PRIMII PASI IN BLOGOSFERA

Privita din afara „blogosfera pare preocuparea unor persoane care isi cauta ocupatie”, opinam cu ceva timp in urma. Acum, IN CUNOSTINTA DE CAUZA regret aprecierile pe care le-am facut. Este si asta o recunoastere a erorilor trecute !

Este fantastic sa afli intr-un interval scurt de timp opiniile a sute de oameni asupra problemelor ce te framanta, sa primesti incurajari dar si negari, sfaturi si aprecieri mai mult sau mai putin critice. Cu stangaciile inerente inceputului fac primii pasi in aceasta lume captivanta. In cele peste 30 de ore petrecute pana acum in compania virtuala a blogerilor am gasit multa sensibilitate, idei noi, multa introspectie si implicare in realitatile cotidiene. Faptul ca la lansare am primit 34.915 vizitatori ( potrivit Blog Stats for ECHILIBRU ) iar numarul mesajelor primite depaseste 300 determina urmatoarele precizari :

1. Citesc personal si raspund tuturor mesajelor ( in limita timpului disponibil, estimat de mine : o saptamana. ( daca voi reusi… ramane de vazut ! ).

2. Nu cenzurez nimic. Anumite cuvinte sau asocieri determina rejectarea automata a mesajului. Fiind avertizat ca se pot strecura erori, ieri am verificat si spamurile. Mai mult de jumatate au fost publicate, urmand a se modifica setarile pentru spam. Asa spun specialistii !. Recunosc ca, la programare chiar nu ma pricep.

3. Temele de interes, determinate de climatul politic electoral actual vor face obiectul postarilor de moment. Ulterior ponderea va fi acordata solutiilor de schimbare in bine a Romaniei in care cred si voi crede intotdeauna.

4. Manifest disponibilitate totala fata de propunerile de imbunatatire a blogului meu.

5. Blogul meu nu va insera publicitate ( reclama pay per click ) asa cum imi sugerau unele mesaje.

6. Blog-rolul va fi actualizat pe masura ce voi avea timpul de a cunoaste partenerii. Nu imi impun selectii discriminatorii !

MULTUMESC SINCER PARTENERILOR DE BLOGOSFERA PENTRU MODUL IN CARE AM FOST PRIMIT IN ACEST MEDIU DE COMUNICARE, DELOC “OSTIL” ( PANA IN PREZENT), MULTUMESC CELOR CARE IMI ACORDA INCREDEREA, TIMPUL SI SPATIUL LOR VIRTUAL PENTRU COMUNICARE.

94 Responses to “PRIMII PASI IN BLOGOSFERA”

 1. Erik Says:

  ”la programare, chiar nu mă pricep” – veți fi taxat pentru asta:)
  Trebuie făcut mai lizibil ce ați scris…

 2. diotima9 Says:

  Sa fiti convins ca apreciem pasul facut si, personal, voi astepta cu rabdare sa ne raspundeti, imi dau seama ca timpul va este limitat dar, totodata stiu ca sunteti cel mai sincer si constiincios dintre politicienii romani.

 3. transywoman Says:

  Mie nu mi-a aparut un mesaj in care va intrebam de mineri, mai bine zis cit a costat aducerea lor la Bucuresti + cit ne-au costat consecintele aducerii lor? Credeti ca acest cuvint “miner” determina rejectarea automata a mesajului? Si calculatoarele au resentimente fata de bietii oameni, masa de manevra fara vina?
  Domnule Iliescu poate iar sunteti cinstit si va inconjurati de “specialisti “mincinosi. Nu cenzurati dvs dar mesajul NU este acolo…Asta e realitatea. Inca nu sunteti IN CUNOSTINTA DE CAUZA.

 4. japonezul Says:

  D-le Iliescu, desi nu mi-am propus sa postez pe blogul dumenavoastra intrucat, asa cum ati vazut si la mine pe blog, scopul intrarii mele in blogosfera este unul bine determinat, am sa-mi permit sa va sugerez urmatorul lucru: este de preferat sa NU selectati optiunea care va introduce in topurile wordpress.

  Motivatia este urmatoarea: personalitati de talia dumneavoastra care intra in aceasta blogosfera vor atrage extrem de rapid FOARTE multi cititori. Pe masura ce vor intra si altii topurile vor fi dominate de politicieni, vedete, jurnalisti etc care beneficiaza deja de o expunere foarte mare. Efectul resimitit va fi acela ca noi restul, “anonimii” nu vom mai avea vizibilitatea in acest spatiu.

  Multi blogeri sunt de parere ca aceste bloguri (ale personalitatilor) vor fi adevarate platforme de campanii, “razbunari” etc iar aceste lucruri nu au ce sa caute aici. In curand se va ajunge ca in topul blogurilor sau post-urilor sa se gaseasca in primii 100 numai politicieni, actuali sau fosti, ziaristi de renume si tot asa. Va fi foarte greu pentru mine, de exemplu, sa am acces la gandurile, opiniile sau problemele blogerilor “anonimi” care nu vor mai intra in acel top.

  Va pot sa exemplul d-lui Nastase care nu intra nici in topuri si nu afiseaza nici hit-urile. Sper sa fi fost destul de explicit in aceasta expunere destul de mare.

 5. casutac Says:

  Domnule Presedinte prezenta dvs. pe blogosfera este nu curaj ci obligatie. Obligatia de a a da un raspuns ofensivei media declansate direct sau prin diversi trepadusi interpusi de Basescu.
  NU cred in mai binele Romaniei fara un puternic partid de stinga. Cu scuzele de rigoare la ora aceasta sunteti departe de a fi un partid puternic.
  Iar un puternic partid de stinga se face cu oameni de stinga. Ce aveti la conducere acum in PSD sunt orice altceva dar nu oameni de stinga. Nu ati stiut sa gestionati niciodata pierderile de alegeri. Nici acum nu inteleg de ce in structurile de conducere ale partidului au fost numiti (nu cred inca in alegeri corecte in interiorul partidelor – si dvs. nu aveti cum sa ma contraziceti) oameni care au avut functii de conducere in guvern. O mare greseala care conduce intotdeauna la aparitia de grupuri divergente in interiorul partidului, la posibilitatea ca acesta sa fie atacat datorita greselilor comise de cei participanti la guvernare (fosti ministrii sau persoane publice) si nu in ultimul rind un bun ministru nu este si un bun politician (e valabil si reversul).

  Intrebarea mea este cum veti putea dvs si PSD sa atrageti spre stinga tineretul (studentii in Romania voteaza contrar “normalitatii” cu dreapta), intelectualii (altii decit “elitistii”, intelectuali sunt si inginerii si economistii, si in general cei care au reusit sa citeasca mai mult decit presa zilnica)?
  Aveti oameni?
  Aveti metode?
  Aveti programe?
  Cu ce ma atrageti pe mine nu numai sa fiu simpatizant al stingii ci sa devin militant?

  Mai presus de toate politica ar trebui sa insemne bun simt (O chestie pe care Jucatorul nu o pricepe) si asta ar trebui sa inteleaga toti cei care studiaza fenomenul politic in tara asta.
  Imi este teama ca Domnul Presedinte Constantinescu a a vut dreptate cind s-a legat de aceasta “elita” aservita unor interese meschine.
  In ultima perioada vazindu-va alaturi pe dvs. si DL>Constantinescu m-am simtit mult mai relaxat. Ar putea fi o sansa ca Kitch-ul si prostul gust sa plece din Cotroceni.

  As vrea sa intru in politica. Dar numai din bun simt.

 6. Alin Says:

  O sa ne povesti si depre lovitura de stat? Despre mineriade? Despre cum ma faceati golan atunci cand protestam democratic impotriva dumneavoastra?

 7. mihaimoldoveanu Says:

  Domnule preşedinte,

  Întrucât dumneavoastră aţi avut intodeauna o relaţie corecta, uneori chiar amicala (chiar si cu miniştrii care ulterior au devenit adversari politici), cu diplomaţia româna, mi se pare ca opinia dvs. in legătura incredibilul asalt mediatic la care este supus Ministerul de externe este importanta.

  Eu sunt diplomat si atât din practica de peste 15 ani in MAE cât si din lecturile mele despre diplomaţia trecutului, pot sa spun ca niciodată diplomaţia româneasca nu a fost mai înjosita si mai umilita, de parca cineva si-ar dori cu tot dinadinsul sa distrugă ultima reduta a demnitatii naţionale a romanilor din România.

  Dar ştiu ca nu este aşa si ca doar incompetenta majoritatii politicienilor si reaua credinţa evidenta a presei, nu conspiratori oculţi, au condus la lipsa de respect si de consideraţie fata singura instituţia romanesca care a adus un plus de imagine in lume, indiferent de circumstanţele politice interne.

  Din deficitul curent de prestigiu, nedrept si artificial creat, in contextul rivalităţilor politice exacerbate de apetitul pentru scandal al presei, MAE nu-si va reveni prea curând.

  Eu cred ca unica soluţie imediata este extragerea definitiva a diplomaţiei din cloaca politicii interne fie prin
  (a) atribuirea definitiva a postului de ministru de externe unui partid politic mic, eventual primul dintre cele care nu acced in parlament, fie, mai bine
  (b) prin numirea in funcţia de ministru de externe a unor diplomaţi de cariera, cu experienţa profesionala in tara si in exterior, cunoscători ai cutumelor si standardelor diplomatice, vaccinaţi împotriva maladiilor nefaste ale politicii interne, capabili sa servească interesul naţional si nu grupările politice rivale.

  De asemenea, dumneavoastră aţi putea interveni in extirparea acestui cancer stupid al atitudinii politice si mediatice care, din ignoranta vinovata sau incompetenta indolenta, încearcă sa reducă complexitatea responsabilităţilor diplomatice, la serviciul de relaţii la ghişeu sau de asistenta consulara pentru puscariasii si infractorii din întreaga lume.

  Va mulţumesc pentru lectura acestor rânduri,

  Mihai Moldoveanu,

  Bucureşti

 8. angelicah Says:

  felicitari pentru vitalitate!

 9. mihnea30 Says:

  Domnule Presedinte,

  Asteptam sa “intrati in paine” cum s-ar spune, acum ca ati vazut ca suntem multi cei ce pretuim ideile, opiniile, sfaturile Dvs. (desi nu ma indoiesc de faptul ca deja stiati asta).
  Ideile pe care le-ati enumerat in “Primii pasi in blogosfera” sunt extrem de generoase si asteptam sa fie puse in practica in masura in care considerati Dvs. ca acest lucru ar fi util.
  Sunt unul din tinerii care va vor citi cu respectul datorat unui sef de stat (sef de stat in adevaratul sens al cuvantului, nu ce avem azi) postarile.

  Mult succes pe mai departe la “bloggarit”, domnule Presedinte!

 10. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  Apropo de SPAM

  Nu toate linkurile atasate de utilizatori in comentariile lor sunt SPAM. Unii pur si simplu au situri facute de ei, cu ajutorul carora isi demonstreaza afirmatiile.

  De exemplu: daca sustin ca in America de Nord, majoritatea blocurilor sunt construite din lemn si au o calitete net inferioara celor Romanesti, trebuie sa prezint niste dovezi, adica este necesar sa dau o adresa catre niste poze facute de mine cu locuinte nord americane pentru ca lumea sa-si faca o idee.

  DECI CONCLUZIE

  Vedeti cum cenzurati adresele date in comentarii, deoarece multe din ele sunt bine intentionate neavind nici o legatura cu reclama.

 11. darius2nd Says:

  din punct de vedere al “stofei” politice, sunteti printre putinele persoane pe care le stimez. Un astfel de contact direct nu poate fi decat apreciat, informatiile sau sa zicem un anumit know-how nu poate fi mai usor de transmis.. mai departe…

 12. serby Says:

  Buna seara,dle Presedinte!

  Sincere felicitari pt. alegerea facuta! Un schimb de idei cu Dvs., fie si in aceasta forma virtuala, nu poate fi decat benefic!

  Multa sanatate si succes in blogosfera!

  Cu bune ganduri,

  Serban Georgescu
  Calarasi, jud. Calarasi

 13. termometru Says:

  nu cred ca scrie iliescu pe blog… iliescu are alt stil.

  iata si fata urata a blogosferei… oricine se poate da drept oricine.

  se vor vinde si tricouri “ion iliescu”??

  da, sunt dezamagit.

 14. olly91 Says:

  nici eu nu cred ca mai sus sunt cuvintele lui Ion Iliescu, si asta nu pentru ca i-as cunoaste stilul ci pentru ca e foarte putin probabil ca el sa aiba timp de un blog si ce ma doare mai tare e ca multa lume o ia de buna …

 15. liora275 Says:

  Felicitari domnule Ilescu pentru idea de a avea un Blog Personal va marturisesc la vreme respectiva nu v-am apreciat la justa dv valoare .Poata influentata si de ceia ce presa relata (o parte a presei expresia dv !)dar in timp eliminand toate acuzele care vi se aduc si judecandu-va ca om si om politic mi-am schimbat parerile. Sincer va spun ca la aceasta actiune a contribuit si faptul ca am inceput sa va compar cu alti presedinti ai tarii …Si aici va asigur ca ati devenit castigator.! Si sper sa ramaneti asa. Va asteptam comentariile pertinente pe blog Va doresc numai bine si va asigur de sincerul meu respect …tardiv dar tot e mai bine decat deloc!

 16. Maria Barbu Says:

  Dle Presedinte,
  sincera sa fiu, nu ma asteptam sa intrati in aceasta aventura a blogging-ului, dar ma bucur foarte mult ca ati facut acest pas.Asta dovedeste curaj, flexibilitate, deschidere, forta interioara. Mereu am crezut ca sunteti un lider exemplar si stiti ca mi-am asumat aceasta opinie. Modelul dv este greu de urmat pentru cei are nu sunt seriosi si dispusi sa faca mereu eforturi pentru a evolua.
  Singurul meu regret este acela ca nu am reusit, acum cativa ani, sa va conving de importanta proiectului meu de realizare a unui Institut Roman de Leadership, dar, asa cum fiecare om are destinul lui si ideile ori proiectele au destinul lor si sper ca acest Institut se va realiza cat mai repede posibil. Dar nu oricum, ci ca institutie serioasa, care sa duca la formarea une noi clase de lideri politici pentru Romania, lideri care sa aiba insa si modele exemplare cum sunteti dv, si nu spun asta ca sa va flatez ci pt ca realmente cred ca aveti continutul unui om de Stat de mare anvergura, iar ceea ce numesc eu “om de Stat” este cel mai performanant model de lider politic de top.

 17. florin92 Says:

  Buna Venit in blogosfera Dnule Ion Iliescu :)…Ma bucur sa observ ca un om de seama dvs. si-a facut blog :)…Cu Multa stima si respect…

  Oltean Florin…elev 15 ani

 18. raulnecesar Says:

  mey draga domnule, daca aveti reclama pay per click nu inseamna ca sunteti comunist. au contraire…mai aveti de invatat!

 19. cucoslaura Says:

  sper ca intrarea in blogosfera va va apropia mai mult de tineri si ii veti ajuta mai mult pe cei care vor sa se alature organizatiei de tineret al partidului din care faceti parte…
  succes in blogosera!!!

 20. emigrantul Says:

  Domnule Ion Iliescu,

  Revolutia din 1989, a carui principal actor sunteti, nu a reusit sa faca mare lucru pentru Poporul Roman. Daca ar fi sa efectuez o comparatie as asocia evenimentele sfirsitului de 1989 cu restauratia monarhiei din Franta anului 1814 si nu cu revolutia din 1789 care mai degraba ar putea fi comparata cu ce s-a intimplat in Romania prin august 1944. Asadar, propabil in curind ne asteapta un fel de 1848 cind vom inlatura de la putere mafia capitalista care paraziteaza tara si vom reinstaura comunismul.

  Daca ar fi stiut romanii ca miscarea din 1989 a fost doar pentru ca infractori gen Gigi Becali ( justificarea acuzatiei o gasiti aici http://www.sondaj.php0h.com/becali.php ) sa se lafaie in bani si pe la televizor sfidind oamenii care muncesc, deci daca s-ar fi stiut nimeni nu mai iesea in strada iar tara si-ar fi accelerat dezvoltarea economica pentru ca din cite am inteles datoria externa era platita deci perioada grea trecuse.

 21. Ionut Oprea » Ion Iliescu:NU pentru pay-per-click :) Says:

  […] Pe mine m-a omorat de ras fraza asta: “5. Blogul meu nu va insera publicitate ( reclama pay per click ) asa cum imi sugerau unele mesaje.” Din Ceea ce imi propun sa fac pe blog, volumul 1. […]

 22. aurels Says:

  Fostule domnule presedinte, laudabila initiativa dvs. pentru a avea contacte directe cu cei care vor sa va transmita opinii, si nu sa va injure. Va spun sincer ca nu v-am votat niciodata si nu regret. Regret insa altceva: faptul ca ati concentrat in FSN, PSDR si PSD numai oameni care au avut pozitii in fostul aparat comunist. Regret ca ati intrat in politica de dupa ’89 incercand uneori stangaci sa va aratati superioritatea, comparativ cu Ceausecu. Nu va contesta nimeni calitatile si pregatirea, insa astea sunt suficiente? Regret ca ati inceput capitalizarea numai prin ‘partid’ (incepand cu PSD, ma rog partidul pe care l-ati condus) prin orice mijloace. Acest proces odata impamentenit continua si acum! Nu aduc in discutie exemple concrete, le stiti f f f BINE! Regret ca ati continuat nu comunismul (greu de definit si tocmai prin asta o capcana), ci sistemul demagogic al cuvantarilor sterpe si inutile (obicei pastrat si acum! din pacate). Regret multe…. Ce ati semanat, aia culegeti acum!… Nastase, Geoana, etc… Printr-un ciudat paradox ati deschis niste cai prin care hazardul sau istoria l-a urcat pe un om total nepotrivit sa conduca Romania: Traian Basescu…acum acesta va scuipa coji de seminte in cap, printre altele…

 23. olimpiu65 Says:

  cred ca am face cea mai mare greseala sa traim in prezent macinati de fantomele trecutului.acum intr-un secol in care…vb unui mare scriitor:timpul nu mai are rabdare
  si cel care o spune a participat si la revolutie si la piata universitatii, si merge inainte traind in prezent. atat! restul e pentru asa zisa societate civila.sa faca analize..sa judece.ce-i ecr eu pt ac-i admir pe multi este sa fie obiectivi ata cat pot fi

 24. djvirus21 Says:

  domnule ion iliescu ce parere aveti de ce se intampla astazi in italia?eu unul sincer mam saturat de atata iopcrizie si atata minciuna care este acolo.ce sar intampla daca am face si noi la fel toto romanii de oriunde in lumea asta cand vedem un italian sal luam la suturi,pumni in gura cum fac ei cu romanii?
  andrei SPANIA

 25. dreammoods Says:

  bine ati venit, va urez mult succes!
  cu siguranta veti avea parte de multa critica, eu insa voi fii cea care va veni intotdeauna cu incurajari.

 26. Sorin Dinu Says:

  era si timpul ca un fost sef de stat sa “vina si sa planteze panselutze” in blogosfera…..teritoriul “golanilor cibernetici”

  Va multumim domnule presedinte, pentru solidaritatea de care dati dovada la bine, dar mai ales la greu….(pauza pentru urale si aplauze)

  Bine ati venit!!!

 27. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu, este adevarat ca la un moment dat dvs, ati afirmat ca Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu “au initiat idealurile nobile ale comunismului” ?

  2) cum vi s-a parut Nicolae Ceausescu, ca om in privat, si ca om politic ?

  3) Oare Nicolae Ceausescu a facut numai rau ?

  4) Era Nicolae Ceausescu analfabet ?

  5) Cum vi s-a parut Elena Ceausescu ?

  Anticipat !

 28. 1ipse Says:

  Marturisesc ca am fost la inceput intrigat de aparitia unui blog patronat de Iliescu Ion, cel care a fost de trei ori la cirma tarii. Din pura curiozitate, onul e curios din fire, l-am deschis.
  Este acest blog o incercare de comunicare cu romanii? Asta vrea sa para, sincer vorbind eu unul nu sint prea convins desi nici una din postarile mele n-au fost cenzurate.
  Scopul unui dialog este schimbul de informatii, idei, convingeri personale intre doua sau mai multe parti implicate.
  Nu-mi vine sa cred ca voi afla ceva nou iar convingerile mele personale v/s ex-presedintele Iliescu sint formate si confirmate prin actiunile acestuia din ultimii 17 ani. Iliescu are o personalitate prea putin susceptibila la schimbari. E si normal la respectabila virsta la care a ajuns.
  Recunosc ca nu am fost adeptul socialismului (cu sau fara fata umana) niciodata, felul in care au evoluat adeptii FSN sub stralucita conducere a lui Iliescu mi-a intarit convingerile(nu ca restul ar fi rupti din soare!).
  Satisfacindu-mi curiozitatea cred ca e timpul sa pun punct. Las aplaudacii si donquichotii sa-si faca datoria in continuare
  1ipse

 29. tpunct Says:

  Domnule Presedinte,

  sunt convins ca nu sunt putini cei care asteapta o participare directa din partea domniei voastre la discutiile care se incing pe blog.
  Numarul de comentarii, precum si relevanta unora dintre ele fac desigur imposibile, daca nu chiar inoportune raspunsurile directe pentru fiecare comentariu.

  Ar fi, probabil de luat in calcul aplicarea ideii mai tanarului dar mai experimentatului blogger Adrian Nastase, de a raspunde saptamanal unui numar de comentarii care v-au atras atentia ori care au atins teme de interes pentru domnia voastra.

  Ne dorim vitalitate si consistenta in dialog, domnule Presedinte si suntem convinsi ca ne adresam persoanei potrivite, in legatura cu ambele necesitati.

 30. ipatec Says:

  Nu-mi place restricstia asta pentru postari doar pentru cei ce au cont la WordPress.com

 31. ionutiftode Says:

  Domnule fost (actual) de onoare ?! Presedinte, vreau sa va intreb in mod foarte sincer daca puteti raspunde fara tagada cu privire la niste fapte care s-au intamplat sub conducerea dvs. de partid si de stat pe care ati avut-o in anii 90.
  1. In 13-14 iunie ati avut un discurs in care i-ati numit pe toti participantii din Piata Universitatii legionari, cu toate ca in balconul guvernului, unde tineati acest discurs, colegul si prietenul dvs. Cazimir Ionescu v-a zis “ca sunt prea mici pentru asta”. Nu v-ati oprit si ati infierat in stil propriu toata masa aceea de oameni.
  2. Domnule Presedinte, sub “fantastica si mai mult decat necesara” dvs. conducere, s-a vandut pe bani de nimic toata industria tarii; de altfel, Petre Roman, un foarte bun si fidel apropiat al Dvs in acei ani, a declarat cu o impertinenta dusa la extrem ca este o “industrie de fier vechi”. Nu ati reactionat. Ce s-a intamplat de fapt bine?
  V-as ruga, daca veti avea timp, sa-mi raspundeti.

 32. elenapacala Says:

  Buna seara, Domnule Presedinte,

  Ma bucur sa va intilnesc aici si astept cu mult interes postarile.
  Mult succes!

 33. chetrica Says:

  Felicitari Domnule Presedinte pentru aparitia pe blogosfera. Va urmaresc mereu cand apareti in presa si la televiziuni si ma bucur pentru oportunitatea de a va urmari ceea ce ganditi si pe blog. Sunteti genul de persoana de la care se pot invata multe lucruri si sunt bucuros sa va pot scrie si eu, sa va urez multa sanatate, putere de munca si sa ne fiti alaturi si sa ne inspitati.

 34. zosiase Says:

  Va felicit pentru blogg!… cu atat mai mult cu cat parerea mea e ca, intr-un fel, ideea va apartine!…normal ca a trebuit sa solicitati un ajutor pentru a o pune in practica, dar eu indraznesc sa cred ca a plecat de la dvs…. FELICITARI! FOARTE BUNA IDEE!

 35. nicdobre Says:

  Domnule Iliescu,
  Apreciez vitalitatea dumneavoastra si curajul de a va crea un spatiu virtual interactiv.

  Si cam atat apreciez la dumneavoastra. In rest desconsider tot ceea ce tine de politica si va condamn pe dvs. si cei din anturajul dvs pentru ca prin incompetenta si lipsa de verticalitate politica ne-ati adus in situatia in care suntem astazi.

  As aprecia daca v-ati recunoaste public greselile savarsite si v-ati asuma decalajul care ne desparte inca de lumea civilizata.

  Stiu ca nu sunteti un om hulpav, dornic de imbogatire; dar din dependenta de putere, ati permis multor lichele sa stranga averi colosale, nemuncite din banii publici ai unei tari fara autostrazi, sistem sanitar decent si invatamant de calitate.

  Sa va dea Dumnezeu zile multe si minte limpede sa puteti analiza activitatea dvs, si poate cine stie, intr-o zi vom avea surpriza sa va vedem asumandu-va esecurile si minusurile unei etape nejustificat de cenusii din istoria Romaniei.

 36. nicudinu Says:

  Va salut. Ma numesc Dinu Nicolae , am 15 ani si sunt din Cernavoda judetul Constanta iar tatal meu este un asa-zis “ascultator” al dvs. La aceasta varsta frageda , tind a incepe o afacere proprie bazata numai pe AGROTURISM . Am auzit de fundatia dvs. iar in schimbul unui banner , 80 % din profit va fii donat acestei fundatii pentru protejarea mediului inconjurator. Domnule Ion Iliescu , astept sa imi raspundeti aici sau mai bine pe e-mail . Va multumesc , Dinu Nicolae.

 37. innuendo1987 Says:

  Domnule Iliescu,

  Felicitari in primul rand pentru initiativa avuta, ce-i drept imprumutata, dar de admirat chiar si numai pentru timpul acordat acestor “scrieri” .
  Si acum incep propunerile mele.
  Intrucat beneficiati de un statut onorific in cadrul partidului dvs. si sunteti una din personalitatile marcante ale politicii romanesti, va intreb: de ce nu intindeti o mana “politica” artistilor?
  Nu sunt unul dintre ei, dar sunt poate un nostalgic timpuriu al unor vremuri despre care doar am auzit si pe care le-am ascultat, al unor vremuri care acum nu sunt inlocuite doar de umilinte “la scena deschisa”.
  Sunt sigur ca dvs. datorita atat varstei, experientei dar si culturii dobandite nu poate sa nu va placa unul din vechile refrenuri ale melodiilor de mult apuse.
  Concret, haideti sa incepem sa ne gandim la cei ce in timpul sistemului comunist ne-au fost printre putinii ambasadori in lume ( pe langa sportivi), la artisti. Si daca ne gandim bine, pensia pe care un actor cu vechime o are, si mai ales lipsa acesteia pe care o au de ex. solistii de muzica usoara nu sunt mai mult decat umilinte pe care trebuie sa le suporte.
  Trebuie sa fim constienti, “generatia de aur” moare incetul cu incetul, deja tot mai multi dispar dintre noi, si pe langa stigmatizarea ca provin din era comunista nu primesc din partea tineretului, dar nici din partea celor ce poate erau dependenti de ei candva. Si aici amintesc de spectacolele de pe litoral (adevaratele show-uri de varietati), gradinile de vara, si tot ceea ce pentru o buna perioada de timp a reprezentat unicul “rasfat” al culorii intr-o era gri .
  Cu respect,
  Paul C.

 38. donjesse Says:

  Bine ati venit printre noi Domnule Presedinte.

 39. elvyra Says:

  Domnule PRESEDINTE, santeti un simbol pentru militantii partidului nostru ramaneti cu noi,cu bune si rele contribuind prin diplomatia dumneavoastra la indepartarea incompetentei din ROMANIA . Va doresc multa sanatate si putere de munca . ELVIRA SARAPATIN pres.org. de fem . a P.S.D. Gorj.

 40. alexandrutopala Says:

  Buna ziua si bine ati venit in minunata lume a Blogosferei.
  Sa speram ca aici va veti simti foarte bine si sa fiti un exemplu pentru ceilalti politicieni sau chiar oameni.
  Va salut cu stima,
  Alexandru T.

  P.S. Va invit sa blog-uiti si pe umilul meu blog!

 41. mariusnicolescu Says:

  la 77 de ani sa iti faci blog reprezinta cel putin ceva incredibil. va felicit, desi nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-ati facut, cred ca dati un exemplu incredibil politicienilor din ziua de azi. bravo

 42. Darius Groza Says:

  Bun. Vă felicit, deci, şi eu, pentru iniţiativă. Chiar dacă sunt foarte sceptic cu privire la dvs., cum îi spuneam şi lui Adrian Năstase, mai demult: http://nastase.wordpress.com/2007/08/27/cui-foloseste/

  O reclamaţie – scoateţi cerinţa de logare pentru comentarii. E inutilă, comentariile intră oricum la moderare în prima fază. Cum este acum, se impune crearea unui cont pe WordPress. Mulţi renunţă să facă acest lucru şi e şi niţel restrictiv, fără vreun beneficiu practic. Vă încurcă cititorii. Sugeraţi adminului să lase comentatul (redactarea) la liber şi să facă apoi verificările, din panoul de administrare.

  Succes la blogat.

 43. vasile1234 Says:

  Domnule Iliescu,
  Felicitari pentru primii pasi facuti in “Blogg-o-sfera”.
  Nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca.. bafta in a invata sa “mergeti”.
  Speram ca toate comentariile postate sa aduca o critica “constructiva” si nu una “distructiva”.
  In mod evident omul invata si din greseli si apoi nu este sfarsitul lumii daca mai gresim cate o data.
  Cel mai important este sa recunoastem ca am gresit, sa ne asumam greseala si apoi sa incercam sa o corectam.
  Nimic nu este imposibil pe fata pamantului. Trebuie doar sa vrei cu adevarat!
  Multe succese in activitatile viitoare!

 44. georgi18 Says:

  Domnule presedinte Ion Iliescu, va felicit pt pagina de blog pe care v-ati facut-o… chiar dak am 18 ani am invatat de la dumneavostra multe lucruri….va consider un bunic de la care am ce invata, iar aceste lucruri sunt necesare in viitor….Va doresc multa sanatate dvs si sotiei dvs…si mult noroc in viitor…Va iubim domule presedinte Iliescu!!!

 45. aurelrudac Says:

  Stimate Domnule Iliescu,

  Eu sunt un roman, din Canada. Am venit, in Canada, in 1995, cind dvs erati presedinte. A fost alegerea mea, personala, si nu a avut nimic de a face, cu situatia din Romania. Sunt convins ca ati avut avut cele mai bune intentii, ca si presedinte, si ati facut tot ce ati putut, sa fie cit mai bine in Romania.
  Am citit blogurile dvs., sunt foarte interesante.
  Ati dat dovada de multe ratiune si extrem de multa experienta de viata.
  Cit despre partea de politica, din Romania, asta este situatia, este o lupta intre diferite vederi. Aici, in Canada, este la fel.
  In Canada, am devenit crestin, baptist. Am inceput sa studiez situatia din socitatea occidentala (America de Nord, mai ales), din perspectiva religioasa, a bibliei.
  Am un website:
  http://www.thegospelforallnations.com
  Va invit sa-l vizitati, d-le presedinte, si pe oricine citeste acest comment.
  Am analizat, din punct de vedere crestinesc si istoric, cum a aparut comunismul.
  Comunismul a fost creat de oamenii din vest, membri ai societatilor masonice si Illuminatti. A fost proiectat de Karl Marx si Engels ca un sistem anti D-zeu. Lenin si revolutia lui a fost sponsorizati de SUA si Europa de Vest, care erau conduse, din umbra, de masoni si Illuminatti.
  In website-ul meu am un articol amplu despre Comunism.
  Adresa mea de email este:
  aurelrudac@yahoo.ca
  Sunt gata sa raspund la intrebari ori sa discutam despre website-ul meu, si topicurile de acolo, sau orice altceva.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va dea multa sanatate, d-le presedinte.
  Cu stima,

  Aurel Rudac

 46. ovedeniemihai Says:

  Va felicit pentru blog si nu va speriati primi pasi sunt cei mai grei….

  Daca ati fi nevoit sa puneti doua intrebarii unui tanar politician cu scopul de a decide consilierea sa de care dumneavoastra in cariera politica care ar fii acelea.

  Cu respect Ovedenie Mihai

 47. bunicutzu Says:

  buna prestatia dvs. de aseara, pacat ca doamna Firea e cateodata prea guraliva ! Mesajul dvs. electoral a fost puternic !

 48. bunicutzu Says:

  pentru a putea gestiona mai bine mesajele de pe blog ar fi bine sa extrageti in mod automat doar postarile persoanelor marcate ca interesante ! Altfel veti fi ingropat cu informatii inutile !

 49. casutac Says:

  Pentru toti cei care nu au fost in Bucuresti pe 13 iunie in anii ’90 va trebui sa mentionez ca la acel timp eram student in Bucuresti. Am fost si la Universitate pina cind a devenit evident ca altii se foloseau de noi. Oricum erau vremuri faine – cind nu aveam lumina – “Jos Iliescu!”, cind nu ni se mareau bursele – “Jos Iliescu!”, cam orice lucru rau conducea la o demonstratie mai mica sau mai mare catre zona prezidentiala. Sincer era foarte distractiv. Un motiv serios sa nu participam la cursuri sau de a bea o bere cu amicii. Dar de aici pina la a da foc si distruge este cale lunga. Domnule Iliescu – oamenii aceia din 13 nu au avut nimic de a face cu Piata Universitatii! Aceia care au fost si au dat foc pe 13 s-au manifestat ca niste legionari. Punct. Aici aveati dreptate.
  Atunci imi aduc aminte era un meci la CM – cu Argentina am impresia, s-a intrerupt transmisia la TV din cauza “evenimentelor”. Daca prindeam in minutele acelea vre-un participant la “happenig” ii rupeam capul total nedemocratic.
  Si venirea minerilor a fost de trista amintire, dar, fiti cinstiti si recunoasteti ca la aceea vreme politia si armata erau timorate. Practic Statul nu avea pirghii de combatere a unor astfel de evenimente. Domnul Presedinte Emil Constantinescu le-a avut si a actionat corect abia la a doua deplasare a minerilor in Bucuresti. Asa ca baieti – cititi, informati-va si fiti corecti.
  Daca era Basescu Presedinte era omor mare.

  Domnule Presedinte eu va felicit acum, dar nu pentru ca v-ati decis (tardiv in opinia mea) ci pentru succesul pe care se pare ca il are bloggul dvs.

 50. papasnykos Says:

  felicitari pentru blog, multa sanatate si putere de munca, dle iliescu !

 51. banatzeanu Says:

  Domnule Presedinte,

  Felicitari pentru aceasta noua aventura!

  Pentru inceput, va invit la un flash al memoriei. Mama mea, care este cu 7 ani mai in varsta decat Dvs, va tine minte si acum: in urma cu 65-70 de ani, un baiat descult, in pantaloni scurti, traversa curtea familiei Banatzeanu din Ulmeni, pentru a ajunge pe ulita bunicului sau. Dvs va mai amintiti?

  Sunt un mare fan al Dvs, poate si putin subiectiv: se pare ca matusa Dvs a fost casatorita cu fratele bunicului meu, deci s-a numit dupa casatorie Banatzeanu.

  Multa sanatate si putere de lupta cu prostia si intoleranta! Transmiteti va rog toata admiratia mea sotiei Dvs, pentru inteligenta si modestia Dumneaei.

 52. scurtul Says:

  Buna dimineata,
  Domnule Iliescu, ati fost impreuna cu d-l Nastase pe posterul campaniei acestuia la prezidentialele din 2004.Cum ati impartit esecul?
  om bun

 53. cristipuc Says:

  Sincer va pot felicita pentru accest blog, dar vreau sa aflu ceva ! se va schimba vreo data ceva in Romania ?

 54. razvan14 Says:

  Desi retras pe o pozitie onorifica in viata politica ramaneti un reper in societatea romaneasca prin capacitatea Dvs de dialog, prin faptul ca sunteti dispus sa ascultati toate opiniile. Este un lucru remarcabil si daca aceasta calitate ar fi comuna tuturor liderilor, s-ar putea realiza mult mai multe lucruri bune. Intoleranta si atitudinea de “eu sunt destept si cei care ma critica sunt prosti” este specifica oamenilor marginiti.
  Pe de alta parte cred ca dl.Basescu va considera inca cel mai insemnat adversar politic al dansului si incearca sa va dea replica la orice actiune a Dvs: mai nou s-a modernizat si dansul si a infiintat un hot-line pentru referendum; ideea nu este rea, dar as prefera sa vad un dialog intre presedinte si Dvs de exemplu, intr-o emisiune televizata, unde sa expuneti fiecare argumentele pro si contra fiecarei solutii astfel incat sa putem alege in cunostiinta de cauza. Nu inteleg de ce dl.Basescu se fereste de dialogul in direct cu adversarii politici.
  As vrea sa va mai sugerez ceva: sunteti la o varsta la care ati acumulat o experienta de viata deosebita , este pacat sa nu va folositi cunostiintele, capacitatile pentru un scop poate ceva mai nobil decat lupta politica mizerabila din Romania si anume protectia mediului si lupta pentru salvarea naturii. Va dau exemplul lui Al Gore care a avut puterea sa abandonze o lupta ce ofera satisfactii marunte, lupta politica, in favoarea unei activitati mult mai dificile ale carei roade poate nici nu se vor vedea in decursul vietii lui. Romania va supravietui mizeriei politice actuale, a trecut in istorie prin perioade mai grele, dar nu stiu daca natura ne va mai rabda mult. Eu am 31 de ani si ma gandesc deja ca poate copiii mei vor vedea minunile naturii doar pe calculator. Implicati-va in acesta lupta, incercati sa coalizati oamenii din acesta tara in niste proiecte comune de protejare a naturii si veti vedea ca veti avea multa lume alaturi. Va urez succes si v-as ruga sa-mi raspundeti la scrisoarea pe care v-am trimis-o la Senat referitor la distrugerea raului Doftana.

 55. katiym Says:

  Succes in ceeace faceti si fiti cat mai prezent in viata publica si in activitatea partidului.Este nevoie de inteligenta dumneavoastra in viata politica a tarii.Nu va lasati coplesit de rautatile celor ce nu pot mai mult.Multa sanatate si tot ce va doriti sa aveti .

 56. saccsiv Says:

  Dialogurile de pe bloguri sunt o reflectare a societatii romanesti . Majoritatea nu-l aculta pe celalalt , in schimb urla cat mai tare . In euforia asta a ” eu-lui ” ajung sa sara chiar si la beregata celor de pe aceeasi parte a baricadei . Si asta de grabiti , superficiali individualisti si egoisti ce au ajuns sa fie . Din nefericire si pe unii din cei ce vehiculeaza idei corecte a pus stapanire aceasta nerabdare in a-l asculta pe interlocutor
  http://saccsiv.weblog.ro/

 57. oupsss Says:

  Mai user chetrica…pe tine sa te inspite,cum zici tu ca eu unul nu am nevoie de asa inspitare..
  Chiar orice..si oricine…uite si la zosiase : cu atat mai mult cu cat parerea mea e ca, intr-un fel, ideea va apartine!…..wow..profund gindit..sau elenapacala care vrea un RV cu presedintele ei..si liora275 care nu mai termina cu bla,blaurile si periutele..insa cea mai tare e Maria Barbu care nu-si poate vinde marfa..asa zisa scoala de politicieni…Domnule pensionar eu zic sa-i spuneti talcioc si nu blog.

 58. Ovidiu Says:

  Stimate Presedinte Ion Iliescu,

  mai sus v-am pus cateva intrebari interesante, dar nu stiu de ce nu pot sa ma inregistrez cu adresa de jos, doar prin alt blog reusesc sa ma loghez, daca puteti sa reglati la dvs, multumesc frumos.

  http://stirea.wordpress.com/

 59. mfas Says:

  Va felicit pentru blog! Succes si virtute dle presedinte onorific al PSD.
  Va doresc sa aveti sanatate. Sa auzim numai de bine.
  Astept un raspuns, daca timpul va permite.

 60. codubatura Says:

  Il pot auzi romanii pe Traian Basescu spunand, daca apleaza numarul 0316206200 si apasa tasta 3, care ar trebui sa ii faca sa inteleaga ce sta in puterea lor sa faca la 25 noiembrie. “Sunt Traian Basescu, presedintele Romaniei. Te chem sa facem curatenie”, este mesajul de intampinare a sefului statului, care explica faptul ca a ales acest mod de a comunica pentru ca doreste sa explice direct semnificatia referendumului. “Sunt lucruri ce te privesc personal si iti vor influenta viata”, adauga el. Apasand tasta 1, romanii pot afla ce este votul uninominal, iar apasand tasta 2 aud de ce este important referendumul din 25 noiembrie. Tasta 4 contine un scurt mesaj despre importanta alegerilor pentru Parlamentul Euril pot auzi romanii pe Traian Basescu spunand, daca apleaza numarul 0316206200 si apasa tasta 3, care ar trebui sa ii faca sa inteleaga ce sta in puterea lor sa faca la 25 noiembrie. “Sunt Traian Basescu, presedintele Romaniei. Te chem sa facem curatenie”, este mesajul de intampinare a sefului statului, care explica faptul ca a ales acest mod de a comunica pentru ca doreste sa explice direct semnificatia referendumului. “Sunt lucruri ce te privesc personal si iti vor influenta viata”, adauga el. Apasand tasta 1, romanii pot afla ce este votul uninominal, iar apasand tasta 2 aud de ce este important referendumul din 25 noiembrie. Tasta 4 contine un scurt mesaj despre importanta alegerilor pentru Parlamentul Eur
  codubatura: European, iar tasta 5 poate fi folosita pentru a-i lasa presedintelui mesaje.

 61. bebica Says:

  Felicitari pentru idee.Sper ca intr-adevar sa cititi si sa raspundeti la intrebarile noastre.deocamdata nu-mi pot spune parerea despre ceva anume ci in general. Oricum pe viitor fiti sigur ca voi scrie tot ce gandesc vis-a-vis de schimbarile aparute sau de intrebarile sau comentariile pe care le postati. Totodata asteptarile noastre, ale tinerilor , de la dumneavoatra sunt mari. Speram sa ne lamuriti in tot ceea ce ni se pare confuz avand in vedere ca stiti ce se cere si ce se ofera dupa legislatia in vigoare. Asteptam cat mai multa participare din partea dumneavoastra.:)

 62. catapower97 Says:

  din punctul meu de vedere ati fost,sunteti si veti fi singurul om politic adevarat din Romania.am o intrebare pentru dumneavoastra.Ce parere aveti despre concesionarea pilotajului din portul Constanta.Oare acest lucru este normal, sa existe un monopol intr-o tara care este membru in Comunitatea Europeana?

 63. ayala2007 Says:

  Va felicit si eu alaturi de ceilalti pentru ideea dar in special pentru indrazneala de care ati dat dovada in a ataca si aceasta modalitate de a comunica cu oamenii, poate cea mai directa dintre toate… gestul dvs. mi-a dat si mie curajul , desi nu mai sunt la varsta la care sa-mi petrec noptile sporovaind pe bloguri, sa -mi spun paraerile despre anumite lucruri pe care le gandesc tot timpul dar nu am cui sa le spun in direct…ma refer la evolutia sau mai bine spus involutia psd in ultimii trei , patru ani., motive, cauze, circumstante, asa cum le vede un membru al acestuia , privite din afara..

 64. casargoz Says:

  Blogosfera. Blogosfera este preocuparea unor persoane care isi cauta ocupatie, sunt convins ca nu regretati nimic din aceasta observatie, la fel de mult cum sunt convins ca experienta politica v-a facut să priviti lucrurile din alt unghi, din unghiul politic, pentru ca daca din punctul de vedere al unui om de afaceri preocuparea unor oameni care isi cauta ocupatie este contraproductiva, din punctul de vedere al omului politic acesti oameni sunt activistii opiniei publice. Nu stiu care era termenul folosit acum un secol pentru uderground, dar ceea ce se intampla acum se intampla si acum un secol. Mecanismele poitice erau puse in miscare de cei ce-si cautau ocupatie.
  Nu pot sa spun ca-l apreciez prea mult pe politicianul Iliescu, dar pot sa apreciez experienta si flerul politic, ceva ce din pacate lipseste foarte mult politicienilor de astazi.
  Dar blogosfera este creuzetul de unde ar putea sa se nască clasa politică nealiniată economic, sau ar fi putut să se nască.
  Într-o societate în care toţi sunt nemulţumiţi de clasa politică, unde ar fi fost logic să cauţi oamenii care ar putea să formeze o nouă clasă politică.
  Făra interese economice şi fără “vocaţie” de profesionisti. Blogosfera ar fi putut da naştere acelui partid care ar spulbera actuala clasă politică.
  Politica este pentru profesionişti experimentaţi vor spune politicienii, dar urmărind declaraţiile politice gen Cioroianu sau Bogdan Olteanu, experienţa politică nu conteză.
  Aşadar Ion Iliescu în blogosferă este ceea ce a fost şi până acum, un om cu misiune, cu obiective tangibile.
  După intrarea lui Ion Iliescu blogosfera nu va mai fi acelaşi lucru.
  Până acum discuţiile pe tema viitorului româniei au fost discuţii de tavernă, acum însă, prin intrarea lui Ion Iliescu, lucrurile devin serioase.
  Sunt mulţi inamici ai lui Ion Iliescu pe blogosferă, dar până acum s-au manifestat la modul copilăresc sau chiar infantil, contraproductiv. Nu poţi deveni puternic decât în competiţie cu cei puternici, până acum nu au existat politicieni puternici în blogosferă, dar astăzi există oportunitatea numită Ion Iliescu, omul care în blogosferă nu are istorie şi care este un bloger ca toţi ceilalţi. E doar o chestiune de timp până când noua clasă politică se va naşte, nişte oameni care ieri erau în underground iar astăzi au şansa să polemizeze cu Ion Iliescu.
  Timpul atacurilor la persoană a trecut, vremea limbajului violent a trecut, a venit vremea argumentelor. Sper să apuc să vad o persoană capabilă să polemizeze cu Ion Iliescu pe tărâmul argumentelor…

 65. geluportarelu Says:

  Am sa intreb pana mi se raspunde. Cind scapati PSD de “prostanaci”? Mai sunt 9 zile

 66. oricine Says:

  Am crescut in “Epoca de aur” (aveam 29 de ani in ’89) si sincer nu v-am votat niciodata fiindca pentru mine nu a-ti fost suficient de convingator.
  Pentru atitudinea pe care a-ti adoptat-o insa, dupa celebrul “tovarasi”, doresc sa va felicit sincer.
  Cred ca atunci cand miza a iesit din joc pentru Dvs. a-ti reusit sa va permiteti sa redeveniti uman, credibil.
  Pacat insa ca a-ti facut-o atat de tarziu, fiindca in ciuda a tot ce s-a spus despre Dvs. nimeni nu v-a putut acuza vreodata de coruptie. Cred in continuare ca puteti influenta puternic din umbra sau in plina lumina destine. Felicitari

 67. Stropi de emoţie [16 noiembrie 2007] « Teologie pentru azi Says:

  […] Ion Iliescu revine asupra unor afirmaţii defavorabile breslei blogărilor, ne mulţumeşte [şi noi îi […]

 68. FFWD 16 noiembrie 2007 | Cititul e gratis Says:

  […] comentat ieri pe noul blogger Ion Iliescu. Comentariu de bun simt si ontopic. Dar se pare ca gafa de-a posta termeni mult prea tehnici in […]

 69. gavrosh Says:

  am postat aseara un comentariu si n-a aparut nici acum…

 70. andocs Says:

  Mai mai mai… Nu il cunosc pe Ion Iliescu personal, asa cum pretind unii de pe aici, nu ii contest vitalitatea de care da dovada “si in aceste zile” sau capacitatea de a se adapta situatiei, ramanand totusi ceea ce este… Un lider intr-adevar…
  Ce i se poate asocia mai bine domnului Iliescu? Ce cuvant sau ce sintagma il vor faca sa fie rememorat in istorie?
  “Comunism”, “Revolutie”, “Mineri”, “Animalule!”, “Mai draga…”, “Capitalism”, “Reforma”, “Privatizare”, “Bunicuta”, “Frontul Salvarii Nationale”, “Aparati Televiziunea”, “Teroristii”, “Miron Cozma”, “Duminica orbului”, “Ceausescu” …
  N-as putea spune. La fel cum trebuie recunoscut ca domnul Iliescu este o personalitate care a marcat istoria Romaniei ultimilor 18 ani si cu siguranta puterea sa de influenta nu s-a oprit si, posibil, nu se va opri aici, tot astfel nu inteleg cum de nu putem iesi din vria nostalgiilor trecutului totalitar sau tranzitional. Avem de schimbat o mentalitate… Din pacate, nu aici este locul…
  Cel mult, putem sa ne incalzim cu ideea ca un fost presedinte al Romaniei ne poate citi postul si ne poate raspunde mai devreme sau mai tarziu, creand astfel un ascendent moral pentru unii…
  Cel mult putem incerca sa ne expunem o idee asupra persoanei sau omului politic ce ni s-a deschis aici pe acest blog.
  Cel mult, poate sa ne dea dreptate.
  Cel mult, poate sa nu ne dea dreptate.
  Cel mult, cred, putem discuta cu trecutul nostru, dar nu stiu daca putem avea pretentia ca el sa fie sincer cu noi. Ar fi facut-o deja, pentru ca mijloace existau berechet.
  Ce ne face sa credem ca va raspunde intrebarilor legate de mineri altfel de cum a facut-o pana acum…
  Spre deosebire de niste incepatori in ale politicii care au ajuns astazi ministrii si isi dau drumul la gura fara sa le pese de consecintele afirmatiilor lor asupra ( cel putin ) imaginii Romaniei, acesta este un politician de cu totul alta factura… Sa fie oare posibil ca intr-un moment de sinceritate sa spuna negru pe alb ceea ce banuim – sau stim prea bine- dar vrem sa auzim de la domnia sa? Ma indoiesc.
  Iata de ce cred ca raspunsurile la aceste intrebari sunt cele pe care le stim deja…
  Voi reveni pe acest blog, nu din admiratie, ci din curiozitate. Intotdeauna putem invata din trecutul nostru. Anume, ce sa nu facem…

 71. krudus Says:

  Va multumesc !….intotdeauna am stiut ca sunteti omul de care are nevoie Romania.In 1989 am facut Revolutia alaturi de dumneavoastra.Aveam 18 ani si imi satisfaceam stagiul militar in Craiova.In toti acesti 17 ani, ati fost singurul OM POLITIC care a spus lucrurilor pe nume,indiferent daca acest lucru a placut sau nu romanilor.Oamenii de bun simt si cei care au stiut doar sa munceasca corect si onest au fost si vor ramane adeptii politicii pe care ati dus-o in toti acesti ani.Personal eu vreau sa va felicit pt. faptul ca ati avut curajul sa va opuneti unor masuri abuzive cu privire la “restitutio in integrum”, legile care au divizat in mod total incorect societatea romaneasca.Lunile trecute ati fost alaturi de cei care nu dorim distrugerea Parcului Bordei, acest lucru spune enorm de mult pentru noi, cei care suntem adeptii politicii duse de Ion Iliescu.
  Sunt convins ca intr-un timp foarte scurt veti reusi sa canalizati atentia multor romani pe acest blog,chiar daca nu toate mesajele vor fi simpatice,important este faptul ca desi aveti ce face ati preferat sa va rupeti din putinul timp pe care il aveti sa comunicati cu romanii simpli.Multumesc frumos pt. acest blog,si multa sanatate !P.S.- nu simpatizez cu pesedeul dovada ca pe adrian nastase l-am ciufulit pe blogul lui.El si matusa tamara trebuie sa dispara definitiv.Parerea mea.

 72. jenipletoianu Says:

  Domnule Presedinte
  Cum este posibil sa fii angajata la un Birou Senatorial PSD din teritoriu si sa nu-ti primesti salariul timp de 5 luni, desi senatorul respectiv da vina pe consiliera si aceasta pe senator?! Cat de social-democrat este acest senator?

 73. chiritescu Says:

  Felicitari , domnule Presedinte , pentru intentia dvs. de a face bine in tara asta prea mult incercata. Imi dau seama ce greu va este sa va luptati cu toti dar nu renuntati sub nici un motiv. Ne-ati demonstrat-o de nenumarate ori cu tonusul Dvs deosebit de tanar. Traim cu speranta ca ne vom mai inlesni o intalnire cu dvs. in universul sublim al cartilor, in primavara anului viitor. Pana atunci suntem alaturi de dvs. cu cele mai sincere si calde ganduri de sanatate si succese.

 74. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Ion Iliescu, poate n-ar fi gresit daca v-ati semnala, dinainte, prezenta la emisiunile de televiziune la care participati, aici, pe blog. Va multumesc.

 75. emigrantul Says:

  Domnule Presedinte,

  EXISTA UN EXOD AL ROMANILOR LA GRANITA DINTRE ITALIA SI AUSTRIA DUPA ADOPTAREA DECRETULUI PRIVIND EXPULZARILE!!

  Asta am cistigat cu intrarea in Europa, dreptul de a fi blamati si injositi pretutindeni, dreptul de a fi aratati cu degentul. Strainii nu ne sufera, nu pot sa ne inghita si ne considera tzigani (a se vedea sondajul de aici: http://www.sondaj.php0h.com/romi.php ).

  CITAT din ziarul Gandul de azi 16 Nov. 2007
  “Mii de români au traversat, de la începutul acestei săptămâni, zona de graniţă dintre Italia şi Austria, în autoturisme supraîncărcate, într-un adevărat exod provocat de înăsprirea măsurilor de control împotriva infracţionalităţii, pe teritoriul italian, relatează site-ul Tgcom.

  Dat fiind că graniţa dintre Italia şi Austria nu mai este demarcată, ambele state făcând parte din spaţiul Schengen, carabinierii italieni efectuează controale în special asupra autoturismelor cu numere de înmatriculare româneşti şi, în unele cazuri, ucrainene, la ultimul punct de achitare a taxei pentru autostradă sau în ultima zonă de servicii, înainte de frontieră.

  Aici, poliţia a controlat în numai patru ore, la începutul acestei săptămâni, 2.500 de persoane, în mare majoritate ocupanţi ai autoturismelor româneşti. “Cel puţin tot atâtea persoane şi-au continuat, însă, nestingherite, în acele patru ore, drumul pe autostradă”, a declarat comandantul de carabinieri, Fabio Pasquariello, citat de Tgcom.

  Cel mai multe dintre mijloacele de transport utilizate de români erau supraîncărcate, “iar încărcătura lor seamănă deseori cu o pradă”, comentează Tgcom. Site-ul precizează că poliţia a descoperit, în numai câteva ore, în maşinile oprite, un scuter furat la Milano, un altul furat la Brescia, un flex electric, o bormaşină electrică, o bicicletă, un kilogram de pandantive din aur, 30 de kilograme de argint, 13 ceasuri de mână, un laptop, o cameră video, 1.280 de franci elveţieni, un ceas artizanal în valoare de 36.000 de euro şi chiar o sabie, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.”

 76. olimpiu65 Says:

  mi-a placut ideea ,,nu cenzurez nimic”.poate va veni vremea s-o faceti caci sunt in spatiul vrtual multi care in spatele unui pseudonim pot lansa multe porcarii.in fine e remarcabila evolutia si deschiderea dumneavoastra, si cu riscul de a ma repeta v-o spune unul din participantii la Piata Universitatii.dar unul care la 20 mai a inteles ca vointa electoratului a fost exprimata si deplange ce s-a intamplat in 13-15 iunie.de ambele parti lipsa de comunicare si tragedie pacat!!!! ne-a marcat prea mult istoria si nu numai acele evenimente toate. pacat am sperat ca dupa aderare la UE vom inceta razboiul romano-roman.dar nu e asa. si atunci nu este actual un slogan vechi? pacat pacat de sangele varsat?

 77. claudiuvuta Says:

  Va salut domnule Presedinte,

  Prezenta dumneavoastra pe un astfel de site este un gest frumos. Nu cred ca este vorba de acumularea de capital electoral atata timp cat ati trecut prin purgatoriul a doua mandate, ce au avut parte atat de realizari, cat si de esecuri. Probabil este vorba doar de un gest de intrare in dialog cu cei pasionati de subiectele sociale, politice si cotidiene pe care observ ca le dezbateti zilnic si pe care le propuneti celor ce va viziteaza blogul.
  Personal nu am fost interesat de accesarea vreunui alt astfel de site in trecut, dar cand auzi la TV…. “Ion Iliescu si-a facut blog”, devine interesant.
  Sunt convins ca nu este nevoie sa va spun ca veti avea parte atat de comentarii acide, altele mai putin demne de natura umana, dar probabil si de opinii pozitive.
  Momentan nu am accesat pagina blogului pentru a propune o tema de discutie sau a raspunde vreunui subiect abordat de catre dumneavoastra. Pur si simplu, eram interesat sa aflu cum se descurca Presedintele cu mouse-ul, tastatura si Internet Explorer-ul. :)

  Va urez succes si numai bine!

  Cu respect,

  Claudiu

 78. zolikon Says:

  Stimate domnule Iliescu,sincer ma bucura faptul ca la o varsta atat de inaintata ati decis ca e timpul pentru o revolutie.Sunt putini cei care au taria de caracter de a mai invata ceva nou.
  Eu personal nu va condamn pentru toate lipsurile si aprecierile facute in cei 17 ani de la Revolutie.
  Istoria este cea care ne va bantui pe toti.
  Sunt dealtfel curios,ca orice om,daca nu ati fi fost presedinte ce cale ati fi ales dupa 1990?!
  Acum e clar ca toate au un sfarsit,altii mai tineri ne vor lua locul,poate sunt mai buni,poate nici nu stiu despre ce vorbesc dar viitorul este al lor.
  Oare noi am facut totul ca lor sa le fie mai bine?
  E simplu sa acuzi un om fie el si Presedinte,este clar ca daca mi-as fi dorit ceva mai deosebit,altceva decat o viata fara impliniri si un viitor sumbru primul acuzat ati fi fost dumneavoastra,norocul meu este ca nu imi doresc nimic din toate astea.Asa ca asezati-va linistiti la locurile dumneavoastra tovarasi si priviti cum tara asta se duce de rapa.
  Cine e vinovat? Cine stie? Poate teroristii,poate nu.
  E greu pentru orice om sa-si asume vina.
  Dar este in aceelasi timp lipsit de cel mai elementar bun simt.
  Macar dumneavoastra ati incercat sa faceti ceva.
  Poate nu a fost pentru noi cei multi si stupizi dar e mai mult decat nimic,asta merita toata aprecierea si consideratia noastra.
  Aveti prieteni,aveti si dusmani.
  Ca noi toti dealtfel.
  Vreau doar sa stiu carui fapt ii datoram onoarea ca ne-ati fost presedinte atata timp?
  Aveti scoli mai multe decat noi?
  Poate ati invatat mai bine decat noi.
  Oare sa fie zambetul dumneavoastra?
  Pile aveam toti,nu cred ca asta era motivul.
  E ceva ce ar fi timpul sa aflam si nu ne-ati spus pana acum?
  Dealtfel cred ca o intreaga tara ar dori sa afle:cum pot ajunge presedinte??!.
  Poate ati fost in locul potrivit la momentul potrivit,bun,e destin,poate.
  De ce nu a ajuns Silviu Brucan presedinte?
  Sau eu stiu,Mircea Dinescu sa zicem.
  De ce nu l-am reales pe Ceausescu,oare?
  Putea fi chiar si Parvulescu.
  De ce tocmai dumneavoastra domnule Ion Iliescu?
  De ce?

  Cu stima,
  Zoli Konyar,Timisoara

 79. dr2b Says:

  Stimate domnule Presedinte,

  Pentru inceput doresc sa va asigur de toata consideratia mea.
  Personal va consider cel mai bun om politic care a activat pe scena romaneasca din decembrie ’89 si pana in prezent.
  Sunt din Timisoara, Am trait Revolutia pe viu si imi amintesc rolul major pe care dv l-ati jucat atunci.
  Pt. acea perioada ati fost un om providential. Daca nu apareati pe ecranele televizoarelor cred ca in Romania se putea declansa chiar si un razboi civil.
  Ati fost singurul care a beneficiat de o recunoastere totala atat din partea vechilor structuri cat si din partea revolutionarilor sau a partidelor istorice care atunci reemergeau..
  Cred ca aceasta pozitie va facut sa aveti un balet interesant in perioada ’90-2000, cea mai grea parte a tranzitiei.
  Imi amintesc cu cata intelepciune si autoritate reuseati sa-i potoliti pe toti in furtunoasele sedinte ale CPUN-ului.( chiar si pe zgomotosul Mircea Dinescu)
  Erati singutul care avea o experienta politica, o mare autoritate si un bun instinct de zoon poloticon.
  Departe de mine de a va acuza pt perioada ’90-2000 de neocomunism sau de nostalgie.
  Cred ca mai mult nu se putea obtine in acea perioada.
  Daca cineva ar fi apasat mai tare pe acceleratie “rabla comunista” care era romania in intregul ei (economie,clasa politica, institutii) ar fi riscat sa se dezintegreze ruland cu 140 Km/h pe o “autostrada vestica”.

  Acestea fiind spuse doresc totusi sa va pun cateva intrebari si sa profit de aceasta oportunitate unica de a afla raspunsurile direct de la sursa.

  De ce nu a facut PSD-ul si Presedintele Romaniaei care erati , ( a nu se confunda cu “care este”, care este un Vanghelism si un vandalism la adresa limbii romane) mai multe, mult mai multe, intr-un domeniu vital pt. Romania, care nu implica dezbateri politice sau contradictii stanga-dreapta?

  -Dezvoltarea accelerata a infrastructurii-autostrazi in special in perioada ’90-’96.

  Intuiesc un raspuns. Lipsa de resurse economice in acea perioada. Ne amintim cu totii de inflatia galopanta si de prabusirea PIB-ului.
  In perioada 2000-2004 cand apare revigorarea economiei prioritatile erau altele. Aderaraea la NATO si pregatirea aqui-ului pt aderarea la CE.

  Consider normal gestul dv de a il gratia pe Miron Cosma.

  Cum de nu a-ti putut cu capacitatea dv analitica si prospectiva sa anticipati reactia societatii civile?
  De ce ati acceptat sa revocati decretul de gratiere?
  Asa ceva cred ca nu s-a mai intamplat niciunde in lume.
  Dupa parerea mea nu trebuia, daca tot l-ati dat, sa-l revocati indiferent de consecinte.

  Consider ca ca aceasta actiune a avut un impact major asupra deznodamantului alegerilor parlamentare si prezidentialae din 2004.
  Mai precis agitatia creata in jurul acestui subiect , agitatie generata de agitatori profesionisti si fructificata de pescarii in ape tulburi si de piratii
  in ape involburate (valuri). Apropo, base cred ca ar arata mai bine cu o banda neagra trasa peste ochiul ala mai mic 
  Nu mai tin minte daca acestea au avut loc intre cele doua tururi pt prezidentiale. Sa-mi amintiti dv va rog. Ca daca au avut, putem sa punem pierderea prezidentialelor pe seama lor (plus demobilizarea PSD-ului,care deja se vedea cu sacii in caruta ,plus fraudele din turul 2)

  Tot aceasta actiune a dus si la crearea pretextului pt ca UDMR-ul si PUR-ul (niste scatofagi) sa paraseasca alianta cu PSD si sa treaca in tabara adversa. Si asa ,ca un paradox, partidul cu cel mai mare nr de voturi ajunge in opozitie iar Romania se confrunta cu o instabilitate si un razboi institutional de 3 ani.

  Ultima nelamurire pt ca intodeauna trebuie sa fie trei.

  De ce ati acceptat sa candidati la sefia PSD-ului? Era normal ca dupa 2 mandate de presedinte al Romaniei (plus inca ½ de mandat ‘90-’92) si varsta dv sa declarati ca va retrageti de pe prima scena dar sa ramaneti eminenta cenusie a partidului, senator, presedinte de onoare PSD.(Toatea astea chiar sunteti in acest moment)
  Nu inteleg cum de serviciile nu v-au avertizat ca vi se pune ceva la cale (sau poate in imensa dv.corectitudine nu ati apelat la ele sau nu ati tinut cont de semnale pt ca e clar ca astfel de informatii care sa fie folosite in lupta politica nu sunt legale si dv un om supracorect nu le-ati acceptat, insa altii se folosesc din plin de putere atunci cand vremelnic o detin)

  Facatura de la acel Congres v-a costat si sanatate si ati fost tare dezamagit. Nu vreau sa va creez vreun disconfort amintindu-va despre astea si-mi cer scuze daca acest lucru s-a intamplat.
  Fiti sigur de tot respectul si pretuirea pe care vi-o port.
  Va urez multa sanatate putere de munca chef de viata ! (tatal meu iubit are exact varsta dv )
  PS Pt bloggeri care vor sari sa ma acuze.
  Nu sunt PSD-ist
  Nu sunt membru al niciunui partid.
  Nu am fost membru PCR.
  Nu am fost turnator.
  Nu sunt nostalgic.
  Am participat la revolutia de la Timisoara (anonim alaturi de altii vreo 200. 000 )
  Sunt mai degraba liberal (in gandire) si prooccidental, adept convins al economie libere de piata (nu sociale de piata)

  A bon entendeur, salut.

 80. Care-i cea mai nobila preocupare a omului? « PRAXIS - blog Aurel Mateescu Says:

  […] citatul , moto-ul despre care vorbesc si pe care il gasim pe blogul domnului Iliescu lanseaza o provocare […]

 81. elisav Says:

  greselile lui Geoana si “Grupuletzul” de la Cluj:
  “reformeaza” PSD-ul dupa criticile sau chipul celor care oricum nu ar vota acest partid indiferent cite schimbari sau reforme ar face in interiorul sau.
  Aceste persoane nu au credibilitate in fatza celor care ar vota stinga. Doar gura si sforariile sint de ei. dovada?: rezultatele obtinute de ei (pentru PSD – oare?) in zonele unde sint acesti oameni care au distrus echilibrul politic. Partidul fiind de stinga trebuie sa se bazeze pe activishtii care aduc voturi din stinga si nu pe cei care se dau de centru sau chiar de dreapta, pentru ca votantzii de dreapta vor vota oricum partide declarate de dreapta
  V-am votat doar in “90 si in turul 2 in 2000 iar partidul doar in 90, dar va respect. Sufleteshte sint de stinga insa voi vota PNL…….pentru echilibru politic :) :(
  Am dreptate? sau GRESHESC?

 82. iorgacristian Says:

  Buna dimineata domnule Presedinte,
  Azi am aflat, azi am intrat! Salutari si de la septuagenarul meu tata(Mihail)! Deocamdata doar felicitari pentru initiativa si toate urarile de bine!
  Cu respect,

 83. ion18 Says:

  Apreciez in mod deosebit aparitia acestei modalitati de comunicare. Am trait aproximativ in aceasi perioada de timp (-7ani), stiu bine prin ce am trecut. Ma supara lipsa de cultura a multora care confunda dictatura ceausista cu comunismul. condamnand in fond o fantoma caci nu a existat. Ar fi multe de spus despre bucurii si necazuri, despre satisfactiile unei munci cu rezultate, rezultate care in anii de dupa revolutie au fost pradate si multi s-au imbogatit fara masura iar noi fostii proprietari, producatori si beneficiari am ramas poate mai saraci. Voi urmari cu placere urmatoarele texte.

 84. jimmybones Says:

  Nu vreau sa vorbesc depre salarile mizere din Romania,nu vreau sa vorbesc de toate problemele legate de etniile din Romania si nici de Romanii plecati peste granite care tot nu se intorc acasa in ciuda umilintei oferite de straini gratuit, nu…singurul lucru pe care vreau sa va intreb este: CUM VA SUPORTATI VOI POLITICIENII CAND FACETI NUMAI PROMISIUNI CAND VIN ALEGERILE SI DUPA AVETI NERUSINAREA SA UITATI DE NOI??CUM VA UITATI IN OGLINDA SI CUM DORMITI NOAPTEA???
  PS: Nu cred ca o sa puteti face fata blogului suntem prea multi oameni obositi de politicieni, in schimb tot respectul daca reusiti

 85. dianadragomir Says:

  Domnule Ion Iliescu, ati lasat pe multa lume cu gura cascata cand ati intrat in blogosfera.
  Sunt interesante motivatiile pentru care ati facut aceasta miscare.
  Vad ca aveti deja multe reactii, multe comentarii si reactii. Ne-am bucura sa putem comunica cu cat mai multi politicieni in felul acesta.

  Eu vreau sa va fac 2 sugestii:
  1. lasati pe toata lumea sa va comenteze, nu doar pe cei care au cont pe wordpress.
  2. va invit pe INPOLITICS, pe dvs, dar si pe cititorii dvs, sa dezbatem “cazul” dvs de blogger, sa votati pro sau contra acestei idei – Intrarea lui Ion Iliescu in lumea bloggerilor ii va imbunatati imaginea de politician
  http://www.inpolitics.ro/InPolitics/art/9406/Intrarea-lui-Ion-Iliescu-in-lumea-bloggerilor-ii-va-imbunatati-imaginea-de-politician.html

  La buna regasire,
  Diana Dragomir – Project Manager http://www.inpolitics.ro

 86. Va reusi Iliescu sa tina pasul cu Nastase? « MASTERAT POLITIC Says:

  […] Dorina Gutu 34.915 de vizite versus 19.651 de vizite. Acestea sunt cifrele oficiale raportate de Ion Iliescu, respectiv Adrian Nastase, pentru prima zi de existenta a blogurilor […]

 87. oldrimsix Says:

  ieri 17 noiembrie a fost aniversarea nasterii lui august ferdinand moebius, matematician german, care a descoperit banda ce-i poarta numele, o suprafata in 2 dimensiuni scufundata intr-un spatiu euclidian cu 3 dimensiuni. banda meobius are o singura fata. ceea ce se realizaeaza cu pretul unei rasuciri interioare.

  banda meobius este, poate, cea mai buna metafora a modelului totalitar de societate, care nu permite nici un fel de pluralism. o medalia taiata din banda mebius are revers, daca medalia e destul de mica, dar nu mai are revers, daca e “destul” de mare incat sa cuprinda rasucirea. o medalie (alt simbol, alta metafora) facuta in intregime din banda moebius nu poate avea revers.

  lumea reala, chiar daca are o parte totalitara, nu are structura de banda moebius, deci in lumea reala orice medalie are un revers.

  in particular, in ceea ce numiti “blogosfera” “medalia” are un revers. da, posibilitatea tehnica de a te confrunta cu o mare cantitate de pareri vii e fascinanta, cel putin la inceput, apoi te obisnuiesti si invet sa selectezi criterial, nu arbitrar. reversul e ca atentia unui singur om, altfel foarte ocupat, cum e un lider politic cu functie punlica importanta (senator), nu poate cuprinde de unul singur decat un procent minor din aceste opinii. ar avea nevoie de o echipa de secretari, cum are orice functionar ministerial din esalonul 2-3, pentru revista zilnica a presei.

  ei, si stiind treaba asta, un corespondent al dv din “cei multi” (o preocupare costanta a dv, cel putin la nivel declarativ), e silit sa caute cai personale ca mesajele lui sa va sara in ochi. altfel nu are de ce sa fie nemultumit de absenta raspunsurilor dv.

  ramane de vazut daca v-am atras atentia indeajuns notificand aniversarea lui moebius…

 88. durox Says:

  dintr-o gresala, am dat peste blogul dvoastra. mai mult fericita, decat ne.
  insa aparitia blogului dvoastra, nu o vad nici pe departe ca un evenimet placut. Masura necesara nici atat. Si chiar n-am nimic impotriva liberei exprimari…
  sincer nu cred ca aveti timpul si energia necesare pt a fi implicat in acest gen de discutii, dezbateri, sau mai stiu eu ce… mai degraba, vad acest blog o noua rampa de lansare a unor ideologii, gusturi, suspine, nu doar apuse dar si greu de urmarit, din motive lesne de inteles. Fie ca vin de la dvoastra, fie ca vin de la altii de felul dvoastra.
  o simpla intrebare: “Este si asta o recunoastere a erorilor trecute !” ce vrea sa insemne? ca aveti puterea de a regreta, sau ar trebui sa ne arate f clar modul in care ierarhizati erorile? pt unele va cereti scuze, pt altele nu… mult succes in continuare cu acest blog, sau oricine e in spatele lui.
  o seara memorabila, sub auspicii mai fericite!

 89. max2000 Says:

  Acum am aflat de blog, felicitari si sa-l stapaniti sanatos!!

 90. pterodactyl Says:

  Bună ziua.
  Curiozitate: ce v-a făcut să afirmaţi că „blogosfera pare preocuparea unor persoane care isi cauta ocupatie”? Şi de ce regretaţi? Interesant.

 91. paultumanian Says:

  Câţi membri numără echipa dv. de cenzură pt. acest blog? Şi cum îi plătiţi? Din buzunarul dv. sau din banii PSD? Sau din ai statului? Am fost pe mai multe bloguri şi nicăieri n-am mai întâlnit o asemenea adunătura de aplaudaci. Unul şi unul, de ţi se face greaţă. Sau te pomeneşti că echipa fabrică ea însăşi postările?
  Eu n-am decât o dorinţă în ce vă priveşte: să fiţi mai repede inculpat pentru morţii din “revolutie”, pentru mineriade, pentru subminarea economiei naţionale s.a.m.d.
  Să vedem cât rezistă comentariul meu pe acest blog al ruşinii.

 92. paultumanian Says:

  Citat din “marele” om politic Ion Iliescu:
  “2. Nu cenzurez nimic. Anumite cuvinte sau asocieri determina rejectarea automata a mesajului. Fiind avertizat ca se pot strecura erori, ieri am verificat si spamurile. Mai mult de jumatate au fost publicate, urmand a se modifica setarile pentru spam. Asa spun specialistii !. Recunosc ca, la programare chiar nu ma pricep.”
  O minciună neruşinată.

 93. krudus Says:

  Paultumanian, tu ce doresti de fapt?…eu unul, simt nevoia sa comunic cu Presedintele pe care il simpatizez.Chiar daca nu sunt foarte “dibaci in exprimare” si “abil in texte” ma simt bine cand ii impartasesc parerile mele, Domnului Iliescu.Cand am ocazia,stand in fata televizorului il si aplaud.Care este problema ta?De ce nu incerci mergi pe site-ul Elenei Udrea?!.. acolo nu vei fi cenzurat, te asigur.Sunt si pesonaje care adora limbajul suburban, deci…go.Faptul ca mesajele tale doresti cu orice pret sa ramana pentru posteritate desi sunt goale de continut, dezvaluie grave probleme de personalitate.Eu am scris sute,mii de mesaje dar niciodata nu am reprosat administratorului de site ca imi sterge mesajele.La el in casa fiecare face ce doreste, asa si pe blogul personal….

 94. Va reusi Iliescu sa tina pasul cu Nastase? | Masterat Politic Says:

  […] de vizite versus 19.651 de vizite. Acestea sunt cifrele oficiale raportate de Ion Iliescu, respectiv Adrian Nastase, pentru prima zi de existenta a blogurilor […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: