NEVOIA DE ANALIZĂ

Rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European reprezinta un prim examen electoral pentru toate partidele si apriori pentru PSD, ca o prima verificare dupa 3 ani de opozitie. Aceasta impune o analiză serioasă, tinand seama ca urmeaza doi ani de confruntari politice majore: alegeri locale, parlamentare, prezidentiale si din nou europarlamentare. Asupra rezultatelor obtinute de PSD ca singur reprezentant al stangii romanesti – termenul de comparatie ar trebui sa fie stadiul in care se afla PSD in 1999, dupa 3 ani de opozitie. Aceasta analiza determina o gandire serioasa asupra prezentului si viitorului social-democratiei romanesti, a definirii clare a pozitiei PSD ca partid de opozitie si implicit a relaţiei sale cu puterea actuală, cu celelalte partide dar si cu socialistii europeni. Toate acestea trebuie sa contureze strategia pentru viitor.
In legatura cu posibilitatea organizarii unui Congres Extraordinar care a starnit reactii atat de diverse – referirea mea la aceasta tema a fost scoasa din contextul unui interviu pentru postul TV – Antena1 in care evidentiam necesitatea efectuarii unei analize serioase in vederea pregătirii următoarelor alegeri. Asupra cadrului de analiza reportera, Sorina Matei a sugerat „Poate un Congres Extraordinar” iar eu am spus: „Eventual”. Deci m-am pronuntat asupra unei posibilitati nicidecum asupra unui imperativ.
De aici si pana la afirmatiile rautacioase privind neimplicarea mea in campania electorala si ca “as fi odihnit” ca si anatemele adresate celor ce au facut parte din FSN, ca “nereformati” deci reprezentand un “balast” pentru actualul PSD – este un drum lung. Sunt iesiri inadmisibile ! Cei care nu-si respecta trecutul si inaintasii se autocondamna si individual si politic. De aceea o analiza asezata, responsabila intr-un forum statutar de partid se impune !
AICI NU SE PUNE PROBLEMA UNOR PERSOANE CI A PERSPECTIVEI PRIVIND SOARTA SI VIITORULUI SOCIAL – DEMOCRATIEI IN SOCIETATEA ROMANEASCA.

Advertisements

39 Responses to “NEVOIA DE ANALIZĂ”

 1. perpessicius Says:

  Convocarea Congresului PSD nu este un capriciu sau o manevra a cuiva asa cum incearca sa insinueze conducerea actuala,ci o necesitate. Rezultatele,campania,starea partidului,posibilitatea de exprimare democratica a reprezentantilor din teritoriu se poate asigura numai printr-un congres.Inlocuirea unui congres cu sedinte de Birou,Consiliu este expresia unei democratii restranse,selective,birocratice si nu reale. Se apeleaza la aceste trucuri de restrangere a democratiei in partid pentru ca unii din conducerea actuala sa nu de-a socoteala in fata Forumului reprezentativ al partidului,ci sa se valideze deciziile in structuri fidele si obediente controlate de cei care acum diriguiesc treburile in partid. Ca si in anii precedenti in partid nu se doreste un dialog democratic , deschis,plenar ,mergandu-se pe principiu sectar al faptului ca cei care conjuctural au luat puterea trebuie sa si-o conserve chiar cu pretul incalcarii propriilor principii statutare.Iar cei care au deformulat alte opinii sunt dusmani si tradatori ai partidului.Ma intreb ce sanatate democratica au partidele daca tinerii si oportunistii din fruntea lor au o gandire mai stalinista decat batranii dati necinstit la o parte si hartuiti permanent.Pacat de 22 decembrie ’89.

 2. emigrantul Says:

  PREA MULTE CONFRUNTARI, PARTIDELE POLITICE AU AJUNS UN FEL DE ECHIPE DE FOTBAL, OAMENII VOTEAZA CU UNUL SAU ALTUL CAM DIN ACELASI MOTIV CARE II DETERMINA SA TINA CU UN CLUB SPORTIV.

  Citat: Ion Iliescu
  “urmeaza doi ani de confruntari politice majore: alegeri locale, parlamentare, prezidentiale si din nou europarlamentare”

  Domnule Presedinte,

  Partidele politice actuale, indiferent de orientarea lor prezenta: stinga, dreapta, centru, nu sunt altceva decit niste entitati care apara interesele celor putini si bogati. Indiferent de bunele intentii ale unor personalitati ca Ion Iliescu, perceptia generala este ca parlamentul nu reprezinta oamenii obisnuiti ( a se vedea sondajul de aici: http://www.sondaj.php0h.com/nota.php ). Nu conteaza cine va veni la putere, cetateanul mediu nu va simti nici o schimbare. Partidele trebuie desfiintate cumva si revenit la o organizatie conducatoare unica dupa modelul Bisericii Ortodoxe sau a Partidului Comunist. La ce bun atitea grupari cind toate au acelasi program.

 3. krudus Says:

  Dl. Geoana, este indubitabil un bun diplomat.Ca lider de partid nu are insa absolut nicio sansa.Aici nu este vorba despre cariera politica a domniei sale, ci de soarta romanilor care cred in singurul partid social din Romania.Cred ca a sosit vremea ca lucrurile sa fie transate ceva mai rapid.Politeturile,fineturile si diplomatia nu-si au locul.PSD este in declin vizibil si daca nu se actioneaza in mod operativ, timpul lucreaza in defavoarea tuturor celor care inca mai cred in PSD.Mi-ar place ca dl.Nastase sa lucreze undeva in spate(chiar si pt. spalarea unor pacate mai vechi, un fel de condamnare la locul de munca) iar dl. Iliescu sa preia din nou conducerea executiva.In cazul in care dl. presedinte Iliescu nu mai doreste acest lucru il poate sustine pe dl. Sorin Oprescu,singurul cu priza maxima la populatie.In opinia mea, acestui doctor cred ca nimeni nu-i poate aduce acuzatii de coruptie,imbogatire injusta,trafic de influenta,etc.Si dansul face politica din placere si credinta doar pentru OAMENI.

 4. krudus Says:

  Domnule Presedinte, continuati cu binecunoscuta dvs. generozitate sa fiti bland cu incompetentii.Haideti sa ne miscam ceva mai operativ !Dl. Geoana a facut o politica externa buna si atat.Romanii au nevoie si de altceva decat Basescu, Videanu sau Negoita.Cred ca dupa 18 ani de imbogatire a oportunistilor de TOP 300,vine si vremea oamenilor normali, sa traiasca firesc in tara lor.Cu Adrian Nastase undeva in spate pe post de sef de campanie si strategie(poate reprezenta si o perioada de cainta necesara si benefica) si cu Sorin Oprescu,presedinte executiv sunt sigur ca ati castiga pe toate fronturile.Un procent de peste 45%, cu doctorul la conducerea partidului, este ca si asigurat.Medicul Oprescu, are absolut tot ce-i trebuie unui lider,si mai ales avantajul ca este cu adevarat omul care face o politica sociala.Succes, pt. ca de tzepe in piata Victoriei m-am saturat!

 5. partizan52 Says:

  Vreau un CONGRES P.S.D. , un CONGRES adevarat , nu trucat.
  Se impune domnule PRESEDINTE I.ILIESCU un CONGRES adevarat al PSD. Trebuie neaparat facuta o analiza serioasa a cauzelor care au dus la REZULTATELE dezastruoase obtinute de PSD la europarlamentare. Se imbata cu apa chioara cei ce sunt multumiti. Nu trebuie analizate rezultatele prin prisma procentelor , ci pe baza numarului de voturi obtinut de PSD. Atunci se va vedea DEZASTRUL produs de actuala conducere a partidului , de acest nefericit de PROSTANAC si slugile lui. Actuala conducere au luat un partid LA CHEIE , cu structuri si organisme de conducere foarte bine puse la punct. Ce au reusit sa faca din partid ? Se vede si din avion.
  Domnule ILIESCU , cereti convocarea unui CONGRES. Luati masurile care le considerati oportune pentru salvarea partidului. Nu-l lasati pe mana acestor nepriceputi , ca sa nu zic altfel. Delegatii la CONGRES sa fie alesi democratic , nu trimisi doar aplaudacii prostanacului. Sunt sigura ca vor incerca viciierea eventualului CONGRES prin delegati alesi pe sprinceana , asa cum au facut pentru alegerea lor. ASA NU SE MAI POATE. Interveniti , pentru ca aveti oamenii de partea dumneavoastra. Acum multi se simt tradati , neglijati , parasiti. In multe locuri au fost marginalizati si chiar inlaturati membri de partid care va sunt fideli dumneavoastra domnule ILIESCU. Sunt inca multi care doresc sa va ocupati locul ce vi se cuvine si sa limpeziti apele in PSD. Avem incredere in dumneavoastra.

 6. xanari Says:

  Domnule Iliescu multa lumea se face ca nu este nici o problema in PSD, multi din reprezentantii sai vor sa mentina starera actuala din diverse motive care n au legatura nici cu idelogia, nici cu binel partidului,nici cu electoratul.Stim bine .Dzbaterea este refuzata pentru ca isi permit sa faca acest lucru, pe cand un congres i ar obliga sa dea niste raspunsuri, sa participe la un dialog care va pune in discutie viitorul.Congresul este cea mai buna solutie si nu cred ca ar trebui sa va fie teama a va pronunta imperativ.PSD are nevoie de solutii cat mai rapide, nu de gentilete. Liderii actuali ai PSD nu sunt in situatia sa isi faca iluzii.Au renuntat de mult la confruntarea ideologica cu dreapta in favoarea unor combinatii esuate de putere si trebuie recunoscut faptul ca Geoana este unul dintre cei mai ridicoli lideri de pe scena politica care a pierdut confruntarile cu adversarii, dar a pierdut si electoratul.Populismul, demagogia au luat amploare pe fondul noncombatului PSD si a lipsei de alternative.PS/Ziaristii, in majoritatea lor au tratat corect afirmatiile dumneavoastra, cu toate ca pe agentii a aparut cererea de congres si pe antena la stiri au titrat Iliescu cere congres. Titlurile au fost mai imperative, dar trebuie sa intelegeti ca unori sunt necesare, lumea sa nu se mai ascunda dupa nunate cand nu mai e timp de nuante.Cu respect va salut si sper se ajunga la un congres.

 7. alindeva Says:

  Analiza cine sa o faca domnule presedinte?
  Cei care au adus aici partidul?
  Din pacate cei care au adus rezultate si in 1996,2000,2004 si chiar in 2007 nu sunt ascultati si pareri isi dau in continuare pierzatorii,cei care dau din gura ,dar nu-i voteaza nici macar o baba chioara(ma scuzati de expresie) fara sa vorbim de alte tipuri de electorat,dar asta este situatia.
  Ce tineri ne-au votat,ce electorat urban cu studii si alte idei alte actualei conduceri?
  Desi nu contest pregatirea profesionala a actualei conduceri,nu conving pe nimeni si pierdem si din electoratul traditional al nostru care nu se regaseste in actualul PSD.
  Adica nici cu ai nostri nici cu altii…………….
  De aceea ar trebui intervenit energic deoarece din pacate,partidul creat de dvs. a intrat intr-o situatie din care actuala conducere nu o poate scoate, SI IN 2008 NE VA SPUNE DUPA CE VOR PIERDE PARDON NE SCUZATI…………………………………………………………………………………..

 8. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu,

  v-am citit analiza, aveti dreptate, eu totusi cred ca “esecul” PSD-ului la alegerile parlamentare era de prevazut, nu cred ca Mircea Geoana are vre-o vina, cu toate ca Geoana a fost de multe ori contestat de colegii sai din partid totusi PSD a obtinut un scor onorabil, in conditiile care au fost , sa nu uitam ca o parte din votantii traditionali ai PSD-ului au trecut la PD, daca stau si analizez rezultatele as zice ca pentru mine PD-ul a primit o palma de la electorat, de ce ? in toate sondajele PD, se situa pe primul loc cu peste 50 la suta, e adevarat ca a scazut doar in ultimul sondaj.

  Am o intrebare Domnul Ion Iliescu, cum explicati popularitatea lui Traian Basescu , si cum explicati diferenta de procente intre PD si PSD cu 5 la suta ?

  Pentru cine doreste sa citeasca un articol, interviu interesant ofer linkul respectiv.
  O mostra de omenie

 9. diogenecainele Says:

  M-am exprimat asupra necesităţii analizei de care vorbeaţi precum şi a ceea ce trebuie să înseamne reforma PSD pe blogul personal.

  Înainte de toate, mi se pare inadmisiblă încercarea unora din conducerea actuală de a se face că nu văd problema gravă în care se găseşte PSD-ul de astăzi. Fotografia situaţiei aşa cum mi se înfăţişează mie poate fi citită aici.

  În ceea ce priveşte reforma PSD, acesta trebuie să îşi reconsidere înainte de toate în profunzime regulile de funcţionare, astfel încât să asigure reprezentarea în conducere a tuturor curentelor, de o manieră care să reflecte ponderea şi influenţa lor reală. De asemenea cred că PSD trebuie să încurajeze pluralismul intern şi nu excluziunea. Pluralismul intern este singura soluţie pentru ca, printr-o ofertă pe tot spectrul de stânga,păstrându-şi electoratul tradiţional, PSD să reuşească să câştige noi votanţi. Cred că modalitatea optimă este introducerea în interiorul PSD a unui scrutin universal(/amplificarea sistemului din 2004), în care toate funcţiile de conducere şi toţi candidaţii să fie votaţi de către membrii obişnuiţi. Care ar fi avantajele, inclusiv din punctul de vedere al câştigului electoral poate fi citit aici.

 10. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion ILIESCU !

  Recomand sa cititi urmatorul articol >>>

  Anticipat.

 11. radutokyo Says:

  Rezultate, confruntari politice, referendumuri si cine mai stie ce, nu cred ca ajuta Romania deloc in momentul de fata.
  Politicienii romani si-au luat ochii de la popor. Important este jocul, cine este la putere si cine este in opozitie.
  Majoritatea politicienilor romani fac de ras si isi bat joc de Romania.
  PSD-ul, partidul al carui membru sunt, este fragmentat, mi se pare ca nu isi gaseste directia, foarte multi au dezertat.
  Cei din partid ar trebui sa se adune si sa recladeasca partidul din interior. Organizarea lasa de dorit si fara o organizare temeinica, nu putem avea succes. Ne grabim sa aruncam cu noroi in altii in loc sa reconsolidam partidul. S-a pierdut foarte mult timp, s-au dus lupte istovitoare si ineficiente, s-au cheltuit bani, nu s-a lucrat in echipa. Disciplina, rigoarea, munca sustinuta, ar face ca PSD-ul sa se ridice la locul pe care il merita.
  Partidul trebuie sa fie o voce unita, sa gandim si sa luptam impreuna nu fiecare sa faca cum il taie capul. Unitatea inseamna putere.
  PSD-ul s-a indepartat de oameni, de popor, alta mare greseala.
  Tot ce pierdem, pierdem din propria noastra vina.

 12. radu popa Says:

  Cine sa faca analiza? BPN’ul, nu!? Sau Comitetul Director, adica vicepresedintii din BPN si subordonatii lor din teritoriu!? ok. cred ca m’am facut inteles. O sa vedeti, luni, adica maine, cata dreptate am avut. Vedeti ca o brigada serioasa formata din vicepresedinti, au sabiile sub masa, pentru momentul in care veti pronunta numele lui Serban Nicoale. De fapt, vorbim dupa ziua de maine. Stiti, ziua de maine nu moare niciodata…

 13. diotima9 Says:

  Domnule Presedinte,
  Ca ati pronuntat sau nu cuvantul “congres”, are mai putina importanta. Oricare ar fi modalitatea prin care actuala conducere PSD poate fi schimbata, este imperios necesara ! Si eu, ca si ceilalti simpatizanti (si, din cate am auzit, si membri PSD), ne dorim o conducere cu adevarat social-democrata ! Nu stiu cat de bun e dl. Geoana la externe (cred, totusi, ca diplomatia nu inseamna ratacirea de la o opinie la alta ca o bila de biliard dezorientata) dar ca presedinte de partid nu face fata ! A-l lasa pe dl. Geoana sa ocupe prima functie in partid inseamna a-i oferi d-lui Basescu inca un satelit. Nu simt nici cea mai mica afinitate fata de dl. Basescu. Luptati, d-le presedinte Iliescu, strangeti-i in jurul dvs. pe cei care gandesc la fel, asa cum ati stiut s-o faceti intotdeauna. In ceea ce ma priveste, sunteti omul in care am cea mai mare incredere !

 14. pogeal Says:

  PSD se afla intr-o mare criza, membrii de partid grupul de baza nu va accepta tradatorii in partid si mai ales in conducerea lui. Din pacate partidul a ajuns pe mina unor “gunoaie” de sorginte taranista precum Geoana, Corlateanu, Ilie Sarbu si familia, Dragnea (PD-ist), Dincu, Rus, si chiar Puscas (intelighentia de la Cluj) precum si o serie de oportunisti acceptati pentru banii necesari partidului.
  Banuim ca Geoana a fost “programat” ca impreuna cu grupul de la Cluj sa preia PSD-ul si sa-l inchine vajnicului portocaliu dirijat de marele licurici. “Oamenii” lui Soros in mare parte prietenii Departamentului de Stat nu sunt straini de asta, daca priviti putin in urma se vede originea atacurilor ce v-au vizat. O sa fiu transant si am sa va rog sa-mi spuneti daca dumneavoastra aveti o sustinere ferma din partea PES-ului?? Se pare ca Socialistii Europeni sunt “aerieni” si nu sunt interesati in implicari sociale, altfel spus suntem cam singuri. Este necesara o pozitie transanta privind activitatea din PSD-ul si stoparea amestecului American in activitatea partidului !!??…Daca privim cu atentie, se vad incercarile americane si ingerintele straine in partidele romanesti, se incearca chiar modificarea constitutiei pe placul portocaliilor (Ambasadorul SUA: Constitutia Romaniei nu este destul de puternica pentru a sustine o democratie puternica ). Ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, a declarat la emisiunea Profesionistii, difuzata sambata de TVR 1, ca Romania are o Constitutie insuficient de puternica pentru a sustine o democratie. “Nu exista o constitutie perfecta pe lumea asta. Dar sunt constitutii mai usor de schimbat, de incalcat, de manipulat in interese personale. Asa este Constitutia aici. Ar trebui ajustata, poate chiar conceputa din nou. Nu este un lucru usor, dar trebuie facut”, a declarat Taubman.(hotnews.ro) Asa ca acum stim ce ne asteapta si ce carti joaca Geoana si prietenii lui americani.

 15. perpessicius Says:

  PSD-ul in formula de conducere actuala nu poate prezenta garantia unui partid care sa ne guverneze.pe de o parte este o conducere formata din oameni mai tineri si mai ambitiosi dar lipsiti de anvergura,competenta politica si experienta.Niste tineri setosi de putere,penibili si demagogi care nu au nici un merit real introdusi in partid prin relatii.Pe de alta parte sunt si unii mai copti adusi de Iliescu si Nastase,tot fara nici un merit si lipsiti de valoare politica (faptul ca ai functie mare si apari la TV nu inseamna ca ai si competenta). Aceste doua categorii de oportunisti si uzurpatori au pus mana pe partid si profitand de parghiile acestuia incearca sa-i anihileze chiar pe cei care au creat partidul,i-au adus pe ei in partid ,i-au credibilizat si i-au facut din nimeni conducatori de partid si de stat. Uimitor nu?Iar acum musca mana celor care le-au dat totul cu o generozitate de neinteles. PSD-ul cu asemenea conducere mai mult manipulatorie decat capabila,demagogica si lipsita de creativitate politica a facut un scor bun la Euro par. pentru ca alegatorii captivi ai acestui partid voteaza brand-ul PSD creat de predecesorii lor.Actuala echipa de conducere traieste din fructele partidului creat de-a lungul timpului de altii si nu de ei.Ei sunt doar beneficiarii actuali ai eforturilor incepute inca din 1990.Ma mira usurinta penibila cu care spun si cred acesti oameni ca li se cuvin cele mai inalte posturi in partid si stat. Ce triumfalism si lipsa de bun simt!PSD-ul actual traieste in pacatul paricidului politic. La ultimile congrese si-au decapitat fara o minima morala “genitorii”partidului si ai propriilor lor cariere si averi,catarandu-se ei in locul lor. Acesti epigoni vor sa imite in a face politica pe cei care i-au primit la masa cu bucate fara nici un merit special. Epigonii raman tot epigoni.Palavrageala si lipsa de substanta pe care o manifesta la TV este edificatoare (niste tate in piata de verdeturi a calicilor).Vorbesc cu nonsalanta demagogica despre : politica,stanga-dreapta,despre tot cu o inconpetenta egala dar cu aere de ominiscienti si cu o gravitate de parca ei sunt micutii napoleoni alesi de divinitate sa reformeze lumea noastra. Intepati si aroganti,frivoli si cu o sete oceanica de parvenire ei vor sa ne convinga de exceptionalitatea lor unica dar cu toate acestea sunt usor de descifrat.Ai senzatia uneori ca tocesc acasa texte si apoi cu sufletul la gura ni le debiteaza noua.Ei mizeaza pe faptul ca multi vad putini cunosc,pe iuteala de gura si nebagarea de seama a electoratului,dar si a celor din PSD. Curat prestidigitatori ! S-au perfectionat in a vorbi cu aplomb despre nimic pentru a parea ca sunt vrednici de incredere. Depun multe eforturi pentru a ne arata ca se afla in treaba.Ei ca si altii speculeaza si mitologia in care societatea romaneasca dezamagita s-a scufundat. Juvenilitatea este unul dintre aceste mituri care prinde la populatie: astfel,daca esti tanar esti indreptatit,ti se cuvine totul,este suficient sa invoci starea biologica a tineretii pentru a avea dreptate din oficiu,a fi votat, a fi premier si presedinte si mai ales pentru a avea tupeul sa-i inlaturi pe altii pentru ca pur si simplu nu sunt tineri. Acest mod de gandire este unilateral si periculos pentru ca tinde sa instituie criteriul biologic (sa biologizeze valoarea si relatiile umane) intr-o societate care se vrea deschisa si democratica. Acest mit duce chiar la pierderea valorii si conpetentei care se vede inlaturata prin fictiunea de valoare si de competenta a criteriului biologic . Unii “baieti” nu stiu ca majoritatea lucrurilor serioase pe acest pamant au fost facute de barbati.Apoi ei nu stiu ca in traditia Marii Britanii (tara de origine a democratiei moderne) se spune ca la 50 de ani esti un om tanar in politica si ca abia dupa aceasta varsta incepi sa devii si competent. Poti fi exceptional intr-un domeniu de activitate dar in politica (organizarea si conducerea societatii-domeniu vast si complex) iti mai trebuie ceva: practica indelungata,cunoasterea nemijlocita a vietii si a oamenilor etc . Graba cu care acesti oameni afirma ca le pot si le stiu pe toate pare suspecta daca nu in mod vadit ridicola si periculoasa. Nu mai vorbesc de faptul ca aceasta judecata de ai gasi pe tineri mai buni decat pe ceilalti este o atatare intre generatii,adancirea voita si meschina a unui conflict ireconciliabil intre generatii. Esti uimit de faptul ca acesti domni orbiti de propria lor persoana si de interesele de a prelua ei toata puterea uita ca o asemenea conduita este interzisa de Constitutie in sensul ca nici o persoana indiferent de etnie,origine sociala,sex si varsta nu poate fi discriminata. Or,aici avem un caz tipic de discriminare pe criteriul varstei.regretabil acest demers al unor tineri politicieni culti si democrati dar fara stiinta elementara de carte si de decenta cuvenita.Se observa ca acesti domni cu cat dezvalui mai mult cu atat nu arata nimic. Ei sunt foarte culti dar desculti in politica.Ei spun ca reprezinta stanga dar ar fi bine sa-si mai revizuiasca aceasta afirmatie . De cand reprezinta ei stanga ? Din momentul in care au monopolizat acest partid creat de altii? Sau ei reprezinta stanga pentru posturile lor intr-un partid construit de altii ?

 16. camuiesti Says:

  Domnule presedinte,

  Majoritatea celor ce va scriu arata ceea ce stiti foarte bine: Geoana trebuie sa plece!
  Solutia este Sorin Oprescu care sa vizeze presidentia şi Adrian Nastase care, atunci cand PSD revine, sa fie numit prim-ministru.
  Aceasta inseamna:
  1. Propulsarea lui Sorin Oprescu si lansarea sa in cursa pentru presedintie;
  2. Refacerea imaginii lui Adrian Nastase, in primul rand prin “spalarea” publica de pacate (oamenii nu ii contesta capacitatea, ci moralitatea);
  3. Acceptarea de catre Adrian Nastase a pozitiei secunde;
  4. Acceptarea de catre toate grupurile din cadrul conducerii PSD a unei singure “partituri”;
  5. Axarea campaniei pe demonstrarea superioritatii fata de celelalte partide si nu pe denigrarea acestora;
  6. Prezentarea permanenta a elementelor biografice de greutate ale celor ce reprezinta partidul (in primul rand studiile si responsabilitatile pe care le-au avut, dar si elemente de genul sef de promotie, licentiat al prestigioasei…, membru al….
  7. Determinarea oamenilior de a vota si nu de a deveni indiferenti

 17. radupress Says:

  Intr-o tara in care nivelul de trai al populatiei este cel mai mic din Europa,unde saracia se simte ca la ia acasa, unde o mana de oameni au ajuns multimiliardari in dolari, populatia a votat in procent de aproximativ 70% cu partide percepute de dreapta.
  Dar oare mai avem partide de stanga pe esicherul politic ? Mai exista partide de sorginte social-democrata, si aici nu ma refer la etichete sau la retorica diversilor lideri politici care se afla in PSD, ci ma refer la fapte concrete, la exemplul personal, la crezul in ideile social-democrate.
  PSD-ul are mai mult ca niciodata nevoe de dumneavoastra spre a forma o echipa de oameni onesti, cu vederi social-democrate si pe care sa nu ii regasim in suplimentul revistei Capital la primii 300 romani.

 18. radupress Says:

  Romania, tara in care nivelul de trai al populatiei e cel mai mic din Europa, la
  alegeri s-a votat in procent de 70% cu partide de dreapta.Da domnule presedinte,
  este necesara o evaluare corecta a situatiei PSD-lui de o reorganizare si de
  reorientarea partidului spre o ideologie clara social-democrata si nu doar la
  nivel declarativ. Nu poti fi credibil daca nu demonstrezi si faptic si cu
  exemplul persunal ca esti de stanga. Mai mult ca niciodata PSD-ul are nevoe de
  dumneavoastra pentru a trece peste criza actuala.

 19. Gabriela Savitsky Says:

  Va tinem pumnii, e o veche superstitie scolareasca. Am citit cu atentie interviul d-lui Cozmanca.

 20. andaa Says:

  Domnule presedinte,

  Daca va pasa actionati. Lui Geoana ii cam fuge ,,flota de sub picioare”
  Va simtiti batran? Haideti, la lupta. Din istorie oricum nu va v-a scoate nimeni. Numai ca puteti face inca Istoria.

 21. olimpiu65 Says:

  am vazut la mai toti liderii actuali politici , inclusiv la presedintele tarii, ca au analizat superficial ce s-a intamplat in 25 noiembrie. si sincer nici nu cred ca sunt capabili de asa ceva.un lider psd incerca interpretarea intr-un stil vesel a unor rezultate incercand sa evite un esec in judetul sau.in loc sa analizeze slaba prezenta la vot si lipsa de mobilizare a electoratului prezenta cifre din care reiesea ca psd a luat mai multe voturi ca pd.bravo domnul dragnea.superba ascundere sub pres
  e mult mai usor si mai practic sa arati cu degetul pe altul si sa nu te uiti in oglinda.poate presedintele psd este indeajuns de suficient?!
  dar eu intreb: sperati domnule presedinte ca liderii locali vor initia o dezbatere la varf? sau se vor complace intr-o dulce asteptare?caci la vf psd eu nu vad o dorinta de analiza la rece

 22. serby Says:

  Dle Presedinte,

  A propos de analiza in PSD, e super tare interviul din “Jurnalul National” de azi cu dl. Cozmanca, cu care,de altfel, rezonez si eu!

  Deosebit de interesanta viziunea domniei-sale asupra rezultatelor de la recentele alegeri europarlamentare: “Decât să fiu într-un partid „reformat” condus de Geoană, Dragnea şi de aşa-zisul grup de la Cluj, care are perspectivă să facă sub 20% la alegerile viitoare, mai bine rămaân într-un PSD condus de Ion Iliescu, dar cu 30%-40%. Au ajuns la conducerea PSD oameni fără valoare, care nu au demonstrat calităţi politice şi care, practic, au contribuţii neînsemnate pentru acesta. Unii erau la Congresul din aprilie 2005 în partid numai de 1-2 ani, iar alţii de câteva luni de zile. Iar rezultatele congresului din 2005 se văd astăzi”! Probabil ca asa vad lucrurile multi din vechiul activ de baza al PSD!
  Daca actualii lideri continua sa faca echilibristica cu intregul partid intre Palatul Cotroceni(varianta la care achieseaza ‘celebrul” grup de la Cluj) si Victoria(Viorel Hrebenciuc), s-ar putea ca previziunile Dlui Cozmanca pt. viitoarele alegeri din 2008 sa se implineasca intocmai!
  In concluzie, dl. Presedinte, cel putin in calitate de (inca) membru(sau , de fapt, actual simpatizant, din cauza de neplata a cotizatiei!), sper ca ceva sa se intample cu acest partid, “ceva” insemnand nu asa-zisa “reformare” ci mai degraba identificarea sau regasirea unor lideri capabili, reorientarea, in viziune social-democrata, catre problemele reale ale cetatenilor, de care acestia nu duc deloc lipsa! Oare cu Dvs. Presedinte si cu o echipa motivata doctrinar(si nu interesata…material!) nu s-ar putea reveni la ceea ce a reprezentat odata PSD pentru romani si Romania?!

  Cu stima,

  Serban GEORGESCU
  Calarasi, jud. Calarasi
  E-mail: serban69@k.ro

 23. Salesman Says:

  hmmm… Domnule Iliescu, lasand populismul la o parte, nu credeti ca toate politicile sociale, social-democratia (aceasta struto-camila a vremurilor noastre) sunt responsabile pentru starea actuala de fapt din Romania?
  Mai exact, nu credeti ca ar fi fost potrivit un capitalism salbatic, un Eldorado autohton? Nu credeti ca toata aceasta polologhie pe tema sigurantei sociale, sigurantei materiale, sigurantei de orice fel este cea care a tinut pe loc evolutia? Nu credeti ca trebuia sa gasim si sa dezvoltam niste locomotive pentru societatea asta necajita, si abia apoi sa ii incurajam pe toti sa fie niste vagoane egale? Acum cine mai trage? Desteptii au plecat dezicandu-se de toti “egalii” lor, pana si mediocrii s-au plafonat, in schimb “atarnache” stau si prospera pe salariul minim care tinde sa fie tot mai mare…
  Nu credeti ca intai trebuia sa definim exact paturile, sa conturam foarte clar prioritatile Romaniei si abia apoi sa ne apucam sa le asiguram?
  Social democratia pentru romani, din punctul meu de vedere, seamana cu o asigurare de viata (cu capitalizare pt pensie) facuta la 22 ani de catre un student. Ce sa asigure? Pentru ce sa asigure? Pentru o pensie probabila? Aceasta asigurare nu inseamna decat o povara financiara in plus.

 24. beranger Says:

  Interviul cu Octav Cozmânca este interesant, intr-adevar. Problema este insa urmatoarea: un partid capata increderea electoratului nu doar pe “adevaruri”, ci si pe “impresii”. Poate dl. Cozmânca este un om cinstit si foarte capabil, dar din pacate are o imagine negativa in opinia publica, ca si alti cativa membri PSD cu vechime. De ce sa fie scosi “in fata” tocmai oameni cu probleme de imagine?

  De asemenea, ma tem ca dl. presedinte Iliescu nu are ce face, dar intr-adevar Mircea Geoana a dezamagit crunt. Dar rau de tot! Si nu pare ca-si da seama pe ce planeta se afla.

  Si-acum, vorba lui Vladimir Ilici: ce-i de facut?

 25. dadatroll Says:

  De asemenea, si de psihanaliza.

 26. cristimarius Says:

  astai problema cu presa. zici un lucru …apare altfel. exagerat, rautacios, agresiv, etc., numai cum vrei tu nu. dar nu ziaristul e de vina ci patronul cu interese si interese. dar banuiesc ca astea le stiti Dumneavostra. exemplu elocvent este cazul lui Gadea de la Antena 3 care zilnic are emisiune antibasescu. eu sunt de acord cu critica dar presedintele nu e singurul care greseste in politica romaneasca. mai avem premier, ministrii, parlamentari ….dar Gadea e consecvent….devine plictisitor

 27. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  este nefiresc sa feliciti pe cineva pentru ca e genial.
  Ma bucur ca PSD da semne ca s-a asezat si nu se mai fataie prin fata electoratului propriu, a simpatizantilor si a membrilor, cand spre Cotroceni, cand spre Victoria. Interviul acordat de dl. Cozmanca a transat limpede situatia reala a partidului. Cum stanga romaneasca nu isi poate permite sa piarda alegerile locale – fie si numai din motivul ca “statul social” este garantat de Constitutie, sper ca va exista intelepciunea necesara pentru ca pasii urmatori sa fie fermi, simpli, usor de inteles pentru cei care asteapta mesajele stangii si pentru cei pe care nu-i intereseaza, acum, politica.
  Referitor la ultima (in ordine cronologica) greseala a lui Traian Basescu, am scris pe blogul meu un “post”, desi ma gandesc la cu totul altceva.

 28. radun Says:

  sa traiti domnule presedinte fost!
  am si eu o curizitate. cum e sa bei cafea sau un sprit de iarna acum dupa basescu la golden blitz?

  @radun

  Sa traiti si dvs ! Imi pare rau ca va formulati curiozitatile malitioase, fara a verifica informatiile. Pentru corecta dvs. informare imi face placere sa va transmit continutul scrisorii adresate astazi redactorului sef al ziarului Libertatea ( publicatia care a vehiculat ne..stirea calomnioasa).
  Domnului Redactor Sef al jurnalului „Libertatea”
  Domnule Redactor Sef,
  In ziarul dumneavoastra din ziua de 3 decembrie 2007 a aparut, sub semnatura jurnalistei Musat Maria, un articol calomnios care ma priveste :”Iliescu iubeste „carciuma” lui Base. Articolul este, in ceea ce ma priveste, o penibila facatura de la un capat la altul.Nu am calcat vreodata in carciuma respectiva, si cu atat mai putin nu fac politica in restaurant. Am condamnat aspru acest obicei nefiresc al politicienilor de a lua decizii in restaurante si nu acolo unde trebuie facuta politica: parlament, sedii de partide, spatii publice.
  Prin urmare, domnule Redactor Sef cer si astept scuze publice din partea ziarului dumneavoastra, in caz contrar ma voi adresa justitiei.
  Ion Iliescu
  Probabil că nu există nimic mai vicios decât calomnia. „Calomnia nu reprezintă altceva decît « zgomotul » pe care îl fac cei nevolnici”.( Diogene)

 29. kawfnam Says:

  Domnule presedinte, nevoia urgenta de a lua masuri referitoare la viitorul PDS este de natura sa conduca societatea social-democrata la jocuri murdare in interiorul partidului. Din punctul meu de vedere cariera dumneavoastra politica cat si experienta pe care o aveti trebuie sa isi spuna cuvantul in aceasta perioada de criza pentu partidul nostu si de aceea trebuie sa va implicati si sa implementati o echipa capabila la carma PSD. Eu as sugera varianta Sorin Oprescu presedinte secondat de dumneavoastra si de Adrian Nastase, intrucat imaginea cu care partidul trebuie scos din aceasta mocirla trebuie sa fie una curata, iar Sorin Oprescu este un bun manager, un om carismatic si sincer nu am auzit nimic in neregula legat de domnia sa. Am convingerea ca este singura persoana care ar putea sa beneficieze de o suficienta popularitate incat sa poata obtine o victorie la urmatoarele alegeri.

 30. alintoma Says:

  Domnule Presedinte

  Cred ca problemele PSD incep in momentul in care ne confruntam cu o mana de oameni instaurata la conducerea lui care sunt incapabili sa poata sa faca fata PD si mai nou PDL printr-o stanga covarsitoare multumindu-se cu un scor rusinos si acest lucru este demonstrat de ultimele alegeri. Domnule Iliescu, dumneavoastra cred ca sunteti in masura sa intemeiati o echipa care sa poata sa castige alegerile si din punctul meu de vedere trebuie gasit un Lider care sa nu aibe o imagine patata si care sa fie suficient de carismatic incat sa poata sa faca fata tuturor bataliilor politice ulterioare instalarii noii conduceri a PSD. Eu va recomand pentru aceasta schimbare, Oprescu deoarece doctorul este cea mai potrivita persoana pe care partidul o are astfel incat sa poata sa isi permita extinderea politica in urmatoarea perioada. Cu o echipa puternica in spatele lui si cu dumneavoastra cred ca Sorin Oprescu ar fi in masura sa faciliteze reintrarea in politica a PSD la un nivel foarte ridicat.

 31. mihnea Says:

  Va informam ca blogul dvs a fost listat pe Codex Politicus, un proiect noncomercial despre influenta noilor forme de media in politica romaneasca. Pentru o imagine de ansamblu a blogosferei politice romanesti, puteti vizita http://digitallights.net

 32. emilpfeiffer Says:

  Domnule presedinte,

  Eu cred ca aveti dreptete, adica o analiza serioasa se impune. Cred ca este o ocazie buna ca la alegerile din 2008 sa se impuna un partid autentic de stanga (desi pot fi discutii relativ la aceasta exprimare – adica ce inseamna “autentic de stanga”) si sa faca ca viata celor multi sa fie mai buna. Nu cred ca viata ar trebui a se schimbe radical de la o zi la alta, ci ca schimbarile sa fie simtite, sa se manifeste in viata nostra a majoritatii romanilor.
  Pana acum, s-au facut doar schimbari in folosul “elitei” in folosul celor din conducerea unor comisiim mai mult sau mai putin importante (adica a conducerii de stat, de guvern, din conducerea judetelor si a oraselor etc).
  Este (cred) timpul ca schimbarile sa nu fie facute in i8nteresul acestora, ci in interesul majoritatii.
  Emil Pfeiffer (pfeiffer_emil@yahoo.com).

 33. goofy2007 Says:

  Buna ziua, Domnule Presedinte

  Va supun, pe aceasta cale, atentiei lista proiectelor propuse spre finantare din fonduri structurale. Va rog sa va uitati ce titlu poarta proiectul de la pozitia 24 – Primaria Municipiului Suceava, SIVECO – Sistem Informatic Integrat pentru eficientizarea activitatilor… Asta apropos de cine, pe ce criterii si cui imparte “cascavalul”. SIVECO este, de altfel, implementarul si integratorul de “succes” al sistemului de plati de la APIA pentru care Romania este trasa de urechi la UE. Un alt vanzator de pixuri fara mina, sport care, de altfel, inlocuieste, cu succes, oina, de ceva ani incoace. Adica sport national.

  http://modernizare.mira.gov.ro/documente/lista%20fond.pdf

  Va multumesc pentru atentie.

 34. Bibliotecaru Says:

  Domnule Ion Iliescu,
  Aş avea o întrebare care mă macină de mult timp. De ce oare când cineva din politica românească face o analiză, rezultatul analizei este sistematic în favoarea sa, când va veni vremea analizelor nepărtinitoare, relevante?

 35. andron Says:

  Electoratului de stanga ii se promite analize la PSD,i se promite atitudini si actiuni ce vor duce la relansarea stangii, birouri, consilii si congrese. Promisiuni… de fapt alegerea lui Mircea Geoana si mai apoi debarcarea lui Adrian Nastase s-au facut prin vointa presedintilor organizatiilor judetene (Confort) ce au dorit mai multa autonomie, o conducere mai putin autoritara inclusiv in plan financiar si liniste pentru propriile “piramide”. Cine acum poate sa ii deranjeze ? Are curaj Mircea Geoana sa ceara demisiile de onoare presedintilor organizatiilor judetene cu rezultate slabe?
  Cine crede ca nu are dreptate atunci cand spune ca in cazul unui congres castiga detasat? Uitati-va pe pagina PSD cine sunt membri Consiliului National, credeti ca cei ce sunt acolo vor vota cu inima sau la indicatia varfului de piramida? Ati vazut cumva vre-un lider care sa isi asume erorile si sa isi prezinte demisia de onoare in afara lui Sorin Oprescu?
  Am apreciat demisia de onoare a lui Sorin Oprescu, a dovedit demnitate, integriate morala si nu in ultimul rand cinste, o nobila virtute pentru mine, pentru dvs?
  In partid si in politica nimeni nu apreciaza aceste calitati si chiar mai mult aceste atitudini sunt trecute la derizoriu, la ridicol.
  Doriti competenta si rezultate? Modificati Statutul PSD, Presedintii Organizatiilor Judetene, Presedintele si Vicepresedintii sa fie demisi de drept la un rezultat negativ (in judet sau pe plan national). Suntem in capitalism sa cerem prin Statut competenta de la liderii PSD si nu yesmeni.
  Dati jos oportunistii. Octav Cosmanca are dreptate.

 36. Ionut B. Says:

  O analiza asupra unificarii dintre PD si PLD, o consecinta a alegerilor europene:

  http://ratingpolitic.wordpress.com/2007/12/05/pd-pld-pro-si-contra/

 37. africakorps Says:

  Domnule presedinte cred ca pentru a readuce PSD-ul pe linia de plutire trebuie cu adevarat sa faceti o schimbare in strategia dumneavoastra.
  Nu inteleg de ce nu il sustineti pe doctorul Oprescu? In acceptiunea mea ar trebui sa devina centul schimbarii in PSD impreuna cu dumneavoastra si cu domnul Nastase evident.

 38. ionstejaru Says:

  Buna seara.
  Domnule presedinte, pe 23 noiembrie m-am decis sa va scriu pe blog. Am incurcat itele si am ajuns pe adresa http://itblogger.ro/ion-iliescu-blog-da-ati-citit-corect/. Pana la urama, bine ca am facut-o si acolo!
  Ca sa recuperez timpul pierdut va atasez acele texte.

  Ion Stejaru:
  Buna seara. Domnule presedinte, am sa va spun multe. Sper sa nu va plictisesc si sper sa va pot fi de un real ajutor. Repet, am multe sa va spun si cred ca de acum incolo, periodic, am sa va scriu pe acest blog. Practic, cel putin pentru mine, este singura posibilitate in care, dupa multi ani, pot lua legatura cu dvs. fara a fi verificat sau cenzurat de structurile de partid. Incep prin a va prezenta o realitate cutremuratoare, ce aduce mari deservicii partidului. Pe undeva este principala explicatie pentru care PSD nu da dovada de putere, de decizie in a declansa reforma la nivelul structurilor teritoriale de partid. Am studii superioare si am activat inca din 1990 in Frontul Salvarii Nationale iar apoi am facut parte din primele structuri ale PDSR. A venit PSD si am ramas pe baricade. Totul s-a terminat in 2004, cand dezamagit de ceea ce se intampla in partid am decis sa ma retrag si sa nu ma mai implic in politica. MOTIVUL Desi in organizatia locala X exista numerosi oameni de caracter, cu pregatire, capabili si devotati, posibilitatea de contact la nivel central a fost blocata prin realegerea repetata al aceluiasi sef si aproape a aceleiasi echipe. In organizatia locala din care am facut parte odata cu infiintarea PDSR, pana in prezent, exista acelasi unic presedinte desi toata activitatea depusa de domnia sa nu justifica nici pe departe acest statut. Folosirea rudelor si prietenilor la alegerile interne, cumetriile si relatiile cu liderii judeteni ai partidului, implicarea in structurile de conducere ale administratiei locale, cu generarea de fapte de coruptie care i-a adus o imbogatire subita, peste noapte, au creat o celula inflexibila si greu de schimbat. La referendumul pentru demiterea actualului sef de stat, presedintele PSD al organizatiei X si-a indemnat propriul electorat sa voteze cu… Basescu. Incredibil, absolut incredibil! De ce? Prietenii si afaceri cu baietii destepti de la PD! La alegerile locale din ultimii ani, presedintele-nemuritor al organizatiei X a scos procente absolut jenante, cam de sase ori mai mici decat scorul mediu pe tara obtinut de partid. Mai sunt si altele despre care am sa va mai scriu. Aceasta este realitatea intr-un loc din tara asta. Daca in fiecare judet sunt vreo cinci, sase cazuri asemanatoare este jale mare! CONCLUZIE Ca presedinte de onoare al PSD cereti conducerii executive declansarea unor investigatii de anvergura, la nivel national, pentru evaluarea exacta a tuturor organizatiilor locale. Modificati statutul partidului, astfel incat sa nu mai existe portite pentru alegerea pe viata a unor presedinti. Verificati scorurile la alegerile locale din ultimii opt ani si demiteti pe sefii locali care nu si-au facut treaba. Este poate unica sansa de a incepe adevarata reforma! Eu raman alaturi de dumneavoastra si voi reveni atunci cand situatia se va ameliora. Cu respect, Ion Stejaru 23 Noiembrie 2007 1:29 am

  Ion Stejaru:
  Buna dimineata. Domnule presedinte, din nefericire rezultatele alegerilor pentru parlamentul european confirma ceea ce v-am scris in mesajul cu nr. 27. Din pacate, acolo jos, la baza piramidei, exista lideri de organizatii locale, nu putine la numar, care fac alte jocuri decat ceea ce ar dori partidul. Daca pe baza de statut sunt greu de prins, procentajele obtinute la ultimele doua alegeri locale, la referendumul din primavara acestui an si la europarlamentare le tradeaza… tradarea. Cineva trebui sa raspunda. Demiterea lor si a celor care au acoperit pana acum realitatea proncentelor este singura solutie de relansare a partidului. Daca va fi asa, acele 9-10 procente, care lipsesc astazi PSD, se vor intoarce inapoi. Va doresc o zi buna. Cu respect, Ion Stejaru 27 Noiembrie 2007 9:42 am

  Ion Stejaru:
  Buna seara. Domnule presedinte, revin cu aceeasi tema. In interventiile de pana acum va spuneam de erodarea bazei partidului. Faptul ca unor lideri de filiale locale le place doar sa se auda strigati „domnule presedinte” o dovedesc scorurile reusite de ei la europarlamentare. Sunt organizatii care au scos cu 50% mai putin decat media pe tara a partidului. Ba chiar si mai rau decat atat. Cunosc cazuri in care, ca si la referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu, din primavara, acestia au avut intelegeri tacite cu liderii locali ai PD. Simpla verificare a numarului de voturi si discutii cu oamenii din localitatile respective vor confirma ceea ce va spun. Timpul nu mai are rabdare. O primenire a conducerilor din teritoriu poate insemna un nou inceput pentru PSD. Acum. In primavara va fi, poate, prea tarziu. Alegerile locale bat la usa! Cu respect, Ion Stejaru 6 Decembrie 2007 12:53 am

 39. cirlovacristian Says:

  Buna seara.
  In primul rind PSD-ul nu este” singur reprezentant al stangii romanesti ”;in cel mai rau caz unul dintre partide.Noi, oamenii,suntem singurii reprezentati ai stingii romanesti.Am tinut sa precizez acest fapt deoarece un partid este format ,printre altele si de oameni.Acesti oameni care contribuie la formarea partidul pot fi mintiti sau la rindul lor pot minti(depinde de rangul postului pe care-l ocupa in partid/conducere.In platforma partidului poate exista aceasta orientare de stinga dar in structurilede conducere poate ca nu(va rog sa-mi aratati citi oameni din conducerea PSD-ului chiar cred in platforma partidului,in statut si chiar in constitutia tarii).Eu personal nu sunt membru PSD,dar ca orientare cred ca ”sunt” de stinga.Din cite partide sunt in Romania niciunul nu ma poate reprezenta in nici o structura(ma refer la consiliile municipale,parlament,parlament European etc).De ce?Pentru ca am sesizat de fiecare data in fiecare partid existenta coruptiei.Chiar si acum cind facem parte din Parlamentul European, noi Romanii ne-am dus cu oameni ,mai mult sau mai putin, corupti(nu uitati coruptia imbraca diferite forme).Nu toti romanii cunosc sau poate ca nu pe toti Romanii ii intereseaza ca in Parlamentul European au ajuns oameni corupti(spre ex.Adrian Severin 1988-1989 RDG-daca nu ma insel).
  Tocmai de aceea PSD-ul nu este ” singur reprezentant al stangii romanesti ”.Personal cred ca exita probleme in PSD la nivel de personal nu de orientare sau interpretare(ex.ministru de interne pus/sustinut de catre Ion Tiriac-pe cine a convins dl.respectiv cu profesionalismul sau?).
  Cred ca dv.sunteti singurul-din conducere-care ati demonstrat orientarea de stinga;dar cu o floare nu se face primavara.
  Inca o data vreau sa punctez:PSD-ul nu este singur reprezentant al stangii romanesti mai suntem si NOI-oamenii normali.
  Va multumesc

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: