DESPRE DETRACTORI

“Nimic nu este atat de rapid precum este calomnia. Nimic nu se propaga mai usor decat aceasta. Nimic nu este mai curand crezut si nimic nu circula pe o arie mai intinsa decat acuzele calomnioase.”

Marcus Tullius Cicero

În ultima vreme se încearcă de către unii să fiu identificat cu profitorii unor nereguli în modul de vânzare-cumpărare a unor spaţii locative. Precizez de la început că nu dispun de alte proprietăţi imobiliare decât apartamentul în care locuiesc şi în care am fost chiriaş până în 1996, când l-am cumpărat. Este vorba de un apartament dintr-o clădire cu 3 apartamente, fiind, deci, colocatar cu încă două familii (noi locuind la parter, vecinii – la etaj). Nu e o clădire naţionalizată, ci una construită la finele anilor ’50. Trebuie menţionat că aş fi avut dreptul, în calitate de şef al statului sau după terminarea ultimului mandat – în calitate de fost preşedinte al României, conform legii, la fel ca şi alţi foşti şi actuali şefi de stat – să beneficiez de o reşedinţă asigurată de stat. Am refuzat acest drept (aşa cum am refuzat să mă folosesc de drepturile oferite de lege de a beneficia, în calitate de participant activ la Revoluţia din decembrie 1989, de exemplu, de scutire de impozit) preferând să locuiesc în apartamentul pe care-l ocupam.Unii afirmă că aş fi cumpărat apartamentul cu un preţ prea mic. Nu eu am făcut evaluarea, iar la nivelul anului 1996 “doar 55 milioane lei” nu era deloc o sumă mică (chiar şi pentru salariul de atunci al preşedintelui). În privinţa suprafeţei de locaţie, se fac aprecieri în necunoştinţă de cauză, ignorându-se ponderea spaţiilor conexe – incluse în suprafaţa construită. Oamenii de bună credinţă ştiu foarte bine că nu mi s-au putut reproşa niciodată incorectitudini sau lipsă de decenţă. M-am străduit să dau exemplu, din acest punct de vedere, prin întregul meu comportament. Dar detractorii ignoră, cu bună ştiinţă, acest adevăr şi se simt obligaţi – cu rea credinţă – să se folosească de orice prilej pentru a-şi face “datoria”, împroşcând cu noroi. Asta le e “misiunea” ! Poate, pentru aceasta sunt plătiţi !
Să fie sănătoşi !

Advertisements

11 Responses to “DESPRE DETRACTORI”

 1. mihneageorgescu Says:

  Domnule Ion Iliescu mulţi vă acuză fără să se informeze. Noi ştim că dumneavoastră sunteţi “sărac şi cinstit” aşa cum aţi declarat, spre deosebire de Traian Băsescu, care este “bogat şi corupt”. Nu mai pun pe tapet problemele lui Băsescu, inclusiv locative: Flota, casa din Mihăileanu etc.

 2. comentatorul Says:

  1) TOT POPORUL STIE CA ION ILIESCU NU ARE AMBITII DE INAVUTIRE. Cei care il considera profitor economic si il acuza de diverse matrapaslicuri, nici ei nu cred ce spun sau scriu. Este un fel de hartuiala, razboi psihologic. Au remarcat ca presedintele Iliescu se enerveaza la anumiti stimuli si incearca sa-i intinda nervii la maxim.

  2) PE DE ALTA PARTE, TOT OMUL STIE CA ION ILIESCU A AVUT TOATA VIATA MARI AMBITII POLITICE PE CARE SI LE-A PUS IN PRACTICA. VISUL SAU INCA DE TINAR A FOST SA AJUNGA PRESEDINTELE ROMANIEI! Inca dinainte de 1970 planuia (cel putin visa) sa preia conducerea tarii. Sansa i-a suris abia in decembrie 1989. Ma intreb ce s-ar fi intimplat daca Romania ajungea pe mina lui Ion Iliescu prin 1970? Cel mai probabil iroseam 20 ani de dezvoltare.

  Pentru Ion Iliescu lupta politica este un scop in sine, terenul pe care se simte cel mai bine. Totusi, din punct de vedere al gestionarii economiei, Ion Iliescu nu a fost niciodat performant. Ciocoii rapace care au aparut dupa revolutie au constatat ca pot jefui tara in voie sub Iliescu si l-au lasat sa se disipe in interminabile lupte electorale in timp ce ei instalau incet incet un regim capitalist rapace ce nu da doi bani pe oamenii obisnuiti si care exploateaza la maxim poporul roman.

 3. Maria Barbu Says:

  @Domnule Presedinte,

  sunt convinsa ca sunteti un model incomod pentru cei care isi justifica imoralitatea si apetitul pentru coruptie prin denigrarea altora si mai ales prin macularea unui model impardonabil de moral, cum sunteti Dv.

  Este complet reprobabila aceasta procedura, dar, in conditiile in care mafiotismul si lichelismul cel mai abject au ajuns sa fie modele, e de inteles ca nu se poate altfel. Exista insa o instanta supreme, care este Istoria, care va judeca modelul Dv de lider politic ca facand parte din galeria pretioasa a marilor oameni politici, cu un caracter ireprosabil, pe care contemporanii il suporta atat de greu.

  Va doresc un Craciun Fericit si un An Nou plin de bucuriile pe care le meritati cu prisosinta.

 4. radupress Says:

  Caracterul fara inteligenta poate multe, insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
  Cicero
  De aceea domnule presedinte nu trebue sa va afecteze prea mult lichelismul unora, ei trec de la un stapan la altul de indata ce se schimba directia in care bate Vantu.

 5. Bibliotecaru Says:

  Iată de unde puteţi descărca şi discuta cele trei proiecte propuse pentru dezbatere de către ministerul învăţământului:
  Lege privind Statutul Personalului Didactic (proiect aflat în dezbatere publică începând cu data de 17 decembrie 2007)
  Articol nou Legea Învăţământului Superior (proiect aflat în dezbatere publică începând cu data de 17 decembrie 2007)
  Articol nou Legea Învăţământului Preuniversitar (proiect de lege aflat în dezbatere publică începând cu data de 17 decembrie 2007)

  meiproiect.forumotion.com/index.htm
  AICI este locul de dezbatere.

 6. stash Says:

  Vai de mine, dar cine indrazneste sa va acuze de asa ceva? Tz, tz, tz…ce detractori nenorociti.

  PS Cum e cu casa de la Cheia din judetul Brasov? Sau aia nu intra la proprietati? :)

 7. cristimarius Says:

  nu stiu de ce in Romania anului 2007 proprietatea este considerata imorala. de ce a avea mai multe proprietati este distrugator pentru un om care doreste sa se afirme in societate? chiar trebuie sa fim saraci pentru a fi politicieni? doar cei saraci detin adevarul suprem?iar despre modul de obtinere a acestor proprietati… fiecare se descurca cum poate. pe urma avem organe abilitate de cercetare. ce-i ilegal se taxeaza dar daca nu e….

 8. mariusmanea Says:

  Sun tze in Arta razboiului spune: ” pentru a arunca dubii si indoieli asupra unui om spune un neadevar despre el si chiar arunca aceste vorbe public. Cu cat omul acela va incerca sa nege cu atat va arunca indoiala asupra sa.
  Dupa acestea veniti din nou in mediul public cu rectificari asupra spuselor voastre. Veti vedea ca chiar si in ochii imparatului omul despre care ati vorbit are o plaga”

 9. calypso222 Says:

  Cred ca nu era nevoie sa mai scrieti “Despre detractori”deoarece in privinta dvs.lucrurile sunt clare fiind cunoscut ca un om cinstit. Faptul ca detractorii ies la atac inseamna ca inca reprezentati ceva in politica romaneasca. As dori mult sa-i vad pe cei care va blameaza la virsta pe care o aveti dvs.azi. Ori vor fi trecuti in uitare(cu multi ani inainte) ori vor ramine cu o imagine urita.
  Va rog abordati lucruri mai serioase si nu va pierdeti vremea cu raspusuri la asemenea acuze in care nici cei care le fac nu cred. Astept -dupa cum v-am mai scris-un gest politic major,pina mai puteti si pina nu este prea tirziu. Vedeti ce se intimpla in jurul nostru si nu numai.

 10. Horia Blidaru Says:

  E jenant ca se intampla asa ceva unui fost sef de stat si principalei personalitati politice a Romaniei de azi!
  In tara in care presedintele in exercitiu e implicat intr-un scandal imobiliar, in tara in care o tagma de parveniti primitivi jignesc, prin opulenta in care se lafaie, majoritatea pe care au furat-o, in tara in care, gratie si civilitatii si deschiderii presedintelui Ion Iliescu, un Hohenzollern si-a recapatat palatele – care este problema unor pigmei netrebnici? Ca Ion Iliescu are un acoperis deasupra capului? Rusine celor care ingaduie terfelirea valorilor si a bunului simt! Rusine partidului care nu-si apara fondatorul si conducatorul spiritual, in fata hartuielilor abjecte la care este supus de catre adversarii politici!
  Romania are nevoie de o stanga puternica, ale carei repere sa fie profesionistii de bun simt, dintre care unii s-au afirmat in jurul presedintelui Iliescu de-a lungul anilor! De asemenea oameni are nevoie stanga romaneasca, nu de imbuibatii prizonieri doar ai interesului lor, gata oricand sa tradeze pentru binele propriu!

 11. tpunct Says:

  Aveti dreptate, Domule Presedinte!
  Sa fie sanatosi, pentru ca a dori raul fizic, chiar celei mai abjecte intruchipari a caracterului omenesc, ne-ar cobori pe noi insine in infernul moral al acesteia.

  Sa fie sanatosi, pentru a putea raspunde candva pentru faptele proprii! Chiar admitand, de dragul argumentului, ca Ion Iliescu ar fi si ar fi fost dintotdeauna incarnarea Raului pentru tara asta, a-l combate prin minciuna sfruntata, prin calomnie perfida, ne introduce in terenul unei discutii mai actuale decat oricand, in politica lumii de astazi: pana unde se intinde acoperirea lui “scopul scuza mijloacele”?

  Sa fie sanatosi, domnule presedinte, pentru a ajunge odata, batrani si macinati de umbrele propriului trecut, sa caute izbavirea in marturisire, precum atatea alte constiinte manjite!

  Traim in epoca manipularii totale. Una in fata careia nu te poti apara. Daca il dezbracam pe Ion Iliescu de noianul de controverse al caror centru a fost si nu conteneste sa fie, ramane o formula pe care personajul insusi a consacrat-o, la fel de valoroasa ca orice marca de notorietate: “Sarac si cinstit”.

  Traim in epoca manipularii totale. In care toate celelalte arme au devenit obsolete, dar mai cu seama confruntarea de idei. Manipularea castiga si pierde micile lupte si marile razboaie ale politicii. In cazul lui Ion Iliescu, ce victorie mai de pret ar putea fi repurtata de adversar, in afara de spulberarea din constiinte a marcii “Sarac si cinstit”?

  Traim in epoca manipularii totale, care devine din unealta scop si transforma orice gest sau actiune a obiectului asupra caruia se exercita in pure inutilitati. Ce conteaza ca Ion Iliescu locuieste, urmare a propriei optiuni, un apartament cumparat, cand ar fi putut avea unul pe banii statului? Ce conteaza, in cele din urma, ca formular “sarac si cinstiti” corespunde adevarului obiectiv?

  Adevarul obiectiv a murit, traiasca Manipularea totala! Caci din momentul in care Ion Iliescu a intrat in malaxorul ei, detinatorii de actiuni ale marcii “sarac si cinstit” ar face bine sa vanda repede: in curand nu va mai valora nimic!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: