RASPUNSURI

 

@ ancaf

Multumesc pentru urari, recunosc mi-ai luat-o inainte. Nutresc speranta ca asteptarile tale, ale mele, ale noastre vor fi indeplinite in anul care vine si „alegatorii PSD vor reveni la PSD”.

Un Craciun fericit si un An Nou 2008 plin de bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!

@ luciancomunistu

Am primit urarile de sanatate! Am convingerea ca spiritul sarbatorilor ne face mai buni. Sarbatori fericite si un An Nou cu realizari depline, cu mai multa toleranta si concordie. LA MULTI ANI!.

@ radu popa

Sarbatorile Craciunului si ANUL NOU 2008 sa-ti umple sufletul si casa de bucurii, realizari si multa, multa fericire !

@ Gabriela Savitsky

Fie ca bunatatea si intelepciunea sa te insoteasca in toate actiunile tale .Multumesc pentru mesaj. Sincere urari de fericire, bucurii si reusite in plan personal, profesional si familiar cu ocazia Craciunului si Anului Nou 2008!

@ Ovidiu

Raspunsul la problemele de esenta, asa cum sunt cele evidentiate necesita o analiza aprofundata.Nu am neglijat sa raspund dar doresc sa “combatem “ serios, dupa sarbatori. Pana atunci , cele mai bune urari de sanatate, bunastare si reusita deplina cu ocazia Craciunului si Anului Nou 2008!

@ smro

Comentariile, dupa sarbatori! Multumiri pentru felicitari! La randul meu iti doresc tot ce este bun pe lume! LA MULTI ANI!

@ olimpiu65

Impartasesc aceeasi amaraciune. Dorinta ta este si a mea si a multor oameni de buna credinta. Acum, mai mult ca oricand avem nevoie de solidaritate! Cele mai sincere urari de bine!

@ comentatorul

1. Este incorecta si simplistă interpretarea privind Revolutiile din Europa de Est. Gorbaciov a avut meritul de a fi înţeles că sistemul este blocat şi în pericol de a se prăbuşi. De aceea, el vedea în „perestroica” şi „glasnosti” o cale de ieşire, de adaptare a sistemului. Dar, nici el nu a înţeles profunzimea procesului şi, până în ultima clipă, nu concepea renunţarea la sistemul partidului unic şi nici destrămarea URSS. Cel mai bine a definit drama lui Gorbaciov prietenul său, poetul Evtuşenko, care a declarat că “Gorbaciov a dorit, prin Perestroika, să păstreze URSS. Nu a reuşit; în schimb, a salvat pacea lumii prin încetarea războiului rece”.Să-i atribuiţi lui Gorbaciov revoluţiile din Europa de Est este mai mult decât exagerat. Vădeşte o clară neînţelegere a esenţei proceselor istorice. Acest lucru este valabil şi pentru aprecierea care mă priveşte: că aş fi fost “omul lui Gorbaciov” = propagandă ieftină !.

2. Eu nu doream “schimbarea regimului comunist cu unul capitalist”, ci o dezvoltare firească a României, în context democratic. Din păcate, tranziţia a introdus multe elemente deformatoare – şi asta nu ţine de dorinţa sau voinţa individuală a cuiva! Conjunctura internă şi internaţională a făcut să apară fenomene specifice fazei “acumulării primitive de capital” – şi mai ales accentuarea polarizării sociale, favorizată şi de politicile promovate de guvernarea de dreapta, de după 2004 – “cota unică” – care a accentuat diferenţele de venituri dintre favorizaţii tranziţiei – cca 20% din populaţie – şi marea majoritate, a celor cu venituri mici. Poate că marii perdanţi ai tranziţiei sunt muncitorimea industrială şi ţărănimea. Dar, aceste procese inevitabile nu pot fi tratate prin reflecţii nostalgice. Revenire la sistemul anterior anului 1989 – monopolul unui partid şi economia etatistă centralizată – este de neconceput! Trebuie gândit cum să realizăm în România un model propriu de “economie socială de piaţă” şi un “model social“, care să atenueze polarizarea socială şi să asigure, în fapt, şanse egale pentru toţi folosind inclusiv oportunităţile pe care ni le oferă aderarea la Uniunea Europeană.

3. Aprecierile la adresa d-lui Muscă sunt nedrepte. Alegerea sa ca preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Arad a fost rezultatul unei conjuncturi; s-a apelat la el pentru această misiune, pe care nu şi-a dorit-o şi din care s-a retras, pentru că nu reuşea să facă faţă – conducerea unităţii economice pe care a creat-o solicitându-l mult prea mult, nu cred că a avut vreun avantaj din acest cumul!

@ radubra

Cred ca idea pe care o expui – salutara – se si infaptuieste prin extinderea fenomenului blogosferei care inlesneste comunicarea nestingherita a unor oameni diferiti, inclusiv din domeniul politic si al structurilor decizionale.

@ comentatorul

1. Nu-mi pot permite să dau calificative – nici într-un sens, nici în altul. Dar, întreprinzători şi manageri pricepuţi, cu talent, pot fi eficienţi atât în folosul propriu, cât şi al societăţilor pe care le conduc şi, deci, al colectivităţii. Sunt convins că există asemenea oameni. Am vorbit, nu o dată, despre exemplul inginerului Dinu Muscă, fost preşedinte şi inginer şef al CAP Curtici, care a evitat demolarea, în 1990, a unităţii pe care a transformat-o într-o societate pe acţiuni – devenită azi un complex modern agroindustrial – ce a generat peste 400 locuri de muncă de tip industrial şi comercial, în beneficiul comunităţii şi spre satisfacţia personală. Am afirmat că, dacă am fi avut 1000 “ingineri Muscă”, capabili să facă acelaşi lucru la alte 1000 foste CAP-uri, altfel ar fi arătat astăzi agricultura şi satul românesc! Aş putea menţiona şi alte exemple similare.

2. De asemenea, avem suficiente exemple de oameni de succes în artă şi în sport care şi-au asigurat o poziţie demnă în societate şi ne fac cinste şi peste hotare.In consecinta , afirmatia confirmata este ca: PRACTICA VERIFICA TEORIA!

@ Sorin PLATON

Salut actiunea si initiativele “Cafenelei Politice”. Precum stiti, reprezentantii Romaniei au adoptat, cu prilejul Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles o pozitie, cred eu, corecta in legatura cu Kosovo subliniind pericolul pe care l-ar constitui proclamarea unilaterala a independentei acestei provincii – parte a teritoriului statului sarb. Deasemenea s-a evidentiat si necesitatea sprijinirii unor eforturi ale Uniunii Europene in favoarea asigurarii stabilitatii zonei si a gasirii, pe cale politica, a unei solutii acceptabile ambelor parti.

@ emil100882; @ Sabin Bely

Va inteleg. Ar fi fost dorinta sincera , probabil, a tuturor romanilor de o parte si de alta a Prutului si ar fi constituit o reparatie istorica meritata. Numai ca exista un dat istoric care nu putea fi ignorat! Nu doar Pactul Ribbentrop-Molotov, ci Tratatul de pace de la Paris a statornicit niste granite postbelice, considerate intangibile, inclusiv prin acordurile ulterioare, de la Helsinki, din 1975. Romania nu putea, in niciun fel sa ignore aceste reglementari internationale ! Dar daca am avea in vedere exemplul RDG care s-a reunificat cu RFG in 1989 – aceasta a fost un act de vointa a celor doua state, recunoscut de comunitatea internationala, inclusiv de URSS . Un asemenea act de vointa politica, precum stiti, nu s-a manifestat din partea Republicii Moldova. In schimb, proclamarea independentei fata de URSS a fost un act pozitiv care a deschis cai noi pentru relatiile dintre cele doua state romanesti! Deocamdata, evolutia lucrurilor in Republica Moldova nu este deloc simpla; asistam la o ofensiva a fortelor rusofone care creaza noi dificultati.

@ cristimarius

Cine considera proprietatea ca fiind imorala? Daca te referi la mine, gresesti profund! Cei ce acumuleaza averi prin munca cinstita, prin eforturi si virtuti intelectuale sau talent sunt chiar un reper. Ei trebuie incurajati! Nu saracia este o virtute, ci cinstea !

@ stash

Ironii gratuite! Nu stiu la ce casa din Cheia faci referire. In ceeace ma priveste, asa cum am declarat, in afara apartamentului in care locuiesc nu dispun de nicio alta proprietate imobiliara.

@ beranger

Stimate Domnule „Consul Onorific şi Mirific al Lipsei de Interes a României Faţă de Ea Însăşi”. Am dat o raita printr-un blog superprofesionist in fata caruia aprecierile pe care mi le adresezi pentru activitatea de bloger trebuie sa recunosc sunt „mangaieri pe crestet”. Din pacate nu exista transcript de la lansarea cartii lui Adrian. Tocmai ma pregateam sa-ti spun ca ne-a ajutat Mihnea Georgescu cu o relatare de la fata locului dar am vazut ca ai citit-o…si pe aceasta. Cred ca in activitatea „consulara” esti cam dur! Nu Romania manifesta dezinteres fata de ea insasi ci multi din aceia care ar trebui sa fie interesati de soarta EI !

@ radupress

Mi-a placut citatul! Ai dreptate. Lichelismul din pacate nu afecteaza ci deranjeaza!

@ Bibliotecaru

Problemele legate de invatamant ma preocupa. Discutiile pe marginea proiectelor propuse vor fi subiectul unei postari viitoare. Apreciez idea ta legata de informare, desi titlul blogului tau pune in paranteze un “dez”. Tine aproape!

@ Maria Barbu

Ca intotdeauna conectata la actualitate. Multumesc pentru gandurile bune. Aceleasi sincere urari in plan personal, profesional si familiar cu ocazia Craciunului si Anului Nou 2008

@ dasanti

Esti cam exigent daca apreciezi ca neparticiparea la un eveniment reprezinta singurul lucru ce trebuia facut in 18 ani si asta…la indemnul sfatuitorilor….Totusi, gandeste pozitiv!

@ cirlovacristian

Draga Cristian, apropiata sarbatoare a Craciunului, totodata si aceea a numelui tau imi da prilejul sa-ti transmit cele mai sincere urari de sanatate, fericire si realizari. Cred ca este mai bine sa fim mai toleranti, sa privim aspectele pozitive ale fiecarei intamplari . Astfel vom reusi sa pastram ECHILIBRUL. Referitor la postarea din 14 dec. cred in valorile de stanga ale societatii romanesti. La fel cum cred si in revenirea PSD ca un authentic partid social-democrat.

@ mihneageorgescu

Pentru cine iti citeste analizele, cei 29 de ani pe care ii ai par o glumita. Gandirea ta filozofica si profunzimea gandirii ma indrituiesc sa nutresc speranta in competenta tinerilor. Da, Mihnea, Romania are nevoie, mai cu seama in etapa actuala de o „stanga puternica”!

@ Gabriela Savitsky

Multumesc Gabi.O disponibilitate deosebita, o adevarata arta de a comunica si calitati de real mediator.Sincere aprecieri!

@ mariusmanea

Ai dreptate Marius.Nu fara amaraciune trebuie sa recunosc actualitatea maximei citate de tine. “ Calomniaza, calomniaza, ceva tot ramane! Speram totusi intr-o lume mai buna in anul ce vine.

@ andaa

De acord ca nu se pot formula opinii decat pe baza propriilor perceptii. In ceeace priveste PSD, in luna ianuarie va avea loc un Consiliu National. Nu este nevoie sa scapam de nimeni.Totul este sa ne reunim fortele pentru a fi un adevarat partid de stanga, castigator al alegerilor din 2008 si 2009.

@ elenapacala ; @ sabau; @ calypso222; @ antipac55; @ krudus

Multumesc pentru aprecieri si sperante de mai bine in anul care vine.

@ Viski

Deobicei nu folosesc “copy-paste” dar ZERO PENTRU ROMANIA! titrat pe blogul tau mi-a impus aceasta procedura. Daca unii afirma: “Suntem doar cretini si incapatanati”, ce mai putem astepta de la altii? Proiectul in discutie este singurul la ora actuala. Este rezultatul lipsei de implicare a acelor oameni cu initiativa care stiu atat de frumos sa promoveze adevaratele valori .“Un om cult inseamna o minte deschisa catre bunatate si frumusete.” Daca ar fi puse in opera gandurile tale alaturi de ale altora cu aceeasi gandire nu s-ar mai strecura non-valorile.
Ma intrebi de activitatea mea parlamentara. Pentru consultare este pus la dispozitie site-ul Senatului: http://www.Senat.ro. Dealtfel, in calitate de lider al grupului parlamentar PSD,cel mai mare din Senat activitatea mea nu se rezuma numai la propriile initiative legislative ci si la discutarea in sedintele saptamanale a initiativelor colegilor, interventii, interpelari,s.a. Daca m-as impune numai eu as fi acuzat de totalitarism. Credeti ca exista solutii de multumire a tuturor contestatarilor?. Va doresc numai bine!

Advertisements

11 Responses to “RASPUNSURI”

 1. mihneageorgescu Says:

  Mulţumesc pentru încurajare, domnule preşedinte. Deşi am fost în adolescenţă printre cei care spuneau “Jos Iliescu”, la vârsta, zic eu, maturităţii, sau maturizării, mi-am dat seama ce a însemnat Iliescu pentru România în anii ’90 ai secolului trecut şi nu numai. De aceea m-am decis să fac politică de stânga, ca modest discipol al dumneavoastră şi al domnului Adrian Năstase.
  Aţi fost şi sunteţi un mare om politic, o zic nu cu intenţia de a vă linguşi, ci cu conştientizarea unui adevăr. Un adevăr care a devenit foarte evident, pentru mine, cel puţin, în ultimii ani…

 2. comentatorul Says:

  TEORIILE LUI ION ILIESCU NU PREA SE VERIFICA PRACTIC!

  Citat Ion Iliescu
  “Cei ce acumuleaza averi prin munca cinstita, prin eforturi si virtuti intelectuale sau talent sunt chiar un reper. Ei trebuie incurajati! Nu saracia este o virtute, ci cinstea !”

  1) AR TREBUI SA DATI EXEMPLE DE OAMENI CARE AU ACUMULAT AVERI PRIN MUNCA CINSTITA IN ROMANIA DE DUPA 1989! Daca se poate nu ar fi rau sa furnizati si o definitie a muncii cinstite (sprijinita bineinteles cu exemple concrete).

  2) IDENTIC, AR TREBUI SA DATI EXEMPLE DE PERSOANE CARE AU ACUMULAT AVERI PRIN EFORTURI SI VIRTUTI INTELECTUALE SAU TALENT. Talent in ce? poate fi vorba de talent in inginerii financiare de exemplu.

  Cinci exemple (cinci nume) daca ati da si eu as fi multumit!
  Totusi nu cred ca puteti gasi vreunul!

 3. Confucius Says:

  http://cuminte.wordpress.com/2007/12/19/sunt-onorat/

 4. mihaellaiv Says:

  sunt o mare admiratoare a dvs. si va sustin in totalitate ideile si cred ca ati facut mult bine tarii si as vrea sa va mulumesc.
  va cunosc de cativa ani, am stat aproape de dvs, dar in umbra, din pacate, si tare mult as vrea sa va multumesc pt. tot ce ati facut pt. acesta tara personal si sa va sun ca as dori tare mult sa ma inscriu in psd.
  va multumesc mult domnule presedinte

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  va multumesc pentru aprecierile care, venind de la cel mai important om politic pe care am avut sansa sa-l cunosc, sunt cel putin onorante. Sa stiti ca mi s-a reprosat de multe ori imposibilitatea de a comunica si chiar “lipsa de masura” in a modera… Asta pentru ca intransigenta mea – cu atat mai umilitoare cand vine de la o femeie – cu care judec actiunile altora la fel cum le judec si pe ale mele poate sa para o duritate. Nu este, neaparat. Le cer oamenilor politici sa fie ceea ce trebuie sa fie, pentru ca,in momentul in care esti mandatat sa reprezinti o multime de oameni, esti suma intereselor lor si nu expresia exclusiva in interesului propriu, cum se intampla cel mai adesea.
  Referitor la moderare (cum am scris pe blogul lui mihneageorgescu, si pe propriul blog, pe care mi l-am facut pentru ca ati conditionat comentariile pe blogul dumneavoastra – si bine ati facut), eu sunt un membru de partid din 1990, fara carnet, dar cu atat mai fidel. Ceea ce scriu sper sa ajute la indreptare si nicidecum nu urmaresc rafuieli personale. Sufar si din cauza neputintei de a face ceva concret pentru cei care imi povestesc cate au patit din 2004 incoace (profesori, invatatori, functionari, doctori, mici intreprinzatori) si pentru cei care nu-mi povestesc nimic, pentru ca nu ma cunosc, dar ii vad cat sunt de necajiti, pentru ca nimic nu doare mai tare decat nedreptatea. Desi, aici, cum stiti, Opozitia nu exista si aproape ca nu este posibila, daca m-ar fi intrebat cineva – dar n-a facut-o din orgoliu – as fi putut actiona, am fi putut incropi ceva. Asa…
  Ne ramane speranta. Ne mai ramane increderea ca nu veti lasa acest partid – in buna masura creatia dumnevoastra – sa se piarda, sa ajunga bataie de joc si cantitate neglijabila in economia jocului politic.
  Sper din tot sufletul meu rebegit ca va veni si o vreme a normalitatii, cand politica o vor face doar cei dedicati oamenilor, in interesul exclusiv al oamenilor. Sper sa nu fie doar utopii…

 6. beranger Says:

  Multumesc!

  Ca proba a duritatii fluieratorului in biserica: Cu oarece blasfemie, despre Revoluţia Română.

 7. comentatorul Says:

  – EXEMPLUL PE CARE L-ATI DAT ESTE FOARTE CONTROVERSAT
  – DIMITRIE (DINU) MUSCA AMESTECA POLITICA CU AFACERILE. A FACUT-O INAINTE DE REVOLUTIE O FACE SI ACUM.

  Domnule Presedinte
  Am realizat o investigatie pe internet in cautarea unor informatii concrete despre Dinu Musca. L-am gasit, si nu sustin nici pe departe teoria dumneavoastra referitoare la averile accumulate prin munca cinstita. Musca nu este un om cinstit indiferent cit de indulgenti am fi cu definitia acestui cuvint.

  CITAT 1: “Gestul lui Dimitrie Muscă, de a iesi din sedintă anuntând că demisionează fiindcă delegatii nu au fost de acord că cine dă banii în partid, dictează, ar trebui să nu îi permită acestuia să revină pe functie, nici dacă doreste! Practic, domnul Muscă a dat cel mai important vot de blam partidului său, care se presupune că este o constructie politică democratică, nu un SRL condus discretionar de proprietarul său.”

  CITAT 2: Presedintele PSD Arad, Dimitrie Musca, este de acord cu Adrian Nastase si ceilalti care au declarat ca nu se retrag din partid, dar cer organizarea unui congres extraordinar, la care sa se faca si alegeri. “Am spus inainte ca este necesar un congres. Daca vor fi si alegeri, va hotari congresul”. Intrebat daca il va sustine pe Ioan Rus, daca acesta ar candida contra lui Geoana, Musca a declarat: “Dupa cate stiu, Geoana si Rus sunt pe o mana. Eu tin cu amandoi, dar sa nu uitam ca suntem ardeleni”
  CITAT 3: “Cel putin la Arad si Dolj va fi o disputa strinsa pentru presedintia filialelor. Gruparea Dan Ungureanu -Dimitrie Musca se afla deja in plin razboi cu gruparea fostului primar Dorel Popa.”
  CITAT 4: “Liderul PSD Arad, Dimitrie Musca, a marturisit ieri ca avut o misiune dificila la Congresul partidului pentru ca se considera prieten vechi cu Ion Iliescu”
  CITAT 5: “demisia de sâmbătă a presedintelui Dimitrie Muscă, pricinuită de înfrângerea în alegerile de la municipiu a candidatului său favorit”
  CITAT 6: “Înteleg supărarea presedintelui, care a interpretat votul împotriva protejatului său ca pe un afront personal; la banii pe care i-a pompat Muscă în PSD, a avut pretentia să fie respectat si ascultat.”
  CITAT 7: “Ceea ce nu a înteles domnul Muscă (fiindcă unii consilieri din preajma sa l-au amăgit că are dreptate), este că PSD are nevoie de un grup de lideri, nu de un singur individ care împarte dreptatea si e stăpân absolut.”
  CITAT 8: “Inginerul agronom Dimitrie Muscă, director general şi, totodată, unul dintre principalii acţionari ai Combinatului, a ajuns la Curtici în anul 1987 ca urmare a unor neînţelegeri cu conducerea de atunci a judeţului”
  CITAT 9: “Întrebat în ce mod a obţinut toate aceste realizări, Dimitrie Muscă a răspuns: ‘Prin muncă, seriozitate, bani, tehnologii moderne, investiţii oportune şi, nu în ultimul rând, încredere şi respect faţă de colaboratori”

  Toate citatele pot fi gasite introducind numele Dumitru Musca in Google.

 8. comentatorul Says:

  INAINTE DE 1989 AGRICULTURA FUNCTIONA CA SI CUM AM FI AVUT 1000 DE INGINERI TIP DUMITRU MUSCA

  Citat Ion Iliescu
  “Am afirmat că, dacă am fi avut 1000 “ingineri Muscă”, capabili să facă acelaşi lucru la alte 1000 foste CAP-uri, altfel ar fi arătat astăzi agricultura şi satul românesc!”

  Ce s-a facut dupa 1989? A fost darmata o agricultura performanta in ideea ca vor apare 1000 ingineri ca Dumitru Musca care sa o faca si mai rentabila. Ei bine, nu au aparut si este putin probabil sa rasara pe viitor. In al doilea rind nici nu ar fi bine sa avem 1000 de oameni ca el deoarece ar insemna sa beneficiem de 1000 finantatori de partide si de 1000 indivizi pe care partidele sa ii finanteze. Daca Musca este un asa bun manager la ce ii trebuie implicarea in politica. Nu cumva societatea pe care o conduce are performante tocmai datorita implicarii sale in politica? Nu cumva merge dupa principiul “Finantez Partidul – Partidul ma favorizeaza”. Domnule Ion Iliescu, incurajati asa ceva?

 9. Viski Says:

  ZIUA TREZIREA!!! 1 AN CU BLOGUL TREZIREA!!! http://www.trezirea2007.wordpress.com Bautura si femei, cultura si desene animate… De toate pentru toti! Ia, bade, de citeste… :)) http://www.trezirea2007.wordpress.com

 10. flopunctro Says:

  Domnule Iliescu, ati facut afirmatia: “Din păcate, tranziţia a introdus multe elemente deformatoare – şi asta nu ţine de dorinţa sau voinţa individuală a cuiva!”
  Inteleg ca dvs NU va asumati raspunderea pentru esecurile clasei politice de dupa ’89 in misiunea ei de a instaura democratia in Romania.
  Inteleg ca dvs puneti ascensiunea oligarhiei si proliferarea coruptiei, incompetentei si intereselor personale in politica, pe seama “elementelor deformatoare”.
  Daca intr-adevar NU sunteti responsabil pentru incompetenta politicienilor actuali, atunci sunteti incompetent pentru ca nu ati facut nimic impotriva acestui pericol.
  Daca sunteti responsabil, prin ingaduirea tacita a cancerului, atunci ar trebui sa fiti judecat pentru tradare.
  In oricare din cazuri, cred ca cel mai bine ar fi sa va retrageti din politica, pana o mai puteti face cu o oarecare demnitate. Daca nu va retrageti, peste 50 de ani istoria va va judeca drept un ex-nomenklaturist ce nu a inteles deloc prioritatile reale ale Romaniei.
  Cu aversiune, dar si cu deschidere spre dialog,
  Flo

 11. RASPUNSURI Says:

  […] Citeste Aici mai multe detalii pe sursa originala a artricolului… […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: