MISIUNE DIFICILA DAR NU …IMPOSIBILA

Astazi se implineste o luna de cand a fost pus in pagina blogul iar peste doua zile, o luna de cand a devenit functional.
Tin sa multumesc celor 142,653 bloggeri care au citit pana la aceasta ora blogul meu.
Nu as fi crezut ca aceasta activitate consuma atata timp. Citesc comentariile celor care ma cunosc. Ei sunt multi si pentru a-i cunoaste deschid blogul lor (bineinteles al celor ce au). Dovada – am mai completat blog-rollul. Patrund intr-o lume interioara, alta decat cea exteriorizata. In special cea a jurnalistilor, plina de filozofic, cunoastere pertinenta a realitatilor dar si plina de sensibilitate. Este motivul pentru care consider ca merita …blogosfera. Dar mananca mult timp! Furat de cititul din bloguri nu am reusit sa raspund individual la comentarii. Deoarece raspunsul la multe comentarii se regaseste in interviul pe care l-am acordat ziarului Adevarul publicat astazi, la categoria Media am postat acest interviu. Promit sa postez cat mai curand si raspunsurile!

Advertisements

16 Responses to “MISIUNE DIFICILA DAR NU …IMPOSIBILA”

 1. comentatorul Says:

  Ion Iliescu un om politic din ce in ce mai putin credibil

  Pe mine nu ma intereseaza filozofiile ziaristilor si teoriile lor neverificate experimental. Un lucru este sigur, revolutia din 1989 a esuat lamentabil. Am revenit la regimul burghezo mosieresc de dinainte de 1945. Comunistii gestionau mult mai bine economia tarii, sper sa revina si sa traiesc ziua cind vor face dreptate.

  Articol publicat in Gandu din 10 Dec. 2007
  “Senatorii au continuat să prospere în ultimul an. Aşa reiese din declaraţiile de avere reînnoite de majoritatea aleşilor din Camera Superioară. Fie că şi-au cumpărat case şi maşini noi, fie că au scos bani vânzând struguri sau miere, cert e că aproape toţi şi-au sporit averile. Unde nu apar noi achiziţii de valoare, apar conturi proaspăt deschise în 2007 şi pline cu bani.
  -Secretarul general al PD Vasile Blaga a strâns bani de casă. Blaga s-a decis să-şi ia apartament în Bucureşti şi a dat avans 430.000 de euro pentru noua locuinţă. Ca să facă rost de bani, Blaga a vândut o parte din acţiunile pe care le deţinea la BRD şi SIF Banat, în valoare de aproximativ 265.000 de euro. Potrivit de­­claraţiei de avere, are de încasat o poliţă de asigurare de circa 80.000 de euro.
  -Şi peremistul Aurel Arde­lean a avut un an rodnic. Şi-a cumpărat în 2007 două case de vacanţă, la Lipova şi Moneasa. Noile achiziţii ridică la şase numărul proprietăţilor imobiliare aflate în proprietatea senatorului.
  -Pesedistul Ion Morar e mult mai avut: şi-a cumpărat două maşini în 2007- Volvo şi KIA.
  -Meseria de parlamentar e profitabilă. La numai un an de la intrarea în Parlament, Lucia Tomoioagă, senator de Alba, şi-a cumpărat o casă. Tomioagă mai avea alte două imobile: o casă de locuit şi una de vacanţă. Ea l-a angajat la biroul parlamentar şi pe soţ, în calitate de consilier.
  -O casă de vacanţă în ju­deţul Giurgiu şi-a construit şi conservatorul Codruţ Şereş. Fostul ministru s-a băgat la o cheltuială în plus, dacă ţinem cont de declaraţia sa de avere, unde menţioneză că are încă datorii la avocaţi. 148.000 de RON datorează Şereş cabinetului de avocatură Gheorghiţă Ma­­teuţ, care l-a apărat în do­­sarele DIICOT.
  Senatorul PSD Ilie Sârbu şi-a deschis trei conturi în 2007: unul de 21.223 de dolari, altul de 15394 de euro şi în fine, unul de 9000 de RON.
  -Senatorul PSD Ion Morar şi-a deschis şi el trei conturi în 2007, în care sunt depozitaţi 201.600 de euro şi 195.000 de RON.
  -Senatorul PSD Ion Vasile care, în calitate de „proprietar de vie”, a vândut struguri între 2006 şi 2007 de 1.400.000 de RON, adică de 400.000 de euro.”

 2. emigrantul Says:

  Despre: Oameni de Afaceri, Politicieni si Jurnalisti

  De multe ori m-am intrebat, ce se va intimpla in cazul unei rasturnari spectaculoase de situatie, adica a unui eveniment radical menit sa schimbe cursul istoriei tarii noastre. Intrucit intrebarea nu-mi da pace, m-am gindit sa o afisez pe net ( http://www.sondaj.php0h.com/schimbare.php ) ca lumea sa poata furniza un raspuns. Ce stare de spirit vor avea cetatenii Romaniei in cazul producerii unui asemenea eveniment major: revolta, ingrijorare, bucurie, panica, resemnare, multumire, satisfactie, dezorientare?

 3. radutokyo Says:

  Felicitari! Botezul a fost facut la un an taiati motzul. Trebuie sarbatorit :)
  Mult succes in continuare!

 4. mihneageorgescu Says:

  Felicitări pentru disponibilitatea de a auzi şi glasul celor mai tineri, domnule preşedinte. Aşteptăm cu interes noi postări despre situaţia din PSD, în contextul evoluţiilor recente! Sper să călcaţi pe urmele mai tânărului dvs. coleg Adrian Năstase, în privinţa blogului.

 5. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Mă bucură vestea că vor fi răspunsuri, nu de alta dar am multe întrebări uitate pe drum. Şi, ca să fiu sigur, am să vă mai adresez una.
  Domnul Geoană se pare că şi-a organizat PSD-ul după chipul şi asemănarea sa. Ceilalţi membrii de partid, care nu duc mâna la chipiu, sunt oarecum în plus. dar îşi pot găsi un rol în partid dacă se înghesuie un pic (după cum te aşezi pe geamantan când e prea plin). Domnule Iliescu, de foarte mult timp rolul domniei voastre (împreună cu cel al lui Adrian Năstase) nu mai este atât de clar în lanţul decizional. Modelul de “leapşa” nu este benefic PSD, loialitatea membrilor se împarte (duşmănos chiar) în trei: Conducerea PSD-Iliescu-Năstase. Ce rol vedeţi pentru domnia voastră şi Adrian Năstase, ori poate pentru Mircea Geoană, astfel încât să dispară asemenea animozităţi.

 6. Gabriela Savitsky Says:

  Va felicitam pentru tenacitate. Ne-am bucurat ca am putut citi in intregime interviul din Adevarul.
  Asteptam cu interes luna ianuarie. Poate vom putea sa ne regasim intr-un partid veritabil de stanga.

 7. Dacy Says:

  La multe luni înainte :D

 8. Sorin Tudor - marketing politic, relatii publice, comunicare online » Blog Archive » Record Iliescu: 142.653 de vizualizari Says:

  […] Daca acum ceva vreme vorbeam de “Blog Iliescu“, acum, iata, trebuie sa vorbesc de Record Iliescu”: Astazi se implineste o luna de cand a fost pus in pagina blogul iar peste doua zile, o luna de cand a devenit functional. Tin sa multumesc celor 142,653 bloggeri care au citit pana la aceasta ora blogul meu. (link) […]

 9. florinsinteza Says:

  @ Ion Iliescu
  Subject: Despre dezvoltarea sustenabila … a blogului

  Aparitia dumneavoastra in acest spatiu a fost un eveniment inedit. A surprins pe multi iar supriza este probabil cauza unei bune parti a acestui trafic.

  Dincolo de entuziasmul initial, cred ca e probabil momentul critic in care ar trebui sa se treaca de la 70 de message/post cu “Felicitari domnule Iliescu” la 70 de message de debate in jurul catorva idei.

  Care sunt acele 2-3 teme in jurul carora ar fi interesant de structurat o discutie?

  Cred ca ar ajuta sa le faceti putin mai explicite.

  Dezvoltarea sustenabila poate sa fie cu siguranta o tema cu atat mai mult cu cat este genul de problema care cere o abordare globala si a carei rezolvare nu poate fi lasata in seama mecanismelor de piata. Perfect pentru un discurs de stanga, mai ales in fata unui segment de public bine educat.

  In rest, poate e bine sa intrebati.

  Daca tot ati adoptat acest mediu ati putea face un poll. Ar fi interesant de vazut cum se clusterizeaza ideile in randurile cititorilor acestui blog.

  Cu bine,
  FS

 10. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  cu riscul de a fi patetica, cred ca e momentul ca stanga sa cristalizeze. Reziduurile s-au decantat, fluidele s-au volatilizat. Nu este normal si nu este logic sa lasam totul sa se surpe definitiv. Sa traim intr-o societate in ruina. Sa-i dispretuim sau sa ne fie indiferenti saracii Romaniei, care din nefericire sunt foarte multi. Sa nu reusim sa construim o societate si un stat transparent si eficient. Sa ne vindem sub numele de privatizare resursele. Sa ajungem in disolutie statala. Nu cred ca nu stiti si nu cred ca nu va intereseaza toate acestea. Despartiti apele odata.

 11. radu popa Says:

  “Sunt în blogroll’ului lui Ion Iliescu. Dar Mircea Geoană tot nu are loc!” este titlul ultimului meu post.

 12. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  de afectiunea mea stiu ca nu va indoiti si ma bucur de asta. Dar faptul ca dati dovada de atata tinerete a spiritului. de atata flexibilitate si generozitate intelectuala si umana ma bucura enorm si ma face si mai mandra de dumneavoastra.
  Blogosfera este si pentru mine un spatiu unde se poate construi, unde se pot incepe proiecte, cauta fideli si apoi, la trecerea din virtual in real, putem lua aceasta bogatie neasteptata, sensibila si minunata pe care o reveleaza blogosfera si oamenii de aici.
  Sa va reintalnesc in virtual este pentru mine un eveniment fericit, tot asa cum a fost sa va intalnesc in realitate, acolo unde mi-ati schimbat viata, facand din poeta delicata care eram, pasionata de politica si doctoressa in leadership care sunt azi. Si pentru asta va voi fi mereu recunoscatoare, asa cum un discipol este unui mare maestru.

 13. radu popa Says:

  Revin. am scris despre performanta dvs din blogosfera in penultimul nr din Q magazine. Mi s’a parut ca sunteti chiar o exceptie ptr ca, la varsta dvs si la preocuparile pe care stim ca le’ati avut, sa va reinventati si sa deveniti blogger. asta e materialul:

  Ion Iliescu face ravagii pe blogosferă

  Ion Iliescu a mai dat o lovitură adversarilor săi şi a îngropat bănuielile unora care îl credeau expirat. Noiembrie a consemnat intrarea lui Iliescu în blogosferă, un spaţiu care, în mod tradiţional, este dominat de admiratorii lui Hary Potter şi mai puţin de telespectatorii Dallas’ului.
  Însă, surprizele nu s’au oprit aici. În prima zi de la lansare, blogul lui Ion Iliescu a colectat nu mai puţin de 35, ooo de vizitatori, o cifră absolut impresionantă pentru blogosferă pentru ca, la doar 7 zile de la deschidere, adresa http://www.ioniliescu.wordpress.com să fie accesată de peste 105,000 de cititori care au postat aproape 500 de comentarii personale. Pentru comparaţie, statistica ne spune că blogul lui Mircea Geoană, deschis în decembrie 2006, a înregistrat doar 41,000 de vizitatori, iar blogul lui Adrian Năstase, considerat jurnalul cu cea mai mare vizibilitate din blogosferă, avea, la 20 noiembrie 2007, peste 550,000 de accesari si peste 12,000 de comentarii, în doar şase luni de la lansare.
  O observaţie interesantă vine din blogrollul său, unde Ion Iliescu ia aşezat, printre alţii, pe Ioan Mircea Paşcu şi pe Adrian Năstase şi pe consiliera acestuia, Anca Alexandrescu, dar nu a mai găsit loc şi pentru Mircea Geoană. După cum era de aşteptat, reacţiile presei nu au întârziat să apară. În stilul său caracteristic, Iliescu s’a apărat cu o umbră de ironie: ” Am văzut că Năstase este foarte activ, dar la Geoană nu m’am uitat atent, doar am răsfoit puţin, am auzit că are şi el un blog”. Rămâne să vedem dacă blogul lui Mircea Geoană va reuşi să atingă performaneţele lui Iliescu sau Năstase sau cei doi, îl vor înfrânge şi pe internet.

 14. ciripcirip Says:

  Este cea mai buna dovada a tineretii spiritului intrarea Dvs. in blogosfera si, va sigur, va bucurati de admiratia mea intacta! Si, mai ales, ma bucur ca aveti capacitatea de a raspunde, fie ca va plac, fie ca nu va plac, tuturor comentariilor si comentatorilor. Este un semn bun pe calea dialogului autentic si sunt placut surprins sa constat asta si pe blogurile altor lideri PSD, precum Adrian Nastase si Mircea Pascu (pe ultimul chiar l-am “verificat” cu mesaje mai dure, sper sa nu fie cu suparare!).
  Numai sa dea Dumnezeu sa va tina si cand ajungeti la putere…

 15. florinmantescu Says:

  Domnule Iliescu,

  In primul rand va felicit pentru prezenta in “blogosfera”.
  Dati-mi voie sa va scriu cateva randuri cu privire la situatia din tara asa cum o vede un roman intors dupa multi ani petrecuti in Occident.
  Asadar, am plecat cu multi ani in urma din tara pentru a-mi putea folosi in mod eficient cunostintele dobandite in timpul facultatii. Este lesne de imaginat ca pe vremea aceea era extrem de greu sa gasesti un job decent in tara si oricum, as fi fost foarte prost platit. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat si m-am intors in tara, pentru ca cred eu ca locul in care te nasti iti este cumva sapat in suflet si acolo te simti cel mai bine.
  Dupa un an petrecut in tara, am experiente pozitive, dar si multe negative. Cel mai mult ma socheaza nesimtirea si imbecilitatea clasei politice. Credeti-ma ca nu am vazut asa ceva in nici o tara europeana, si nici nu cred sa fie posibil.
  Cum este posibil ca in timp ce mii si mii de batrani dupa o viata de munca cinstita au ajuns sa cerseasca in strada, in timp ce scursurile din parlament si senat ne dau cu tifla si isi umplu buzunarele cu banii nostri, ai contribuabililor ? De ce as mai fi contribuabil in Romania, domnule Iliescu ?
  Cum este posibil sa avem nivelul asta aberant de coruptie ? Pentru mine odinioara caltabosii si tuica insemnau sarbatoare, acum inseamna cu totul altceva …. Asta din cauza unor gunoaie care nici mita nu stiu sa dea.
  Cum este posibil sa exportam atatia vagabonzi in Europa si sa avem o asemenea imagine in lume ? Desigur, daca acestor oameni li se ofereau sanse in tara, nu ajungeau acolo.
  De ce va spun toate astea dumneavoastra ? Pentru ca va consider in mare masura RESPONSABIL. Daca in acei primi 7 ani cand ati condus tara dupa Revolutie ati fi fost altfel, atunci altfel era si situatia acum. De ce n-ati lasat tara asta sa se dezvolte normal, domnule Iliescu ? De ce nu suntem si noi macar la nivelul Cehiei ? Pentru ca ei l-au avut pe Havel, noi pe Iliescu ….

  Cu stima,
  Florin Mantescu

 16. mihneageorgescu Says:

  Domnule preşedinte
  V-am ascultat ieri discursul de la lansarea cărţii România după Malta, a lui Adrian Năstase. Cred că sunteţi singura persoană care poate conduce PSDul spre victoria în alegeri în momentul de faţă.
  M-aş bucura ca să se nască un adevărat pol de stânga în momentul de faţă, în care “cei trei” care aţi vorbit ieri la Fundaţia Titulescu să conduceţi stânga românească spre guvernare, din 2008. Petre Roman ar trebui să-şi dobândească locul firesc, pe care îl merită, în această construcţie politică. Un PSD reformat, cum l-ar dori unii, înseamnă o stângă autentică, redescoperită.

  V-am apreciat replica de ieri pe care aţi dat-o prof. Potra. Şi anume că “nici stalinismul, nici ceauşismul nu au fost de stânga”. A bon entendeur, salut!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: