CRACIUN IN SFERA…BLOG

Craciunul 2007 parca a fost mai tihnit decat in alti ani! Mai putin zgomotos, fara petardele asurzitoare din anii trecuti! Cu un program minunat al postului national de radio care a dovedit o adevarata maestrie in prezentarea datinilor si traditiilor romanesti de Craciun. Cu multe, multe felicitari primite si transmise ! Cu tot preaplinul programului de sarbatoare gandurile mi se indreapta la noii prieteni din ..blogosfera. Nu pot rezista tentatiei de a citi mesaje dar si de a vedea ce mai fac noii prieteni. Curiozitate indreptatita de prezenta de numai o luna si jumatate in acest spatiu…virtual. Constat cu nedisimulata bucurie ca multi colegi de blogosfera si-au rupt din timpul afectat sarbatorilor pentru a ma felicita : diotima9, krudus, Ion, beranger, alex122333, cristinaorha, Ovidiu, ra8dutokyo, scurtul, cirlovacristian, Horia Blidaru, cklaudyu , Mihnea Georgescu, Bibliotecaru . Multumiri din tot sufletul si urarile mele de sanatate,bucurii si noroc in toate. Desi credeam ca voi fi un caz izolat printre cei …ocupati cu blogul in zi de sarbatoare constat cu surprindere ca…multe postari pe blogurile personale prezinta momente unice de Craciun: Anca se marita. Felicitari, casa de piatra! Victor se regaseste in universul familiei, petrecand un „Craciun lipsit de zambete tampe” (desi am vazut ca a gasit timp si pentru o interesanta „Conferinta de Presa”), Radu, deosebit de sensibil evoca melodica fara egal a lui Frredy Fender, dar si lirica de Craciun, Mihnea publica o stire interesanta: rezultatele primului top de bloguri politice (sectiunea comentatori) monitorizate de catre Politica si New Media. Felicitari pentru locul 2 obtinut! Horia publica un colind minunat. In incheierea acestei sumare treceri in revista nu pot omite atmosfera de piosenie creata de Gheorghe Florescu alaturi de prezentarea unei splendide icoane. Ce lume minunata! In aceasta atmosfera tin sa transmit LA MULTI ANI ! tuturor celor ce poarta numele de Stefan si Stefania.

Advertisements

17 Responses to “CRACIUN IN SFERA…BLOG”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  La mulţi ani, încă o dată, domnule Ion Iliescu!
  Constat cu surprindere că v-aţi făcut timp să citiţi şi modestul meu blog.
  Nu sunteţi străin de acel loc 2 obţinut la secţiunea de comentatori, deoarece m-am bucurat de onoarea de a fi în blogrollul dumneavoastră şi de a beneficia de aprecierile dumneavoastră laudative.
  Vă mulţumesc!

 2. emigrantul Says:

  DOUA CITATE DIN ION ILIESCU ( 26 DECEMBRIE 1968 )

  Ramine sa comparati mesajul din 1968 cu cel de azi 26 Dec. 2007 si sa spuneti cita credibilitate are presedintele Ion Iliescu cind ne face urari. Cind a vorbit sincer, atunci sau acum?

  Ion Iliescu, citat 1: “Cultivam un spirit in care sa nu-si gaseasca loc asemenea chestiuni. Cu organizarea colindelor, este lipsa de intelegere, de formatie ideologica a studentilor. Cultivam traditii ale poporului, dar de ce in ajunul craciunului? Cit ar zice ca i-am dat conditie laica, cu urari studentesti, ea ramine totusi manifestare desfasurata in cadrul sarbatorilor religioase de catre niste oameni, intelectuali, cu anumite pretentii, formatie, instructie.”

  Ion Iliescu citat 2: “Si in legatura cu practicile fata de care s-a slabit incisivitatea, combaterea unor practici mistice; studentii merg si se casatoresc la biserica si organizatia nu ia atitudine, isi boteaza copilul la popa. Fata de asemenea fenomene am slabit combativitatea.”

 3. cristimarius Says:

  la multi ani cu multa sanatate!

 4. victorciutacu Says:

  La multi ani, domnule presedinte!

 5. Horia Blidaru Says:

  D-le Presedinte,

  Ma bucura foarte mult deschiderea d-voastra spre tineri. Este o calitate care ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalti politicieni romani, cu atat mai mult cu cat aceasta capacitate extraordinara de comunicare si de apropiere de oameni va confera o binemeritata si imensa popularitate. Generatia ignorata, in buna parte silita sa-si caute implinirea in alte zari, trebuie sa stie ca exista si lideri romani care sunt interesati de problemele ei.

  Va doresc sarbatori fericite in continuare si un An Nou in care echilibrul, eleganta si intelepciunea d-voastra sa fie molipsitoare pentru intreaga scena politica! Fie sa renasca stanga romaneasca!

  PS: Cu regret, avand in vedere atmosfera de sarbatoare ce ne inconjoara, ma vad nevoit sa deplang crima infaptuita azi impotriva lui Benazir Bhutto, una dintre femeile-simbol ale politicii mondiale si ale luptei pentru modernizare si democratie in lumea musulmana… Sa speram ca jertfa ei nu va fi zadarnica…

 6. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte

  V-am citat cu doua declaratii facute pe 26 Dec. 1968. De ce nu apar? Nu va apartin?

 7. stefanaiordache Says:

  De ce mi-ati cenzurat d-le Iliescu comentariul anterior in care acuzam, pe baza de documente si marturii personale, administratia pe care cu onor ati condus-o in intervalul 2000-2004 de favorizarea proportiilor tragediei de la Mihailesti?
  E democratic sa procedati in acest fel, tovarase activist P.C.R.?
  Astept sa vad afisat acel comentariu drept o dovada de comportament democratic din partea dvs..
  Va multumesc pentru colaborare.
  Stefan A. Iordache

 8. mateclub Says:

  Sarbatori fericite domnule Iliescu!

 9. visualia Says:

  http://www.romanialibera.ro/a114427/anul-servilismului-romanesc.html

  ” privire aruncata asupra blogurilor lui Nastase si Iliescu este absolut relevanta – ele abunda in mesaje elogioase la adresa sagacitatii, maretiei, cumpatarii sau nivelului de cultura al celor doi fosti inalti demnitari. Mesajele constituie, incontestabil, o mostra a gandirii colective – respectiv a rationamentului acelor romani care nu au necesitat constrangeri pentru a se face pres in fata lui Ceausescu si a camarilei acestuia. Pe blogul lui Nastase, pana si moartea lui Dan Iosif a devenit prilej de comemorare nu doar a defunctului, ci si a vremurilor marete traite in perioada FSN. Parerile exprimate de bloggeri in anul de gratie 2007 probeaza, o data in plus, imensul grad de inradacinare a servilismului in ratiunea unui popor care a avut, din nefericire, parte predominant de conducatori incapabili. In ceea ce priveste anul care s-a scurs, romanii se pot mandri, totusi, cu o reusita colectiva: au zadarnicit, prin vot, planurile lui Voiculescu, Vadim si Becali, demonstrand ca pana si in Romania exista o limita a acceptantei sicofantilor”.

  Tom Gallagher este profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie

 10. radu popa Says:

  Va multumesc domnule presedinte! Va doresc un an mai bun, sanatate si multe impliniri profesionale (înţelegeţi ce vreau să spun:))

 11. ihtys Says:

  Domnule Iliescu, va doresc un an nou plin cu sinceritate !

 12. cklaudyu Says:

  Multumim pentru urari. Pe cat de constant sunteti in politica, pe atat de surprinzator sunteti in realitatea virtuala. La Multi Ani domnule Presedinte!

  http://cklaudyu.blogspot.com/

 13. Mihnea Georgescu Says:

  Stimate Domnule Ion Iliescu,

  Iau din nou pana virtuală să vă transmit cele mai calde sentimente de simpatie, sper eu, tovărăşească. Originar din Constanţa, unde am avut o anumită rudă care a avut onoarea să vă cunoască personal, chiar din anii studenţiei moscovite, m-am stabilit de vreo 10 ani în Bucureşti… unde am studiat filosofia (meteahnă de familie)… Am hotărât recent să mă implic în lupta politică prin intermediul blogului şi poate şi la modul mai direct… şi am în dumneavoastră un model vrednic de urmat, indiferent ce ar spune unii şi alţii invidioşi pe succesul dumneavoastră.
  Vă doresc mult succes în anul care vine, pe scena politică, pentru binele acestei ţări!

 14. Mihnea Georgescu Says:

  Cu voia dumneavoastră, domnule Ion Iliescu, deoarece am fost jigniţi, eu personal, colegii mei de pe blogul dumneavoastră şi cei peste 150.000 de români care citesc acest blog, daţi-mi voie, vă rog să postez un

  DREPT LA REPLICĂ

  NE-AM SĂTURAT DE LECŢII DE DEMOCRAŢIE!

  Un articol din România liberă ne învaţă cum trebuie înţeles trecutul recent al Ţării şi, de ce nu, chiar prezentul. De obicei nu citesc această gazetă a revoluţionarilor ţărănişti de Cişmigiu sau de Piaţa Rosetti, dar am aflat că domnul Tom Gallagher se ia de mine. Sau, mă rog, de noi! Vorbesc în numele celor care postează comentarii elogioase pe blogurile domnului Ion Iliescu şi domnului Adrian Năstase.

  Nu mică mi-a fost mirarea să văd că acest domn, un colaborator constant la cotidianului sus-numit, pe numele său Tom Gallagher, profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie, ne dă lecţii de democraţie. Nu ştiu dacă domnia sa cunoaşte limba română, dar este cert că ne citeşte asiduu pe noi, “blogării lui Năstase şi Iliescu”…

  Dacă te frământă, domnule Gallagher, soarta lui Iliescu şi Năstase, află, că indiferent ce ţi-au spus colegii dumitale de la România Liberă, ei sunt încă plini de putere. Ba încă, este foarte posibil să ia puterea din nou. Îţi mulţumesc, baroane, că m-ai făcut “jenant” şi “kitsch politic”. Nu ştiu dacă în alte ţări li se permite unor neica nimeni să-şi dea cu părerea despre oamenii cumsecade din poporul respectiv. Românii sunt un popor ospitalier, dar să te ferească Dumnezeu (Almighty God, pre limba matale) de explozia mămăligii…

  Sper că nu este departe ziua când va trebui să îţi schimbi părerile, domnule Gallagher… Ceasul istoriei bate ireversibil… Înţeleg că te temi de o ridicare a Rusiei. Dacă ţi-e frică de ruşi, este cazul să începi să îţi faci bagajele… Ţara se mişcă şi milioanele care suferă sub biciul multinaţionalelor occidentale, unde ne umiliţi cu salarii de mizerii şi ne munciţi ca pe hoţii de cai, se vor ridica ca un singur om! Să nu îşi bată băncile occidentale joc de poporul ăsta amărât, prin dobânzii cămătăreşti pentru patul pe care punem capul obosit de exploatare, căci ne vom ridica şi atunci va trebui să daţi socoteală de ironiile voastre!

  Îi recomand prieteneşte domnului Gallagher o călătorie de studiu prin satele româneşti, pentru a vedea cum trăieşte poporul pe care îl judecă… de servilism faţă de Ceauşescu! Dacă nu are bani de benzină la BMW, să ia autobuzul 139 până în Rahova şi Ferentari… Poate fi un exerciţiu extrem de util. Şi poate va vedea cu alţi ochi ţara pe care o judecă după canoanele occidentale ale dânsului.
  Mult succes domnului Gallagher, pentru perioada pe care o mai are de petrecut în Ţară!

 15. radu popa Says:

  am o rugaminte: nu mai lasati fantomele unor sticle de whisky să facă politică sub pseudonime neatinse de lumină, cum e cazul emigrantului. altfel, vom ajunge să luăm act de poziţiile unor trişti adulmecători de faimă ieftină pe spatele unor celebrităţi cununate în bătălii răsunătoare. Ok?!

 16. emigrantul Says:

  Citat Radu Popa
  “am o rugaminte: nu mai lasati fantomele unor sticle de whisky să facă politică sub pseudonime neatinse de lumină, cum e cazul emigrantului. altfel, vom ajunge să luăm act de poziţiile unor trişti adulmecători de faimă ieftină pe spatele unor celebrităţi cununate în bătălii răsunătoare. Ok?!”

  Asa o fraza pompoasa si lipsita de sens nu am mai citit demult. Ion Luca Caragiale cred ca l-ar invidia putin pe Radu Popa pentru insiruirea de cuvinte pe care ai debitat-o. Mesajul sau se lipeste perfect la discursul lui Rica Venturiano din finalul Noptii Furtunoase.

 17. milear Says:

  Domnule Presedinte,
  Este ceva absolut nou si poate nedigerat inca acest mod de a comunica…
  Poate nu e departe vremea cand un om obisnuit, necunoscut,
  isi va posta convingeri politice care sa-l faca popular si eventual ales.
  Eu cred ca imediat dupa fuga lui Ceausescu, ceea ce ne-am dorit,cu sangele tremurand in vene, a fost sinceritatea.
  N-a venit inca. Probabil pentru ca intrebarea directa si fara echivoc nu a fost pusa inca.
  Oricum este impresionant ce norocosi suntem:am vazut printre noi oameni care au fost detinuti politici,am dat teze si apoi examene la filozofie politica,materialism dialectic;am crezut ca
  Republica Socialista Romania va exista si in anul 2000,iar acum de 10 ani ne vindem forta de munca la capitalisti si incercam sa intelegem sistemul despre care am invatat cel mai putin la scoala.
  Iar dumneavostra sunteti mai norocos pentru ca cu siguranta a-ti inteles si dezvoltat amindoua sistemele.Ati pus temeliile acestei noi Romanii.Veti fii in cartile de istorie viitoare.
  In jurul nostru exista toate resursele necesare dezvoltarii;trebuie sa fim suficient de lucizi si perseverenti sa le valorificam.
  Oricum intrebarea mea este. Ce scoala politica a-ti creat, cum se vor forma noi politicieni?Cum pote cineva, care crede ca este pasionat de politica cum este fiul meu sa se pregateasca pentru acasta profesie?Cu siguranta sunteti un maestru,cum se incepe?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: