimente! E interesanta reluarea perpetua a sloganului „ Iliescu e de vina pentru tot ce e rau” –la care Tudor Gheorghe a compus si un slagar.

@ ihtys , @ mateclub, @ diotima9 @ toti cei ce mi-au adresat urari si felicitari

La multi ani! Un an 2008 cu impliniri, bucurii si satisfactii alaturi de cei dragi !

Advertisements

40 Responses to “RASPUNSURI LA SFARSIT DE AN”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Ion Iliescu,
  Mulţumesc pentru leapşă!
  Plăcerea de a vă cunoaşte personal ar fi, bineînţeles, în principal de partea mea…
  Un an nou cu bine!

 2. Maria Barbu Says:

  LA MULTI ANI, domnule presedinte!

  Fie ca anul 2008 sa va dea forta launtrica si cutezanta politica, sanatate, succes, bucurii si impliniri.

 3. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Ion Iliescu, vă las pe dumneavoastră să stabiliţi modul în care ne putem întâlni. Aştept cu nerăbdare această discuţie privind implicare mea politică.
  Până atunci, vă rog să citiţi şi să publicaţi o postare DREPT LA REPLICĂ la infamul articol al lui Tom Gallagher.

  NE-AM SĂTURAT DE LECŢII DE DEMOCRAŢIE!

  Un articol din România liberă ne învaţă cum trebuie înţeles trecutul recent al Ţării şi, de ce nu, chiar prezentul. De obicei nu citesc această gazetă a revoluţionarilor ţărănişti de Cişmigiu sau de Piaţa Rosetti, dar am aflat că domnul Tom Gallagher se ia de mine. Sau, mă rog, de noi! Vorbesc în numele celor care postează comentarii elogioase pe blogurile domnului Ion Iliescu şi domnului Adrian Năstase.

  Nu mică mi-a fost mirarea să văd că acest domn, un colaborator constant la cotidianului sus-numit, pe numele său Tom Gallagher, profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie, ne dă lecţii de democraţie. Nu ştiu dacă domnia sa cunoaşte limba română, dar este cert că ne citeşte asiduu pe noi, “blogării lui Năstase şi Iliescu”…

  Dacă te frământă, domnule Gallagher, soarta lui Iliescu şi Năstase, află, că indiferent ce ţi-au spus colegii dumitale de la România Liberă, ei sunt încă plini de putere. Ba încă, este foarte posibil să ia puterea din nou. Îţi mulţumesc, baroane, că m-ai făcut “jenant” şi “kitsch politic”. Nu ştiu dacă în alte ţări li se permite unor neica nimeni să-şi dea cu părerea despre oamenii cumsecade din poporul respectiv. Românii sunt un popor ospitalier, dar să te ferească Dumnezeu (Almighty God, pre limba matale) de explozia mămăligii…

  Sper că nu este departe ziua când va trebui să îţi schimbi părerile, domnule Gallagher… Ceasul istoriei bate ireversibil… Înţeleg că te temi de o ridicare a Rusiei. Dacă ţi-e frică de ruşi, este cazul să începi să îţi faci bagajele… Ţara se mişcă şi milioanele care suferă sub biciul multinaţionalelor occidentale, unde ne umiliţi cu salarii de mizerii şi ne munciţi ca pe hoţii de cai, se vor ridica ca un singur om! Să nu îşi bată băncile occidentale joc de poporul ăsta amărât, prin dobânzii cămătăreşti pentru patul pe care punem capul obosit de exploatare, căci ne vom ridica şi atunci va trebui să daţi socoteală de ironiile voastre!

  Îi recomand prieteneşte domnului Gallagher o călătorie de studiu prin satele româneşti, pentru a vedea cum trăieşte poporul pe care îl judecă… de servilism faţă de Ceauşescu! Dacă nu are bani de benzină la BMW, să ia autobuzul 139 până în Rahova şi Ferentari… Poate fi un exerciţiu extrem de util. Şi poate va vedea cu alţi ochi ţara pe care o judecă după canoanele occidentale ale dânsului.
  Mult succes domnului Gallagher, pentru perioada pe care o mai are de petrecut în Ţară!

 4. curent01 Says:

  As vrea sa arunc o privire critica asupra analizei dn. Galagher fara a incerca sa aflu raspunsul la intrebari genul:
  Cine este dn. Galagher?
  Dincolo de interesul imbucurator al unui strain pentru politica romaneasca stai sa te intrebi ce urmareste?
  Mai ales ca de cate ori aud de acest domn stiu dinainte ce opinie are. Asta apropo de privire critica!
  Un tip demn de mentalitatea GDS-ista. Nu stiu daca face parte din acest club de neintelesi dar sigur se potriveste acolo.
  vreau sa cred ca acest om este poate sincer in preocuparea sa pentru politica romaneasca si nu ghidat pe aici pe la noi pentru a arata cam ce vointa si interese are regatul britanic.
  Oricum ar fi, este trist ca cei de afara care vor sa auda o parere profesionista, critica, echilibrata fata de societatea romaneasca dau intai de acest individ care prin partizanismul sau este foarte aproape de servilismul pe care ni-l atribuie.
  Trist este ca are putere de influenta si sunt multi care intai cer parerea unui strain aflat cat de cat in contact cu societatea romaneasca.
  Ii plang pe cei care se sprijina in sfaturile acetui individ pentru ca in acest fel sunt departe de scopurile pe care si le propun.
  Slaba calitate a analizelor pe care le primesc ca si slaba calitate a indivizilor care sprijina anumite idei nu ii pot ajuta cu adevarat in cunoasterea si indreptarea cu adevarat a societatii romanesti.

  Individul se supara ca unii pe anumite bloguri au alte opinii decat el!
  Omul ar vrea ca pe blogurile dn. Iliescu si Nastase sa vada mai multe pareri critice.
  Nu are decat! Se poate loga si discuta civilizat cu alti participanti.
  De aici si pana a acuza poporul de servilism, spirit critic…..
  Un pic de adevar vad si eu aici… :-)
  Cred ca avem acum la 18 ani de la revolutie cel mai mare numar de anticomunisti pe metrul patrat.
  Daca macar cativa ar fi ridicat vocea, in spirit critic pe vremea lui Ceausescu, poate tributul de sange al revolutiei romane nu ar fi fost necesar.
  M-am uitat si eu de curiozitate pe blogul lui Blair. Trebuie sa spun ca acum arata tare plicticos, fara multi participanti si in cele cateva postari nu am citit nici un fel de critica la adresa sa.
  La multi dn. Iliescu in noul An si va doresc in continuare putere de munca si o contributie pentru a impiedica mentalitatile dictatoriale ale multora cu gandire bolsevica dar cu “democratia” in gura.

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Asumându-mi riscul de a posta acelaşi mesaj a treia oară, deoarece sunt probleme de natură tehnică, vă rog să publicaţi acest DREPT LA REPLICĂ. Cititorii acestui blog au fost jigniţi de domnul Tom Gallagher şi vă rog să-mi permiteţi, domnule Ion Iliescul, să postez acest articol, care se găseşte şi pe blogul meu şi pe blogul domnului Adrian Năstase.

  NE-AM SĂTURAT DE LECŢII DE DEMOCRAŢIE!

  Un articol din România liberă ne învaţă cum trebuie înţeles trecutul recent al Ţării şi, de ce nu, chiar prezentul. De obicei nu citesc această gazetă a revoluţionarilor ţărănişti de Cişmigiu sau de Piaţa Rosetti, dar am aflat că domnul Tom Gallagher se ia de mine. Sau, mă rog, de noi! Vorbesc în numele celor care postează comentarii elogioase pe blogurile domnului Ion Iliescu şi domnului Adrian Năstase.

  Nu mică mi-a fost mirarea să văd că acest domn, un colaborator constant la cotidianului sus-numit, pe numele său Tom Gallagher, profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie, ne dă lecţii de democraţie. Nu ştiu dacă domnia sa cunoaşte limba română, dar este cert că ne citeşte asiduu pe noi, “blogării lui Năstase şi Iliescu”…

  Dacă te frământă, domnule Gallagher, soarta lui Iliescu şi Năstase, află, că indiferent ce ţi-au spus colegii dumitale de la România Liberă, ei sunt încă plini de putere. Ba încă, este foarte posibil să ia puterea din nou. Îţi mulţumesc, baroane, că m-ai făcut “jenant” şi “kitsch politic”. Nu ştiu dacă în alte ţări li se permite unor neica nimeni să-şi dea cu părerea despre oamenii cumsecade din poporul respectiv. Românii sunt un popor ospitalier, dar să te ferească Dumnezeu (Almighty God, pre limba matale) de explozia mămăligii…

  Sper că nu este departe ziua când va trebui să îţi schimbi părerile, domnule Gallagher… Ceasul istoriei bate ireversibil… Înţeleg că te temi de o ridicare a Rusiei. Dacă ţi-e frică de ruşi, este cazul să începi să îţi faci bagajele… Ţara se mişcă şi milioanele care suferă sub biciul multinaţionalelor occidentale, unde ne umiliţi cu salarii de mizerii şi ne munciţi ca pe hoţii de cai, se vor ridica ca un singur om! Să nu îşi bată băncile occidentale joc de poporul ăsta amărât, prin dobânzii cămătăreşti pentru patul pe care punem capul obosit de exploatare, căci ne vom ridica şi atunci va trebui să daţi socoteală de ironiile voastre!

  Îi recomand prieteneşte domnului Gallagher o călătorie de studiu prin satele româneşti, pentru a vedea cum trăieşte poporul pe care îl judecă… de servilism faţă de Ceauşescu! Dacă nu are bani de benzină la BMW, să ia autobuzul 139 până în Rahova şi Ferentari… Poate fi un exerciţiu extrem de util. Şi poate va vedea cu alţi ochi ţara pe care o judecă după canoanele occidentale ale dânsului.
  Mult succes domnului Gallagher, pentru perioada pe care o mai are de petrecut în Ţară!

 6. emigrantul Says:

  Citat ION ILIESCU “@ emigrantul … In rest… chiar daca ai acceptat citatul cu inscriptul Craciun cu minuscula eu iti doresc SARBATORI FERICITE!”

  DOMNULE PRESEDINTE

  VA MULTUMESC PENTRU URARE SI VA DORESC LA MULTI ANI ATIT CU PRILEJUL ANULUI NOU CIT SI PENTRU ZIUA DUMNEAVOASTRA DE NUME.

 7. Mihnea Georgescu Says:

  DREPT LA REPLICĂ LA ARTICOLUL LUI TOM GALLAGHER

  NE-AM SĂTURAT DE LECŢII DE DEMOCRAŢIE!

  Un articol din România liberă ne învaţă cum trebuie înţeles trecutul recent al Ţării şi, de ce nu, chiar prezentul. De obicei nu citesc această gazetă a revoluţionarilor ţărănişti de Cişmigiu sau de Piaţa Rosetti, dar am aflat că domnul Tom Gallagher se ia de mine. Sau, mă rog, de noi! Vorbesc în numele celor care postează comentarii elogioase pe blogurile domnului Ion Iliescu şi domnului Adrian Năstase.

  Nu mică mi-a fost mirarea să văd că acest domn, un colaborator constant la cotidianului sus-numit, pe numele său Tom Gallagher, profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie, ne dă lecţii de democraţie. Nu ştiu dacă domnia sa cunoaşte limba română, dar este cert că ne citeşte asiduu pe noi, “blogării lui Năstase şi Iliescu”…

  Dacă te frământă, domnule Gallagher, soarta lui Iliescu şi Năstase, află, că indiferent ce ţi-au spus colegii dumitale de la România Liberă, ei sunt încă plini de putere. Ba încă, este foarte posibil să ia puterea din nou. Îţi mulţumesc, baroane, că m-ai făcut “jenant” şi “kitsch politic”. Nu ştiu dacă în alte ţări li se permite unor neica nimeni să-şi dea cu părerea despre oamenii cumsecade din poporul respectiv. Românii sunt un popor ospitalier, dar să te ferească Dumnezeu (Almighty God, pre limba matale) de explozia mămăligii…

  Sper că nu este departe ziua când va trebui să îţi schimbi părerile, domnule Gallagher… Ceasul istoriei bate ireversibil… Înţeleg că te temi de o ridicare a Rusiei. Dacă ţi-e frică de ruşi, este cazul să începi să îţi faci bagajele… Ţara se mişcă şi milioanele care suferă sub biciul multinaţionalelor occidentale, unde ne umiliţi cu salarii de mizerii şi ne munciţi ca pe hoţii de cai, se vor ridica ca un singur om! Să nu îşi bată băncile occidentale joc de poporul ăsta amărât, prin dobânzii cămătăreşti pentru patul pe care punem capul obosit de exploatare, căci ne vom ridica şi atunci va trebui să daţi socoteală de ironiile voastre!

  Îi recomand prieteneşte domnului Gallagher o călătorie de studiu prin satele româneşti, pentru a vedea cum trăieşte poporul pe care îl judecă… de servilism faţă de Ceauşescu! Dacă nu are bani de benzină la BMW, să ia autobuzul 139 până în Rahova şi Ferentari… Poate fi un exerciţiu extrem de util. Şi poate va vedea cu alţi ochi ţara pe care o judecă după canoanele occidentale ale dânsului.
  Mult succes domnului Gallagher, pentru perioada pe care o mai are de petrecut în Ţară!

 8. radu popa Says:

  La multi ani, domnule Presedinte! Si multe succese in 2008! ma intelegeti ce vreau sa spun…Numai bine!

 9. Horia Blidaru Says:

  1. D-le Presedinte, va propun doua teste, primul pentru masurarea gradului de blogo-dependenta, al doilea pentru stabilirea orientarii politice. Desi nu e cazul d-voastra sa aveti astfel de dileme, dar mi s-a parut amuzant si realist, deopotriva, ca eu sunt, de exemplu, un anarhist de stanga, apropiat de modelul Nelson Mandela, dupa cum zic rezultatele testului… si foarte dependent de aceasta modalitate de comunicare care este blogul…
  http://www.justsayhi.com/bb/blog_addiction

  http://www.politicalcompass.org/test

  2. Cat despre Gallagher, articolul sau tradeaza frustrarea in fata popularitatii imense a unor oameni politici ca Ion Iliescu si Adrian Nastase. O popularitate dovedita si de numarul mare de blogeri care s-au adunat in jurul celor doi lideri de stanga, lideri pe care acest comentator intolerant si orbit de propriile patimi nedemocratice i-ar vrea scosi cu orice pret de pe scena politica. Numai ca socoteala din laboratoarele dreptei cu adevarat reactionare nu prea s-au potrivit pana acum cu realitatea romaneasca.
  Ma bucura furia lui Gallacher in fata succesului si in spatiul virtual a presedintelui Iliescu. Surpriza trebuie ca e foarte mare, mai ales avand in vedere ca majoritatea celor ce comenteaza pe acest blog sunt tineri cu un grad de instruire ridicat, ceea ce exclude contaminarea cu racilele perioadei comuniste, pe care ni le arunca in spinare, dar contrazice si obtuzitatea de care ne acuza. Daca ar fi avut minima decenta si ceva profesionalism, Gallagher ar fi putut sa treaca in revista continutul blogurilor tinerilor de stanga din jurul d-lui Iliescu. Ar fi inteles, poate, ca esafodajul sau de acuze aiuristice e tare subred… Iar intinarea memoriei lui Dan Iosif, un om prematur plecat din aceasta lume, e un semn de mare nemernicie. Si cu mortii va luptati, secaturilor?
  Dar, in concluzie, sa ne bucuram ca afirmarea tinerei generatii de intelectuali de stanga produce atata stupoare si indignare. E semn de deruta intre talibanii portocalii. Care, daca ar fi avut o minima aplecare spre valorile democratice, ar fi invatat ceva din deschiderea presedintelui Iliescu spre oameni si, iata, si spre tineri. Disponibilitatea domniei sale de a comunica si de a intelege problemele si framantarile societatii romanesti, in toate segmentele sale, este explicatia acestei grupari a curentului tinerilor socialisti, in curs de coagulare, in jurul fondatorului si liderului de facto al stangii romanesti.
  Sarbatori fericite in continuare, d-le Presedinte, si fie ca 2008 sa fie anul afirmarii unei stangi sanatoase in Romania!

 10. pogeal Says:

  Dupa parerea mea domnul Gallagher este un “murdar agent de influenta la vedere”, stim ce poate spune, lucruri fara valoare, murdarii sau ceia ce i se cere (ma abtin sa spun mai multe nu vreau sa-mi stric seara) sunt insa curios cu cit este platit pentru aceste mizerii ca … poate ne schimbam si noi meseria desi e cam tirziu acum.
  In alta ordine de idei va semnalez “anuntul” de pe un blog, nu stiu daca este doar o reclama, insa contine si unele date ce pot sa va foloseasca in cazul unei analize privind situatia din Iasi un fost fief PSD

  “O chestie ciudata s-a petrecut azi cu „Jurnalul de Est”, care nu era de gasit la pranz in mai multe zone din oras.
  Probabil ca „Jurnalul Politic” (suplimentul in 16 pagini care a aparut azi) a starnit atata interes, incat ori tirajul s-a epuizat rapid, ori cineva a avut grija sa-l epuizeze.
  Pentru cei care n-au prins suplimentul cu pricina cititi aici integral „Jurnalul Politic” ”
  La adresa urmatoare http://www.jurnaluldeest.ro/down/politic.pdf

  Inca o data cele mai bune urări pentru Noul An! La Multi Ani!

 11. curent01 Says:

  Tot despre Galagher…
  O vina tot are societatea romaneasca!
  Ia prea usor in serios orice neica nimeni numai pentru ca este strain. Snobismul, credinta multora din media, care preiau necritic articole din presa straina fac ca cei ca Galagher sa treaca drept formatori de opinie si cu super putere de analiza. Omul nu are nici o vina! El incearca sa ocupe o pozitie in societate. Vinovati suntem cei care-i dau importanta!

 12. desprepsd Says:

  La multi ani domnule Iliescu si din coltul din stanga-sus al tarii. Un an nou cu cat mai multe impliniri atat pentru dumneavoastra cat si pentru PSD!

 13. Discipolii lui Ion Iliescu « Mihnea Georgescu Says:

  […] este şi cea a lui Horia Blidaru, tânăr jurnalist şi politician de mare viitor. Puteţi citi aici acest drept la replică, dat aceluiaşi articol al lui Tom Gallagher, pe care l-am combătut şi eu. […]

 14. emigrantul Says:

  Domnule Ion Iliescu

  Fiti atent la MIHNEA GEORGESCU! Omul asta va linguseste mult prea mult ca sa poata fi considerat sincer. In egala masura MIHNEA GEORGESCU se si lauda in continuu cu “modestie” cum ii place lui sa spuna.

  CITATE DIN MIHNEA GEORGESCU (luate dintr-un articol aparut pe blogul sau)

  1) Citat care pune in evidenta Laudarosenia: “Se configurează, treptat, în jurul preşedintelui Ion Iliescu, un grup de tineri intelectuali de stânga, care dau dovadă de agresivitate şi talent. Cu modestie, mă socotesc printre ei.”

  2) Citat care scoate la lumina Demagogia: “Constat cu bucurie că se înmulţeşte numărul tinerilor intelectuali, politicieni, oameni de afaceri, specialişti în domeniile lor, oameni responsabili şi maturi, cu opinii politice de stânga.”
  COMENTARIU la citat: Om de afaceri cu opinii politice de stinga!! Am trait sa o aud si pe asta. O fraza mai demagogica nu mi-a fost dat sa citesc demult.

  3) Din nou linguseala: “Ceea ce ne-a strâns în jurul domnului Ion Iliescu este permanenţa opiniilor sale de stânga, cariera sa politică de 60 de ani în slujba unor idealuri pe care nu a înţeles să le trădeze ca alţii (care îşi schimbă culoarea politică la ordin), marile sale calităţi morale şi intelectuale.”

  4) Alt citat Lingusitor: “Ion Iliescu are resursele emoţionale şi intelectuale necesare pentru a coagula în jurul personalităţii sale tinerii de valoare din acest neam atât de încercat de istorie.”

  5) Inca un citat Lingusitor: “Vă îndemn pe toţi să citiţi blogul lui Ion Iliescu şi să vă exprimaţi opinii de bun simţ pe acest blog, deoarece veţi găsi în domnia sa un partener de dialog şi un prieten!”

  IN CONCLUZIE: Mihnea Georgescu este exact tipul “politicianului” demagog, lingusitor, increzut, cu sete de parvenire, care face tot posibilul sa intre pe sub pielea unui om politic foarte cunoscut doar doar va primi pe viitor o functie importanta in partid.

 15. Bibliotecaru Says:

  Danga, langa, danga, langa
  Sună-n asfinţit talanga :)
  Domnule Iliescu, nu greşiţi prea mult, rolul clopoţelului, chiar la dimensiuni de talangă, este cel de a identifica sonor animalele. Pluguşorul la asta şi face referire, la brazdă şi la renaştere. În plus zgomotul puternic (bici, dalangă şi buhai) este menit să alunge spritele rele. De fapt la Pluguşor cel mai important “instrument” este buhaiul. Plugul era altădată un plug adevărat, frumos împodobit cu crengi de brad şi cu panglici multicolore, tras de 4 sau 2 boi, şi ei, uneltele însufleţite, împodobiţi cu panglici sau batiste lucrate în stil popular. Ceata de urători este formată din doi pâna la douăzeci de flăcăi sau bărbaţi însurăţei de curând. Cuvântul buhai a ajuns la noi, probabil, prin imtermediul limbilor slave: bugai (rusă), buhaj (ucraineana), buhai (polonă). Obiectul buhai, menit să imite mugetul taurului, simbol al fertilităţii, a fost cândva răspândit în întreaga Europă. La cehi este cunoscut şi azi sub numele de bukal sau bukaci, denumirea fiind in legătură cu zgomotul pe care il face.
  Pe lânga plug si buhai, ceata purtă bice sau harapnice din care se pocneşte, clopote de vite si talăngi. Ea era însoţită de instrumentişti populari care cântă din fluiere, cimpoi, vioara sau cobze.
  Vedeţi dară că nu întâmplător aveaţi în mână o talangă, prea mare pentru un copil. Viaţa îşi scrie însemnele astrale cu amintiri sfinţite cărora le uităm, când şi când, rostul.

 16. Mihnea Georgescu Says:

  @Emigrantul
  Gata, nu mai spun nimic… Să tăcem cu toţii că să nu ne judece lumea ca fiind demagogi, linguşitori, parveniţi etc. Domnule Emigrantul, eu vă stimez sincer şi apreciez munca de lămurire pe care o duceţi cu privire la minciuna prosperităţii capitaliste occidentale… Şi dacă eu, sau alt tânăr, am ajunge, prin absurd ;) , să avem o poziţie de conducere în Ţară, ce mare nenorocire s-ar petrece? Eu sunt profund sincer şi democrat în ceea ce gândesc şi scriu… Nu am voie să îl iubesc pe Ion Iliescu? Eu vă invit, când voi obţine funcţia mult râvnită… să deveniţi consilierul meu. :)
  Cu apreciere,
  Mihnea Georgescu.

 17. cirlovacristian Says:

  Mihnea Georgescu

  Buna ziua.
  De ce sunteti mirat de lectiile de democratie?
  Democratia in Romania are 19 ani,pe cind in Europa……(depinde de tara)

  ”NE-AM SĂTURAT DE LECŢII DE DEMOCRAŢIE!”- citatul dv.
  Am un raspuns pt.dv:
  One way ticket to Cuba or China.

  Bancile isi bat joc de noi pentru ca are un ajutor oferit de admistratorii Romaniei(Daca Parlamentul,Guvernul si Presidentia ar promulga legi care sa protejeze cetateanul atunci altfel ar fi problema.Am uitat sa va reamintesc in Romania ,legile se schimba si se aplica dupa :
  1.bunul plac al unora care au salarii+pensii comparabil cu al unui occidental
  2.cine este la guvernare si cine va dori sa ajunga la guvernare
  3.cine este in Parlament
  ………………………….

  Asa ca noi prea mare stabilitate nu am avut decit atunci cind
  dl.Nicolae Vacaroiu a fost PM in rest mai usor.

  Va multumesc.

 18. curent01 Says:

  Si eu as vrea sa intaresc acest apel.
  Atentie la lingusitori!
  Prea des ati avut de suferit din cauza unor oameni lipsiti de caracter si care la prima incercare sar in alta barca.
  Sigur ca trebuie sa privim in general oamenii cu incredere dar uneori sunt semne care prevestesc reaua credinta!

 19. emigrantul Says:

  Mihnea Georgescu si Curent01 sunt una si aceeasi persoana!

  Demonstratie:
  Pe 28 Dec. 2007 la 9:47 pm, Mihnea Georgescu face un comentarie despre un anume Tom Gallanger. Dupa numai 9 minute Curent01 scrie un text identic ca stil cu Mihnea in care trateaza acelasi subiect “Tom Gallanger” si are aceeasi viziune despre personajul in cauza. Trebuie spus ca in momentul cind a postat Curent 01 textul lui Mihnea nu aparuse (nu era inca aprobat) deci Curent01 nu putea sa se inspire din el!
  Este imposibil statistic ca doua persoane pe acelasi forum sa scrie texte atit de asemanatoare ca stil si idei, despre acelasi subiect, intr-un interval de timp atit de scurt fara sa stie unul de altul!

  CONCLUZIE: Mihnea Georgescu folosind clone (scriind sub mai multe nume) incearca sa dea impresia existentei unei solidaritati de idei intre diversi membrii ai blogului, incearca sa para un lider de opinie, un conducator al “grupului tinerilor de stinga” de pe forum pentru a-l impresiona pe Ion Iliescu. In realitate Mihnea Georgescu nu face altceva decit sa se minta singur. Userii care il aplauda sunt nimeni altcineva decit clonele sale, adica el insusi.

 20. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Cârlova,
  Dumneavoastră de ce parte a baricadei sunteţi? Mi se pare că oscilaţi şi nu e bine…
  Cu stimă.

 21. Mihnea Georgescu Says:

  @Emigrantul

  Ingenios, dar fals. Mă faceţi mincinos şi impostor. Să vă fie ruşine!
  Mă credeţi chiar atât de tâmpit să postez comentarii sub mai multe nume, “pentru a-l impresiona pe Ion Iliescu”, când această impostură iese la iveală prin IP-ul calculatorului? Sau poate m-am logat de la alt computer, mai ştii?

  CEA MAI BUNĂ DOVADĂ!
  Priviţi, domnule Emigrantul, deasupra postării dvs., şi îl veţi vedea pe Curent01 cum se solidarizează cu dvs. împotriva mea!

 22. Mihnea Georgescu Says:

  @Emigrantul

  Domnule Emigrantul, am dat o raită şi pe blogul dumneavoastră. Eu continui să vă apreciez sincer şi cred că totul a fost o regretabilă confuzie din partea dumneavoastră.
  Vă temeţi de o asasinare a lui Putin, pusă la cale de “Centrul de Studii Strategice din Washington”… Cred că suferiţi de mania conspiraţiilor… Nu cumva tot americanii m-au pus şi pe mine să îi câştig încrederea domnului Iliescu, erijându-mă în liderul tinerilor comentatori de stânga de pe blogul domniei sale?

  P.S. Încă o dovadă! Dacă mai era nevoie, după ce mă atacă “alterego-ul” curent01… Curent01 scrie fără diacritice, spre deosebire de mine…

 23. cirlovacristian Says:

  D-lui Mihnea Georgescu

  Buna seara.
  Nu oscilez dar adevarul este ca trebuie sa mai ”primim” niste lectii de democratie deoarece democratia in Romania nu are decit 15 ani,practic.
  Nu suntem obligati sa participam si noi la aceste ”lectii” dar aceasta idee ”NE-AM SĂTURAT DE LECŢII DE DEMOCRAŢIE!” nu are o baza solida ba mai mult cred ca trebuie sa ne intre in reflex ce este Democratia si acest fapt nu se poate invata de la sine.
  Va rog sa nu intelegeti gresit opinia mea

  Va multumesc

 24. emigrantul Says:

  Fugiti de Mihnea Georgescu si clona sa Curent01

  Tehnica diversionista a acestui individ numit Mihnea Georgescu este Diabolica.

  Odata scrie cu numele Mihnea Georgescu postind cu diacritice alta data sub identitatea Curent01 fara caractere romanesti de parca lumea este proasta si nu vede ca stilurile “celor doi” sunt identice deci este vorba de una si aceeasi persoana. Caracterul mirsav al personajului nostru merge pina acolo incit uneori clona Curent01 da dreptate intr-o oarecare masura unei critici la adresa clonei Mihnea pentru face confuzie si a deruta lumea. Omul este deosebit de periculos. Daca nu esti atent te poti trezi dusman cu userul Mihnea si prieten al lui Curent01.

  Mihnea Georgescu, tocmai dovezile alea despre care atragi atentia la loc vizibil (“cu si fara diacritice” + “acea solidaritate a lui Curent01”), deci tocmai aceste dovezi sunt impotriva ta. Te dai de gol singur! Pe masura ce te dezvinovatesti te acuzi din ce in ce mai mult.

  Nerabdarea de care a dat dovada la 9:56 pm pe 28 Dec. 07 l-a costat scump pe Mihnea. In 9 minute (explicatiile le gasiti intr-un mesaj al meu mai sus) Georgescu a dat peste cap tot planul sau de parvenire rapida prin pacalirea presedintelui Iliescu. Graba strica treaba Mihnea. De acum incolo sunt cu ochii pe tine si indiferent sub ce clona vei aparea tot te identific.

 25. beranger Says:

  @Mihnea Georgescu:

  Am răspuns la locul cuvenit cu privire la Tom Gallagher. Situaţia este întrucâtva scuzabilă pentru toată lumea.

  Din păcate, deşi iniţial am apreciat foarte mult blogul dvs., de când cu postarea “Discipolii lui Ion Iliescu” (dar chiar şi “Trăiască Regele!” este exagerată), nu mai am încredere în analizele de pe blogul respectiv.

  Îmi pare rău, Mircea, chiar cred că înţeleg unele lucruri, dar «you’re trying too hard!»

  Too bad.

 26. Mihnea Georgescu Says:

  @Beranger
  Mă numesc Mihnea Georgescu, am curajul opiniilor mele şi nu scriu la comandă politică. Nu sunt ceea ce se cheamă un “analist politic” eu scriu ce cred şi cum văd eu realitatea.

 27. Mihnea Georgescu Says:

  CINE ESTE EMIGRANTUL?

  Privesc cu mare suspiciune pe acest individ care mă atacă neîncetat. Blogul său este o colecţie de atitudini anti-occidentale. Presupun că este un agent dublu, aşa cum dublă îi este şi cetăţenia, care ne provoacă, pe noi, oamenii de stânga oneşti din această Ţară… Dacă aveţi curajul unei discuţii civilizate, de ce nu vă declaraţi identitatea? Ce aveţi de ascuns, domnule Emigrantul?

  Spuneţi-le stăpânilor dumneavoastră din serviciile secrete că românii nu se mai tem!

  Feriţi-vă stimaţi colegi de acest individ care, dacă nu este naiv, deşi nu pare, este un agent provocator strecurat în rândurile noastre!

 28. curent01 Says:

  @emigrantul

  Eu ti-am dreptate in analiza pe care o faceai si ma gandesc fara a numi pe cineva ca in general trebuie sa te feresti de lingusitori iar Ion Iliescu a suferit destul din cauza acestora.

  te asigur Dn. emigrantul ca nu am nici o legatura cu Mihnea….
  Sunt si eu ca si tine un emigrant. Traiesc de 7 ani de zile intr-o tara din vest. Asta nu ma impiedica sa nu ma interesez de situatia din tara.
  Nu acorda prea multa importanta unor coincidente!
  Cred ca asta se intampla des in societatea romaneasca. ca si la revolutie sau in multe momente agitate in societate unii oameni cred ca totul are legatura si incearca sa incropeasca scenarii. de aici si pana a incerca sa demonstrezi (cu diacritice sau fara) ca as fi una si aceeasi persoana cu Mihnea este un drum lung. ma gandesc ca daca as fi fost arestat pentru asa ceva iar dumneavoastra “securistul” de bine m-ar fi intrebat de ce aceasta coincidenta, mi-ar fi fost greu sa demonstrez ca nu este asa.
  Poate Dn. emigrantul este vorba nu de ora la care am postat eu ci de ora la care comentariul meu a fost aprobat de moderator.
  Sau este pur si simplu coincidenta.
  Nu sunt de multe ori de aceeasi parere cu Mihnea dar eu respect pe fiecare participant la acest blog.
  Si nici macar nu ma intereseaza cine este in spatele unui pseudonim.
  Respect parerea celorlalti si ma bucur ca avem impreuna o dezbatere de idei.
  Adrian

 29. curent01 Says:

  @emigrantul

  Vom invata ceea ce este democratia in Romania cand vom incerca cu adevarat sa discutam civilizat cu argumente si nu a incerca sa demonstram ceea ce a facut altcineva in ultimii 5 ani de zile, ce dosarel are, cine este etc….!
  Acest mod de a face politica este fals.
  Omul politic este in slujba cetatenilor si trebuie sa se preocupe de problemele societatii. Atunci cand se foloseste de puterea pe care temporar o are pentru a-si dezavua adversarii se transforma in noroi politic.
  Cand vom incerca sa discutam idei fara a cauta dedesubturi securistice vom fi deja pe un drum bun.
  Imi amintesc cum in Piata Universitatii cand incercam sa am o alta parere decat cei de acolo eram facut imediat “securist” iar argmentele erau inlocuite de agresivitate verbala si uneori fizica.
  Chiar credeam ca argumentele pot convinge!
  Imi amintesc si acum cum curgeau scenariile de tipul: Petre Roman a publicat o carte la editura Tehnica deci sigur ca el si Iliescu se cunosteau si au “complotat” impreuna la revolutie etc…….
  Dn. emigrantul, reactia dumneavoastra demonstreaza ca suntem inca bolnavi de “securism” ca mentalitate si chiar daca va considerati un democrat poate ca mai aveti ceva de indreptat la modul in care vedeti o dezbatere de idei.
  Adrian

 30. Mihnea Georgescu Says:

  Mulţumesc, Curent01!

  Domnule Emigrantul, v-aţi lămurit?

  Cu stimă şi amiciţie, vă doresc la amândoi Un An Nou Fericit!

 31. curent01 Says:

  @emigrantul

  Sa va mai povestesc o istorie…
  Tot in anii agitati 1990 undeva in Piata revolutiei. Cum analizam toti atunci de zor situatia politica, eu eram student fesenist pe atunci, intram deseori in discutie cu altii care aveau o alta opinie. La o astfel de discutie dupa ce discutam de ceva vreme interlocutorul meu, acesta se opreste, se uita la piciorele mele si vede ca aveam niste cizme maronii. Se opreste si ma face dintr-odata securist, agitator, infiltrat etc…. la astfel de argumente ce sa mai demonstrezi! de aici si pana la violenta verbala nu era decat un pas. Alti interlocutori de parerea oponentului meu de idei se manifestau deja agresiv.. Numai pentru ca aveam cizme maronii ! :-)
  Ce spuneti de asta? Acum ca traiesc de ceva ani in strainatate vad mai clar cat de departe suntem inca de o mentalitate democratica.
  Dumneavoastra ati avut acum o reactie asemanatoare a celui cu cizmele.
  Poate sunteti incantat de calitatile dumneavoastra de detectiv dar va asigur ca va inselati.
  Ce argumente, ce idei….!
  Asta era atmosfera in Romania dupa revolutie! eram liberi sa ne exprimam si totusi unii dintre noi eram bolnavi de securism, greu sa acceptam alte idei.
  As vrea sa cred ca veti avea puterea sa recunoasteti ca v-ati inselat!
  Nu-mi luati identitatea! :-)
  Adrian

 32. emigrantul Says:

  Inca o dovada a identitatii userilor Mihnea Georgescu si Curent01

  AMBII AU OBSESIA EXISTENTEI UNOR COMPLOTURI SECURISTICE in care eu as fi implicat!

  Demonstratie:
  Citat Mihnea Georgescu:
  “Spuneţi-le stăpânilor dumneavoastră din serviciile secrete că românii nu se mai tem!”

  Citate Curent01:
  1) “ma gandesc ca daca as fi fost arestat pentru asa ceva iar dumneavoastra “securistul” de bine m-ar fi intrebat de ce aceasta coincidenta, mi-ar fi fost greu sa demonstrez ca nu este asa.”
  2) Cand vom incerca sa discutam idei fara a cauta dedesubturi securistice vom fi deja pe un drum bun.
  3) Dn. emigrantul, reactia dumneavoastra demonstreaza ca suntem inca bolnavi de “securism”.

  MIHNEA, STILUL TAU UNIC SI DISPERAT DE A TE DEZVINOVATI TE DA TOT MAI MULT DE GOL. Nu prostesti pe nimeni. Esti una si aceeasi persoana cu Curent01. Esti doar hotul care a fost prins cu mita in sac si acum incearca cu disperare sa iasa bazma curata. Cu fiecare postare te afunzi tot mai rau in mocirla.

 33. curent01 Says:

  @emigrantul

  Vad ca nu aveti puterea sa va recunosteti greseala si persistati sa ramaneti la opinia ca as fi una si aceeasi persoana cu

  Mihnea.
  Asta imi ofera un prilej de a scoate in evidenta cateva din racilele care au macinat si macina in prezent societatea

  romaneasca.
  Eu sunt inginer de profesie si stiu ca trebuie sa muncesti ceva pentru ca in urma argumentatiei sa poti spune “quod erat

  demonstrandum” si sa declari ca argumentatia este completa. La fel ca in matematica si in stiintele sociale, politica cred ca

  trebuie sa fim la fel de precisi.
  Cand eu spun ca 1+1=2 iar dumneavoastra imi spuneti ca nu este asa stau putin si ma gandesc ce se poate face….
  Este ca in exemplul pe care vi l-am dat cu intamplarea din 1990. Cu adevarat reala! Eu explicam si pe atunci, cred eu

  argumentat, iar tipul vine si spune: “Tu ai cizmele maronii! Si deci….”. M-a facut securist, agitator etc…
  Cativa din cei care ascultau au si ei la randul lor o revelatie! da ba are cizmele maronii !:-) Este un adevar! poti sa-l

  contesti? Si dai si lupta…..
  Si daca am cizmele maronii !???? Da sunt maronii, trebuie sa recunosc! Si !!!??? Aloooooooo……!!! matematica ce spune?

  logica ce spune? Ce-ar mai fi scris Caragiale despre asta!
  Tipul asta de argumentatie se intalneste des in societatea romaneasca. In media, politica etc…
  Oamenii pierd esentialul, nu mai stiu de la ce au pornit si dezbat cu interes astfel de teme secundare. Cizme maronii, de

  unde le-ai luat, cat au costat, las ca stiu eu etc… Nimicuri fara logica si care arata cum dintr-o lupta de idei, noroiul

  si prostia ies la iveala. Tipic este de exemplu Basescu care nu poate trai fara dusmani. Daca nu-i are ii fabrica. Ca Iliescu

  are dosar, ca Hrebengiuc face si drege, ca Marko, ca Voiculescu etc….
  Oamenii asculta si unii ca in evul mediu in lupta cu vrajitoarele cred ca da, ba asta are dreptate. Astia sunt dusmanii

  poporului. Poporul saracul uita ca de fapt Basescu este acolo pentru ca ei sa aiba o viata mai buna, sa aiba sosele,

  spitale, educatie, refome sociale si in sanatate, stabilitate, o inteleapta politica externa, integrarea in UE etc…. de

  asta este el acolo! dar Omul nu se pricepe la asta.
  Nu va vine sa radeti daca vi l-ati inchipui pe Basescu vorbind de economie, spitale, sosele etc……
  Si daca va vine sa radeti atunci este deja bine pentru ca incepeti sa vedeti ca avem o problema!
  Omul nu stie decat sa arate cat de tare straluceste el pe scena, cat de bine le spune el si cat de tare lupta el cu

  dusmanu……
  Nu mai trebuie sa arat ca de la o argumentatie logica vine unu care te face securist, complotist etc….
  de aici incolo nu mai este loc de argumentatie logica. Este doar un joc de gradinita si de copii prosti care se cearta care

  dintre Dinamo si Steaua este mai buna. Sau argumentatii de genul Ba nu, ba da, ba tu! Asta era pe vremea mea ! :-) Acum

  puteti inlocui cu Rapid etc… sau cu ce va vine mai bine. Ati auzit de demonstratii cu Steaua si Dinamo? Ca Steaua cu armata

  cu tancurile cu rachetele iar Dinamo cu Politia etc….
  Trebuie sa spun ca la inceput am vazut intre demascarea dumneavoastra facuta despre Mihnea ca si reactia exagerata a lui

  Mihnea un joc de copii de gradinita. Argumente pe care eu le numesc Steaua si Dinamo. Argumente ilogice si care nu au in

  nici un caz menirea de a convinge pe cineva. Fiecare este ferm convins si probabil sincer in argumentarile sale.
  Fiecare o sa tina in continuare cu echipa lui indiferent de argumente.
  Din pacate politica romaneasca este plina de argumente Steaua- Dinamo. Fara argumente, fara substanta, si demascari publice.

  Dar sa revenim….
  Spuneti dumneavoastra
  “..AMBII AU OBSESIA EXISTENTEI UNOR COMPLOTURI SECURISTICE in care eu as fi implicat!…”
  dn emigrantu eu nu am aceasta obsesie va asigur. Eu am spus asa cum dumneavoastra bine ati scos in evidenta

  “Dn. emigrantul, reactia dumneavoastra demonstreaza ca suntem inca bolnavi de “securism”. Asta nu inseamna ca v-as fi acuzat

  ca sunteti parte a unui complot securist! Vorbim aceeasi limba?
  Eu inteleg “bolnavi de securism” acea mentalitate in care unii vad dusmanii poporului peste tot, vad comploturi, atitudini

  malefice, absconse etc… De pilda dumneavoastra… V-ati legat de coincidenta unor postari despre gallagher si l-ati

  demascat, subliniez demascat, public pe Mihnea ca avand doua identitati una buna alta rea, una in care este de acord cu

  dumneavoastra, alta in care va critica… Ti se imbarliga creierul nu alta! mihnea asta trebuie sa fie tare malefic si sa

  lupte pe toate fronturile sub una sau mai multe dintre identitati. nu este mai usor din punct de vedere logic sa acceptati ca

  v-ati inselat?
  Asta numesc eu “bolnav de securism”! oameni care vad in altii identitati malefice care trebuiesc demascate si care lupta

  murdar cu toate mijloacele. Acest tip de gandire imi aminteste de argumentatia unora din Piata Universitatii cum ca Politia isi dadea singura foc la autobuze, la MI, SRI etc…. Ma ce malefici si destepti erau politistii aia !!!!
  Stiti ca si in evul mediu erau unii care aveau revelatii si vedeau in anumite biete femei vrajitoare. ca aveau pisici negre,

  ca aduceau ciuma si dai si lupta….. La nivelul lor de atunci multi credeau ca asa este! erau ferm convinsi ca au dreptate!
  Asta era adevarul acum cateva sute de ani! Omenirea a mai progresat ceva…
  ceausescu credea si el ca “agenturile” il lucrau si ca toti care i se impotriveau aveau fara exceptie ceva cu acestea.
  paranoia?

  Aici trebuie sa spun ca nu sunt de acord cu Mihnea in afirmatia pe care o face si anume:

  “Feriţi-vă stimaţi colegi de acest individ care, dacă nu este naiv, deşi nu pare, este un agent provocator strecurat în rândurile noastre!”

  Acesta afirmatie este tot din categoria noroi politic si “bolnavi de securism”.
  Haideti stimati colegi sa nu mai vedem dusmani ai poporului si agenti strecurati in fel si chip peste tot!
  ramaneti la diputa de idei!

  Spuneti dumneavoastra:

  “MIHNEA, STILUL TAU UNIC SI DISPERAT DE A TE DEZVINOVATI TE DA TOT MAI MULT DE GOL. Nu prostesti pe nimeni. Esti una si

  aceeasi persoana cu Curent01. Esti doar hotul care a fost prins cu mita in sac si acum incearca cu disperare sa iasa bazma

  curata. Cu fiecare postare te afunzi tot mai rau in mocirla.”

  Aho.. Aho…! Suna ca demascarile din anii ’50. Parca v-ati fi incheiat apologia de procuror al poporului! Ce pedeapsa

  merita?
  Si aproape cred sincer ca dumneavoastra credeti ca aveti dreptate. Cu atat mai trist! Nu din rea vointa ci doar din slaba

  capacitate de deductie… Cu matematica nu cred ca stati foarte bine! feriti-va de slujbe ca detectiv, politician (nu ca nu

  ati putea fi, dar ii plang pe oamenii care vor crede in dumneavoastra), ziarist (sunt deja destui fara sa fi stalucit la matematica si fara pic de logica in bransa :-) – cred ca in scoala li se spune acum – las ca te face tata ziarist!), inginer etc….

  Pe mine, ca unul implicat fara sa vreau in aceasta disputa ma face sa rad!

  Eu stiu ca dumneavoastra va inselati, si stiu ca Mihnea nu este curent01. Acesta este adevarul in sensul real al cuvantului. Poate dumneavoastra veti clama ca multi altii: Vrem

  adevarul! In opinia mea sunteti unii dintre aceia pentru care adevarul este numai confimrarea propriilor credinte si perceptii despre realitate. Nu va intereseaza ca va inselati ci sa aveti dreptate cu orice pret! dar pentru acest fel de gandire eu nu am cum sa va demonstrez ca 1+1=2 sau ca albul este alb si nu negru. Ramaneti cu adevarul dumneavoastra!

 34. curent01 Says:

  @mihnea

  Nu stiu daca iti doresti sa devii om politic in viitor. Dar fereste-te de afirmatii gen:

  ” Ţara se mişcă şi milioanele care suferă sub biciul multinaţionalelor occidentale, unde ne umiliţi cu salarii de mizerii şi ne munciţi ca pe hoţii de cai, se vor ridica ca un singur om! ”

  “Biciul” ? Acum cand suntem in UE si in epoca moderna? Bancile au rolul lor sunt necesare si trebuie sa avem inteligenta sa le folosim cu maxima eficienta. Dumneavoastra, poate ca viitor politician, trebuie sa identificati proiecte necesare dezvoltarii societatii si sa gasiti finantare pentru asta. Pentru asta trebuie sa convingeti cu inteligenta!
  Nu cu fraze gaunoase ci cu argumente.

  Ati spus totodata despre @emigrantul ca:

  “Feriţi-vă stimaţi colegi de acest individ care, dacă nu este naiv, deşi nu pare, este un agent provocator strecurat în rândurile noastre!”

  Este inca o fraza in genul “noroiului politic” in care acuzati si nu aduce nimic decat o stare de conflict cu un oponent de idei. rezumati-va la lupta de idei cu argumente si nu cu acuzatii sub centura fara obiect.

 35. curent01 Says:

  @emigrantul

  Felicitari sincere pentru site-ul dumneavoastra. Si eu ca emigrant recunosc cate ceva din problemele pe care le descrieti. O initiativa din care poate ma voi inspira si eu! Aveti talent literar!

 36. Mihnea Georgescu Says:

  @Curent01
  Mulţumesc pentru recomandări. Erau şi figuri de stil, dar şi o revoltă sinceră. Voi încerca să ţin seama de ele. Cu stimă.

 37. smro Says:

  In sfirsit, dupa lupte seculare care dureaza pret de citeva minute bune de mutat bara de scroll, dupa ce am citit despre securisti, falsi securisti, presupusi securisti, dezvaluitori de securisti, pupincuristi si alti “…isti“, uite ca reusesc sa ajung si eu sa postez un comentariu la comentariu. Domnul Ion Iliescu, pe care il stimez si il apreciez DAR PE CARE NU IL CRED CHIAR 100% imi raspunde la comentariu in stilul sau inconfundabil. Adica ia din context ce ii convine si apoi prelucreaza.
  Am scris acolo si revin, pentru a fi si mai clar inteles (pe linga faptul ca voi mai avea un astfel de comentariu mai amplu, dar dupa o vreme): unii vor sa imparta tara asta in “cei buni si curajosi“ care au facut revolutia si “ceilalti“, adica neica nimeni. Eu spun ca nu e deloc asa: au fost cei care au facut revolutia si stiau ce fac. Apoi cei care au fost la revolutie dar din pacate nu au prea stiut ce fac. Unii s-au dus la Dumnezeu si probabil de-abia acolo au inteles (li s-a explicat) ce anume s-a intimplat. Altii au scapat iar acum noi ceilalti ii consideram eroi. DA, sint eroi. Alti eroi au fost cei care au tinut tara asta in functiune, ca sa ma exprim asa. Urmeaza apoi “participantii“, aici e grav: multi sint pe acele liste degeaba. Trecem rapid peste cei care n-au participat deloc si revenim la “listaci“: citi dintre ei sint acolo la modul corect ? Mai precis, domnule Ion Iliescu, eu vin acum si va intreb clar si la obiect: puteti afirma dumneavoastra, clar si raspicat, ca toti cei inscrisi pe liste sunt cu adevarat participanti la revolutie ? Atit cei inscrisi pina in 1996, cit si cei dupa. Atit cei validati de dumneavoastra cit si de altii. Chiar nu voiam sa va provoc o atare suparare dar si dumneavoastra m-ati suparat rau facindu-ma extremist. Daca sunteti cinstit si corect pina la capat atunci va rog sa ma lasati sa dau citeva explicatii suplimentare pentru cei care nu inteleg inca ce este cu acest comentariu: raspunsul dumneavoastra se afla in aceasta pagina sus, chiar am onoarea sa fiu cap de lista (@ Marian Stavaroiu http:/blog.s-m.ro/ , asa scrie) si acest raspuns al dumneavoastra este dat ca urmare a ceea ce a scris nenorocitul de extremist din mine aici: http://blog.s-m.ro/?p=18 (Un nou partid, ca e nevoie!) Acuma sa lasam pe cititorii acestui blog sa se exprime cit de extremist sunt eu in acel articol iar daca macar doi spun acelasi lucru atunci e clar ca sunt beat si ma duc sa ma culc. Dar daca nu este asa inseamna ca dumneavoastra v-ati cam grabit cu aprecierile. Si atunci unde salasluieste extremismul ?

 38. Marian Stăvăroiu, just a blog. » Blog Archive » La început de An Nou Says:

  […] https://ioniliescu.wordpress.com/2007/12/28/raspunsuri-la-sfarsit-de-an/#comment-2011 […]

 39. RASPUNSURI LA SFARSIT DE AN Says:

  […] Citeste Aici mai multe detalii pe sursa originala a artricolului… […]

 40. picon Says:

  LA MULTI ANI, domnule presedinteION ILIESCU.
  Sper sa transmiteti din experienta si capacitatea dumneavoastra politica si altor tineri politicieni foarte talentati pe care ii are Romania si nu numai Partidul Social Democrat.
  Este nevoie de aceasta specialitate (si nu altfel cum o califica diferiti asa zisi analisti politici care nu-si platesc darile catre stat) pentru ca ROMANIA sa continue sa dea omenirii valori necesare procesului dezvoltarii economice echitabile in conditiile in care convulsiile create de jandarmul lumii “SUA” determina moartea a milioane de oameni si indeosebi copii din cauza razboaielor, foametei, mizeriei, incompetentei globalizarii in interesul unui grup restrans de magnati.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: