NU SUNT DE ACORD …

NU SUNT DE ACORD CU AFIRMATIA: „Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, vechi adversari politici, îşi dau mâna împotriva actualului şef de stat”.
Nu am ca principiu alianta cu “cineva” impotriva “altcuiva”. Consider ca elementele comune pot crea relatii interumane. Intre mine si domnul Emil Constantinescu conjunctura (istoria Romaniei) a stabilit un element comun: STATUTUL DE FOŞTI PREŞEDINŢI AI ROMÂNIEI …
La fel de falsa este afirmatia: “neaşteptata lor relaţie de colaborare politică”. Fiecare avem principiile si doctrinele politice care, prin vointa electoratului au condus la alternanta la guvernare.
Cred ca aceste aspecte le-a sesizat jurnalistul Victor Ciutacu care “dupa cum el insusi spune, este un moderator-jucator”, discutand “parte-n parte” cu invitatii sai la TV ANTENA 2 in cadrul emisiunii “VORBE GRELE”. Primul a fost domnul Emil Constantinescu, miercuri 12 decembrie, ora 21,00 urmeaza Ion Iliescu.
Nu pot sa omit declaratia jurnalistului Victor Ciutacu: ” nu pot fi pacalit cu raspunsuri in doi peri, ocolitoare sau neadevarate “!
Adevaruri in direct si la ora de varf !

Advertisements

15 Responses to “NU SUNT DE ACORD …”

 1. Gabriela Savitsky Says:

  Din pacate, mass media cad in capcana titlurilor antitetice – se presupune ca ar seduce cititorul/ascultatorul/privitorul.
  Confuzia din societatea romaneasca, permanentul razboi de gherilla politica urbana, audio, video, se transpun exemplar in conditia gazetelor si formatelor de emisiune. Ma pot lauda ca sunt un cititor profesionist de ziare. Nu din cauza conditiei, ci pentru ca incerc sa vad ce urmareste, ce efect vrea sa aiba asupra mea, materialul respectiv. Exista “teme”, asa cum duci graunte la moara sa faci faina, asa sunt lansate temele in mijloacele de informare in masa. In acest sens, Aya, pe blogul d-lui Nastase, face o schita.
  Sunt necesare precizarile pe care le faceti; la fel a fost scoasa din context si chestiunea “congresului extraordinar” care ii da fiori pe sira spinarii d-lui Geoana. Nu destul ca o sa fie dat afara din casa iar copiii lui vor fi abuzati emotional.
  Poate aflam si noi ce se intampla cu fostul nostru partid de stanga… acum un ghem de interese din cele mai meschine…

 2. victorciutacu Says:

  Va astept cu aceeasi placere ca de fiecare data. L-as astepta ca Penelopa si pe Lupul Marilor, da’ mi-e teama ca-i prea mare pentru un nesemnificativ ca mine:)

 3. vasileonciu Says:

  Ce sa mai puneti la cale ,domnilor fosti presedinti?Nu ati pus la cale deajuns cat ati detinut mandatele?Iar domnul Iliescu a detinut parca ceva mandate in plus.Acum ce mai vreti?Lasati omul sa-si vada de mandatul dumnealui,ca noi l-am ales,o majoritate din alegatorii acestei tari.Si istoria va va pune pe fiecare in functie de ce ati facut.

 4. mihaionly Says:

  Degeaba le contrazici.Presa va continua sa spuna ce vrea fara sa se gandeasca.Se va gandii numai la publicul care va cumpara ziarul si nimic mai mult

 5. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  ce mare diferenta de dimensiune politica, de conceptie si de exprimare intre dumneavoastra si actualul sef al Statului!
  E dureros, pur si simplu, sa constati ca cea mai inalta demnitate in Stat nu mai este indeplinita la dimensiunea pe care o necesita o asemenea functie, ci este vulgarizata, demonetizata si minimalizata intr-un mod rusinos si inadmisibil. Si chiar periculos, pentru ca se da in afara tarii semnalul unui derapaj politic ce poate vulnerabiliza cu adevarat pozitia Romaniei in Europa si in lume. Pacat, mare pacat!

 6. Bibliotecaru Says:

  Ion Iliescu
  Domnule Ion Iliescu, poate că este greşită afirmaţia… domnia voastră ştiţi mai bine. Ceea ce nu puteţi nega însă, fiind prea evident, este că politica zilei de azi nu mai este cea constructivă de altădată, ci una distructivă. Politica (dusă de un nou tip de politicienii) nu se mai duce pentru a face ceva în această ţară ci pentru a lovi adversarul politic acolo unde se aşteaptă mai puţin. Pe vremuri, în SUA, era o modă a psihologiei de grup. Fiecare membru al grupului era dotat cu câtă o bâtă gonflabilă şi era liber să-şi lovească adversarul atunci când îl enerva. La noi acum este o bătaie de bar în mijlocul statului Texas, iar “partenerii” de grup politic se bat cu mese, cu scaune, cu sticle, cu fise de telefon, cu cea au la îndemână. Fiecare dintre cei aproximativ 1000 de oameni aflaţi la putere este vinovat. Inclusiv domnia voastră… Dacă aţi observat în interviul lui Mircea Geoană a muşcat un pic din dumneavoastră cu cele “2-3 mandate, nici nu mai ştim câte”. Dacă aţi pierdut, puteţi vedea AICI
  Domnule Ion Iliescu, personal îmi sunteţi în acest moment un personaj simpatic, în măsura în care vă simt degajat şi desprins oarecum de lupta politică. Ar fi bine însă să nu credeţi că poporul ăsta înghite (că mai înghite) chiar orice i se spune. Nu suspectez că vă leagă o prietenie sinceră de Emil Constantinescu, deşi se auzea că faceţi împreună o asociaţie sau aşa ceva. Nu mă veţi face însă să cred că nu aveţi ţelul comun împotriva lui Traian Băsescu. Pur şi simplu nu este credibil.

 7. radupress Says:

  Sunt de acord cu afirmatia dumneavoastra domnule presedinte, nu exista o alianta indrptata impotriva actualului sef al statului ci aproape un consens in viata politica impotriva tendintelor autoritare ce se manifesta, cu exceptia regretabila a Partidului Depe Langa presedinte.

 8. Gabriela Savitsky Says:

  Sunteti atat de elegant in exprimare, intr-o lume politica in care – vorba lui Ciutacu – “toti sunt cu ochii dupa bani” – citat aproximativ, si exprimarea a coborat in subsolurile mlastinoase ale canalului (nu e Landwehrkanal)… Vorbiti la pereti, domnule Ion Iliescu… Nu cred ca mai e timpul vorbelor incarcate de onestitate. Ce se intampla cu Stanga? Unde e partidul celor multi? Unde e partidul in care sa am si eu loc? Si altii ca mine? Unde este crezul politic al acestor slujbasi ai neantului?

 9. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu, va rog tare mult sa cititi urmatorul articol aici>>

 10. radu popa Says:

  De ce şi-a pus, Năstase, termopane? Pentru că are unde! De ce a pierdut PSD-ul 15 %? Le-a dat, Geoană, la bancă, avans pentru locuinţă!

 11. Ovidiu Says:

  Stimate domnul Presedinte Ion Iliescu, va pun o intrebare pe care am pus-o si lui Adrian Nastase, dar mai intai va prezint:

  Incalcarile constitutionale ale unui presedinte

  *a adoptat o atitudine de partizanat politic, abandonand rolul de mediator intre puterile statului. A incalcat astfel art 1, alin 3 si art. 80 alin 2 din Constitutie

  *a deturnat vointa electoratului si a desemnat premierul fara a se consulta cu partidele politice si fara a tine cont de rezultatul alegerilor, incalcand astfel art. 103 alin 1

  *a intervenit in activitatea Parlamentului, incalcand principiul autonomiei parlamentare, art. 64 din Constitutie

  *a contribuit la crearea unei atmosfere de instabilitate politica , incalcand art 89 si 80 referitoare la rolul Presedintelui de a veghea la respectarea Constitutiei

  *a adus grave prejudicii institutiilor statului, calificand Parlamentul ca fiind o „sandrama intrata in moarte clinica“ si despre Guvern ca este „ aservit unor grupuri de interese“, incalcand art 61 alin 1 din Constitutie

  *presedintele si-a subordonat serviciile de informatii , in contradictie cu art. 65 alin 2

  *si-a arogat dreptul de initiativa legislativa, incalcand art. 74

  *a actionat constant pentru subordonarea Guvernului si s-a substituit acestuia, incalcand art 102 alin 1 si 107 alin 1.

  *a infiintat organe ad-hoc paralele cu institutiile statului, in contradictie cu art 102 alin, art 116 alin 2, art 117 alin 3 si art 119 din Constitutie.

  *a refuzat sa numeasca ministrii pentru relatia cu Parlamentul si de externe, incalcand art 85 alin 2 si art. 107 alin 1 din Constitutie.

  *a participat abuziv la sedintele de guvern, incalcand art. 87

  *a comandat public procurorilor ce dosare sa instrumenteze, incalcand art. 124 si 132 din Constitutie

  *a periclitat existenta unei justitii independente , incalcand art 124

  *s-a substituit judecatorilor, apreciind temeinicia unor condamnari in motivarea unor decrete de gratiere, incalcand art.126 alin 1 din Constitutie

  *a timorat Curtea Constitutionala, afirmand ca aceasta „dispretuieste interesul national“, intrand in contradictie cu art 142 alin 1, 145 si 147 alin 4 din Constitutie.

  *a acceptat efectuarea unor interceptari ilegale, incalcand art 1 alin 5 si art 16 alin 2

  *nu a prezentat nici pana acum Strategia nationala de aparare a tarii, incalcand art 65 alin 2 lit.f, din Constitutie si art 5 alin 2 din Legea 473 /2004

  *a favorizat diversi agenti economici, nesocotind art 135 alin 1 si 2 din legea fundamentala

  *a avut unele initiative personale in planul politicii externe, fara consultarea Guvernului si Parlamentului, incalcand art 102 alin 1 din Constitutie si aducand grave prejudicii imaginii externe a tarii.
  ————————————————————————-

  Daca domnul Basescu a incalcat o serie de articole din constitutie pentru ce mai avem nevoie de constitutie ? cine-i garantul constitutiei ? Daca a incalcat un articolul elemetar, art. 103 alin 1 – atunci dupa alegeri el poate sa desemneze pe cine vrea fara de a tine cont cine a castigat alegerile.

  Ultima intrebare si va rog in mod personal sa-mi explicati de ce nu se modifica constitutia in ceea ce priveste incalcari “grave”, de ce nu exista un parlamentar care ar putea sa initieze schimbarea constitutiei. Sau de ce dvs, ca fost presedinte al Romaniei nu incercati sa faceti ceva ca constitutia sa fie modificata, eu cred ca daca toti vor sta cu miniile in brate fara a face nimic Basescu va face praf din democratie si parlament !

  Anticipat.

 12. antipac55 Says:

  Stimate domn Ion Iliesu, desi in perioada mandatelor dumneavoatra eram doar un prunc si nu am cuantificat faptele si evenimentele reale petrecute la acea vreme, nu vad ce legatura are aceasta “alianta” pe care jurnalistii o promoveaza cu realitatea din zilele noastre. Am un mare respect pentru dumneavoastra si nu cred in aceste aberatii jurnalistice. Dupa cum stiti jurnalismul este direct aservit anumitor oameni cu functii inalte si mereu sunt in cautare de stiri si informatii “fierbinti” pentru a le folosii ca momeala pentru masa populara; in loc sa ne prezinte realitatea asa cum este ea.
  Este adevarat ca fiecare presedinte a avut doctrina lui, scopul lui, dar nu vad logica in afirmatiile jurnalistilor.
  Sunt de parere ca dumneavostra sunteti singurul care poate sa repuna PSD-ul pe drumul cel bun, m-am saturat de aroganta si batjocura din sefia acestui partid, practic sub domnul Mircea Geoana, in inalta lui intelepciune, PSD a devenit un partid de caterinca si personal nu-mi place ce vad; sper doar sa va ajute bunul Dumnezeu sa aveti sanatate si sa reformati clasa politica.

  Cu stima si respect,

  Gabriel

 13. mihneageorgescu Says:

  SE VĂD ROADELE VIZIUNII POLITICE INTERNAŢIONALE A LUI TRAIAN BĂSESCU

  Chiar zilele acestea, când Henry Kissinger se află la Bucureşti, Vladimir Voronin a decis să expulzeze doi diplomaţi români de la Chişinău. Toată lumea este revoltată, toată lumea comentează, dar prea puţini analizează la rece cauzele acestei atitudini a lui Voronin. Unii se apropie de adevăr, recunoscând că atitudinea lui Voronin poate fi interpretată în legătură directă cu ascensiunea Rusiei Unite.

  Dar care sunt cauzele? De ce asistăm la această răbufnire a moldovenilor? Oare nu i-am călcat şi noi pe bătături?

  Haideţi să privim istoria recentă. În primul rând, România acordă la mai toţi aplicanţii moldoveni cetăţenie română. Acesti aplicanţi nu sunt mânaţi de dragostea de neam, ci de profit, plecând neîntârziat la muncă în Occident, fapt mult mai dificil dacă ar fi avut doar cetăţenia moldoveană. În consecinţă, Moldova are cel mai mare procent de muncitori în afara graniţelor. Economia lor are de suferit, ţara se duce de râpă, din cauza faptului că li se dă cetăţenie română şi tot soiul de facilităţi pe care le plătim cu toţii, în mod nediscriminatoriu, tuturor aplicanţilor moldoveni…

  Dar care este adevărata cauză a acestui act într-adevăr şocant? Oare partea românească este nevinovată? Să nu uităm cine conduce România. Traian Băsescu a afirmat, în nenumărate rânduri, faptul că România provoacă interesele imperialiste ale Rusiei în zonă şi faptul că Marea Neagră este un lac rusesc. Consecinţele acestei atitudini politice sinucigaşe sunt greu de evaluat pe termen scurt. Cert este că acum plătim mia de metri cubi de gaze cu 315 euro, cu 100 de euro mai mult decât ceilalţi. Diferenţa de preţ îi arde la buzunare pe votanţii băsescieni, dar şi pe cei de stânga deopotrivă.

  Prietenia tradiţională dintre România şi republicile spaţiului ex-sovietic nu mai există. Pe vremea lui Iliescu, care a întreţinut cele mai amiabile relaţii cu Mircea Snegur, un asemenea gest ar fi părut de neconceput.

  Într-un gest de imensă slugărnicie faţă de Occident, pe care până şi americanii în dezavuează (trimiţându-ne la negocieri cu ruşii, să nu ne lăsăm înşelaţi, marilor imperii nu le plac cârpele), Traian Băsescu riscă să declanşeze un noi război rece prin declaraţiile sale inconştiente. Concluzia este că Traian Băsescu trebuie să plece, până nu este prea târziu.

  Cerem alegeri prezidenţiale anticipate şi informarea corectă a populaţiei în legătură cu consecinţele politicii externe băsesciene!

  Ne trebuie un preşedinte abil, de preferinţă cu studii de drept făcute temeinic, specialist în relaţii politice internaţionale, fost Ministru de Externe, fost Prim Ministru. Numai Adrian Năstase corespunde acestui portret al preşedintelui ideal pentru România, în contextul actual.

 14. mihneageorgescu Says:

  SE VĂD ROADELE POLITICII INTERNAŢIONALE A LUI TRAIAN BĂSESCU

  Chiar zilele acestea, când Henry Kissinger se află la Bucureşti, Vladimir Voronin a decis să expulzeze doi diplomaţi români de la Chişinău. Toată lumea este revoltată, toată lumea comentează, dar prea puţini analizează la rece cauzele acestei atitudini a lui Voronin. Unii se apropie de adevăr, recunoscând că atitudinea lui Voronin poate fi interpretată în legătură directă cu ascensiunea Rusiei Unite.

  Dar care sunt cauzele? De ce asistăm la această răbufnire a moldovenilor? Oare nu i-am călcat şi noi pe bătături?

  Haideţi să privim istoria recentă. În primul rând, România acordă la mai toţi aplicanţii moldoveni cetăţenie română. Acesti aplicanţi nu sunt mânaţi de dragostea de neam, ci de profit, plecând neîntârziat la muncă în Occident, fapt mult mai dificil dacă ar fi avut doar cetăţenia moldoveană. În consecinţă, Moldova are cel mai mare procent de muncitori în afara graniţelor. Economia lor are de suferit, ţara se duce de râpă, din cauza faptului că li se dă cetăţenie română şi tot soiul de facilităţi pe care le plătim cu toţii, în mod nediscriminatoriu, tuturor aplicanţilor moldoveni…

  Dar care este adevărata cauză a acestui act într-adevăr şocant? Oare partea românească este nevinovată? Să nu uităm cine conduce România. Traian Băsescu a afirmat, în nenumărate rânduri, faptul că România provoacă interesele imperialiste ale Rusiei în zonă şi faptul că Marea Neagră este un lac rusesc. Consecinţele acestei atitudini politice sinucigaşe sunt greu de evaluat pe termen scurt. Cert este că acum plătim mia de metri cubi de gaze cu 315 euro, cu 100 de euro mai mult decât ceilalţi. Diferenţa de preţ îi arde la buzunare pe votanţii băsescieni, dar şi pe cei de stânga deopotrivă.

  Prietenia tradiţională dintre România şi republicile spaţiului ex-sovietic nu mai există. Pe vremea lui Iliescu, care a întreţinut cele mai amiabile relaţii cu Mircea Snegur, un asemenea gest ar fi părut de neconceput.

  Într-un gest de imensă slugărnicie faţă de Occident, pe care până şi americanii în dezavuează (trimiţându-ne la negocieri cu ruşii, să nu ne lăsăm înşelaţi, marilor imperii nu le plac cârpele), Traian Băsescu riscă să declanşeze un noi război rece prin declaraţiile sale inconştiente. Concluzia este că Traian Băsescu trebuie să plece, până nu este prea târziu.

  Cerem alegeri prezidenţiale anticipate şi informarea corectă a populaţiei în legătură cu consecinţele politicii externe băsesciene!

  Ne trebuie un preşedinte abil, de preferinţă cu studii de drept făcute temeinic, specialist în relaţii politice internaţionale, fost Ministru de Externe, fost Prim Ministru. Numai Adrian Năstase corespunde acestui portret al preşedintelui ideal pentru România, în contextul actual.

 15. krudus Says:

  TOP 10 Parlamentari-ION ILIESCU,felicitari domnule Presedinte !…am urmarit Gala decernarii acestor premii la TOP 10 Pentru Romania de la postul Realitatea tv si pot spune ca ma asteptam sa fiti cel mai bun ! Multa sanatate !

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: