MULTUMIRI

Regret faptul ca nu am putut da curs invitatiei domnului Mihai Tatululici la Gala celei de a 3-a editii ” Zece pentru România ” din aceasta seara de la Ateneul Roman.
Am aflat nu fara emotie ca publicul m-a nominalizat pentru locul I la categoria PARLAMENTARI. Apreciez criteriile de performanţă care au stat la baza selectiilor pentru această categorie. Citez organizatorii: “să nu fie corupt, să reprezinte interesele cetăţenilor, să îşi respecte promisiunile”.
Sincer, aceste criterii reprezinta principiile mele de viata !
Apreciez si locul 3 ce mi-a fost acordat la categoria POLITICIENI.
Premisele proiectului se concretizeaza prin : “Anul 2007 are toate şansele să ofere proiectului Zece pentru România notorietate în conştiinţa publică. Dacă în primul an a fost privit ca un experiment, anul trecut proiectul a marcat primul pas către consecvenţă, stabilitate şi continuitate. Zece pentru România are nu numai conotaţiile unei mari cercetări sociologice realizate la nivel naţional, cu reprezentativitate pentru populaţia României. Zece pentru România, prin continuarea sa, tinde să impună în societatea românească ideea de valoare şi elită, în defavoarea notorietăţii care guvernează în general perioadele tulburi sau tranzitorii ale istoriei”.
Multumesc publicului care mi-a acordat si de aceasta data increderea sa.

Advertisements

25 Responses to “MULTUMIRI”

 1. Gabriela Savitsky Says:

  Si noua ne pare rau ca nu ati fost acolo. Va mai vedeam si noi…

 2. antipac55 Says:

  Va transmit felicitari si mult succes in continuare

 3. ancaf Says:

  FELICITARI (a fost o bucurie mare sa vad rezultatele!) si nu renuntati sa refaceti PSD-ul, cel pe care, pe vremuri, il votam!

  FOST ALEGATOR AL PSD — din 1990 pana in 2007 noiembrie!!!

  PS
  La noi in familie s-au pierdut 10 voturi pentru PSD – “famelie mare etc.”

 4. penuulmeni Says:

  d-le iliescu,

  …ati fi starnit sub cupola Ateneului o si mai mare rumoare…..dezaprobatoare. o parere, desigur.

  cum comentati laudatio in “interpretarea” Aurorei Liiceanu?
  “…dusmanoasa si plina de venin. o reactionara ce nu merita sa manance painea tarii…”? ….sau v-ati obijnuit cu ideea pluralismului opiniei?

 5. Viski Says:

  as avea si eu ceva de spus… si nu are neaparat legatura cu faptul ca ati castigat locul I la gala “10 pt romania”… referirea mea este de natura oarecum “tehnica”: de ce nu este un criteriu esential la categoria “parlamentari” numarul de initiative legislative bune, coerent si constitutionale? in definitiv, parlamentul este organ legislativ… urmeaza, deci, o intrebare fireasca: cate initiative legislative ati avut, dle iliescu, in anul 2007 si in ce au constat aceste initiative… cate dintre ele au fost adoptate?

 6. mihneageorgescu Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Felicitări pentru poziţia dobândită pe drept. Sunteţi cel mai mare om politic din ultimii 20 de ani, fie că unora le convine sau nu acest adevăr. V-am ascultat miercuril la lansarea cărţii domnului Adrian Năstase şi am realizat de ce vă urăsc într-atât detractorii dvs. – dumneavoastră sunteţi, practic, România, cu bune şi cu rele, de după 1989. Recunoşterea aceasta are o valoare cu atât mai mare cu cât vine din partea unui post de televiziune ne-prieten, Realitatea TV, cel mai “portocaliu” dintre toate.
  Domnule Iliescu, remarc cu bucurie mă m-aţi înscris în cercul select al Blogrollului dvs., unde observ şi alţi tovarăşi de luptă pe frontul blogurilor…
  Vă mulţumesc şi vă urez ca blogul dumneavoastră să prospere şi să fie un far călăuzitor pe marea Internetului românesc. Scuzaţi expresia marinărească, dar sunt constănţean, ca ştiţi dvs. cine… :)

 7. mihneageorgescu Says:

  Îmi permit să postez o cronică pe care am scris-o miercuri. A se citi, miercuri 12 decembrie, în loc de astăzi. Un eveniment, zic eu, mai important decât 10 pentru Tatulici & Melania…

  ROMÂNIA DUPĂ MALTA – CRONICA UNEI LANSĂRI ANUNŢATE

  Atmosferă de excepţie astăzi la prânz în somptuosul sediu al Fundaţiei Europene Titulescu, cu ocazia lansării volumelor 3, 4 şi 5 din România după Malta, cartea de memorii diplomatice a lui Adrian Năstase.

  La eveniment au fost prezenţi, în “prezidiu”: Ion Iliescu, Petre Roman, Ion Cristoiu. Prof. Potra a făcut oficiile de gazdă. S-a remarcat discursul extrem de pertinent al preşedintelui Iliescu, care a evocat zilele calde ale Revoluţiei din ’89. Pentru mine, un tânăr de 29 de ani, a fi prezent la aproape 18 de la evenimente în aceeaşi sală cu Ion Iliescu şi cu Petre Roman, a însemnat aproape o atingere a istoriei. Mai ales, că, de faţă se mai găsea un alt personaj al Revoluţiei, Gelu Voican Voiculescu.

  Discursul lui Ion Iliescu s-a remarcat prin pragmatism, evocând modul în care s-au desfăşurat evenimentele din perioada 1989-1991: Revoluţia, Mineriada din 13-15 iunie 1990 şi Mineriada din septembrie 1991, care s-a soldat cu demisia Guvernului Roman. Ion Iliescu se distinge şi acum, la vârsta senectuţii ca un veritabil lider, de la care cei mai tineri ar avea de învăţat. Ion Iliescu a insistat, în discursul său, asupra disponibilităţii spre dialog cu toate partidele, inclusiv cele istorice, în momentele de criză ale istoriei. O formulă iliesciană care a stârnit zâmbete a fost “cei trei C”: Coposu, Câmpeanu şi Cunescu.

  Un discurs amuzant a fost acela al lui Ion Cristoiu, un personaj pitoresc, care făcea notă discordantă şi vestimentar, venind îmbrăcat în nelipsita-i vestă descheiată (pe motiv că are “vreo zece kile de chei şi telefoane în buzunare”). Ion Cristoiu a evocat cu umor atitudinea sa oscilantă în privinţa liderilor social-democraţi, de-a lungul timpului. Concluzia părea a fi că el i-a atacat când au fost la putere şi i-a susţinut când aceştia s-au aflat în opoziţie. Şi că acum se pregăteşte să îl critice pe Adrian Năstase…

  Extraordinara prezenţă de spirit a lui Ion Iliescu s-a făcut remarcată în cel puţin două situaţii amuzante. La un moment dat, prof. Potra a remarcat, pe baza unei expresii din carte, că Revoluţia din ’89 a fost una “tot la stânga” nu una “la dreapta”, prilej pentru Ion Iliescu de a interveni prompt şi a spune că Revoluţia a fost una “la stânga” una “TOT la stânga”, pentru că, în viziunea domniei sale, “nici ceauşismul şi nici stalinismul nu au fost de stânga”. Privind excesele naţionaliste ale lui Ceauşescu sau antisemitismul ultimilor ani ai lui Stalin, nu pot să nu îi dau dreptate.

  O altă remarcă acidă a lui Ion Iliescu a fost provocată de remarca lui Ion Cristoiu că “eu nu am vorbit despre Băsescu şi dumneavoastră nu aţi vorbit despre Geoană.” Iliescu a răspuns prompt: “Nu am vorbit despre Geoană, pentru că a fost vorba despre politică externă.” Dur, foarte dur…

 8. calypso222 Says:

  felicitari ! Lipsa dvs. de la acest eveniment a dat ocazia doamnei Liiceanu sa faca inca odata dovada unei rautati viscerale impotriva unora. Domnule Iliescu sunt oameni virstnici pe fata carora se poate citi rautatea,bunatatea,seninatatea. Total opus dvs. fizionomia acestei doamne exprima rautatea si senzatia de gust acru. Sotii Liiceanu cred ca se merita pe deplin. Ma intreb daca acesti oameni zimbesc vreodata cind sunt impreuna. Imi cer scuza ca am insistat nemeritat de mult pe aceste aspecte.
  Va respect si astept gesturi politice capitale din partea dvs avind in vedere situatia partidului si rolul acestuia,deosebit de important in actuala situatie interna si conjunctura internationala. In opinia multora,care vad si inteleg ce se intimpla pe scena politica interna si internationala.deocamdata sinteti singurul care puteti face ceva.Daca va veti situa pe o pozitie de resemnare,critica dar lipsita de actiune ,s-ar putea sa regretati si sa regretam toti.

 9. comentatorul Says:

  Pe care din urmatorii il considerati cel mai eficient conducator al romanilor?

  Alexandru Ioan Cuza
  Carol I
  Ferdinand
  Carol II
  Regele Mihai
  Ion Antonescu
  Gheorghe Ghiorghiu Dej
  Nicolae Ceausescu
  Ion Iliescu
  Emil Constantinescu
  Traian Basescu

  Puteti raspunde la intrebare, si vizualiza clasamentul, accesind adresa urmatoare: http://www.sondaj.php0h.com/conducator.php

 10. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu,

  sunteti primul care merita nota 10 ! nu inteleg cum Basescu e in top ??? dar este obligatoriu sa va felicit, de ce ? ca meritati ca primul presedinte dupa revolutie care ne-a scapat de dictatura, totusi dupa parerea mea nu trebuia executat Nicolae Ceausescu.

  Va las un apel ceva de gen vesel, aici>>

 11. radu popa Says:

  Poate sa zica lumea orice, dupa parerea mea dvs sunteti Arbitrul, iar altii sunt doar jucatori. Apropos de asta, va rog sa va uitati la ultimul meu post
  “Jucătorul a făcut fault. Şi băieţii plâng, câteodată, nu’i aşa?”
  Sanatate!

 12. sabau07 Says:

  Felicitari domnule Presedinte,sper ca rezultatele sondajului sa fie invataura de minte pentru unii dintre contestatarii Dvs.Ati demonstart inca o data ca ramaneti locomotiva politica a partidului nostru.

 13. elenapacala Says:

  Felicitari, Domnule Presedinte. Obtinerea acestui loc 1 ne da si noua speranta ca mai exista discernamint valoric in Romania.
  Cu multa pretuire, Elena Pacala

 14. Maria Barbu Says:

  @Domnule Pesedinte,

  eu va marturisesc sincer ca m-am bucurat ca nu erati acolo, desi mi-a dat satisfactia faptul ca ati fost laureat! In mod paradoxal, absenta Dv a subliniat si mai puternic locul intai pe care l-ati primit de la cetateni, si asta in plina campanie de denigrare! Va felicit din toata inima pentru puterea Dv interioara si pentru loialitatea pe care o stimulati in oamenii care va cunosc si va pretuiesc!

 15. beranger Says:

  Domnule Presedinte,

  M-am bucurat si va felicit, dar in acelasi timp m-am intristat. N-as vrea sa ma repet aici, poate aveti timp sa dati o raita in “sectiunea romana” a blogului meu, tocmai am separat unele articole de restul, aici.

  Am vrut sa va felicit si pentru succesul inregistrat in prima luna de blogging, dar spre rusinea mea am tot amanat. V-am apreciat si prezenta la televizor, fie si numai la Ciutacu :-)

  Pacat ca nu exista un transcript a ce s-a spus la lansarea cartii lui A. Nastase, as fi fost interesat.

  Dar raman totusi intristat nu numai de premierea lui Basescu, ci si de prezenta unui individ precum Becali! Ce s-a intamplat cu bunul-simt romanesc?

  O mica idee: daca nu va puteti permite sa va expuneti unele idei mai putin ‘politically correct’ pe blogul Dvs., poate comentati mai indraznet pe postarile unora dintre cititorii Dvs care-si lasa URL-ul aici!

  Va puteti imagina ca m-am hotarat sa bloghez si in romaneste tocmai pentru ca Dvs ati inceput sa blogati?

  Multa sanatate!

 16. andaa Says:

  Ce depaseste puterea mea de intelegere. Domnule presedinte, dumneavoastra nu numai ca faceti parte din istoria acestui popor, dumneavoastra ati facut istoria. Imi imaginez ce s-ar fi intamplat daca in 90 era la putere Traian Basescu. Poate incearca sa-si imagineze si tinerii care fara sa cunoasca acea perioada va gratuleaza cu epitete de neuo-cripto-ultra comunist. Asadar nu pot intelege de ce PSD nu se reformeaza scapand de cel mai slab presedinte al unui partid ce se vrea de stanga, Mircea Geoana zis si Destenacul?
  Va multumesc anticipat.

 17. penuulmeni Says:

  @beranger,

  “Dar raman totusi intristat nu numai de premierea lui Basescu, ci si de prezenta unui individ precum Becali! Ce s-a intamplat cu bunul-simt romanesc?”

  partizanatul “orb” sau poate interesat va “orbeste”, firesc, as putea zice.

  acest “clasament” este o confirmare a “bunului simt” romanesc actual -nu cel intrebelic- becali, iliescu, DD, nastase, besescu, etc.. se merita, unii pe latii, cu prisosinta, clasa politica si societatea roamneasca deopotriva.

  este o RMN perfecta a societatii romanesti dupa 60 de ani de comunism.
  dar vor veni si vremurile in care se apele se vor “alege”. fara mila si cu multa ura, se pare.

  @ d-lui iliescu,

  “Cineva, „bine intentionat”, ii spunea tanarului istoric maghiar: „Aici, la noi, in Romania, daca esti un om de cuvant, ai onoare si crezi in principii, esti pierdut”. Singurul lucru pe care il omite acea persoana este ca Andrea Varga nu este din Romania si inflexibilitatea ei justitiara nu se poate frange in „mamaliga” autohtona. „Nu ma voi lasa pana cand Teodor Margineanu si toti ceilalti luptatori anticomunisti, acum anonimi, nu vor fi in manualele de istorie romanesti”, afirma cu o hotarare de fier Andrea Varga.”

  1.puteti comenta cazul lt.-ului Teodor Margineanu. ereati un nume deja in PCR sau PMR? 1956-1957.
  2.mai credeti in comunist sau v-ati dezis? ….prietenul dvs., dl Cristoiu, si-a asumat sincer si corect optiunea politica, dvs.?

 18. Gabriela Savitsky Says:

  Viski

  uite, iti spun eu doua, de care am auzit din presa: unu – interdictia de a mai construi in parcuri si doi – protectia familei monoparentale;
  te afli si tu in treaba, de parca “votanii” ar avea habar, ar citi pe nerasuflate Monitorul oficial…

 19. Horia Says:

  Felicitari pentru nominalizare, D-le Presedinte. Mult mai corect era daca ati fi fost desemnat cel mai bun om politic al Romaniei de azi. Fondatorul si conducatorul stangii democratice romanesti merita din plin acest titlu.

  Important, insa, e ca ocupati acest loc in inimile si mintile romanilor lucizi, care inteleg, acum (din pacate, pe pielea lor), ca echilibrul nu e o lozinca in vant, ci o virtute necesara unui adevarat conducator. Iar contextul extern, iarasi delicat, justifica din plin aceasta concluzie. Sunt curios ce credeti despre precedentul Kosovo, pe cale de a fi creat, si despre pozitia pe care ar trebui sa o aiba Romania.

  Mult succes in continuare! Tinem aproape!

  Cu pretuire,
  Horia Blidaru

  PS: Multumesc pentru includerea in lista bloggerilor favoriti. E o onoare care ma obliga sa tin stacheta sus.

 20. cirlovacristian Says:

  Buna seara.
  Nu trebuie sa aveti emotii atunci cind sunteti nominaliazat dupa niste criterii care va caracterizeaza numai pe dumneavoastra(nominalizat locul I la categoria parlamentari);pentru cealalta nominalizare nu cred ca au analizat corect(de curiozitate cine a fost nominalizat pe primul loc).Ba din contra cred ca aici nimeni nu ”mai avea loc de dv.”.Cred ca sunteti singurul politician veritabil din Romania;restul sunt copii ieftine facute pe vapor sau in garaj,care nu au marca inregistrata(acum sunt pe cale sa o inregistreze),care doresc sa se evidentieze,dornici sa se afirme in public intr-un mod identic(sau cel putin asemanator cu vestitul Nero),adica doresc cu orice pret sa intre in istorie.Cum nu exista decit doua posibilitati(prin ceea ce a facut bine sau rau)nu au avut de ales.
  Din punctul meu de vedere personal acest 10 pt Romania(care este de altfel o alta manea la un nivel mai ”cult”)este un fel de creere de noi sau viitoare relatii(sau dupa caz ”plati”)prezentatate de catre o fosta ”scursura” a societatii(sa nu uitam ca tatulici este cel ce a folosit un cutit impotriva unui OM”)
  Aceasta este Realitatea-gunoi si scursuri spalate cu detergent si substante tensioactive(pentru grasimi).Nu trebuie sa fiti miscat cind auziti de la realitatea asa ceva(nominalizare) deoarece nu este prea demn pt dv. care printre altele sunteti singurul politician(cu scoala) din Romania(dv nu sunteti doctorul emil poc sau profa lenus urdea sau capsunica asfalt etc).
  Va multumesc

 21. dasanti Says:

  Eu spun ca ati dat dovada de bun simt ca nu v-ati dus! Poate pentru prima data in 18 ani faceti ce trebuie! Probabil aveti sfatuitori buni.

  Multa sanatate!

 22. beranger Says:

  @penuulmeni:
  > partizanatul “orb” sau poate interesat va “orbeste”, firesc, as putea zice.

  L-am votat pe Basescu la presedintie. Dar mai apoi mi-am dat seama de greseala, si am votat pentru suspendarea lui.

  Ce propuneti dvs. este cam asa: “Ce daca s-a dovedit ca nevasta-mea e o parasuta, atata vreme cat am iubit-o atunci cand am luat-o, acum trebuie sa inchid ochii!”

  Numai boul e consecvent pana la capat — cred ca Iorga a zis asta.

  Altminteri, cum sa nu, Basescu este foarte tanar spiritualiceste, ca in zisa lui Mark Twain: “When I was younger, I could remember anything, whether it had happened or not.” Adicatelea el nu minte niciodata, doar “isi aminteste” cate ceva.

 23. cirlovacristian Says:

  Buna seara
  Doresc va multumesc pentru urarile de sanatate,fericire si realizari.
  In alta ordine de idei doresc sa va spun ca am fost tolerant de citiva ani
  (din 2004) si ce sa intimplat?
  Avem un presedinte care se crede un super erou in speta Batman,Spiderman,Superman,etc….(cred ca acest lucru spune totul despre ce a facut presedintele Romaniei);si cum acest erou nu a facut,nu face si nu va face nimic pentru mine cetatean Roman,cetatean de rind,nu pot fi tolerant(mai ales cu el).
  Totodata si eu doresc sa va transmit ”Sarbatori fericite,Sanatate si Fericire Dumneavoastra si familiei Dv.”
  Va multumesc

 24. teodoru Says:

  Am niste semne de intrebare : (1) Cum lupta d-ul Iliescu contra oligarhiei (mafiote) care s-a format acum in tara : D. Popescu DIP, M. Mitrea, D. Patriciu, Verestoy A, Copos, Voiculescu, A. Nastase … ? (2) Prin aplicarea stricta a legilor la cei de mai sus s-ar putea obtine fonduri care sa duca la un salariu de media UE. De ce nu-si face d-ul Iliescu ca tinta principala acest deziderat ? Restul nu are relevanta. (3) Cum actioneaza contra coruptiei care a permis acumularea acelor uriase averi in mana unora ? De ce nu ia pozitie dura la aceste masinatiuni pe care le vedem mereu : licitatii aranjate (grupul TAHAL, versus Finkelstein, Tariceanu, au luat o multime de lucrari cu fonduri UE, lucreaza cu romani ca au lefuri mici iar ei au profituri uriase care iau drumul strainatatii dupa ce mai dau birul si la “patriotii” romani din fruntea bucatelor ?

 25. oana123 Says:

  Buna seara,

  Domnule Presedinte, va scriu in numele soacrei mele ( care nu este prea obisnuita cu net-ul ).
  V-a urmarit intrega evolutie post-decembrista, v-a votat la toate alegerile la care ati participat. In ultimul timp este cam dezamagita de prestatia dumneavoastra, deoarece v-ati dat putin in spate permitand anumitor persoane ( care nu merita) sa iasa cam mult in fata si prin evolutiile lor au adus prejudicii partidului.
  Dorinta soacrei mele este sa aveti o implicare mai mare in destinele partidului si sa pregatiti un viitor mai bun partidului.
  La inceput de An Nou, soacra mea va transmite multa sanatate si LA MULTI ANI!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: